סמנריון הדרכהאנונימי (פותח)

בחיים שלי לא הייתי בבני עקיבא- (שמעתי רק על ה"צופים" אם מישהו מכיר..)

אבל לאחר שהחלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהתחזק, נכנסתי להדריך בבני עקיבא.

בקיצור נכנסתי להדרכה - היה לי קשה! (אני מודה! אני לא קמה למפקדים בקושי)

והגיע סמנריון הדרכה, בקיצור לא רציתי ללכת והתבאסתי מזה שנרשמתי..

הגעתי לשם החדרים היו זוועה! חרא של חדרים! האוכל בכלל.. אין מילים!

אבל מה שכן היה יפה השיחות ולא היחידות , שמתי לב שרובם שם עשו בעיות ללבוש חולצת תנועה

חלקם בכלל לא לבשו.., הבנים והבנות שם היו על הפנים... זה בערך כמו בצופים...

זה לא אמור להיות משהו אחר? , זה לא אמור להיות דתי? והמדריכים בכלל.. תשמעו אני לא מכלילה, אבל ת'אכלס..

איפה הדוגמא האישית פה? בסדר.., אולי הן לא מתלבשות צנוע והן מדריכות תותחיות אבל החניכות לומדות ממהן- גם בלבוש! (זה לפחות מה שהקומונרית שלנו הסבירה) .

אז עם ככה זה הדרכה בבני עקיבא - אני יכולה להיות בצופים בלי להשתנות... 

אני מודה שהיו בנים חמודים אבל לא התחברתי לכל הקטע הזה... , אז הלכתי ביום חמישי הביתה.

אני אישית מכירה חילוניים גמורים שלא רוצים לחזור בתשובה כי הם חושבים שזה נאחס!

ושאלתי את חברה שלי למה? והיא ענתה לי שאם הם דתיים בשבילך אני בת ****. = היא קצת הגזימה פה אבל זה לא מביש? היא אמרה לי שאלו סתם משחקים אותה תראי איך הם יוצאים מה"דרך המלך" 'שלהם...

וכל זה נקודות למחשבה וזו לא שאלה אבל כמו כל סוף הודעה שאני רושמת.. - אשמח לקבל יותר בירורים

ולהבין יותר את הצד הרוחני =] והאם זה חטא לדבר עם בנים שמדברים איתך? O_O

כל תגובה תוסיף לי לחיים =] תודה.

בחלק בראשון את צודקתa.i

אבל לגבי החלק השני - לא נראלי שאם היית בצופים לא היית משתנה..אז אולי מה שאמרת לגבי בנ"ע נכון ובאמת מה שהולך שם זה יאלעיסטרו  (?) אבל זה עדיין יותר טוב מהצופים ששם הכול מותר ופרוץ..בבנ"ע יש עוד את הידעה שאסור..תחשבי על זה..

לא כל התנועות הדתיות ככה, וגם לא כל בנ''ע ככהניגונים
>>שיראל:)

תראי,

תראי,

יש ויש ..

בחלק מהדברים אני ממש מסכימה איתך ,

בשאר ממש לא ..

1. אצלנו , הסמינריון היה בתנאים ממש טובים !

2. זה שאנשים לא שמים חולצותנועה, זאת לא בעיה של אף אחד, רק שלהם .. 

3. היה סמנריון איכותי ממש ! בקבוצה שלי היו בנות מדהימות ! ממש ! ( מדריכת הרא"ה, מחוז ירושלים )

4.התנועה היא תנועה של עם, לא כל הערכים של פעם נשארו אותם ערכים, וזאת בעיה.

.התפקיד שלנו הוא לנסות לקדם , לעלות את עצמנו, ולהעלות את האחרים-

.למען מטרה מסויימת.

.זה שהיום זה כבר לא ככה, זאת בעיה אחרת,

.ולא אני ולא את יכולים לשנות את זה בתווך קצר ..

.מבינה ?

.זה דבר שאמור לבוא בתור תהליך, וכן, יש קשיים וירידות , ( אפילו גדולות ) > אבל המשימה שלנו לנסות להוביל קדימה . וזה מתחיל בך, בי, ואז זה עובר ומגיע רחוק יותר ..

[אני לא רוצה להכנס לכל הקטע הזה של הדתי לאומי , כי אין לי עצבים להתחיל לכתוב לך על זה .. =) ]

את יכולה לבחור איך לראות את הדברים ..

מקווה שלא קשקשתי יותר מידי, ושאולי קצת , עניתי לך השאלה .

תשמעי...שני-ציפורה

בס"ד

בעקרון בני עקיבא אמורה להיות תנועה קדושה וצנועה המחנכת ל"תורה ועבודה".

עכשיו,בתקופה שלנו, אנשים רבים ובינהם דתיים, מתקשים מאוד לשמור על הצניעות ובכלל על היהדות שלהם כשכל האנשים מסביבם מתנהגים איך שמתנהגים ואני לא ארחיב בזה- אז אי אפשר להאשים אף אחד!

המצב כרגע הוא שאת מגיעה לסמינריון שאמור להיות  מפוצץ באנשים פגזים, צנועים ,יראי שמים ונחמדים שעם הזמן התרבות המערבית לצערנו השפיעה גם עליהם...

שתדעי לך! בתוך אותם האנשים שראית בסמינריון נמצאים אנשים אידיאליסטים שרוצים להתחזק בדיוק כמוך, רוצים לצאת מהבועה הענקית והדוחה שהם חיים בתוכה ולהראות מי שהם באמת, אבל זה קשה.

קשה להיות חזק כשכל העולם ואמא שלו מסביב מתנהגים שונה.

רוצה לראות מה זה בני עקיבא באמת? מה האידיאל ואיך מדריך אמיתי צריך להיות... תחפשי! תחפשי בנרות ואני מבטיחה לך שתמצאי! בטוח אלף אחוז שהיו שם גם מדריכים לתפארת שבאו להם להתחזק ולקבל עוד כלים כדי להעביר לחניכים שלהם.

אם את רוצה תדברי איתי באישי, אני הייתי מדריכה בסניף מאוד קשה עם נוער שהוא חצי חילוני וחצי דתי...מסורתי כזה.. וכשבנאדם מראה את עצמו באמת והוא יודע שהוא מיועד להיות מדריך, רק אז אפשר לראות מיהו המדריך והדור הבא של התנועה הנקראת "בני עקיבא".

תזכרי תמיד לשפוט אנשים  לטובה... לא כל מה שרואים בעיניים זה אמיתי.

ב"הצלחה ענקית

א)יש פורום בנ"ע, למה את כותבת פה?צעיר רענן

זה דיון שאמורים לעשות - בתוך 'חומות' בנ"ע - את סתם מוציא שם רע על בני עקיבא - רוצה דוגמא? לי אישית - זה גרם לתחושת זילזול... זה גם לא כ"כ קשור לנוג"ה,

ב) למה ללכלך? ב"ה לא כולם כך,יש הרבה מאוד מדריכים\ת איכותיים וצדיקים, אולי את במחוז לא משהו'...

אבל לשאלתך:

ג) מה לעשות שהציבור עדיין לא מספיק חזק?! בשביל זה קמה תנועת אריאל! תנועה של לכתחילה, בהזדמנות אולי אני אדבר על זה בתח"ב... <נסעתי עם דביר ודיברתי איתו הרבה על ההבדל בין בנ"ע לאריאל הוא הסביר לי הכול ב"ה... כל מדריך צריך לדעת..!!>...

ד) אם את בורחת לצופים, את מוותרת על בני עקיבא, תהי איכותית את, ותקדמי את החברה שלך, את החניכות שלך, תגרמי להם להיות דוסיות - כך פשוט! ואז עוד 5 - 10 שנים, כשכל אחד יעשה את המאמץ שלו, בנ"ע יהיה במקום הרבה יותר טוב! כשאת בצופים, את מחזקת תנועה לא דתית, שממילא הראש מסריח[סליחה על ההקצנה, אבל עצם זה שזה לא דתי - בכלל כלל עולמי - זה 'מסריח'] אז כל הגוף לא מתפקד...! צריך לחזק את ידי העוסקים במלאכה הקדושה!

בברכת חברים לתורה ועבודה, ולציפייה לבניין אריאל!

הגעתי לסמנריון...ד"ר אריק

בס"ד

והפה שלי צנח לריצפה (לא באמת...אבל באמת מה שהיה צריך לקרות לו אחרי שראיתי את זה)...

מסכימה איתך, לא 100% אלא 1000000000000000000000000000000000000000000000000%

באחת השיחות הרבנית דיברה איתנו על תפלה, שמדריכה צריכה להתפלל לפחות תפלה אחת ביום וכ"ו, וכ"ו... פתאום אני שומעת מישהי מאחורי אומרת בלחישה לחברה שלה (כנראה שהיא לא ממש לחשה) "אצלנו אין בכלל תפלה בשבת...הייתי צריכה אישפוז דחוף!

אוקי! אני לא ממש נקראת "דוסה" לעומת אנשים אחרים...אבל בסמנריון הזה הרגשתי דוסה רצינית!!! ולא שאני מזלזלת בדוסות! או חס וחלילה אומרת שדוסות זה דבר רע!!! אבל מה שהלך שם היה מזעזע!!

חזרתי הביתה ואמרתי לאמא שלי:"אומיגדדדד!!!זה הנוער!!! זה המדריכים!!!!ה' ישמור ויציל אותי!!!" ושאח של חברה שלי הקפיץ אותנו חזרה הביתה חברה שלי התלוננה גם על מה שהלך שם ( הוא שיעור א', היה מדריך של השבט המקביל שלנו) עושה לה:"ש', ברוכה הבאה למציאות"

אני נמצאת בבועה שלי!!!ואני כל כך כל כך שמחה ש15 שנה חייתי בבועה הזאת!!!

איכס....שמישהו יציל אותנו כבר!!!

>הללי נפשי

1.לא יודעת מה איתכם..המדריכות שלי הולכות צנוע..אז ככה שזה לא בכל סניף

2.אני אישית באה להרים תיתנועה-כן כי לא הכל דבש שם מכל מיני בחינות,תבואי מגישה כזו ובאמת לכי תדעי זה יקרה,כן את,תנסי להרים תסניף,כן את תלכי צנוע את כן ואת..כי את יכולה!אם אין אני לי מי לי"

3.אין מה לעשות לטיולים של בנ"ע יוצאים גם כאלו שבכלל לא באים\בכלל לא מתאימים ואין מה לעשות נגד זה.

יש עוד הרבה מה לרשום בעינין..אבל בכללי^^

קיטרוג על עמ''י =(א*ן ע!ד מל2ד!

תראי מותק,נכון שהמצב לא משו.מודה ומתוודה.

אבל במקום להאשים את כל התנועה וכל המדריכים והמדריכות בעולם,

תעצרי שניה,

ותחשבי-

''אני מתלבשת מספיק צנוע?'' ''אני מקפידה על תפילות?'' ''איזה דוגמא א-ני משמשת לחניכות?'' ''איך אנשים רואים אותי מבחוץ?''

כולנו יודעים שלהדריך זה בכלל בכלל לא פשוט. עצם זה שיש כ''כ הרבה חבר'ה שמסכימים לקחת על עצמם את זה-זה כבר הישג!

מצד שני,כמובן שאת צודקת,יש מדריכים שעדיף שבכלל לא ידריכו. זה סתם מקלקל ת'חניכים.. אבל אני חושבת שמדריכים הם גם בני אדם.גם להם יש חסרונות. אז נכון,לה יותר קשה בצניעות, ולו יותר קשה לקום לתפילות, ולה בלשון הרע, ולו בנגיעה. זה פוסל אותם?

תכלס, הרוב המוחלט של האנשים (או שאני סתם תמימה..) רוצים להשתנות! רוצים לשנות!להתקדם..לטפס..לעלות..

את מסתכלת מבחוץ, מה את יודעת מה עובר להם בפנים? ואולי את גם כזאת? עם חצאית קצרה ומחשוף עמוק ועגיל בלשון אבל בפנים את מתוקה וצדיקה וישלך המון מה לתת לחניכות,ואת בכלל לא מודעת לאיך שאחרים רואים אותך?

הגיע הזמן שכל אחד יסתכל על עצמו לפני שהוא מעביר ביקורת על אחרים. לפני שהוא שופט. באמת זה סתם קיטרוג על כולם

חוצמיזה שלהכפיש ככה את בנ''ע זה לא בסדר. בנ''ע לא אשמה אם המדריכים לא משו. וחוצמיזה שאולי זה משו של המחוז הספציפי שלך?

בתור אחת שהיתה בכנסים של מדריכים של מחוז ירושלים, אני יכולה לומר לך שהמדריכים שם ,בגדול, ממש איכותיים..

וד''ר אריק-חשבת אולי שהחניכים לא מסכימים לבוא לתפילה עד שזה פשוט יוצא ככה שאין תפילה? ואולי הם עובדים איתם על זה? אולי לא הבנת נכון?? תדונו לכף זכות. בחייאת.

ונקודה אחרונה (חפרתי..)-אם המצב באמת כ''כ קשה, לכי תרימי את! לכי תשני, תעצימי.. בנ''ע זקוקה לך!..

ב''הצלחה לכולנו! אוהב

זהירות, חבר'ה, לא לקטרג ח"ו על עם ישראל..אחת מהשומרון

בס"ד

קודם כל- הכל תלוי איזה מחוז אתם..

ועכשיו ברצינות-

בכל מקום, בכ-ל מקום, יש רצינים יותר ויש רציניים פחות. אם רוצים אפשר למצוא את החבר'ה שבסגנון שלנו ולהסתובב איתם, ולראות רק אותם. זאת לא בעיה.

ההסתכלות שלנו על עמ"י צריכה להיות שבכל אחד יש נשמה אלוקית ואולי כרגע היא מוסתרת מעט מעינינו. אבל היא שם.

בבנ"ע יש מלא מלא חבר'ה שפיצים מטורפים. שממש פועלים מלא בשביל עמ"י. 

וזאת תנועה מדהימה שכמו שכבר הזכירו: הייחודיות בה זה שהיא מכילה בתוכה את כולם. מההכי ההכי דוסים עד לדתיים על הדף.. וברוך ד' שבסמינריון אפשר לראות איך גם חבר'ה שלפי מראה חיצוני היינו שופטים אותם לשלילה- הם מדריכים מעולים.

אז נכון שלפעמים יש אנשים שקצת נופלים לפעמים, ונכון שלפעמים לא תמיד מכניסים חבר'ה מתאימים להדרכה. ונכון שסמינריון מעורב זה אחד הדברים שרק עוזרים להקטין ראש ולעשות שטויות וכולם מתנהגים אחרת כשיש בנים/ בנות בסביבה.

תזכרו שגם כשזה רק סמינריון, ואתה בא לקבל. יש לך הרבה מה לתרום לאווירה. ואם נרצה, נוכל לשנות שהאווירה תהיה של איך מוסיפים עוד קדושה? איך מוסיפים עוד רצינות?  השאלה מי נותן את הטון. אם הדוסים לא ישבו בשקט בצד- האווירה יכולה להשתנות.

אז נראלי כדאי פשוט לזכור ש:

א. "ועמך כולם צדיקים"- לדון לכף זכות.

ב. אפשר להסתכל על הטוב ואפשר להתמקד ברע..

ג. אנחו יכולים לשנות את המציאות רק אם נרצה מספיק כדי לפעול. ובטוח אחרים יבואו אחרינו.

וד"ר אריק: אני מקווה שזה לא יגרום לך לאשפוז(), אבל אצלי בסניף גם אין תפילה בשבת..

איזה מתוקה את שזה ככה כואב לך!lior3

זה מראה כמה הנשמה שלך גדולה! כמה את מבינה!

אני הכי מסכימה איתך בעולם.. קשה לי להבין התנהגות כזו של מדריכות שאמורות להיות דוגמא לחניכות שלהן...

אבל נראלי יותר חשוב שתתמקדי בך- תהיי את שואפת ליותר, תראי שאת משהו אחר!

חזקי ואמצי!

רחליOס

אממ.. נכון.. זה קצת זוועה.. אולי יותר מקצת.

וזה לא בסדר שככה הם מתנהגים ומתלבשים.. ממש לא בסדר!

לצערנו, זה רוב הנוער היום!

אבל..

יש הבדל ממש גדול בין דתים לחילונים! ואני לא נגד החילונים ח"ו!

יש אנשים ממש מדהימים! אני גרה בישוב עם חילונים!

אבל.. כל החשיבה שונה! הדרך חיים..
להיות דתי זה לא רק להתלבש צנוע ולא להיות עם בנים! זה רק החיצוניות! גם עליה צריך להקפיד,לצערינו יש אנשים שפחות, אבל..כל הדרך חיים, המצוות, הדרך חשיבה, החיבר שלנו לקב"ה.. זה משנה כל כך המון!

ו.. יש גם בנות שלא מתלבשות 100 אחוז צנוע ומסתובבות עם בנים וכו'.. אבל הם כל כך מדהימות! באמת! יש לי כמה חברות כאלה!

בע"ה נקווה שכולנו נהיה צדיקים ,אנשים טובים ששומרים תורה ומצוות! כמה שיותר. ושנגיע בע"ה מקרוב ממש לבית המקדש.. 

המון בהצלחה..
מוזמנת לאישי!

טוב אז ככה-רבקה...אחרונה

בני עקיבא זו תנועה של עם. המטרה שלה היא לחבר אליה אנשים מכל הציבור שלנו- גם כאלה שהם לא כ"כ מתנהגים ונראים כמו דתיים, אני מסכימה איתך שזה מזעזע מה שהולך שם אבל יש כמה דברים שצריך להבין בקשר לתנועה...

קודם כל יש מלא אנשים שאם הם לא היו בבנ"ע שלא נדע איפה הם היו היום ולאיזה מצב הם היו מדרדרים.

לאנשים כאלה לא בדיוק היו נותנים להכנס לעזרא או לאריאל (ואני לא אומרת את זה ח"ו מתוך זלזול) והם היו הכי הרבה הולכים לתנועת נוער חילונית אם לא נשארים ברחוב ובנ"ע ממש מצילה אנשים כאלה. יכול להיות שאנשים כאלה הם לא בדיוק המדריכים האידיאליים אבל לפעמים יש סניפים שלמים שכל הנוער שם הוא כזה ואז אין בברירה אלא להכניס אותם להדרכה.

חוץ מזה שהתנועה עצמה היא לא כזאת- תסתכלי על הרכזים- בתנועה מקפידים שהרכזים והאנשים בהנהלה יהוו דוגמא טובה והם ממש לא נראים כמו החניכים והמדריכים.

אני חושבת שבדיוק בגלל זה את דווקא צריכה להשאר בבנ"ע- זה התפקיד שלך ושל כל מי שאכפת לו- להשאר ולחזק כמה שיותר ותאמיני לי שזה עוזר...

ואני אומרת לך את זה בתור אחת שנשארה בבנ"ע למרות שכל החברות שלה בעזרא בדיוק בשביל המטרה הזאת- לחזק את התנועה....

המון המון בהצלחה ומצטערת שזה היה כ"כ ארוך...

מוזמנת תמיד בש"א

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך