אני כ"כ מודה לך על האומץ לפתוח את הכל פה.מצד אחד זה החזיר לי את כל הזוועה בחזרה (אני כבר אמא למשפחה לא קטנה) ,ומצד שני זה רפואה גדולה סוףסוף לא להרגיש כלכך לבד עם כל הרגשות האלו,כל מה שכתבו פה, כאילו יצא מדם ליבי,
ומצד שלישי זה מטריף את הדעת לחשוב שעוד כל כך הרבה אנשים טובים ומתוקים עוברים את אותה זוועה ושכל הקילקול הזה קיים בעם ישראל. הצילו,זה פשוט נורא ואיום.
אישית אין לי אומץ לדבר על זה בכלל ואני גם לא כל כך בטוחה שזה יועיל,מה שכן אני בטוחה ,שאם כבר צריך לדבר על זה,אז זה עם הקב"ה,ככה בקול,הוא תמיד מקשיב,תמיד נעים,דיסקרטי ,אפשר לומר רק מה שבאמת צריך בלי שום חשש ומהמקום הכי אמיתי ופרטי ורק עליו באמת אפשר להישען ולהיות בטוחה שהוא באמת מבין אותך ואיתך.
רציתי לומר לך שאני כל כך מבינה,גם אני משתדלת לסלוח,גם בשביל עצמי,פשוט כדי לשכוח את זה,כי ניראה לי שמי שלא סולח פשוט גורר את זה איתו,וגם כי גם למשפחה שלו קורים דברים נוראים וה' שלח אותם לגלות רחוק לאיזה חור בעולם השלישי..ואני לא רוצה לחשוב שזה גם בגללי (אני מאוד מאוד אוהבת את אשתו והילדים,וכן, הם קרובים קרובים)
נכון שכמו שאמרתם אני מרגישה גם כתם גדול ושחור עלי ועל העבר שלי,אבל אני יודעת שדווקא מהמשבר הזה ניזרקתי חזק ישר לקב"ה ואין לי שום שאלה בעניין שמי שלא מחזיק בתורה ובמצוות חזק חזק ,ה' ישמור-החיים יכולים לההפך למוות-פשוט ככה.
אולי זה מה שאפשר ללמוד מזה ,בדור שכ"כ פרוץ,שזה באמת לא צחוק,העניין של הצניעות,חיים יכולים לההרס מזה.
רציתי לחזק אותכם בשיעור שפעם שמעתי מהרבנית ימימה מזרחי,שפשוט ישבתי ובכיתי,...
על רחב ה..שבעצם היא מכרה את עצמה והיתה במקום הכי נמוך שאישה יכולה להגיע והיא היתה יכולה להתייאש מעצמה ולהמשיך כי במיילה היא כבר התקלקלה ,אבל היא זיהתה בעם ישראל קדושה וטהרה אמיתית ובחבל ההצלה שהיא שלחה להם ,היא בעצם החזיקה תקווה לעצמה,לא רק לחיים שלה,אלא לטהרה של עצמה..היא התגיירה וקראו לה תקוות השני והיא התחתנה עם יהושוע (שזה בעצם כמו להתחתן עם הרב הראשי המקובל האלוקי...) ומהם יצאו צדיקים גדולים (סליחה אני לא כ"כ זוכרת מי,אולי זה היה שמואל הנביא..) ,בעצם מה שהרבנית רצתה לומר שלא משנה במה התלכלכת,זה הכל חיצוני ,בפנים את "נשמה טהורה שנתת בי",בשביל הקב"ה את תמיד תשארי הבת המתוקה והטהורה שלו,והוא יקבל אותך תמיד ויתן לך בית ואור של נרות שבת,אמן.
שנזכה באמת להרגיש טובות וטהורות באמת,הלוואי.