גם לי יש קטנצ'יק בן 5.5 חודשים. גם הוא בדיוק התחיל עכשיו לינוק כל שעה+- וזה באמת קשה, אבל-
זה כנראה מה שהוא צריך כרגע.
כמה תובנות על הלוחשת ואני: סדר יום ושיגרה גמישה הם רעיונות מעולים, ואני מיישמת מגיל 0 ממש- ז"א עוד בביות המלא בבי"ח- אכילה (שני צדדים) גרפץ, פעילות- (בגיל 0 החלפת טיטול, בהמשך משחק וכו) ושינה- משכיבה לישון מהיום הראשון במיטה שלהם- עטופים,שבעים נקיים ורגועים- זה אגב עובד כ"כ טוב עד שהקטן שלי לא נרדם בשום אופן בידיים- כשהוא עייף הוא בוכה עד שאני משכיבה אותו במיטה/עגלה...
הנקה- הבנתי שאכן הלוחשת מחרבת הנקות. חוץ מזה שכמעט כל אם מניקה יודעת שסבב נורמאלי ממוצע של תינוק יונק הוא של שעתיים +- (וכל תינוק הוא אחר) כך ש3-4 שעות ממש מופרך, וגם נשמע מאוד לא מספיק.
כשתינוק משנה פתאום שיגרה, כנראה שיש לו צרכים נוספים ושונים שאני צריכה להבין וללמוד. שינויים בגיל הזה- 4-5 חוד', בכל תחום, כולל צורך נוסף בתשומת-לב, חיבוקים, נשיקות ומשחקים, זה ממש נורמאלי, וזה כולל גם שינויים בדפוסי אכילה (אולי שינויים הורמונאליים אצלי גורמים לחלב להתמעט? אולי ההנקה כבר לא מספקת אותם לאורך זמן? אולי קפיצת גדילה? אולי היניקה הנוספת אמורה לגרום לי לייצר יותר חלב לימים הבאים? אולי שינוי בתזונה שלי גורם לחלב להיות פחות שומני/מזין?) אין לי מושג כרגע למה הוא פתאום אוכל יותר, אבל ברור לי שיש לזה סיבה, אז אני זורמת איתו. זה מה שנקרא 'הנקה לפי דרישה' וההמלצה של יועצות הנקה מקצועיות זה להניק כך, בגלל כל השאלות האלה שהעלתי, שעללות ולגרום לשינויים שאני לא מודעת להם. נק' המוצא שלי: אם תינוק רוצה לינוק, הוא צריך את זה. גם אם זה לא נוח לי כרגע- זה המזון והמשקה שלו, ואני חייבת להיות זמינה בשבילו. אולי אדע בהמשך למה השינוי הזה קרה, ואולי לא... זה לא רלוונטי.
ולגבי מה שתינוק אמור לעשות- כמו שאומרים- אמור זה שם של דג...תינוק יבקש אוכל אם זה מה שהוא צריך, גם אם הוא לא אמור לבקש זאת כרגע...
ולפותחת השרשור- מאוד מזדהה איתך...בעיקר לגבי שעות השינה...אבל צריך לזכור שזה השלב שלהם כרגע, והשלב הזה לא יחזור. אני תמיד מזכירה לעצמי כשקשה לי עם ההנקות בלילה- שאני עוד אתגעגע לגיל הזה ולתלות הזו ולקסם הזה של ההנקה. אולי בילד רביעי זה כבר יותר קל נפשית, כי אני כבר מנוסה, והאמת, גם קצת מתגעגעת לשלבים האלה עם הגדולים כשהיו עוד צמודים אלי ויונקים...