עכשיו אמא שלי התקשרה אלי, וסיפרה לי:
אחותי הקטנה, בת 3 וחצי, שיחקה כזה בטלפון ועשתה כאילו היא מדברת.. 'תם יודעים.. ילדים קטנים..
פתאום אמא שלי שומעת אותה אומרת: "טוב.. טוב... כל טוב לאדוני.."
חחח.. קורעעתת הילדה הזאתיי..
אז.. מה עם אחים שלכםם??
עכשיו אמא שלי התקשרה אלי, וסיפרה לי:
אחותי הקטנה, בת 3 וחצי, שיחקה כזה בטלפון ועשתה כאילו היא מדברת.. 'תם יודעים.. ילדים קטנים..
פתאום אמא שלי שומעת אותה אומרת: "טוב.. טוב... כל טוב לאדוני.."
חחח.. קורעעתת הילדה הזאתיי..
אז.. מה עם אחים שלכםם??
פתאום באה ושאולת את אמא שלי
"אמא, למה הגוף שלנו רך?"
ואז הסברתי לה שאם גוף קשה, חיבוקים זה דבר לא נעים.
ולכן אנחנו רכים, שנוכל לחבק את כוווווווווווווולם!
לאחותי (בת 3.5) יש עכשיו יציאה....:
לכל מי שיש לו בטן זה אומר שיש לו תינוקות... או כל מי שאוכל הרבה....
ופעם אחת כשגנבתי שוקולד מהארון- והיא ראתה (לא ידעתי.. אח"כ אמא שלי סיפרה לי
)
קיצור אז היא כזה מילמלה לעצמה: יופי יופי עכשיו יהיו לה הרבה תינוקות בבטן..
אח"כ אח שלי ואמא שלי סיפרו לי ונקרעתי=)
ואז שאלתי אותה: טליהכמה תינוקות כבר יש לי?
והיא כזה הסתכלה לי על הבטן ואמרה:
ארבע..=)
סחבתי על הגב ילדה קטנה שכאב לה הגב
ואני נימצאת שם גם עם ילדה כזאת.. לא נכה אבל.. הקיצר עוברת ניתוחים אבל לא נכה.
ואז היא באה ושאלה למה אותה מרמים ואותה לא, ואז אמרתי שאותה הרים אחר כך כי ל-M כואב הרגל.
ואז היא עושה לי:
"אז מה? לי כואב בלב."
אוף, כמה דמעות ירדו כשחזרתי הביתה..
היא בת 4 וקצת.. נקרא לה א'...
השבוע היא שאלה אותי:
אוףף.. מתי אני יהיה בגן חובה?? מתי אני יהיה בכתה א'? מתי אני יהיה בכתה ב'? ג'? ד'?... מתי אני יהיה באולפנה? מתי אני יתחתן???
ואני נמרחת לה מול הפרצוף.. והיא לא מבינה מה עובר עלי..
היום שיכנעתי אותה לעזור לר' (שהיא בת שנה+) לאסוף את הצבעים שהיא פיזרה.. אז הם 'אספו' (ילדה בת שנה קצת מסתבכת עם זה...
) ואז ר' שפכה את כל הצבעים.. אז א' באה אלי> "אוף! אני לא יכולה איתה...."
היא מלא פעמים מתקשרת לאבא שלי באמצע העבודה.. הקטע הוא שהיא לא באמת יודעת מה היא רוצה ממנו.. אז שואלים אותה> מה את רוצה לומר לאבא? אז היא עונה> משו.. ואז היא באשכרה אומרת לאבא שלי> אבא , אני רוצה להגיד לך משו.. ואז הוא שואל "מה?" ואז היא אומרת- משו.....
יש עוד פווול.. אבל לא עולה לי עכשיו..
הלכתי לאחותי הקטנה (היא ישבה מול המפזר חום) נישכבתי לה על הברכיים ואמרתי לה שעכשיו היא צריכה ללטף אותי
פתאום אני מרגישה כמו מן חבטות על הפנים בעוד שהיא צועקת:
"קוצ' פוצ' מוצ'י!!!!!!!!!!!!"
ארר... המשקפיים הלכו לעולמם!!
נדנדה כתומה.יותר נכון אחינית...
מוצ"ש יצאנו לטייל בחוץ אני ואחינית שלי בת 3 וקצת, אני שואלת אותה מ' מי שם? (הסתכלתי על שני אנשים שהיו במרחק ממנו) והיא בשיא הפשטות: "אישיים". למי שלא הבין (איש ביחיד, אישיים ברבים 
אחותי בת 5 וקצת-
כשהיה תשריפה בכרמל אז אמא שלי אמרה לאחותי שתהיה בשקט רגע כי היא רוצה להקשיב לחדשות...
אז היא עונה לה-
אוף אמא תמיד את שומעת חדשות...אולי תשמעי ישנות?...............
אוי איזה ממי היא!!
אחותי בת 4-
ישבתי איתה בשולחן וחתכנו ביחד סלט....ואז ביקשתי ממנה שתביא לי את המלפפון שבקצה של השולחן אז היא מביאה ואמורת לי-
היהנ הקרבתי לך אותו.....(קירבתי..)......
עוד אחד שלה-
סבתא שלי קנתה לה היפופוטם בובה כזאת ענקית!! והיא רצה בבית מאושרת-סבתא קנתה לי פולפולטם.....
אח שלי בן 3 רצה לראות סרט במחשב אז הוא אמר לי "אפשר בקשה לראות סרט" ואני הייתי על המחשב אז אמרתי "לא אני על המחשב" אז הוא אמר לאמא שלי שהיתה לידי ולי "היא מבלבלת תשכל"
פעם התארגנו ליציאה מהבית היה לחץ וזה.. קיצר אחותי (4) עוברת בין כולם ומלחיצה אותם עוד יותר- עוד 7 דקות תזוזה!! עוד 7 דקות תזוזה!!

בני שלוש וארבע או מש'ו כזה .. אח שלי אמר לשני - "הפנה ראשך לכאן ! " ... חחח ..
וכשהם היו בני שנה ושנתיים , הקטן, שהיה בן שנה, דפק את הראש שלו הארון, אז הגדול התפוצץ מצחוק ואמר לאמא שלי "אתפף מתדיה" (אסף משגע)...
ואני פעם אמרתי לגננת שלי - את כמו אבא . אז שאלה למה אז אמרתי לה - כי יש לך הרבה שערות ביד ... 
הכי חמוד זה שילדים לא אומרים ר' הם אומרים במקום ייש...אחותי כזאת..פשוט לאכול אותה....
או שהיא אומרת בשביל לשים עליה שמיכה אז היא מבקשת: תסמכי אותי...
קיצור אז היה פעם אחת שדיברתי עם חברה והייתי כזה בדכאון ואז היא עושה לי בטלפון החיים יפים ואז אני עושה לה מזה חיים יפים חבל"ז(בציניות)קיצר ואחיות שלי(בנות 4)היו לידי אז אחת נקרא לה ה' מתחילה לשיר כזה:החים יפים ואז התאומה שלה ח' עושה כזה רק בעולם הבא..אני כולי על הרצפה..
אבל הם אנשים הכי קרציות בייקום אז אין לי מה להתלהב...
ואח שלי הקטן מה זה חמוד אבל אני לא מצליחה להזכר בכלום..
נדנדה כתומה.יש לנו מחברת שלימה של בדיחות של אחים שלי...
הנה כמה:
-כשאחי היה בן שנתיים הוא נכנס לבית ואז הוא לקח נשימה עמוקה ואמר:"אני מריח ריח של בית מקסים!"
-בגיל 3 הוא השתעל ואמר:"נראה לי שאני לא מרגיש טוב"(עוד שיעול)"וגם משהק"...
-בגיל 3 וחצי "תראו איזה שמן אני,אני שוקל 4 קילו!"
-בגיל 4 הוא התעורר בלילה גשום עם רעמים וברקים ואמר "אמא,הייתה קטיושה וצילמו אותי!"
משו' די חדש...
אחיינית שלי, (2+) עושה לגיסי (אבא שלה...) "למה אני כ"כ חמודה?" אז אחותה (3+) עונה לה "כי ככה ה' רצה שתהיי"
כשאחיין שלי היה בן.. אאל"ט שנתיים.. משו' כזה... הוא שיחק בחוץ, והממטרות התחילו להשפריץ... הוא נכנס הביתה לאחותי (אמא שלו..) ואומר לה "אמא, אני כולך רטוב.."
ומשו' טרי טרי משבת... גיסתי (בש"ט.. היתה..
) בהריון.. ואחיינית שלי (הבת שלה..) דחפה ת'הבטן קדימה וכזה "קיקי, קיקי" (=תינוקי, תינוקי...)
בלע"ה.. איזה מתוקים הם! כולם! אחד אחד... (זה פחות מצחיק כשזה כתוב...)
אני אישית נעלבתי בשביל כל האנשים מוזכרים שם.. זאת חתימה רדודה לחלוטין!!!! מה חשבת לעצמך?
יש מצב שהוא יצטרך לבקש מהם סליחה בפני כל מי שקרא את זה..
היה לי בעיה בפלא' אז אמרתי לאמא שלי שהוא אומר לי "הכנס כרטיס SIM" אז אחותי שואלת: מה זה
כרטיס שים? אומרים שים כרטיס...
אין לי אחים קטנים רק אחיינים...
אז ככה... אחיינית שלי(מס' 2) פעם אכלה ואז היא נתנה מכה לכפית שהיא אכלה ממנה...אז הכפית עפה 180 מעולת ופגעה דווקא באחותה הגדולה(אחיינית מס' 1) חחחחחח לא קרה כלום חוץ מצעקות בכיות ושוב צעקות בכיות וחוזר חלילה חחחחח
טוב זה קרה בעבר אח שלי (2) מת על צ'יטוס אך דא עקא הוא הוגה את המילה שיטוס.
כאשר הוא הגיע לקראת גיל 3 אמרנו לו עוד מעט עושים לך חלאקה אצל רבי שי..אז הוא צעק טוווווס (יעני רבי שמעון בר יוחאי)
אח שלי נ' (3.5) היה בגן ואז הגננת אמרה שלא מביאים למסיבת חנוכה בגן אחים קטנים ואז הוא התחנן לפני הגננת שלו שאמא שלי תוכל להביא את התינוק/ת שבבטן שלה...
איזה מתווווווווק!!!!!!!
קטן בן 3 היה לאחותי שבת חתן באיזשהי אולפנה ושם כל מתג ממוספר, עכשיו כשאמא שלי הראתה לו ולאחותו את החדר שלהם, היא נכנסה לפנימיה והדליקה את האור שהיה ממוספר ב10, באמצע הארוחה הוא רצה להביא משהו מהחדר שלו, אז אמא שלי ביקשה ממני להביא אותו לשם, הבאתי אותו ואז הוא אמר:" כדי להכנס לבית של א(א=אמא שלי) צריך ללחוץ על כפתור 10, אמרתי לו למה אתה מתכוון-הוא אמר לי צריך ללחוץ על כפתור 10 ואז מגיעים, ואז ראיתי שעל המתג כתוב 10, ככה התווכחתי איתו 20 דקות עד שאח שלי שהוא די גבוה, בא והחזיר אותו, כי כבר דאגו אותו, אח"כ הוא הגיע לאמא שלי-אבל הילד שלך טיפש הוא לא יודע שצריך ללחוץ על כפתור עשר ואז הגיע אחד גבוה גבוה עעעעד השמים ולקח אותי בכח לכאן.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!