סיפורים ששמעתי בהתוועדות מהרב שבתאי סלבציסקי,בי''ט כסלו השנה. מומלץ לאילו שיש להם ספקות באמונה,למשל אני...(:
בזמן השואה היו להרבה אנשים ספקות באמונה,והיה יהודי שעבר את כל מחנות ההשמדה וב''ה שרד את השואה.
אותו יהודי נכנס לרבי מלובביץ ליחידות אחרי כמה שנים,והוא אמר לרבי שהוא עבר את השואה,עברתי את מחנות ההשמדה,ואני לא מבין את הקב''ה..הוא אמר לרבי שזה לא צדק וזה לא יושר שהקב''ה יתנהג כמו שהוא יתנהג(בשואה) איך אפשר הוא אומר לרבי להאמין בקב''ה אחרי שהוא עשה מה שהוא עשה?
אמר לו הרבי תשובה מאוד עמוקה. וכך אמר הרבי : באותו הקב''ה שאתה לא מאמין,אז באותו הקב''ה אני גם כן לא מאמין..
אם אתה מביט על הקב''ה בתור דבר שאתה רוצה לבחון אותו בשכל,אתה רוצה לבחון אותו ברגש שלך,בראש שלך,במציאות שלך,אין הקב''ה כזה!!!
זאת אומרת האמונה האמיתית זה ברגע שבן אדם יוצא מההבחנות של השכל שלו,מהמידות שלו,וכמובן מהשכל שלו,רק אז הוא מגיע לאמונה אמיתית..
כלומר אם יהודי מאמין בקב''ה בגלל שהוא מבין אותו בשכל שלו..אז זו לא אמונה! זו ידיעה!! יהודי הוא מאמין אע''פ שהוא לא תמיד מבין את הקב''ה.
עוד סיפור קטן.
היה יהודי ניצול שואה שסיפר לרב שלי מכלי ראשון את מה שעבר עליו בשואה,וכך הוא מספר:
הוא סיפר את הצרות שהוא עבר,את ההשמדות שהוא עבר,את הילדים הקטנים שנהרגו ממש על ידו ובמסירות נפש,
אחרי שהוא סיפר את מה שעבר עליו הרב שלי שאל אותו,האם אני יכול לשאול אותך שאלה אישית?
הוא אמר לו כן. שאל אותו הרב האם בשואה,באושוויץ,אתה האמנת בקב''ה או ח''ו לא האמנת..?
ואז הוא ענה לו תשובה שניראת פשוטה אך ממש קשה להשגה ולקליטה.
הוא אמר לו כך: אתה שואל אותי אם האמנתי בקב''ה באושוויץ?
אני יכול לומר לך אומר הניצול שואה לרב,שבגלל אושוויץ האמנתי בקב''ה!!! רק אחרי אושוויץ התחלתי להבין שיש הקב''ה.
לכאורה זה נראה מוזר,הרי אושוויץ היא ממש היפך האמונה,ופה הוא אומר שמשם התחילה האמונה אצלו?!
אחרי כמה זמן הרב הבין את התשובה..
וכך סיפר הרב..לפעמים אנחנו יכולים להיות יהודים שומרי תורה ומצוות ומתפללים כל יום,אבל הדמות של הקב''ה נשארה לנו כמו ילדים קטנים!
הדמות של הקב''ה נשארה לנו כל זמן שזה נכנס במסגרת שלנו,בראש שלנו,בהבנה שלנו וברגש שלנו,אותו יהודי התחיל להבין שרה לו השואה והראש לא הסכים והרגש והלב לא היה מסוגל לקלוט את הזוועות,ואז יש לך שתי ברירות,או ח''ו לרדת באמונה,או לעלות למעלה.
והיהודי הזה בחר להבין שזה הקב''ה באמת!!! כמה שאני לא מבין אותו,כמה שהוא לא משכיל אותו ,כמה שהראש לא מסכים איך יש הסבר לזה שילדים נעלמו מהעולם במיתה אכזרית,עכשיו הוא מתחיל להבין מה זה אמונה! זה הקב''ה האמיתי! לא הקב''ה שאתה מקבל אותו לפי הראש שלך לפי ההשגה שלך ולפי ההבנה שלך.!
חג שמח.