שלום לכולם,
אני כותב כאן מפני שאשתי מסתובבת כאן בשם אחר ואינה רוצה להחשף. שמעתי ממנה שהיו כאן דיונים על לשון קשורה ולדעתי יש לנו משהו להוסיף לדיון.
אנחנו כרגע נמצאים לצערנו כבר שלושה ימים בטיפול נמרץ עם בנינו היקר שמורדם ומונשם במכונת הנשמה בעקבות דימום רציני שהופיע בפתאומיות באף ובפה לא ידוע בוודאות מקור הדימום אך נמצא דם בשני הראות ובקיבה.
אחת ההערכות המרכזיות של הרופאים היא שהדם הגיע מניתוק לשון שבוצע כשלושה ימים קודם אצל רופא שנחשב מומחה מאוד בילדים שאליו הופנינו ע"י הקופ"ח. בעקבות זאת התפתח דיון ארוך בין רןפאי הטיפול נמרץ ילדים על נושא ניתוק לשון קשורה . (אציין שהם בעצמם אמרו לי שיש לקחת את דבריהם בערבון מוגבל מפני שהם מקבלים אליהם את המקרה ה1 מ10000 שמסתבך ולא רואים את כל אלא שזה עזר להם מאוד) כולם דיברו על זה שקרוב מאוד למקום שמנתקים נמצא עורק גדל שאם חס וחלילה הוא נפגע אין דרך לעצור את הדימום המסיבי שיווצר,אחד הפרופסורים אמר שם שגם עם היו מציעים לו 2000 שקל לביקור על דבר כזה הוא בחיים לא היה עושה את זה אבל גם מי שמעיז לעשות לדעתו הוא חסר אחריות אם הוא עושה את זה במקום שאינו קרוב מאוד לבית חולים שיש בו טיפול נמרץ לילדים (מה שבמקרה שלנו לא היה עוזר אך זה המקרה הראשון שהם מכירים שזה היה אחרי זמן אך הגיעו אילהם כמה מקרים שהרופא שחתך הגיע עם הילד היישר מהמרפאה עם דימום מסיבי שלא נעצר. לסיכום נאמר שבמקרה שאין צורך וודאי לא כדאי לחתוך ובודאי לא ללכת לרופא פרטי שיש לו אינטרס עיסקי לחתוך כמה שיותר, וגם אם נאלצים לעשות תמיד עדיף לעשות זאת בבית החולים ולא באיזה מרפאה מרוחקת.
אני מקווה שמידע זה יעזור לאנשים כאן לעשות את השיקול הנכון
ביינתיים נשמח אם תתפללו לרפואת שובאל בן תהילה