תראו את הסרט אל תלחצי אני בדרך!!אנונימי (פותח)

סרט אחד החזקים!! ראיתי אתמול בקולנוע..!!

אה אופס..שכחתי שאתם בטח לא הולכים לקולנוע...XDאנונימי (פותח)
תזכיר לי למה ניראלך שאנחנו לא הולכים לקולנוע...?!?אנונימי (פותח)
מצטרפת למר שמחי.. למה אנחנו לא?!אספרנזה
יאללה בדיוק חברה שלי סיפרה לי עליו לפני 5 דקות!!אביה...
איזה סרט זה? קומדיה? רומנטי? ...חסיד ה'
דווקא אני הולכת הרבה לקולנוע.. הלכתי ביום חמישי!ניגונים

להארי פוטר, אחד השווים ואחד הסרטים הקורעים! כל הסרט נישפכתי!!

רק בסוף נהפכתי ל.. רגשנית משו.. ומכולם אני הייתי היחידה שבכיתי שדובי מת!!! אררר איתי..

ובכיתי גם כשעינו את הרמיוני..

אבל בכל שאר הקטעים שנרצחו אנשים נישפכתי!! זה היה כ''כ מצחיק!!

כי אתם דוסים,מרובעים שחיים בבועה של עצמכם!אנונימי (פותח)
זאת סטיגמה.....Tehilla*

זה ממש לא נכון!

זה שאנשים הם דוסים זה לא אומר שהם לא הולכים לקולנוע!!!!זה בכלל לא סותר!!!!

אפשר ליהיות דוסי וגם ללכת לקולנוע ולראות סרטים!

יש לך בעיות עמוקות... כל הקולנוע הוא דוסים....שירונת 2

אבא של חברה מאוד טובה שלי יש לו את אחד הקולנועים הכיח הכי נחשהבים ואני יודעת מה הולך שם כולם דוסים אוקיי??!! זה סתם סטיגמה מפגרת "דוסים מרובעים..:

אם כל הקולנוע הוא דוסים אז אפחד לא דוס באמת!אנונימי (פותח)

כי כל הרטים שם סוטים אד אחד...אז תעשו לי טובה ולפחות על תקראו לעצמכם דוסים!

ואיי! ממש לא!!הרהור

אנחנו הולכים לקולנוע!!!!

ולא כל הסרטים סוטים..

ואנחנו ממש לא חיים בבועה..

אז חלאס עם הסטיגמות.

וד"אהרהור

הייתי בקןלנוע אתמול ו4/5 מהאנשים היו דתיים..

איזה כבוד גדול לנו.. <צ>הסנה-בוער
אם אנחנו חיים בבועה אז מה אתה?!אספרנזה

לקרוא לכולם "דוסים" ולהניח שכל ה"דוסים" לא הולכים לקולנוע - זה להיות מרובע ולחיות בבועה!

א. גם ל"דוסים" (למה בגרשיים?.. כי זה סתם מילה מפגרת שאין לה שום משמעות בכלל..) מותר ללכת לקולנוע לפעמים.. כן, כן.. גם להם מותר לחיות מדי פעם..

ב. מאיפה הגעת למסקנה שכולם פה דוסים?..

ג. אנחנו לא קוראים לעצמינו דוסים.. אני לפחות.. לודעת בעצם מה עם השאר אבל..

סורי אם יצא באגרסיביות.. לא בכוונה.. פשוט מעצבן אותי שמכלילים ככה ונותנים סטיגמות על כל שטות.. (!!)

היי.... טוב שהזכרת לי...אביטל!!=)

ראיתי אותו במוצ"ש בקולנוע ואז שכחתי איך קוראים לו.... באמת סרט טוב!@!!!

הייתי בקולנוע וראיתי "הארי פוטר"*sapir*

ובפרסומות היה את הפרומו של "אל תלחצי אני בדרך"- נשפכתיי!!!=]] נראה אחד הטובים!! אבל אני לא הולכת לבזבז על זה כסף...נראה עוד כמה זמן מהאינטרנט...!!=]]]

ואוו.. חבר'ה..נטע=]

אם אתם חושבים שמי שהולך לקולנוע ורואה סרטים.. הוא דוס-אז אתם טועים!!

וסורי שאני כ"כ חריפה.. זה פשוט מעצבן אותי שאנחנו(הדתיים) מנסים כל הזמן להראות לחילונים שאנחנו קרובים אליהם וכמוהם.. אבל חלאס.. אנחנו לא!!! אנחנו אמורים להיות יותר קורבים לחרדים מאשר לחילונים!!! יוווווו זה מחרפן אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אנחנו-דתיים הוי אומר- שאנחנו ל-א(!!) עושים מה שהחילונים עושים!!! ההבדל היחיד שמבדיל בנינו לחרדים זה שלנו יש רבנים שונים ודעות שונות.. ואם תשאלו כל רב הוא יגיד לכם שא-ס-ו-ר(!!) ללכת לקולנוע כי זה מושה ליצים.. אז יאללה.. תבינו קצת יותר ת'תפיסה שלנו   ות-פ-ס-י-ק-ו(!!) לחשוב שאנחנו דומים לחילונים.. 

סורי זה התפרקות של דעה שמעצבנת אותי כל פעם מחדש!!

ערב מקסים לכולנו!!

זה דיון חסר טעם לדעתי.לולה=]

בס"ד

כי אין לאף אחד פה זכות לקבוע על בנ"א אם הוא דוס או לא לפי הסרטים שהוא רואה או שאר הדברים..

לכו תדעו? אולי הבנ"א מתאמץ במשך שנים לא להתקרב לסרטים ובאותו יום הוא לא עמד בזה יותר והייתה לו נפילה?

איך אתם יכולים לקבוע מי דוס ומי לא? ומה אנחנו אמורים לעשות ואיך להתנהג?

זהו, שאנחנו לא יכולים, אנחנו רק בני אדם. "כי האדם יראה לעניים וה' יראה ללבב".

יש לי רק שאלה אחת....יהודה00

למה אתם כל כך מזדעזעים מזה שקראו לכם דוסים???????????????????????

אני דווקא חושב שמי שדוס צריך להתגאות בזה ולא להתחיל לגרד את הפעמים הבודדות שהוא הלך לקולוע, רק כדי שחס וחלילה הוא לא יחשב דוס...... 

^^מסכימה איתך מאה 100%!!!גמאני עד עכשיו לא הבנתי..~הסגרונית~...
לגבי הסרט מה הוא?'"אורות'"

קומדיה /אקשן. ומי היוצרים שלו.

וואי איזה לא קשור אתה(זה שכתב בשם של כולם..)***רעיה***

אני לא הולכת לקולנוע אבל זה ממש לא קשור לדוסים!

מה  נדפק יש כאלה שהולכים ויש כאלה שלא...

"דוסים מרובעים"-תפסיק לחוש!כאילו כל מי דוס הוא מרובע.. אפשר להיות דוס זורם עם ובלי קשר לקולנוע..

ודרך אגב גם סרטים בקולנוע אפשר לבחור למה להיכנס ולמה לא אף אחד לא מכיח אותנו להיכנס לסרטים מגעילים זה בחירה שלנו!

מה הבעייה להיות דוס ?טובי =][=

כן ! אני לא הולכת לקולנוע ולאכפת לי שיקראו לי דוסית מרובעת ! 

למה שאומרים לנו דוסים ישר  מיתקפלים ?

מה הבעיה להיות דתי יותר ?  לפי דעתי זה מחמאה ...

אני לא הייתי בקולנוע , ואני לא שומעת שירים מסוימים. , ולא אכפת לי מה כולם עושים !

כי אני חושבת שזה של מתאים ולפי דעתי זה מקלקל את הנפש (מינסיון עם הטלוויזיה שיש בביתי =[ ) ...

ככל שאתה מקפיד יותר ככה יותר טוב !

אין שום איסור ללכת לקולנוע אבל אני חושבת שזה רוח ההלכה  ...

וכל המחמיר תבוא עליו הברכה וכל המקל יש לו על מי לסמוך ...חיוך גדול

?! אני לא הולך לקולנוע, סו וואט?טל!=)

זה אומר לך עליי משו?! אה?!

אתה בעצמך אמרת שהסרטים שם סוטים. צודק! בגלל זה אני הולך. זה שאתה דתי לייט, חילוני, דתי לאומי כמונו, מתיר לך לראות את כל הג'יפה הזאת? אתה מאמין בתורה בדיוק כמונו, נכון? אז אל תתחיל להתאים את הדת לכצמך... תתאים את עצמך אליה! זה לא שאני אומר שאסור ללכת לקולנוע- אבל מי ששומר על עצמו- לא ילך.

טל צודק!אביה...
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^יהודה00
בואנה, אנשים לא לפחד!!משהו טוב

אם אתם מאמינים במשו אל תפחדו לאמר אותו.. טובי ממש צודקת, גם אני לא הולך לקולנוע כי אני דוס!! ודוס גאה.. ואין לי בעיה שאני דוס ושיגידו שאני דוס.. וגם אם אני לא בא ל"על האש" מעורב אין לי בעיה עם זה! קולנוע זה רע .(נקודה) אין מה לעשות.. זו המציאות!! ומי שהולך לקולנוע הוא בבעיה.. גם אם הוא דתי.. היום בכל סרט יש תכנים סמויים שנכנסים... אז חברה.. לא לפחד ללכת אם האמת!! ולנסות למצוא תירוצים למה אתם לא הולכים!! לא להתביש במה שאתם מאמינים בו! (סוף)

לכל הדוסים: יש לכם אינטרנט רימון?,אתם מקפידים על..פעמיים חי

שמירת העניים,לשון הרע?

סליחה על השאלות...

לי יש רימון!!משהו טוב

ואני ממש משתדל עם לשון הרע.. (אגב, שמעתי מכמה שזה הניסיון של הדור שלנו.. והחפץ חיים הוא התרופה למכה..) ושמירת העניים ב"ה מקפיד עד כמה שאני יכול..  (אגב, זה אחלה ניצלו"ש!! חחח..)

יש לי רימון!!משהו טוב

ואני ממש משתדל עם לשון הרע.. (אגב, שמעתי מכמה שזה הניסיון של הדור שלנו.. והחפץ חיים הוא התרופה למכה..) ושמירת העניים ב"ה מקפיד עד כמה שאני יכול..  (אגב, זה אחלה ניצלו"ש!! חחח..)

מי כאן לא רואה סרטים?? אז -ניגונים

אז מה הבעיה לראות אותם על מסך יותר גדול?!? מה?!?!?

כן, אני דוסה וגאה בעצמי, והולכת לקולנוע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כולכם שמעתם?! א-נ-י ה-ו-ל-כ-ת ל-ק-ו-ל-נ-ו-ע!!!!!!!!!!!!!!

ניגונים - אמרנו זה החמרה אין איסור ללכת לקולנוע !טובי =][=

מי שרוצה ללכת לקולנוע בכייף !!! אבל שיכך בחשבון את הדברים הרעים שיש בזה !

אני חושבת שיש לזה מסרים סמויים, ובחייאת תפסיקו להגיד לעצמכם לי זה לא יקרה !!.

כי זה משפיע ...

.

אני יודעת על עצמי זה משפיע ...

ראייתי פרק אחד בסידרה "חיים אחרים" מכירים ?

אמרתי לעצמי מה הבעייה זה רק סרט ...

ותאמינו לי אחר כך בתפילה איזה מחשבות היו לי ...

אולי הוא צודק ? אולי באמת כדי לעזוב את הדת ? ולא האמנתי שזה מה שקרה חשבתי רק סרט !

אולי אתם יותר צדיקים מימני, ולכם זה לא היה מפריע ...

ובקשר לאינטרנט לא אין לי בבית רימון לצערי ... =[

מה לעשות שאבא שלי לא מסכים לעשות .

אני דוסית ואני גאה להיות דוסיתת!!יעלולה

ו-כן יש ליי איטרנט רימון!! ויש בזה הרבה דברים טובים-וכשבא לי לפתוח-ולראות סרטים! (כן כן-למרותש אני דוסיתת.. חח..)  נראה לי שכל בנאדם דתי מעדיף לשמור לשון הרע-ולפחות משתדל-גם אם הוא לא דוסס!!...

ו-לא אני לא שומרת עיניים ונגיעה.. -שוב למרות שאני דוסייתת!! -חברה צאו מהסטיגמות!! אני גאה להיוך דוסית-ואל תהפכו את הכל לסטיגמות -כל אחד הולך בדרך שלו!!.. אני מאמינה שכול מי שהוא דוס-גאה להיות דוס-גם אם זה בועעה!!..  דוסיים זה אחחלה עםם!!.. חח..

קראתי כאן רק תתגובות הראשונות ואני חייבת לומר משהו~מיכל~אחרונה

בס"ד

לזאת שפתחה ת'שירשור הזה:

יש לי רק שאלה אחת שאני רוצה שתעני עליה-->מי את שתקבעי מי דוס ומי לא???

הרי לפי התורה דוס זה אחד שמשתדל לקיים את כל המצוות (ולא כתוב שום דבר על סרטים כן כן זה מטמא את הנפש וכל אחד יתן כאן את ההחמרות שלו בעיניין)?ואת באה ככה בכיף ואללה מתייגת...את לא מרגישה פעורה??

לא שאני אומרת שאני לא דוסית->להפך אני ממש משתדלת להיות אבל עצם זה שאת ישר באה וקובעת לא הם דוסים הם לא רואים סרטים בקולנוע מי את בכלל??

סליחה על הבוטות פשוט אני דיי מזועזעת.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך