זה בנייה של האישיות שלך העצמה אישית שלך עבודה לבינין אישיותך ותיקון המידות שלך.
אני מזמן הגעתי למסקנה שבמקרים האלה זה אם אין אני לי מי לי..ומנסה לא להגיע למצב וכשאני לעצמי מה אני..
נכון שמוסדות תורניים צריכים וחייבים לתרום ולכוון בבינין האישיות של הלומד במוסדותיהם אבל דא עקא זה לא כך. אי לכך ובהתאם לזאת צריך התמיד ללמוד בכוחות עצמו , נכון זה קשה, נכון זה מקומם, אולי יש הטוענים כבילתי אפשרי,נכון שזה ממש ממש לא פייר. אבל אפשר אפשר ואפשר, אפשר לקרוא ספרי מוסר, לא כאלה כבדים ומתסכלים קלילם מובנים וטעימים. (שאיפות,למעלה מן השמש) ואם תשימו לב מור' שהוא בעל איכות האישיות שלו נשקפת גם בשיעור מתמטיקה וגם בשיעור אנגלית. בכל המקצועות הכי יבשים וחוליים זה הכל תלוי המור' מה הוא משקף מה המסר שנשקף מהנהגותיו, מהבוקר טוב שלו, עד לגערה שלו במאן דהוא.
ובקשר ללימודי קודש נטו לבגרות..אז מה?! אז בלו"ז זה מופיע רק 6\4 שעות שבועיות אז אני אלמד את החומר אבל אזכור את סיפורי התנ"ך אזכור את מה שעשה ירימיה ואת חזונו של ישעיה.. את מלחמותיו של דוד. ומחלפותיו של כהן גדול.. את הרגשותיו של השעיר המשתלח.. את מעשה המרכבה..את דברי אחרית הימים.. משל איוב.. בריאת העולם ..חטא אנשי דור הפלגה ...נו הבנתם נכון...
מקווה שלו חפרתי החטאתי או פגמתי.. בין בשוגג ובין במזיד 
סץאם יאללה בהצלחה אנושיים ותזכרו אם אין אני לי מי לי!!!!!!!!!!!!!!!