לחץ חברתי יכול להיות גם טוב ?טובי =][=

תגידו אתם חושבים  שלחץ חברתי זה רע או טוב ?

אתם ביכלל מאמינים שיש דבר כזה לחץ חברתי לטובה ?

היה לי על זה היום דיון ארוך עם חברה ולא הגענו למסכנה 

וקישרנו אתזה לאם זה נכון ללכת למקום "דוס" גם עם אתה לא כזה

כי אולי זה ישפיע עליך לטובה ,ואתה תהפוך להיות כזה .

ואם לחץ חברתי טוב הוא חיובי , אז למה ללכת עם האמת שלך ?

בקיצור אני מבולבלת לגמרי מישו יכול להסביר לי ?

תודה ...

בגדול.לאהסטלן הקטן

בגדול זה לא דבר טוב שאדם מושפע מסביבתו.אבל כמובן שלחץ חברתי חיובי לא מזיק...ומקל על האדם...

תלוי.. אם החוא חיובי או שלילי..שירס

^^אין מצב בו האדם לא מושפע מהסביבה!

קפיץ קפוץ הקפצה וכו'הרהור
ברור שהוא יכול!!אביב

למשל אם כולן מתחילות לעשות הליכות וכד'.. ואתה כבר שנים מת ורק צריך את הדחיפה.. או שיש בגדים שרצית ללבוש והתפדחת ועכשיו כולם הולכים (לי לא קורה כי אני לובשת מה שבאלי, אבל זה העיקרון..)

כלמיני.

זה דיי תלוי..תותית

לפעמים הלחץ החברתי הוא ממש טוב-

לדוגמא- שכיתה שלמה תלחץ על ילד לא לגנוב, למשל, ואז זה אחלה, והלחץ החברתי הוא לטובה,

אבל באופן כללי- הכי טוב שבנאדם יהיה מסוגל ללכת עם העקרונות שלו, ולא יתכופף מכל מילה שזורקים לו..

קיצר- זה ממש תלוי, אין כאן עיניין של כן או לא מוחלט..

מקווה שהבנת אותי ושלא בילבלתי אותך עוד..

בטח שכן!לולה=]

בס"ד

אדם שנמצא בחברה טובה ילך גם הוא בדרך הישר, החברה תשפיע עליו ותלחץ עליו להתנהג כמו כולם, כמו שהם רגילים. בכיתה שלי היו פעם העתקות במבחנים- כמה ילדות בודדות שהעתיקו- והכיתה הפעילה עליהם לחץ להפסיק.

ברור שאם החרבה משפעיה על הבנ"א ללכת בדרך רעה או ללכת בכיוון שהוא לא מאמין ולא רוצה בו זה דבר רע, אבל לחץ חברתי הוא לא בהכרח דבר רע.

אני חושבת שלא.אנונימי (פותח)

כאילו בכללי ברור שכן לפעמים.

אבל נגיד שאתם אומרים שאם הוא נמצא בסביבה טובה, אז זה ישפיע עליו, אם זה אני לא מסכימה, כאילו אני מסכימה עם זה שזה ישפיע עליו, [כמובן לטובה] אבל אני לא מסכימה עם זה שזה טוב, ולמה?!, כי זה צריך לבוא מעצמו, לא ללכת אחרי כולם, גם אם זה לטוב, כי הוא לא עושה את זה כי הוא מאמין בזה, כי הוא חושב שזה נכון, אלא כי - כולם עושים את זה..

מבינים?

לחץ חברתי יכול להיות רע?אני שמח סתם!

סתם, מה החשיבה הפסימית הזאת?

האמת, תלוי איך מקבלים את זה.דאץ

נגיד בישיבות גבוהות יש לחץ חברתי חיובי, וזה יכול לעזור לאנשים לעלות.

אבל נגיד יכול להיות ישיבה תיכונית שהלחץ החיובי שם גבוה, ויהיה חבר'ה שימאס להם ויעשו דווקא ההפך.

זה לא דבר חיובי. אבל הוא בהחלט יכול לגרום לדבריםרחליOס

טובים!אפילו טובים מאוד!

מנסיון אישי!

מוזמנת לאישי

ברור שישאבגדה

רמב"ם:דעות:ו':א':  דרך ברייתו של אדם--להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחבריו, ונוהג במנהג אנשי מדינתו.  לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים תמיד, כדי שילמוד ממעשיהם; ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחושך, כדי שלא ילמוד ממעשיהם.  הוא ששלמה אומר, "הולך את חכמים, יחכם; ורועה כסילים, ירוע" .  ואומר, "אשרי האיש . . ." .

ואם האמת שלי היא  לא לשמור שבת?אולי עדיף שאני אלך אם האמת שלי?

מה גם שלחץ חברתי לא חייב להיות נגד האמת שלך-דוג' ללחץ חברתי טוב-מישהו הולךברחוב ופתאום מתחשק לו לאכול משהו,לידו יש מסעדה לא כשרה-הוא מתלבט אם להיכנס,אם יהיו לידו חברים-הוא לא ייכנס,נכון?(ועדיין-גם אם זה כן "סותר את האמת שלו"(אם נניח בכלל לא אכפת לו לאכול לא כשר)-עדיין עדיף שיהיה לידו מישהו והוא לא יאכל)

כמעט בכל מקום יש לחץ חברתי..כפ"ד בנשמהאחרונה

אבל אם כבר יש.. אז עדיף חיובי.. הוא באמת יכול לעשות טוב..

מצד שני.. כדאי שהוא לא יהיה חזק מדי כדי שלא יגרום לאנשים לקבל עליהם החמרות מוגזמון שהם לא באמת רוצים אותם וכן שלא יגרמו לדחיה וכפיה. חוצמזה שאני שונאת שאנשים הולכים לפי החברה והלחץ שלה..יאללה תהיו עצמכם. בשבילכם!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך