בחודשים הקרובים משהו ישתנה. כל פרסום של חב"ד, כל שלט, כל בנין או מכונית, הכל יהיה אחיד.
נוכל לזהות את חב"ד מהר.
שרואים הנחת תפילין זה מעייני הישועה
שראוים חלוקת נרות שבת זה גור
שרואים משיח - זה חב"ד
אכן התקדמנו הרבה יותר מצעד אחד..
כי להיות ראשון זה מחייב....
להיות צעד אחד מעל כולם!
נ.ב.
לדעתי אין טעם בזה...
כי הרי אפשר לבחור רק צבע אחד אחיד(שאגב כבר נבחר לפני כ20 שנה)- צהוב
וכבר כולם יודעים לאן אתה משתייך 
ראה ערך- הכתומים.
ומזון רוחני מצריך צבע רוחני שיש אנשים שהם תמיד באיחור
להזכירך: השלט שהיה הכי מזוהה בשנות הממים עם חב"ד זה "היכונו לביאת המשיח" צבעיו היו צהוב ואדום
ובשנות הנונ"ים הצבע הצהוב נהפך להרבה יותר דומיננטי ומשוייך לחסידי חב"ד.
אז אין בעיה עם המיתוג עצמו- אבל לפחות שיצדיק את עצמו. לדעתי הלוגו החדש לא מושך בכלל - ואני עובדת בתחום הפירסום- הצבעים צריכים להיות יותר מאירים לעיניים - אנחנו לא זוגלובק (צבע אדום) אנחנו מזון רוחני ומזון רוחני מצריך צבע רוחני - בהיר, זורח, מאושר...
חשבשבתבערב החג קיבלנו על זה הוכחה נוספת. בפתיחה לכתבה בעיתון 'הארץ' על פעילות בתי חב"ד בחג הפסח נכתב כך:
"נראה שהם נמצאים בכל חור - החל מניו ירק וכלה בעיר הכי נידחת בהודו. כבר מרחוק ניתן לזהותם לפי הדגל הצהוב הנושא את המילה המזוהה ביותר עם הזרם – המשיח, ולפי הנוכחות של אנשים שלבושים שונה מהאוכלוסייה המקומית עם מגבעת מחודדת ומעיל שחור. בתי חב"ד קוראים לזה, ומדובר בלא פחות מתופעה מחממת לב".
נו, אז המיתוג עובד. רק צריך להמשיך לנופף בו...
חשבשבתב"ה
http://www.chabad.info/forums/theforum_he/viewtopic.php?t=6543#top
כותרת הודעה: יד לאחים נלחם שוב באהרונוב - הוכחות
ב"ה. יום רביעי, יום הבהיר י"א ניסן תש"ע
לכבוד
הרבנים הגאונים, יושבי על מדין
בית-דין רבני חב"ד בארה"ק
שלום וברכה
לאחר סדרת מכתבים ששלחתי אליכם, כבוד הרבנים, בענין חשש יהדותם של רבים מילדי צ'רנוביל – הנני נאלץ לקבוע בצער רב, כי עד היום לא נעשה מאום בנושא הזה.
אחרי בקשת סליחה מכבודכם, צר לי לומר כי מי יודע אם לא הרבנים שותפים במצב הנוכחי, הם רבני חב"ד. למסקנה זאת הגעתי לאחר שהרבנים קיבלו הוכחות ועדויות ברורות ולאחר ששלחנו שמות נוספים בהם ישנם ספקות כמעט-וודאיים, אך במקום זאת, במקום שבית הדין יבדוק את הרשימות ויעשה פעולה – הרי הוא מסייע במישרין או בעקיפין בהשתמטות מדיון רציני בענין, ובנתיים, מי יודע כמה בנים ובנות יתחתנו עם יהודים ויהודיות כשרים?!...
וכעת אינני יודע מי אשם יותר, האם וועד רבני חב"ד שמעלימים עין שנותנים לעסקנים לעשות ככל העולה על רוחם, או הנהלת צא"ח שעושים מעשים חמורים אלה ביודעין, ואפילו לא מנסים לבקש סליחה ולתקן את המצב באופן מיידי!
בדגל של הרבי ושל תנועת חב"ד מתנוססת הסיסמה "שלמות העם, שלמות הארץ ושלמות התורה". בא וועד רבני חב"ד ביחד עם צא"ח וקיפלו את הדגל הזה לצערנו הרב.
במכתבים הקודמים ביקשנו להציב באוקראינה יהודים יראי שמים ובארץ להקים בית דין על מנת לברר את יהדותם של הילדים – אך יש החוששים מכך, ועושים כל מאמץ כדי שענין זה לא יגיע אפילו לדיון ראוי, וזאת מטעמים הכמוסים עמם.
אין לי טענות אל אנשי צא"ח; אין להם רבנים העומדים על גביהם – כפי שהיה ראוי להיות – ואין מי יורה ברורות את הדרך, ידרוש הסברים ויסיק מסקנות. אנשי צא"ח יודעים זאת היטב, ולכן הם עושים ככל העולה על רוחם. אם כן, האשמה היא לא באנשי צא"ח.
לאור כל זאת, אין לנו ברירה אלא להמשיך בטיפול בנושא כדי להזהיר שלא לחתן אף צעיר או צעירה על סמך העובדה שהם לומדים (או למדו) במוסדות ילדי טשרנוביל.
היות וברבות הימים ילדי צ'רנוביל נוסעים למקומות שונים בעולם, ומכיוון שכך הם יכולים להגיע לנשואים מעורבים על סמך העובדה שהם למדו בפרוייקט טשרנוביל – איאלץ לעדכן בימים הקרובים את כל רבני חב"ד ומנהלי המוסדות בעולם, כי אין להשיא נער או נערה מפרוייקט ילדי צ'רנוביל ללא בדיקה מדוקדקת.
אנו עושים זאת בלית ברירה. זהו הדבר המינימלי המתחייב כתוצאה מהמצב ומעצימת עיניהם של הרבנים, כאשר בכל יום ויום מתרחשים דברים, כמו שתי הדוגמאות המזעזעות דלהלן הממחישות את חומרת המצב:
אחד מילדי צ'רנוביל הוא נער בשם יורי זבילינסקי. לילד זה - לטענת עובדת המשרד בקייב - זוייפה תעודת לידה, כאשר הילד היה אז בן 8 שנים בלבד, ומובן שהוא עצמו לא ידע על כך. הילד למד במוסד לילדי צ'רנוביל בכפר חב"ד במשך שלוש שנים ולאחר מכן חזר לקייב. כשהגיע לגיל 13 או 14, החליט ללמוד בישיבת "תומכי תמימים" בקייב.
כאשר נודע לאנשי הצוות של "יד לאחים" אודות העובדה הזאת, לא האמין למשמע אוזניו והצוות הגיע לראש הישיבה בשם צבי, תושב ישראל. (הישיבה היא בעלת שם טוב ברמת ובתוכן הלימודים);
ראש הישיבה שאל: "זבילינסקי? - היום קוראים לו נדב". חברי הצוות ביקשו ממנו לבדוק את מסמכיו והתברר כי הם תואמים עם המסמכים שהיו בידי הצוות. ראש הישיבה הסביר כי הוא לא בדק בקפידה את יהדותו של הילד, כיוון שהסתמך על זה שלמד במוסד ילדי טשרנוביל במשך 3 שנים, ובוודאי כבר עשו לו שם את הבדיקה כמו שצריך.
אלכסנדר, חבר הצוות הבודק של "יד לאחים" הציע לראש הישיבה להזמין מיד את האמא ולראיין אותה. כשהאמא הגיעה רואיינה על ידי ראש הישיבה ואלכסנדר גם יחד.
אלכסנדר: יש בידנו מידע מדוייק כי לפני 5-7 שנים, כשילדך היה בן 8, את או מישהי אחרת זייפתם את המסמכים שלו כדי שיהיה יהודי. אני מבטיח לך כעת שלילד לא ייגרם שום נזק, רק תספרי לנו את האמת מה שהיה.
האמא התרגשה מאד, ונשברה. היא סיפרה שהיא הגיעה אל משרד ילדי צ'רנוביל בקייב יחד עם המסמכים של הילד, ושם הסבירו לה שיש בעיה, כיוון שהאמא צריכה להיות יהודיה. הם ביקשו מהאמא להביא להם את כל המסמכים ואחת העובדות בשם גאלה, ואחותה בשם ואלה, וכן לנה פרדמן ונטליה פרינדליך - הן ארבע נשים שעמדו מאחורי הזיוף.
המזייפת בפועל היתה הציירת בשם נטליה גורבנקו, שעבדה בשיתוף פעולה עם משרד אהרונוב. זה כמובן מביא אותנו למסקנות לא חיוביות, בלשון המעטה.
ומה עלה בגורלו של יורי זבינסקי – שהוא דוגמא חיה למה שיכול להיגרם כתוצאה מעבודה עם אנשים שמשלמים להם לפי ראש – התברר כי הוא לומד ב"תומכי תמימים", וכי הוא נחשב ל"עילוי", ומלבד לימודיו ב'נגלה' וחסידות, הוא שימש גם כמשגיח כשרות במטבח. בין תפקידיו היה להדליק את האש, וכן בבדיקת עופות לאחר שחיטתם...
איני צריך לתאר את תחושתו של ראש הישיבה לאחר שנודע לו אודות "יהדותו" המפוקפקת של יורי זבינסקי.
כשהתחלנו לעשות את הבדיקה היכן הנערים והנערות הגויים נמצאים היום, מצאנו עובדות מזעזעות ביותר. הבדיקה היתה על-פי הרשימה שבידנו, וכבר במקרה הראשון נתקלנו בבעיה חמורה ביותר:
היה זה נער בשם אדוארד שקולוב (היום – מנחם מענדל שקולוב...), ולאחר בדיקה וחקירה מעמיקה מצאנו כי הוא לומד ב"ראשען סקשיין" –שע"י ישיבת "אושען פארקווי" אצל השליח הרב משה חיים לוין. התברר כי עסקינן בנער שנחשב ל'עילוי', וכל מוריו מעידים כי הוא "חסידי" ביותר...
כשהייתי בארה"ב לא מזמן, נפגשתי עם השליח הנ"ל והוא הופתע מאד לשמוע את הפרטים הללו. הוא החליט לבדוק בעצמו, ולאחר שיחה מעמיקה עם הנער, התברר כי אכן כך הם פני הדברים. אמו היא גויה לחלוטין! לאחר דין ודברים הנער הסכים לעבור גיור כהלכה.
כמו כן גילינו כי הנערים: ארתור ויקופץ' ואלכסנדר מירוננקו ומספר ילדים נוספים, השתלבו בלימודים בישיבת "מקווה ישראל" ובישיבת "נחלים" – למרות שהם גוים גמורים!
והשאלה החמורה המתבקשת מאליה היא: מה קורה עם בנות צ'רנוביל שקיבלו הכשר של "יהודיות"?
* * *
כפי שכתבתי קודם: העובדות ידועות לרבני חב"ד, אך יש כאן עצימת עינים לנוכח מקרים חמורים ביותר.
אינני מאמין שהציבור החב"די יעבור על כך בשתיקה עוד זמן רב; אני מתכוון לפנות לידידי חב"ד שיש להם השפעה על הנוגעים בדבר, כדי שיביעו את מחאתם וינסו לתקן את המצב. בעיה זו הינה מסוכנת, לא רק בענין ספציפי זה, אלא לכל התוכן והרוח של חב"ד.
איני שולח את המכתב הזה לאנשי צא"ח, כי מזה זמן רב הבנתי שאין עם מי לדבר שם, והדברים מדברים בעד עצמם. אני מניח כי הם ימשיכו להשקיע אלפי דולרים בהשמצות נגד "יד לאחים" ונגד עובדיו המסורים – כפי שעשו עד כה – אך זאת למודעי כי השמצות אלו לא ירתיעו אותנו, ואנו נמשיך לברר ולבדוק את הנושא מקרוב, ואין לי ספק כי עוד רבים וטובים יקומו ויגידו לנו תודה על עבודה חשובה זו.
בברכה ובתקווה לגאולה האמיתית והשלימה בקרוב ממש, וכפי שאמרו חז"ל: בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל.
בכבוד ובברכה
הרב שלום בער ליפשיץ יו"ר "יד לאחים"
נ.ב. הנני מצרף בזאת דו"ח מפורט אודות פעולתו של צוות מיוחד שנסע לאוקראינה על מנת לברר את יהדותם של הילדים העולים ארצה. הדו"ח הממרר מדבר בעד עצמו. כמו כן מצורפות בזה שתי רשימות ילדים שהנם גויים, או שיהדותם מוטלת בספק. האחת רשימה ישנה שהוגשה מזה כבר, ועמה רשימה נוספת, חדשה.
בס"ד
לפני כ-40 שנה, באחת משיחותיו של הרבי מליובאוויטש (חב"ד) זצ"ל בעת הלחימה בלבנון, שמעתי רעיון שנחרט בזיכרוני: הרבי הסביר שאם צה"ל יפעל בתקיפות ובנחישות, בלי לחשוש מאלו שהם "הירא ורך הלבב", התוצאה תהיה חיסכון עצום בחיי אדם — פחות הרוגים בצד הישראלי, פחות הרוגים בקרב הערבים, ואפילו פחות הרוגים בקרב המחבלים.
לאורך השנים, הרבי דיבר פעמים רבות מספור נגד נסיגות מאדמת ארץ ישראל, והסביר שהנסיגות אינן מביאות שלום, אלא פוגעות בביטחון ומכניסות את ישראל לסכנה קיומית.
כיום, לאחר אירועי 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל", כולם כבר רואים כיצד הנסיגה מרצועת עזה בהתנתקות הזיקה באופן אנוש לביטחון ישראל והביאה למחיר דמים חסר תקדים של אזרחים ולוחמים.
אולם, ישנה נקודה אחת שפחות מדגישים — ודווקא היא עשויה להיות המפתח לאחדות בינינו: הנסיגות הגדילו בצורה דרמטית את אובדן החיים גם בצד הערבי.
הקשר הזה חשוב במיוחד כשאנו משוחחים עם אחינו מהצד השמאלי של המפה הפוליטית. מתוך דאגה כנה לערכים הומניטריים ולמניעת הרס ושכול, רבים מהם מאמינים שנסיגה תמנע נפגעים. כשאנו מבינים שנסיגות מובילות בהכרח לעליית צבאות טרור ולחורבן קשה בהרבה גם בצד השני, הדאגה הזו מוסרת. מתוך הבנה משותפת זו, קל יותר להגיע לאחדות ולחיבור בימין ובשמאל.
מה אומרים הנתונים בשטח?
כדי לבחון את הרעיון הזה במבחן המציאות, אספנו נתונים מנורמלים (לפי גודל האוכלוסייה - מס' הרוגים ל-100,000 תושבים) והשווינו בין שלושה אזורים מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, בהתאם לעומק ההתנתקות שבוצעה בהם:
* 1. רצועת עזה (התנתקות מלאה - עקירת יישובים ונסיגה מוחלטת של צה"ל):
כ-2,000 הרוגים ל-100,000 תושבים.
(פי 200 ממרכז ודרום יהודה ושומרון)
* 2. צפון השומרון (התנתקות חלקית - עקירת יישובים תוך השארת חופש פעולה לצה"ל):
כ-60 הרוגים ל-100,000 תושבים.
(פי 6–7 ממרכז ודרום יהודה ושומרון)
* 3. מרכז ודרום יהודה ושומרון (אחיזה רציפה ונוכחות מלאה של צה"ל וההתיישבות):
כ-8–10 הרוגים ל-100,000 תושבים.
(הערה: אין כיום אזור שלא הושפע מהסכמי אוסלו, ולכן הנתונים גם ביהודה ושומרון גבוהים מכפי שהיו אלמלא ההסכמים, אך ההשוואה בין דרגות הנסיגה השונות מאז 7 באוקטובר מראה מגמה מובהקת).
> במילים פשוטות:
> הסיכוי של תושב עזה ליהרג במלחמה גבוה פי 200 מתושב חברון או רמאללה.
> עבור תושב ג'נין או טולכרם (צפון השומרון) — הסיכוי גבוה פי 6–7.
>
השורה התחתונה
נסיגה ויציאה מהשטח לא חסכו בחיי אדם — הן הכפילו אותם במאות מונים:
* איפה שיש התיישבות ונוכחות של צה"ל: הטרור נגדע באיבו, נמנעות תשתיות טרור כבדות, וממילא המחיר בחיי אדם – לשני הצדדים – נמוך בהרבה. הנוכחות בשטח מתבררת כגורם המייצב והמגן הטוב ביותר.
* איפה שפונו יישובים וצה"ל נסוג: צמחו צבאות טרור רצחניים, והמחיר לשני הצדדים זינק לממדים חסרי תקדים.
כשמסתכלים על העובדות בעיניים פקוחות, מבינים ששמירה על אדמת ארץ ישראל ועל ביטחון המדינה היא אינטרס אנושי ומוסרי ראשון במעלה — שמציל חיים כפשוטו.
מחפש מקור למשפט הבא שמובא בשם הרבי הרש"ב מליובאוויטש:
"כל השנה אני צריך לדעת את הקב"ה ואילו בראש השנה אני צריך להאמין בו"
אם מישהו פה יודע את המקור המדויק, או נתקל במשהו דומה. אשמח שיודיעני.
הדת אינה אמורה להיות מחוללת של מריבות ומלחמות – נהפוך הוא. כאשר מפנימים שלכולנו, לכל בני האדם ולכל היצורים, יש בורא אחד, מבינים את עומק הפסוק: "הַיֹּצֵר יַחַד לִבָּם, הַמֵּבִין אֶל כׇּל מַעֲשֵׂיהֶם". כל המריבות והמתחים סובבים בסך הכל סביב אישיות כזו או אחרת, וזהו עניין משני לחלוטין שאינו העיקר.
אף אדם לא יוכל לשכנע, ובטח שלא להכריח, אדם אחר לקבל את אמונתו. לכן, הדרך הנכונה עבור כולנו היא להתלכד סביב המאחד, ולא סביב המפריד.
כיהודי חסיד חב"ד, אני רואה זאת היטב בתוך הבית פנימה. למרות שרבים מאמינים שהרבי מליובאוויטש זצ"ל הוא המשיח, הרבי עצמו הבהיר כמה וכמה פעמים שזהות המשיח אינה העיקר, אלא הפעולה למען הטוב והאחדות. גם בעת חילוקי דעות פוליטיים סוערים בין מפלגות, הרבי תמיד ייעץ להתחיל בנקודות שכולם מסכימים עליהן – ומתוך כך, שאר הבעיות כבר ייפתרו מאליהן עם הזמן.
ברוח זו, אם נביט על המזרח התיכון, נראה שיש כאן שטחים עצומים ומקום לכולם. כל שנדרש הוא להסיר את השנאה, ולחפש מה ניתן לעשות יחד, מתוך כבוד לתורה ולאמונה של כל אחד ומבלי שום כפייה.
בסופו של דבר, כל האמונות המונותאיסטיות שותפות ליסודות גדולים: אמונה בבורא אחד, איסור גזל ואשת איש, ושאיפה לעשיית טוב וחסד. גם בנושאים מורכבים כמו להט"ב – גם מי שמאמין שזה אינו דבר נכון, מבין שזריקת בני אדם מגגות, חס וחלילה, היא לא הדרך לשכנע איש.
אגב, גם השמאלנות היא סוג של דת רעיונית. גם הם מאמינים בצורך לעשות טוב וחסד עם בני האדם ולשפוט בצדק. על בסיס הערכים האלו, אפשר למצוא מרחב לשיתוף פעולה גם איתם.
כשנשכיל להתמקד במאחד, נצעד יחד אל עבר הגשמת הייעוד: "בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה ה' אֶחָד וּשְׁמוֹ אֶחָד".
אני מאמין שאפילו האיראנים, אם יקראו את הדברים האלו – בין אם בעזרת גוגל טרנסלייט ובין אם דרך תרגום AI – יזהו כאן "דברי שלום ואמת". הבנה כזו יכולה לחסוך להם, ולעולם כולו, את הצורך במלחמות דת מיותרות.
עזר למישהו? האיש השתנה?
היום רואים שבקרב השמאל מתחיל קמפיין שנאה נגד שומרי מצוות בדגש על תנועת חב"ד. קרי, אנחנו רחוקים מחזיון השלום עלי אדמות.
נעזוב רגע את כל הפולמוס - הפרובוקטיבי והאקטיבי - שהביא את החסידות, בהתבססותה מחדש באמריקה, להגדיר עצמה בהכרזה שואפת מדון כ"chabad liubavitch", כאילו שהיה זה הכרח שכל באי עולם יתוודעו לניצחון הפאתטי וחסר החשיבות של ליובאוויטש על שאר שלושת הפרשנויות, ליאוזנא והאחרות. שכל שלט חב"די אמריקאי מכריח עצמו לצעוק את העניין בקול תרועה, ולנסות לייצר חשיבות תודעתית לסיפור הקטן והזנוח והמשמים עד צער הזה, כאילו מה שחשוב ביקום זה איזה ניצחון אידיאולוגי של משפחת רבנים קטנה על כמה חצרות מדולדלות של רחוקי משפחה מהעבר.
אבל בחייך: ניגון הדידן נצח, שהוא בפנתיאון ולא יזוח משם, אינו בנוגע לניצחון על רוסיה עם הספרייה, או על ברית המועצות עם הגליות השליחים לרפובליקות מרכז אסיה הנידחות (כמו בשיר מ"אוצרות יהודיים" על התמים יעקב בטג'יקיסטן). לא ולא; זה הניצחון המשפטי הערכאתי של החצר השניאורסאהנית על פלג גור אריה. תעשה טובה, שחב"ד תירגע ותשאל את עצמה, במלאת יותר ממאה ועשרים ל"מוישה רביינו", לאן מועדות הפנים ואיפה העתיד נמצא, לפני שידברו על אחדות ומאחד.
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
תודה
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".