שירים לועזיים -a.i

תמיד אומרים ששירים לועזיים הורסים תנפש, מטמאים תנשמה וכו' כו'.

אני בתור אחת ששומעת שירים לועזיים לא מרגישה את זה. כאילו אם זה מטמא לי תנשמה וזה אני אמורה להרגיש את זה

אני ממש לא רוצה להפסיק לשמוע לועזית אבל מעניין אותי לדעת באמת מה הבעיה בזה, אני לא רואה בעיה.

אשמח אם תעזרו לי..ודרך אגב אני חדשה פה

קודם כל לא חייבים להרגיש בתהליך שהנשמה נהרסת....כנרית על הגג=)

זה קורה לאט לאט ואז כשקולטים את זה כבר קצת מאוחר....

דבר שני זה תלוי בך, מה את עושה עם זה שאת שומעת אותם...

דבר שלישי- תלוי איזה שירים לועזיים, אם את מבינה את המילים......

חוץ מזה....יש שירים עבריים ממש יפים!...=]כנרית על הגג=)
...a.i

בקשר למילים - אני מבינה אנגלית טוב וגם לא כ"כ משנה לי המילים. אני מתחברת יותר למוזיקה

אבל מה שחשוב לי לדעת זה אם אני לא מרגישה אם זה בעיה אז למה להשתנות ? כאילו אנשים אומרים לי כול הזמן להפסיק עם זה ..

מותר. תפסיקו להגיד שאסור.הבעטליר החמישי

גדולי ישראל שבכל הדורות התירו את זה. וכן פסק הגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר, וכן לא מצינו שום איסור במשנה ברורה. וכן בנו אמר כך שבוע שעבר. וכל זה כשאין מבינים את המילים, אבל אם מבינים ואלו מילים פסולות- זה אסור, בלי שום קשר לעברי ולועזי.

ואני מדבר בתור אחד שבדק את העניין לעומק, עיינו: http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t55804#4159859

מה שנכון- עם המילים בעיתיות את לא צריכה להרגיש שזה הורס ת'נפש. זה יכול להרוס גם בלי שתרגישי.

ואין הרבה שירים ישראלים יפים...

שירים ישראליםאני7

יש מלא יפים !!

והרב אבינר פסק שאסור לשמנוע זמר שלא שומר על תרי"ג מצוות

ז"א שמוזיקה לועזית יש יותר סיכוי שהזמר שומר על שבע מצוות בני נח

מאשר שזמר ישראלי שומר על תרי"ג מצוות ככה שעדיף לשמוע זמר לועזי

(לא שזה טוב רק מה עדיף)

אממ..אחת מהשומרון

בס"ד

לא הייתי חותמת על זה שהזמרים הגויים שומרים על 7 מצוות בני נח. משפט ישר? גילוי עריות?

בכל מקרה,

לא קל להרגיש שהנשמה נטמאת.

גם כשאני רואה משו לא צנוע, גם כשאני שומעת רכילות, גם כשאני לוקחת עט מחברה בלי לבקש- אני לא מרגישה שהנשמה שלי נהרסת. אבל כן, זה שורט אותה שם בפנים.  [בלי קשר לשירים לועזיים]

^^^^מישי' מאפושו'

ואם עושים שינוי. מרגישית ת'הבדל. תאמיני לי.. עכשיו שכצת התנתקתי מהשירים הלועזיים שמסביבי.. כשאני שומעת שיר, במיוחד כשהמילים שלו לא הכי הכי... אני מרגישה א תההבדל! גם כשאני שומעת רק פלייבק, מרגישים שזה לא הכי טוב.

נראלי יותר חשוב לסנן. למיין ת'שירים. לשים לב מה את שומעת. לא לכלול הכל. גם אם יש זמר שנגיד השירים שלו סבבה, בכל זאת להקשיב לכל שיר (גם למילים..) ולראות אם זה מתאים..

כי את יודעת שזה פלייבק לועזי..הבעטליר החמישי

אבל אם אני ישמיע לך פלייבק את לא תדעי אם הוא לועזי או לא לפי "ההרגשה"...

יש מנגינות ששומעים שהם הורסות שם משו בפנים..אחת מהשומרון
בד"כ- כשזה מטמא תנשמה, לא מרגישיםרחליOס

כי זה פוגע איפושו עמיוק מאוד.. אבל גם רגיש מאוד ועדים מאוד!

לאני7- זה נראה לי ממש שטויות מה שכתבת,funny

דבר ראשון- מי ששר את השירים הלועזיים גם לא נראה לי שומר 7 מצוות בני נח... (ד.א.- מתי שמעת על גוי ובמיוחד זמר ששומר שבע מצוות בני נח?)

ודבר שני- ליהודי יש מעלה על גוי, גם יהודי שלא שומר תרי"ג מצוות עדיף מגוי (כלומר בשירים שלו, לא בבנאדם עצמו..)

לא יודעת על זמרים ששומרים 7 מצוות בני נחמישי' מאפושו'אחרונה

אבל יש קהילה שלמה של בני נח באוסטרליה...

על וונדל ג'ונס שמעתם? כן כן, וונדל, לא אינדיאנה... אינדיאנה ג'ונס מבוסס על החוקר וונדל ג'ונס... קיצ', הוא בן נח! ילדים שלו גרי צדק.

היה לי עוד משו' להגיד, אבל אני לא זוכרת.... חחח....

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך