נכון כשמברכים אז אומרים כך- "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אש קידשנו במצוותיו וציוונו..." וכו'
עכשיו שימו לב..
למה בהתחלה זה בגוף שני {ברוך אתה ה' אלוקינו} ואחר כך זה בגוף שלישי {קידשנו במצוותיו}??
תודה! (:
נכון כשמברכים אז אומרים כך- "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אש קידשנו במצוותיו וציוונו..." וכו'
עכשיו שימו לב..
למה בהתחלה זה בגוף שני {ברוך אתה ה' אלוקינו} ואחר כך זה בגוף שלישי {קידשנו במצוותיו}??
תודה! (:
אביבאתה -בשביל שנזכור שה' כאן נמצא איתנו..
ובמצוותיו-בשביל הכבוד...
כמו שיש כאלה שפונים אל רבנים בגוף שלישי משום הכבוד "הרב אמר.."
למה זה בהתחלה וזה בסוף אין לי משוג..
אבל הברכה היא בשבילנו והיא צריכה להזכיר לנו שה' איתנו וגם אנחנו צריכים להתנהג איתו בכבוד..
ניראלי..לא בטוח שאני צודקת..
מקווה שהובנתי..
"לעצור את הטייס האוטומטי"- שווה לחפש.
בגדול- יש פה 2 התייחסויות שלנו לה' בעבודתו- "אבינו"- אלוקינו, "מלכנו"- אתה.
כולן ככה (גם שהכל נהיה בדברו, שלא עשני במקום שלא עשיתני), ולשונית אין בזה שום טעות. אומרים ברוך אתה ה' כדי לפנות לה', ואז "מתארים" אותו. זה כמו להוסיף את המילה "זה": ברוך אתה ה', אלקינו מלך העולם, זה שהכל נהיה בדברו.
למה קבעו דווקא ככה, אני לא יודע. אולי בגלל שכמו שמספרים על אדם בפניו, שקודם פונים אליו בבקשה להראות מי הוא, ואחר כך מספרים עליו בגוף שלישי. אני מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך...
ה"אשר קידשנו במצוותיו וציוונו" זה בעצם תיאור של ה"אלוקינו"....
כאילו אנחנו אומרים: ברוך אתה ה', אלוקינו, מלך העולם (=אשר קידשנו במצוותיו וציוונו...)
אם אפחד לא הבין, לא נורא!......
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים