וואוו....בחיים לא הרגשתי ככה!!!! >כנרית על הגג=)

הייתה לנו שיחה על התבודדות, וכמה זה חשוב, ומה רבי נחמן אמר וכאלה... (להבהרה- אני ברסלברית...)

ואז לקראת סוף השיעור המורה שלנו נתנה לנו 15 דקות ללכת כל אחת לאן שהיא רוצה באולפנא לבד ופשוט לדבר עם הקב"ה!

בהתחלה צחקנו, זה ממש נשמע הזוי! ואם מישו ישמע אותי? אני ארגיש ממש מפגרת....

קיצור- ישבתי כזה על הדשא, ופשוט התחלתי לדבר עם הקב"ה, אמרתי לו תודה על דברים ביקשתי בקשות, ממש שיחה אמיתית בקול!

זה היה ממש מוזר בהתחלה, הרגשתי טיפשה ולא שמתי לב מה אני אומרת, דיברתי סתם.

אבל באיזשהו שלב פשוט הרגשתי שאני מדברת עם ריבונו של עולם! אבל מדברת ממש! הרגשתי שהוא לידי! זאת הרגשה מוזרה, קשה לי לתאר אותה...

כשסיימתי היה לי ממש קשה לחזור, עוד בדרך לכיתה המשכתי לדבר איתו, קשה להפסיק...

הייתי בהאיי (או איך שלו כותבים את זה...), הרגשתי אושר רוחני, וזה נשמע ממש הזוי שהמצאתי את זה, אם לא ניסית אתה לא יכול לדעת!

זה ממש ממש מומלץ לדבר מידי פעם דיבור של ממש, איזה 5 דקות לפחות, מתחת לשמיכה, בחוץ במקום שלא כל כך רואים ולדבר איתו! לא צריך לצעוק בקולי קולות "טעטע" או משו כזה, אבל לדבר רגיל, לספר לו מה קורה (אז מה אם הוא יודע הכל? זה עוזר לבנאדם...), להודות, לבקש בקשות...

נשיקהאיזה טוב ה'!!!!נשיקה   (זה הסמיילי שהכי התחבר לי להרגשה שלי....)

את מזה צודקת....עץ על מים

למרות השאל ששאלתי...

ואני לא ברסלברית

אבל לפעמים לא קשור לברסלב זה שברלסב אימצו תשיטה זה עסק אחר ושהם המציאו את זה...

ארבל בתכלס זה לפעמים באמת עוזר...

מגנובית חמודה! 

חיימעולים אחותי...

כנרית בקשה לתקן: *(להבהרה - אני לא ברסלברית...)עץ על מים

היא לא ברסלברית... עם אפשר לערוך את זה מנהלים זה יהיה רצוי!

תודה נשמה....=] בטעות יצא לי...אולי משמים!...סתם..כנרית על הגג=)
כע משמיים את לא יודעת...עץ על מים

ה' רוצה שתהפכי לברסלברית...

חח.. ואני קוראת את זה ולא מבינה>נדנדה כתומה.

ממתי את ברסלברית?!

אשכרה תמר תקשיבי ה' רוצה ממך משו... [דפקתי ניצלו"שעץ על מים
באמת מומלץ בחום! תנסו....כנרית על הגג=)
גמאני ממליצה תאמת....עץ על מים
מזה שימחת אותי עכשיודניאלה .ד.

דבר אליו..

דברו עם ה'!!!עץ על מים

זה שווה!!

איזהכיף!!לשמווע!!!!שיהיה לך תמיד ככה!!יקירה
יש לי הוכחה!!! :כנרית על הגג=)

עמדנו בטרמפיאדה הרבה זמן וקפאנו מקור... הסתכלתי כזה לשמיים ואמרתי "ה'! בקשה תביא לנו טרמפ עד הבית...."

נחשו מה קרה? תוך שניה מגיעה טרמפ, ומי זה? שכן שלי....וזה לא דבר רגיל טרמפ משם עד לשכונה שלי....

דרך אגב- זה לא אומר שכל דבר שמבקשים ה' ישר עושה, יכול להיות שיש דברים שאנחנו מבקשים והם בעצם לא טובים לנו אז ה' לא מקיים אותם.... איזה טוב ה'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נכון,יצחק'ל

אני התחלתי לפני כמה חודשים בעקבות כמה שיחות ששמעי..

אני פשוט מדברת עם ה' כל לילה לפני שאני הולכת לישון, מבקשת בקשות וגם מודה לו על המון דברים...

מאז שאני עושה את זה אני פשוט מרגישה שהתקרבתי אליו!!! זה ממש שווה את זה!!!!

אז כל מי שלא ניסה- ממש כדאי לכם לנסות...

^ אוף, כתבתי בטעות מהמשתמש של אח שלי. זאת אני...רבקה...
חחח תמר...עץ על מים

הזכרת לי משו....

כל הכבוד לך צדיקה!! 

וואאאווו תמר טרמפ לשכונה שלך ועוד עד הבית?!*חזרזיר*

זה באמת סיעתא הדשמיא..!!

צר לי >אביב

אבל הכל זה מין "מיסטיקה", נקרא לזה, את הכל אתם יוצרים לעצמכם בראש..

זה פשוט שטויות!! אין כזה דבר "לדבר עם ה'"!! זו חוויה שאתם יוצרים!!!

הקטע הזה של "דבר אליו" זה עוד דרך להוסיף לכם שכבה לבועת האשליות שיש סביבכם!!! שהרי אם "הרגשתם שאתם מדברים איתו" אז אתם לא תעזבו את האשליה לגביו...

פשוט שטויות.. נמאס לי לראות שאתם כ"כ חיים בסרט...

התבודדות זה דבר מדהים!!!תל-אביבית

אתם לא קולטים כמה שזה השפיע עלי לטובה שהתחלתי לעשות התבודדויות- בערך מר"ח אלול עש לפני חודש ומשהו- ממש התמדתי בזה, כמעט כל יום בסביבות החצי שעה- ופשוט הבנתי שאין לבן אדם אמונה אמיתית, בן אדם לא עובד ה' אמיתי אם הוא לא עושה עושה התבודדויות!!!

זה העיניין של האדם בעולם! להתחבר אל ה', לדבר איתו, והוא שומע! ועוזר!

ולאביב- כל מה שאנחנו פה בעולם זה בגלל הנשמה ובשביל הנשמה שמקורה ומחוברת לקב"ה- ע"י דיבורים עם ה' אנחנו מעלים את נשמתנו ואת עצמינו ומקרבים אותו אליו.

חוץ מזה שזה העניין של התפילה- לדבר עם ה'.. את בעצם כופרת בכל העניין של התפילה? ושל תפילה אישית?

בנוסף לכך, בהתבודדות את מגדירה את מטרותיך, מפרשת את הרצונות שלך- וזה הופך לברור יותר. את רואה מה את רוצה מעצמך, לאן את רוצה להתקדם, במה להתמקד, וכו...

זה גם גורם שהתפילות יהיו שונות בתכלית, וכל ההתנהלות והחשיבה!

את מרגישה פשוט קרובה לה' הרבה יותר!

וגם סיפוק!

בקיצור, תעשו התבודדות!! זה נפלא, זה לא קשור לברסלבים, זה קשור לכל אדם מישראל שרוצה לעבוד את ה' באמת ובצורה מעולה ומוצלחת!

יומטוב לכולם וחיים מאושרים!

(ואני לא מבקשת סליחה שחפרתי- מותר לי לחפור, ואם לא נחפור, לא נגיע עמוק!!)

שבת שלום!

תל אביבית ממש ממש מסכימה איתך!!!עץ על מים

עם כל מילה! צדיקה את

אנחנו לא חיים בסרט!...ניסית פעם? אם לא אז זה באמתכנרית על הגג=)

קשה להבין....

זה כמו שתגידי (להבדיל...) שכשעושים ניסוי ויוצאות אלף פעם אותן תוצאות שמוכיחות משהו, אז זאת מיסטיקה שיוצרים בראש.... זה קרה לי עוד פעם השבוע! עוד דבר שביקשתי במילים פשוטות מה' קרה וזה לא דבר נורמאלי כזה שמבקשים כמו ציונן טוב במבחן או משו כזה...

אממ.. >>אביב

אני הייתי עושה התבודדויות מלא!!! ואני יודעת מה ההרגשה!! וזו כן הרגשה שאתם יוצרים לעצמכם... זה פשוט ככה אבל אתם כנראה לא מסוגלים לראות את זה...

וכשאתם מקבלים ציון טוב, או משו כזה, זה פשוט כי - ככה זה קרה!! כי הצלחתם! מה אתם מייחסים את זה לאלוהים?

או הבדיחה הזו על מי שמצא חניה.. הוא התפלל כי הוא אדיוט, תסלחו לי, ואם בדיוק יצאה מכונית, אז מה? זה כי אותו בעל מכונית החליט 5 דק' לפני כן לעזוב את הבניין וככה קרה שהוא בדיוק הוציא את המכונית שלו והתפנה מקום חניה... הבנתם? זה קרה כי ככה החיים של המתפלל ושל בעל המכונית התגלגלו ו"נפגשו" באותה נק'..

אביב- אז סבבה, זה אשליה, למרות שלא באמת.מרב14

גם אם זה אשליה, מה הבעיה בזה? זה עושה להם טוב, זה כיף להם,  זה מרגיע אותם, זה אנערף מה. זה עושה להם טוב? זה לא מזיק להם? אז מה הבעיה בזה? גם אם זה אשליה...

חוץ מזה שזה לא אשליה, וזה כבר עניין אחר..

אם טוב להםאביב

לחיות באשליות, סבבה, אינבעיה. רק חשבתי שאתם רוצים למצוא את האמת וכו'. אשליה, לפי מה שלימדו אותי תמיד, היא לא אמת. היא פשוט אשליה.

תסבירי למה זו לא אשליה.

אוהבת... למרות הדעות השונות..  נשיקה

האמת (שלי לפחות) זה לעשות לעצמי טוב,מרב14
אני מנסה למצוא את האמת, אני חיה אותה!!!כנרית על הגג=)
*לא מנסה...כנרית על הגג=)
אווף...שעות כתבתי תוכן והוא לא כתב אותו...כנרית על הגג=)
צודקת!אנונימי (פותח)
אני אנסה עוד פעם...אם לא יצליח אני אכתוב לך במסר..כנרית על הגג=)

אני שוב חוזרת למדען, מדען אחד גילה תרופה שמרפאת מחלה שכבר המון זמן לא מצליחים לרפא.

הוא ניסה אותה על מלא אנשים ואצל כולם זה הצליח! אבל המדען הזה המציא מלא תירוצים למה האנשים נרפאו מדברים אחרים ולא בגלל המחלה, ההוא נשם יסודות שריפאו אותו, וההוא שתה מים עם חומרים שיש בהם נוגדנים למחלה....

קיצור- הוא לא האמין שהתרופה עוזרת ובכך הפסיד עשרות אלפי דולרים!!!

יש עוד משל:

שני אנשים מטיילים ביער, נקרא להם משה וחיים, פתאום הם רואים משהו שחור מרחוק, משה אומר:"זה חתול", חיים אומר:" מה פתאום! זה בכלל עורב!...", שעות הם התווכחו מהו היצור, עד שחיים אמר:" נזרוק עליו אבן, אם הוא יעוף סימן שזה עורב ואם לא אז הוא חתול."

הם זרקו אבן והיצור השחור פרש כנפיים ועף!

חיים אמר: "אתה רואה? אמרתי לך שזה עורב!", ומשה אמר: "וואוו....אני בשוק! בחיים לא ראיתי חתול שיכול לעוף!".

את פשוט עיוורת למציאות (סורי על המילה...) ! את מסרבת להאמין במשהו מוכח וקוראת לנו "חיים באשליות..."

את מפסידה דבר ששווה עשרות אלפי דולרים ואפילו הרבה יותר מזה!!! לא חבל?.....

*ולא בגלל התרופא...(שורה 3...)כנרית על הגג=)
פחחח....>אביב

האמת, אני לא כ"כ אוהבת את המשלים האלה, את כאילו מטה את זה לזה שנאי עיוורת. להיפך, אני רואה את המציאות קצת יותר רחב. 

ההתבודדות היא רעיון גאוני בשביל מי שרוצה "להתקרב אל ה'", יענו, להרגיש את הרגשות האלה של האהבה והחיבה שזורמים ממנו היישר לליבך וכו'.. כי זה יוצר איזושהי אשליה. זה טוב ויפה, אבל סתם שתהיו מודעים לזה שהחיבור הזה הוא סתם, בועת אשליה שאתם בוראים לעצמכם בהדרכת מוריכם הדוסים החביבים והדבקים בה' ובמצוותיו.

ילדונת,אוסנת

תפסיקי לקחת זוטה אחת ולחשוב שזאת כל התורה.

זה גם נקרא ליצור אשליה...

וואלה אשליה?דניאלה .ד.

אז תסכימי איתי שגם החיים שלנו הם אשלייה 1 גדולה.

נו באמת אחותי כל מה שלא מסתדר לי בראש אני לא חושבת שאקרא לזה "אשליה"

גדולי דור במשך מאות שנים בכל התקופות היו מתבודדים והדבר מצוי בכל הזמנים רק שר' נחמן זכה לגלות ולפרסם את ההתבודדות.

כמו שהחפץ חיים זכה להפיץ את שמירת הלשון.

אם רבי נחמן חיי באשליה אז איפה אני חייה?

אם לא התבודדות אז גם התפילה שלנו מיותרת.. ואחר כך גם החיים באמת בזבוז הרי למה אני מבזבזת כל בוקר זמן לתפילת שחרית ואם יוצא לי אז גם בזבוז זמן לתפילת מנחה?

תביני- פה אין הנחות אם מאמינים בהקב"ה וביכולת לבקש ממנו אז מאמינים בהכל..

אחרת זה בעצם האשליה!

מורי הדוסים והחביבים האלה עברו בחייהם המון כדי להבין שהתבודדות היא אחד הדברים שאם לא היה אותם העולם היה לקוי..

מצטערת אחותי אבל להתבודד זו מתנה, זו תפילה שהנוסח שלה שגור בפה שלנו.

אנחנו אלה שאחראיים כל פעם על מה שנוציא מהפה.. והוא האחד אבא בורא עולם מקשיב תמיד ועוזר תמיד.

אגב- "להתקרב אל ד' "זה לא איזה סיסמא שחוזרת על עצמה ללא טעם, זה החיים.

אם לא להתקרב, אם לא להתקדם אז למה החיים?!

אם לא הובנתי מספיק או אם יש שאלות אשמח לענות עליהן בשמחה גם באישי!!!

המשך יומעולה!

כשאני חושב על זה, למה לא?אורח בעולם
וואיי...תותחית!!! מה שוות החפירות שלי לפני זה?..=]כנרית על הגג=)
לא הבנתם ת'נקודה בכלל... >>אביב

הקטע הזה, אתם לא באמת מדברים איתו, זה א.

ב. תכירו בעובדה, זה כמו לעשות מדיטציה רק במקום להתחבר לעצמכם או אנא עארף, אתם נסים להתקרב לאלוהים ולכן זה כאילו פועל לכם! סוגשל אפקט פיגמליון.. כילו הרעיון..

לומשנה, אני לא מצליחה להסביר.

מקווה שנעים לכם לחיות בסרט הזה.

אנחנו לא מבינים? את לא מבינה אותנו...כנרית על הגג=)

זה לא הרגשה של אורות, של ניסים וקסמים... זה פשוט שאת מדברת עם הקב"ה כמו עם כל אחד אחר, ההבדל הוא שההרגשה היא שהקב"ה באמת שומע אותך!!!

ולפעמים (או לרוב...) גם עושה מה שמבקשים...

ואם את מתעקשת שאני חיה בסרט, זה בסדר, אני לא ארחם עלייך יותר מדיי....=]

הבהרה-התבודדות זה עוד לפני ר' נחמןה' אוהב אותך
ברור שזה לפני ר' נחמן ו..דניאלה .ד.

התבודדות היא שיא החיבור העצמי..

אסביר גם למה.

אנשים לפעמים יוצאים על אלו שמתבודדים "אתם יותר מידי שאנטיים" so what?

אומרים לי שאני יותר מידי מעופפת? אולי לא מחוברת למציאות? אבל זה ההפך לגמרי

דוקא אלו שועשים התבודדות הם ה-כ-י מחוברים למציאות, לעצמם, ולהקב"ה.

הכל סובבה הכל.

היה לי דיון עם הצוות בסניף ואמרתי לאיזה אחד שאם הייתי בצד השני כנראה הייתי נוסעת להודו מתישהו

ללמוד מדיטציות וכל מיני דברים שמחברים אותך לעצמך.

אותן אחד אמר לי "זה סובב סביב עצמו" ז'תומרת אין עיקר בחיפוש הזה בהודו.

זה פשוט להסתובב במעגלי שוא.

יש הסבר קטן פה:

באלי ראסטות...

התבודדות זה לא רק לעיניין ההרגשה שלי עם עצמי אלא באמת חיבור חזק למקור כניסה לרבדים עמוקים יותר.

עזיבת הטירדות והדאגות לימוד עצמי של אמונה. וכ'.

שנזכה באמת..

יש לי שאלה אליך--תל-אביבית

(לאביב, כן..)- אז את חושבת שאין קטע בתפילה?

ואת יוצאת נגד כל הרבנים הגדולים- שאמרו המון על כוח של תפילה, והתפללו ואמרו לנו להתפלל?

כי אין הבדל בין להתפלל ובין להתבודד.. (יש הבדל, אבל בקטע הזה אין..)

איזה מגניב לראות שעוד אנשים מתבודדים!תל-אביביתאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך