אם אני לא טועה אח כתב פה פעם קטע על זה.... לפחות בפייסבוק...
לדעתי תשתדל לענות להם עד כמה שתוכל ועד כמה שאתה יודע ורואה זאת מהשקפת עולמך-
ומה שלא- אתה לא אלוקים, אתה לא צריך לדעת את כל התשובות, וגם אני חושבת שכדאי לדעת שאם יש לי שאלה באמונה, שוואלה אין לי תשובה עליה- לא בגלל זה זורקים הכל, כי יש עוד מלא שאלות שעליהן כן יש לי תשובות...
אז אם אתה לא יודע משהו תגיד להם שישאלו רב- אבל שלא יצפו יותר מידי כי לא בטוח שהוא ידע לענות!! גם רב לא יודע הכל לגבי אמונה...! ואם רב אחד לא יודע- תמיד אפשר לנסות רב אחר וכו'.... והגיוני מאוד שלא ימצאו תשובה, מה לעשות- אנחנו כולנו בני אדם ואף אחד מאיתנו לא יודע הכל.....
נקודה שניה שכדאי לדעת- הרבה פעמים כששואלים אותנו שאלות בנושאים האלו פתאום גם לנו זה מפריע... ואז רמת האמונה מתדרדרת... ויש מקרים לא מעטים שזורקים הכל.
ראיתי את זה לדוגמה כשאחותי עשתה ש"ל במקום שהיו בו בנות עולות שלא ממש האמינו בה'.... ואז גם לה זה היה קשה- כשמישהו שואל אותך לדוגמה "למה צמים ביו"כ? למה מי מת???" -גם אם ענית לו תשובה, הרבה פעמים אותך זה לא יספק.
והפיתרון שאני מציעה הוא כזה- כשעולה לך שאלה באמונה אתה באותו מקום מבחינה מסויימת כמו חילוני שמסתכל על האמונה ולא מבין, והתשובה היא שווה ל2 המקרים- לברר, להעמיק, לא להתייאש ישר... וכו'.
סורי שחפרתי, ב"הצלחה.
----------------