אוקיי, כתבתי את זה בתגובה אבל אני רוצה שכולם יקראומתו"ש

בס"ד

הקדמה:

אני הולכת להגיד משהו, את הדעה שלי. רק שהיא  הפוכה לגמרי מכל מה שאתם מאמינים בו.

אם אתם באמת מאמינים במה שאתם חושבים אז אתם יכולים להגיב כמו בני אדם תרבותיים (וגם אני מצידי אגיב כך), לא צריך לקלל, לצעוק, לשבור מחשב וכו... אם בכל זאת התגובה שלכם היא כזאת-כנראה שאתם לא בטוחים במה שאתם "מאמינים" בו ואז הדיון הזה מיותר... (אם מישו לא מבין למה צעקות מוכיחות על חולשה אשמח להסביר)

מה שרציתי להגיד זה: 

אם מישהו עושה משהו שלילי, והתגובה של הניזוקים תהיה חיובית כלפיו-הוא ימשיך עם המעשים השליליים. מסכימים?

אז ראבק, אם אלוהים עושה לנו רע, אם נצמח מיזה, נשתפר, נשתדל, נתקן וכו... -הוא יעשה את זה שוב !!

לעומת זאת, אם כשקורה משהו רע כל עם ישראל מתנגד-איזה טעם יהיה לו לעשות לנו רע??

ולא, כשקורים דברים טובים אני בעד להכיר תודה ולהשתדל להשתפר ולתקן כדי להיות ראויים... למה ללכת ראש בקיר?!

אשמח לשמוע את דעתכם (המתורבתת)... שבת שלום!!

....הרהור

אבל להנגד כמו שאמרת זה ללכת נגד ה'?!?

זה נשמע כאילו להתנגד לה' ואז הוא לא יעשה לנו כלום..

ואיזה טעם יהיה??

שהרי יש טוענים שזה בגלל מעשינו הרעים- אז זה הטעם לעשות לנו רע? - זאת היתה סתירה עצמי...

ז"א  שאם ה' עושה לנו רע בגלל שאנו רעים וכדי להחזירנו בתשובה אז הטענה שלך ל-איזה טעם יהיה לנו וכו' הינה שגויה..

מקווה שהבנת..

וסליחה אם הייתי תוקפנית- לא היתה בי שום כוונה כזאת.

טיפ טיפה התעצבנתי... =]] סוריקלאופטרה

בס"ד

למרות שאני מבינה את הצורת חשיבה... אז כשאני לא יהיה מעוצבנת.. (ואני יוכל לענות 'בצורה תרבותית' )

אני יגיב....

טעות!געש

אם בנאדם עושה משהו שלילי ואנחנו מתעלמים ולא אכפת לנו מזה ולא מבקשים שיפסיק אז באמת הוא לא יפסיק וימשיך לעשות רע.

אם אלוהים עושה לנו דברים שנראים לנו כרעים יש לו סיבה לכך אם אנחנו מתעלמים לא מנסים לתקן את הרע ולא מתייחסים אלא ממשיכים לחיות כרגיל אז הוא יעשה זאת שוב..

כשעם ישראל היה בגלות כל הזמן ה' הזכיר לנו לאיפה אנחנו שייכים שלא נתרגל לגלות. ברגע שאנשים התרגלו למקום אחד וחשבו למה אנו צריכים את ארץ ישראל כ"כ טוב לנו בחו"ל אפה שאנחנו, קיבלנו תזכורת ולפעמים קשה מאד איפה המקום שלנו.

"לעומת זאת, אם כשקורה משהו רע כל עם ישראל מתנגד-איזה טעם יהיה לו לעשות לנו רע??

ולא, כשקורים דברים טובים אני בעד להכיר תודה ולהשתדל להשתפר ולתקן כדי להיות ראויים... למה ללכת ראש בקיר?!"

ומאיפה שנדע מהם חשבונות שמים?!?!? למה יש צדיק  ורע לו רשע וטוב לו?

"הנסתרות לה' אלוקינו והנגלות לנו ולבנינו עד עולם..."

פשוט מאד.אינטרנט?!

בס"ד
ראשית כל חנוכה שמח.
בן אדם מחפש את טובתו שלו ואת הרווח שיוצא לו מכל דבר. הקב"ה חפץ רק להיטיב לנו ומשתמש בדרך הכי טובה לעשות את זה. לפעמים גם דברים רעים בעיניים שלנו. אבל המגמה היא להיטיב לנו.
שבוע טוב.

אז ממה שהבנתי זה ...ע*נ2!ש

שאנחנו לא צריכים להשתפר  כי שאנחנו משתפרים הוא יעשה לנו את זה שוב ?

לה' יש את הסיבות שלו למה שהוא עושה לנו .... אנחנו לא יודעים למה הוא עושה את זה לפעמים זה לא נראה הכי צודק

ואולי יש כרלה שאפילו כועסים.. אבל ה' עושה את כל זה כדי להטיב לנו ..! וכדי שיהיה לנו טוב ...

נסתרות דרכי ה' ..

דעתי המתורבתת..חח..אודוש!

אי אפשר להשוות בני אדם לה', את לא יכולה לדעת מה הצורת חשיבה שלו ומה השיקולים שלו, בבני אדם זה נכון מה שאת אומרת אבל לגבי ה'-ממש ממש לא!!!!

ותזכרי שכן תמיד ה' עושה לנו דברים טובים-כל יום!!!

לפעמים ה' מנחית עלינו בומים כאלה ואז פתאום כולם מתחילים לאהוב את כולם ולהתפלל וכו'... אולי זה מה שה' רוצה מאיתנו?

אי אפשר לדעת! ובגלל זה אין לנו את הזכות להתערב בחשבונות שלו...

מקווה שהובנתי...

אבל זה בכלל לא עובד ככהלולה=]

בס"ד

דברים רעים יקרו בכל מקרה, על דרך הטבע... לא משנה איך אנחנו נגיב לזה, אז מה עדיף? לצאת שבורים והרוסים ולקבל עוד מכה על הראש? לא נראלי, אני עדיפה להתחזק ואז לקבל עוד דבר קשה כשאני כבר חזקה יותר.

הוא לא עושה לנו דווקא, הקב"ה לא חושב לעצמו "נו טוב, באלי להרגיז אותם, נשלח להם שרפה, בצורת, פיגועים ומוות.." הוא לא עובד ככה!

הוא רוצה לגרום למשהו בנו, לעורר אותנו, לקרב אותנו.

נניח הוא רוצה שאדם יתקרב למשפחה שלו, אז הוא הוא יגרום לאמא שלו להיות חולה (וזו סתם דוגמא לא חכמה במיוחד כי אני לא יודעת לא מסוגלת לעשות חשבונות שמיים) ואז לאותו בנ"א יש אפשרות לכעוס על הקב"ה ולהתנגד לו על זה שאמא שלו חלתה, אבל זה לא ישנה, אמא שלו עדיין תיהיה חולה. ויש לו אפשרות להתקרב למשפחה שלו. זה ישיג את המטרה, ואני חושבת שיהיה לו יותר קל להגבר עם כל המשפחה על הקושי ועל המחלה של האמא.

ההתנגדות לא תשיג את המטרה שלה, ההתנגדות לדברים רעים לא תעזור בשום דבר

נק' המוצא שלך לא נכונה.... כנסי>>צוויג^^

אחרי כמה הרצאות על חינוך והדרכה...

הכל תלוי מה המניע של מי שעשה רע..

אם הוא סתם אלים ומנסה ככה לקבל כל מה שהוא רוצה- ברור שצריך להיות תקיפים ולהבהיר לו שככה הוא לא ישיג כלום "שזה לא משתלם" כי אם תגיבי יפה הוא ימשיך

אבל לפעמים נגיד אם המעשה הרע הוא כדי שיתייחסו אליו - ילד מוכן לספוג הערות ,צעקות ואפילו מכות אם הוא מרגיש שאחרת הוא לא יקבל שום צומי, ואם תכעסי עלוי הוא יעשה את זה שוב, לעומת זאת אם תתני לו צומי טוב הוא ילמד לקבל צומי בצורה יפה, אם תזקי לו את המעשים האחרים הטובים הוא ילמד לפעכם הבאה לעשות  יותר טוב וכו' ולא רע

ברור שהפידבק הוא לא על המעשה הרע אבל בד"כ זה מה שגורם לנו להתייחס אליו וככה הוא משיג את מטרתו וגם אנחנו

[וואו-איך אני נשמעת באיזה סמינריון...או איזה יועצת הורים.. ]

אף אחד לא מצפה ממך להגיד לקב"ה- "ואו. תודה איזה חסד שהרגת יותר מ-40 איש ושרפת אלפי דונמים" כי זה לא מציאותי, אנחנו אנשים, אנושיים ,מוגבלים בהבנתנו....

אלא להשתפר ולהראות לו שאנחנו יותר טובים, שהוא "השיג את מטרתו" ,שלא צריך יותר רע, זה כי ה"מעשה הרע" של הקב"ה הוא לא כדי להשיג עלינו כח (כמו במקרה הראשון) אלא כדי לעורר אצלינו מודעות, ולהודות לו על כל שאר הדברים שכן טובים (ולא חסר). כי רק שחסר לנו משהו אנחנו לומדים לעריך אותו

ואם היינו באמת מודים לו ומשתפרים מזה שהוא עושה לנו טוב-לא היינו צריכים את הרע הזה, הלוואי והיינו באמת הולכים לפי מה שאמרת ומשתפרים מהטוב- לא היינו מקבלים את כל הצרות שיש לנו היום. לא היינו ראויים להן

ובכלל הרי הקב"ה הוא זה שנמצא בצד המחנך והרע הזה הוא כדי לחנך(יותר כמו עונש)

כל זה^   (כן, זה היה חופר) זה רק כדי "לסבר את האוזן" - ללכת איתך לפי ההגיון, אבל זה לא באמת

הסיבה האמיתי היא שה' הוא לא קטנוני כמונו ולכן את לא יכולה להתחשבן איתו ככה.

הוא שולח לנו את כל זה או כדי לכפר או כי בשום צורה אחרת לא התקרבנו אליו מספיק. היהדות לא רואה בייסורים ערך, וככה גם מצד הקב"ה . זה תמיד לטובתנו- או נסיון או כפרה.

וגם כשאנחנו מתקרבים לה' ומשתפרים אנחנו בעצם משנים את המדרגה שלנו- וכבר לא מגיע לנו הגזירה הזאת, הרע הזה

בעז"ה שנדע להתמודד עם כל מה שה' שולח לנו

ושנצליח להודות ולהתקרב באמת  מהשגרה של הטוב -שלא נצטרך עוד צרות...

וואו, חופר-תודה שקראתם עד פה   ;)

>>>הסנה-בוער

בס"ד

1. מבחינה פסיכולוגית- את צודקת, יש פה התניה אופרנטית ובלה בלה- אבל זה הקטע, שזה כלי קיים- אבל הוא חייב לעבוד, אחרת לא נלמד כלום. תארי לך שילד יאמר לאמא שלו "הו, אמא אני לא רוצה לסדר עכשיו את החדר, פשוט אם אני אסדר אחרי שכעסת עלי זה יגרום לך לכעוס כל פעם כשהחדר שלי לא מסודר..."- האמא לא תגביר את הכעס כי זה עזר רק, אלא גם כי הכעס באמת מוצדק. אפשר לומר כביכול שאם נחזור בתשובה כל פעם כשה' כועס, זה יגביר את תדירות הכעס שלו. אבל האם זה אומר שהכעס שלו לא מוצדק?
2. בדיוק כמו שספרי רפואה לא תקפים כלפיי ה'- כי אין לו גוף, ככה גם ספרי פסיכולוגיה לאלוקים אין שכל כמו שלנו, הוא לא 'לומד' דברים, בטח שלא מאיתנו. ה' לא צריך את החיזוקים שלנו. זה לא נכון לתפוס את ה' כיישות אנושית.

אמממבעזרת ה'!!

הנחת היסוד שגויייה!!!!!!!!!!!!

ה' הוא לא בן אדם!!!לא עובד עליו תרגילים פסיכולוגיים!!!!

ה' יצר את כל התרגילים הפסיכולוגיים ומה שהוא עושה זה העונש על מה שעשינו והכל מחושב

כדי שאנחנו נחשוב על זה,כדי שאנחנו נתתקדם מזה!!!

זה אפילו לא בכוון.

ועוד משהו שרציתי להגיד..הרהור

מה שאמרת נראה כמו משחקים פסיכולוגיים- 

וזה לא "עובד" על ה'

ה' לא פועל במושגים שלנו...

הוא לא בן אדם...

אז מה התגובה שלך??|מסוקרנת...|

דעה מעניינת למדי.אלעזר300

ברשותך אני אגיב בקיצור, בכמה נקודות, למרות שאפשר באמת להרחיב על זה הרבה.

1. בכלל לא ברור שאפשר להחיל כללים פסיכולוגיים לגבי בורא עולם.

2. דברים רעים (לכאורה) שעושה לנו בורא עולם, גם הם לתכלית טובה; אם מגשימים את התכלית - טוב ויפה - הדברים מתבררים כטובים מן ההתחלה. מה שאת מציעה זה למעשה להפוך את הדברים לרעים בסופו של דבר...

3. דברים טובים שאנחנו עושים - לא עושים כ"כ רושם על בורא עולם, ואנחנו לא עושים אותם בשבילו.

4. יתכן שחשבת כשכתבת מה שכתבת על המדרש שאומר שכל אימהות האומה היו עקרות "מפני שהקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים". עכשיו זה באמת משפט שאינו ברור מאליו; בקיצור נאמר רק שהתוצאה היא אותה תוצאה בכ"מ, והשאלה היא רק בדרך שבה מקבלים את הטובה הזאת.

מצטער על הקיצור.

בברכה,

אלעזר

תראי, תכלס - יש בזה משו, אבל--->אספרנזה

(ופה בא אבל אחד גדול..קורץ)

קודם כל - יש משו במה שאת אומרת. אבל לא בקשר לקב"ה.

אנחנו לא אלוקים ואנחנו לא יכולים להבין בכלל מה ולמה הוא עושה דברים כאלה.

אנחנו לא יכולים אפילו להבין טיפה מכל מה שהוא עושה.

ויש גם את המשפט הידוע הזה - "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו".

אז למה?! כאילו - רבאק, למה הוא עושה לנו את זה<?

אני לא חושבת שיש לזה תשובה.

אז כן, הוא רוצה לעורר אותנו ולהחזיר אותנו אליו.

הוא רוצה את זה כי זה טוב לנו.

קשה להבין, אבל זה ככה.

טוב לנו וזה מה שאנחנו צריכים - להתקרב אליו ולחזור בתשובה.

אז הוא מנער אותנו.

קורא לנו.

כאילו - לפי התיאוריה שלך - הוא לא רוצה שיהיה לנו טוב והוא על הפרנציפ עושה דווקא.

אבל לא.

אם היה לו נמאס ממנו והוא לא רוצה שיהיה לנו טוב - תאמיני לי, כבר היינו נכחדים. וממזמן. בלי שהיה לך זמן להגיד רובינזון קרוזו..

והוא לא עושה לנו רע דווקא. כי הוא רוצה שיהיה לנו טוב.

וטוב - זה להיות קרוב אליו.

קצת מסובך. ואנחנו גם בחיים לא נקלוט את זה.

זה כמו שננסה להסביר לנמלה מה זה אינטרנט.

דברים שונים לגמרי שאנחנו קטנים מדי ועם הגבלות בשביל להבין אותם.

אז קדימה - הוא קורא לנו עכשיו. מנער אותנו חזק.

זה כואב.

וכואב מאוד.

שנזכה שאנחנו נשמע אותו, והוא ישמע אותנו שם למעלה..!

סליחה אבל:חסיד של עצמי

זה מה שאח שלי אמר היום על אחיין שלי שהוא בן שנתיים וחצי נו בחיאית נראה לך שאלוקים הוא ילד קטן שקראתי את זה ככה זה היה נישמע אבל בכל אופן אנחנו לא מבינים מה ה' עושה לנו ולמה אז היא אפשר לומר דברים כאלה.

ולא הבנתי מה רצית שה' יעשה משהו רע ואז מה נעשה?

נ.ב ה' לא עושה לנו סתם דברים רעים כי מתחשק לו הוא עושה לנו את זה בשביל שנילמד מזה ונתקן את מעשינו.

יש לי מה להגיד. אבל אין לי זמן. אם יש לעוד מישומתו"ש

בס"ד

תגובות-(תרבותיות, רציניות וכו) שיגיב!

שבוע טוב...

החוקיות שבטבעשמחה ואמונה

לא  תמיד חופפת לחוקיות שלמעלה.. ה' עושה לנו "רע" כדי לקדם אותנו.. בנו לפה לעבוד נטו.

את יודעת איך הצדיקים היו מבקשים ייסורים ובזיונות?..הם רצו כל כך.. כי הם ידעו כמה זה טוב..

אני יכול מאוד להבין אותך.אנונימי (פותח)

אבל:

א. לפעמים יש להסתכל על הדברים דוקא בצורה טבעית.

למשל:

אדם מסוכן לחברה מסתובב חופשי ולאיש לא אכפת.

יום אחד הוא פוגע במישהו.

נכון שהנפגע לא אשם, אבל, אם כולנו יודעים שהמצב מקולקל ולא פועלים לתקנו - לפעמים אנו האשמים.

לא אומר שזה המצב פה - ממש לא, אבל זה נכון פעמים רבות.

ב. מעניין לחשוב מה היה קורה לו כולם היו מחליטים ש': אם ה' עושה לנו רע, אנו גם נגיב כך, ונהיה טובים רק כשהוא ייטיב עימנו'.

כלומר, לא שאומרים 'לא אכפת לנו, אלא אומרים שדוקא אם ה' רוצה שנהיה טובים  - אז אנו מבטיחים לעשות זאת , ובתנאי שהוא ייטיב עימנו ולא להיפך.

זו שאלה בהחלט מעניינת.

אבל.

א. לא שמענו הרבה שנוהגים כך, וזה כנראה בכל מקרה לא יהיה.

ב. במחשבה ראשונה זה נראה כאילו אנו באמת יכולים לנהוג כך, והרי יש לנו בחירה חופשית, ובעצם לקבל מה שאנו רוצים וגם להיות טובים.

אבל, ופה האבל הגדול, יש דברים שאנו לא מבינים, כמו 'צדיק ורע לו - רשע וטוב לו', אך אנו מצווים להתחזק באמונה, והניסיון הוא דוקא כשקשה.

ה' כותב בתורה: 'והיה אם שמוע תשמעו אל מצוותי - ונתתי מטר ארצכם בעתו, וכו' וכו'..ואח"כ כתוב: ...השמרו לכם פן יפתה לבככם, וסרתם ו...וחרה אף ה' בכם ועצר את השמים ולא יהיה מטר, ו(ההמשך ידוע).

כלומר, מפורש בתורה שיש קשר בין התנהגות טובה  למצב טוב והפוך.

היוצא מכך הוא שאם אנו חפצים בטוב - עלינו לנהוג בטוב.

נכון שעדיין ישארו שאלות, ובעיות וקשיים, שלענ"ד התשובה להם היא לימוד אמונה.

בודאי שזה לא קל, אבל....נראה לי שזה הדבר היחיד שיש.

אוקיי... כמה דברים:<אריאל>

קודם, הקב"ה, תמצית הטוב בעולם, לא עושה דברים שלילים. [לפני שיפתח על זה ויכוח נקדים ונאמר שאנחנו, האנשים הקטנים,שבכלל לא מבינים איך העולם מתנהל מבחינה של שכר ועונש, לא רואים את העתיד ואת מה שיצמח מהאירועים שאנחנו מגדירים: רעים -  רואים את הדברים כרעים, אך באיזו צורה כלשהיא, גם זה לטובה.] 

דבר שני,  פסיכולוגיה נכונה רק על בני אדם- להגיד על הקב"ה שיעשה את זה דווקא שוב כי אנחנו מתקנים את עצמינו, להגיד את האמת, נשמע מגוחך. |מתנצל על הבוטות|

ואם עמ"י יקום ויגיד בקול גדול: אנחנו נמשיך לחטוא ולעשות דווקא, כי אתה עושה לנו רע....אנחנו אלה שנתחיל להכיר רעה תחת טובה, ולא להפך- זה לא מובן כ"כ אז נסביר את זה ככה:

אוקע, מי התחיל להחזיר רעה תחת טובה? הקב"ה? אנחנו עשינו ככל אשר צויינו ופתאום ביום בהיר- באנג, גולה, רומאים, בית המקדש נשרף? פתאום הגפן והתאנה, הכסף שהיה בשפע כמו ברזל, נעלמו?

בכל פעם הקב"ה מרחם עלינו,  ומעביר את הדין, ומוחל וסולח, כל יום הכיפורים, בכל פעם שיהודי עושה תשובה, אפילו שלמחרת הוא ימשיך עם חטאיו. אבל וואלה, כשאנחנו מנצלים את הרחמים כדי להמשיך לחטוא לפעמים אנחנו צריכים קצת לחטוף על הראש כדי לזכור שיש אבא למעלה. 

[אגב, בעמוד הראשי של YNET  היה את המילה "תפילה" כ"כ הרבה פעמים שחשבתי שכל הכתבים השמאלנים חזרו בתשובה...]   וגם ה"מכות" האלה שאנחנו חוטפים, הם לטובתינו, כמו שאבא נותן עונשים לבן, והוא בוכה ועצוב, אבל כשהוא גדל- הוא יודע שאם האבא לא היה מעניש אותו, הוא לא היה מגיע למה שהוא הגיע.

--מקווה שהובנתי-- 

זה הולך ככה:בצי.ג

ה' הוא טוב אינסופי, שמטרתו בבריאת העולם ע"מ להיטיב לברואיו (לפחות לפי חלק מהדעות) וכל מעשיו הם טובים, גם אם אנחנו לא רואים את זה. לכן  אם נשתפר במעשינו הוא לא 'ימשיך' (במרכאות, כי אף פעם הוא לא עשה את זה) להרע לנו אלא נוכל לראות שאנחנו מקבלים שכר על מעשינו הטובים. וכמו שהרב זצ"ל היה מלמד להסתכל על כל תהליך בהיסטוריה ולראות איך הוא גורם טוב לעולם, לעמ"י, לה'...

וסתם כדרך אגב- אני בכלל לא מסכימה איתך בעניין הגישה אל האנשים, כי לומדים להתנהג (גם) לאנשים שלא מקיימים את דרכי השם בצורה שתיתן להם רצון וחשק להתקרב לאור של השם, בלי ליצור להם אנטי. אבל אני מתארת לעצמי זאת לא הייתה המטרה שלך כשפתחת את הדיון.

די אנשים!!!!*#&למה?!*#&

עם כל הכבוד לתרבות- אם אין לכם מה לחדש, תפסיקו לחזור על עצמכם!

ומתו"ש- אני ממש מסכימה עם מה שאמרת.

לפעמים פשוט בא לך לבוא לה' ולומר לו- "די! לאא הבנת שזה לא נעים לנו??? אתה לא קולט שהבדיחות שלך לא מצחיקות כבר??? עברת ת'גבול!!!!"

ות'אמת שכמה פעמים באמת הרגשתי, שאולי העובדה שאנחנו כאילו "מתעלמים" מהכאב ורק "מתגברים" וסובלים בשקט- אז כאילו ה' לא ממש קלט כמה זה פגע בנו.

וכן, פלספניים, אני יודעת שה' לא ילד קטן! אבל לפעמים זה מרגיש ככה. שכמו ילד קטן שמחפש צומי, ככה ה' מחכה כבר שנתעצבן..

וזה אפילו משל יפה. כן. ה' רוצה שנצעק אליו ונתחנן. מבקש מאיתנו

חחח.. שעשעת אותי..מרב14

הקטע הוא זה שיש הבדל  בין בנ"א לאלוהים. אני חושבת שאלוהים לא כ"כ סופר אותנו מה התגובות שלנו למה שהוא עושה, הוא לא יפעל לפי  התגובות  שלנו, הוא יעשה מה שהוא רוצה! הוא אלוהים ואנחנו בנ"א!

אם ילד מתחצף ואביו נותן לו עונשאבגדה

הוא יבקש סליחה או"יתנגד"?

לא קראתי את כל התגובותניגונים

אז יש מב שאמרו את זה כבר.

אבל בואי נתחיל מזה שה' לא בן אדם!! הוא לא והוא לא והוא לא!! לכן כשהוא עושה לנו דברים רעים, ואנחנו מתפללים אליו, הוא ממש לא יגיב כמונו.

כלומר, כשהוא עושה לנו דברים רעים ואנחנו מגיבים בתפילה ובהתקרבות אליו, הוא יפסיק.

כי כונתו מלכתחילה לא הייתה לעשות לנו רע הוא אבא שלנו הוא רוצה שיהיה לנו טוב!!

כשאת תענשי את הבת שלך, את עושה את זה כי את רוצה שהיא תתנהג יפה, ותבוא לבקש סליחה נכון?!

ממש לא כדיי שייכאב לה חס וחלילה!

ככה ה'.

אואקיי עבר זמן אבל רק עכשיו יש לי זמן להגיב...מתו"ש

בס"ד

יש פה הרבה תגובות שניראות לי שגויות אבל נראה לי מיותר להכנס לזה.

אין לי עניין שאנשים יתחילו לחטוא, להפך, אני בעד לשמור מצוות. למה כתבתי את זה? כי כל האנשים הגיבו אותו דבר, והרבה מתוכם לא הגיבו מתוך מחשבה אמיתית אלא מתוך הרגל, כי זה מה שכולם אומרים וזה עיצבן אותי... רציתי לעורר קצת מחשבה ולא בא לי להתווכח.

לא הולכת להתווכח מה ה' רוצה מאיתנו וכו כי אפחד לא יכול לדעת בוודאות. אבל לפי מה שאתם טוענים-הקשיים באים כדי שנשתפר, נכון?לא נכנסת לוויכוח אם אלוהים צודק או לא, אבל למה לעזאזל עם ישראל משתפר רק אם באים אליו צרות? למה זה צריך לבוא ככה??...

אני לא חושבת שאלוהים הוא ילד קטן, אני כן חושבת שאם עם ישראל מגיב בצורה מסוימת למצב מסוים הוא יחזור על המצב המסוים לא כי הוא ילד קטן, אלא כי עם ישראל בוחר להגיב ככה. וזה לא צריך להיות ככה.

יכול להיות שיש לי עוד דברים להגיד ויכול להיות שלא הייתי ברורה או דייקתי, המוח שלי די ריק וחבל להשקיע אם לא יודעת אם יקראו... אם מישו רוצה להגיב ולקבל תגובה אפשר באישי... שבוע טוב!

ניסיתי להבין את המשפט:אבגדה

"אני כן חושבת שאם עם ישראל מגיב בצורה מסוימת למצב מסוים הוא יחזור על המצב המסוים לא כי הוא ילד קטן, אלא כי עם ישראל בוחר להגיב ככה. וזה לא צריך להיות ככה. ""

מה שהבנתי:"אני כן חושבת שאם עם ישראל מגיב בצורה מסוימת "(-קיום מצוות)"למצב מסוים"(-עונש)"הוא"(-אלוקים)"יחזור על המצב המסוים(-העונש)"לא כי הוא ילד קטן,אלא כי עם ישראל בוחר להגיב ככה(בקיום מצוות על עונש.וזה לא צריך להיות ככה."

ע"פ זה מה שיש לי לומר באמת זה לא אמור להיות ככה אמור להיות הקיום מצוות עוד לפני שמגיע העונש ואחרי שהעונש הגיע-העונש הוא לא רק כלי לשכנוע הוא גם אזהרה שאם לא נחזור בתשובה-אנחנו עוד נצטער על זה מאוד מאודותאמניני שלא היית רוצה  צרות כאלה לה' לא עושים הפגנות יש לו סבלנות והוא יכול גם להשאיר אותנו מושפלים במשך דורות לשחוט אותנו בהמונינו לענות אותנו ולרדוף אותנו.אין טעם להפגין מול עונש שלו,אולי מול בשר ודם זה טוב כי הוא מפחד שימרדו בו ולכן כשמפגינים הוא מפסי קלתת עונשים אבל לאלוקים יש את כל הזמן לחכות לנו.

מסקנה צריך פשוט להבין שטעינו ולחזור בתשובה כל צעד אחר הוא טיפשי וחסר טעם

טישי וחסר טעם כי אחרת-מתו"ש

בס"ד

הוא " יכול גם להשאיר אותנו מושפלים במשך דורות לשחוט אותנו בהמונינו לענות אותנו ולרדוף אותנו" ?

שיכנעת אותי! אלוהים כזה טוב!! אני רצה לשמור מצוות...<צ>

*טיפשימתו"ש
כן, צריך להבין, עם כל הכאב -אוסנת

שבעולם הזה צריך לעבוד עבודה לא קלה.

יש לה בונוסים בעולם הזה (וגם בעולם הבא), אבל זה לא העניין...

כן כי אם הוא רואה שכשמענישים אותנו עונש קטן אנחנואבגדה

מתחילים לעשות חשבונות והמסקנה"לא לחזור בתשובה"-יבוא עונש יותר גדול-כי זה מה שמגיע לנו!!

מי שמנסה להפגין נגד המלך או למרוד נגדו -מגיע לו עונש ואם הוא לא חוזר בו-עונש יותר גדול עד שהוא ייכנע!!

ואין מה לעשות פושעים צריכים לקבל את עונשם.

להמחשה:נניח שתבוא קבוצת אנשים פושעים שיבואו ויבזזו אנשים,יטילו את חיתתם ברחובות,יהרסו,יעשו מעשי וונדליזם,ירצחו וכו' ויבוא יום והם יובאו לפני השופט והוא יגזור עליהם עונש מוות(לצורך העניין-בחו"ל)-אני די בטוח שאכן תגידי:השופט כזה טוב!!

שיכנעת אותי! אלוהים כזה טוב!! אני רצה לשמור מצוות...-לכן המשפט הזה היה צריך להיאמר ללא ציניות,כי כן צריך להיות צדק בעולם-לפעמים הצדק הוא עונש-אבל העולם קיים עליו.

"לא הכל טוב אבל הכל לטובה!!"תפתחו..נטע=]

(לא קראתי הכל לכן יש מצב שכבר אמרו ת'זה..אבל לונורא..תסלחו לי!!)

יש לך טעות קטנה, זה לא ר-ע, זה פשוט לא מה שטוב לך כרגע!! וזה הבדל נורא משמעותי.. כי הקב"ה לא עושה דברים רעים!!יכול להיות שאת רואה את זה כמשהו שלא לא טוב לך איתו.. אבל הקב"ה מסדר את הכל(!!) מלמעלה כדי שיהיה לך טוב אח"כ..!! ולכן.."לא הכל טוב, אבל הכל לטובה" מקווה שהובנתי

שבוע מקסים!!!!

אממ..חתלתולה

אם את ממשילה את זה לאמא וילד קטן אז נלך על זה--

ה' הוא האמא

ואנחנו הם הילדים הקטנים..

אנחנו עושים מעשה לא טוב והתגובה של ה' היא שלילית--עונש..

אנחנו עושים משהו לא טוב ואז ה' מעניש אותנו אז כילו הוא רוצה שנשתפר..זה לא שה' עושה ת'דברים המעצבנים

האלה כי הוא רוצה צומי ,הוא סתם כדי להציק, ה' רוצה לרמוז לנו או אולי להעניש ..

בעעע..הסתבכתי..

לא קראתי את כל התגובות --פשיטא-

אבל בעיקרון ה' עושה לנו דברים רעים בגלל שאנחנו מתנהגים רע - בשביל שנחזור בתשובה, כך שאם נחזור בתשובה שלמה - ה' לא יעשה לנו דברים רעים.

הקב"ה הוא לא בנאדם.אביה =)

זהו. זה כאילו התשובה. אם הוא היה בנאדם אז זה היה פועל ככה אולי... אבל הוא לא, הוא משהו אחר, מעל ההבנה שלנו- והוא שלוח לנו את הדברים הרעים האלה בשביל שנחזור בתשובה והכל..

לא קראתי מה שכתבו קודם אז מקווה שאני לא חוזרת..הדריכני

הקב"ה מביא לנו חסדים כדי שנזכור אותו ונחזור אליו, אם זה לא עוזר אז הקב"ה מעניש שאז האדם יותר נזכר בו יתברך וחוזר אליו. הקב"ה לא אומר לעצמו "וואלה, אם זה גרם לו להתנהג יותר טוב אולי כדי להמשיך עם היסורים האלה? דווקא עושים טוב לבנאדם הזה.."..

הקב"ה נותן יסורים לאדם על מנת שיזכר בו, ואם האדם נזכר היסורים מפסיקים. ואם שוב שוכח, ושוב החסד והטוב שמורעפים עליו לא גורמים לו לחזור בתשובה אז הקב"ה מביא שוב יסורים כדי להזכיר לו ולומר לו "היי, אני כאן, זוכר?" וכשהאדם נזכר הקב"ה מפסיק את היסורים. כי הוא מאמין בנו, הוא מאמין שאם חזרנו אליו, שאם נזכרנו בו - אנחנו נהייה טובים יותר ונלך עם זה עד הסוף. ואם יש צורך מידי פעם להזכיר לנו שוב, הוא עושה את זה..

את יודעת יש כזה משל. לוידת אם את אוהבת משלים, אבל הוא חזק. על אדם שהיה תקוע בחדר בבניין רב קומות וניסה לצעוק לעוברים ושבים מהחלון שיצילו אותו ואפחד לא הסתכל עליו. מה הוא עשה? לקח שטרות של מאה שקלים ופשוט זרק אותם דרך החלון, והאנשים? - אספו את הכסף והלכו.. כזה לא עזר התחיל האדם לזרוק חפצים, בהתחלה כבדים פחות אח"כ כבדים יותר.. ואז כבר אף אחד לא חשב להתעלם, נכון? אנשים מייד הסתכלו למעלה לראות מי זורק עליהם ספה, אבל כסף.. למי אכפת?..

הנמשל ברור

אשמח להמשיך ולשמוע את דעתך ואולי גם לזכות ולענות תשובות..

מה את בכלל משווה?! (לא לדאוג-תגובה תרבותית)ג'חנון

איך את בכלל יכולה להשוות את ההתנהגות של ה' להתנהגות של אדם פשוט?!?!

"אם מישהו עושה משהו שלילי, והתגובה של הניזוקים תהיה חיובית כלפיו-הוא ימשיך עם המעשים השליליים"-

פה מדובר ב-בנאדם!!! (שגם מה לעשות הוא חלש באופי שלו-כי אם הוא עושה משהוא שמבחינתו הוא רע והוא ממשיך עם זה רק בגלל החברה אז....)

"אם אלוהים עושה לנו רע, אם נצמח מיזה, נשתפר, נשתדל, נתקן וכו... -הוא יעשה את זה שוב !!"

ממש לא ה' עושה לנו רע כדי שאנחנו נחזור להיות טובים אבל בשנייה שאנחנו טובים איזה סיבה יש לו לעשות לנו רע?!

(מקווה שלא מיחזרתי חומר כי לא קראתי את כל התגובות....)

אוף חשבתי שכבר סגרתי תנושא אבל אפחד לא קורא תגובותמתו"ש

בס"ד

!!

אני בכלל לא התכוונתי שאלוהים ילד קטן או אנושי, אלא שהדרך בה עם ישראל משנה את דרכו לא צריכה לבוא בצורה כזאת של עונשים הפחדות וכו.

אבל מה הטעם לפרט, כאילו את זה פתאום תקראו?

אז לפי התגובה הקודמת שלך. את מאשימה את העם,הדריכני

לא את ה' יתברך.

או שלא הבנתי נכון?..

לא האשמתימתו"ש

בס"ד

הצעתי "אסטרטגית פעולה למניעת מצבים בלתי נעימים"

אוקי. וההצעה הזאת מופנת לעם, לא לקב"ה..הדריכני

נכון?

גם אם אני ארצה להציע משו לאלוהים זה לא ממש יעבודמתו"ש

בס"ד

אפשר להציע רק לעם, כמובן (לא שזה כן יעבוד...)

כל הדיון הזה הוא תאורתי, לא?הדריכני

אז מה הרעיון של תשובות סחור סחור.. אני שואלת אותך שאלה פשוטה, את באה פה בטענות לקב"ה או שאת באה בטענות לעם?..

אחרת אני (ואף אחד אחר נראלי) לא נצליח לעולם להבין למה את מתכוונת.

וזה התחיל להיות שיחה בינינו אולי כדאי שנפתח את זה באישי אחות

החוק הזה לא עובד על אלוקים...אני שמח סתם!
אני לא באה בטענות. רציתי רק לשנות מחשבה:/מתו"ש
*חשיבה (או ליתר דיוק לעורר חשיבה)מתו"שאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך