בעקבות השירשור של נפגעות תקיפה מינית.אנונימי (פותח)

התעוררו אצלי דברים.נכנסתי לאתר של הנפגעות, יש שם קיר עדויות של נשים שכתבו מה עבר עליהם. קראתי הרבה וכמעט התפרקתי לחלוטין.הכל חזר. וזה רודף אותי.לא נותן לי ראש לחברות,ללימודים לכלווום!

בזמן האחרון זה היה לי על הלב אבל עכשיו זה כבר על קצה הלשון.

שתבינו,הייתי בטוחה שאני בחיים אבל בחיים לא אספר את זה לאף אחד בעולם.אף פעם! שאני הולכת עם הדבר הזה לקבר. אף אחד לא יודע.לא ההורים,לא החברות.רק 2-3 אנשים יודעים שעבר עלי משו כזה.אף אחד לא יודע פרטים.

עד לפני כשנתיים בכלל לא כ''כ ייחסתי לזה חשיבות, אבל לפני כשנתיים חברה סיפרה לי את הסיפור שלה,ופתאום עוד חברה ופתאום אמרתי לעצמי הי עוד אנשים עברו את זה.וזה משפיע עליהם. אוולי גם אני אחשוף את הסיפור שלי?

אבל לא חשבתי שאני צריכה. הסיפור שלי יראה לכם זוועתי אבל אני חייתי איתו הרבה זמן והדחקתי וחשבתי שאלמד לחיות איתו.אפילו לא חשבתי על זה כסיפור,סתם כמה דברים שקרו. בסדר,לכולם קורים דברים.

ועכשיו? התקשרתי לחברה קרובה,אמרתי לה שאני חייבת לספר.ישר היא התקשרה למרכז לנפגעות וניסתה לארגן לי פגישה אבל במרכז אמרו שאני צריכה להתקשר כדי שיראו שזה מה שאני רוצה,ושיש לי כוחות נפש לספר.

אבל כניראה שאין לי. התחלתי לבכות לחברה ואמרתי לה שלא.לא רוצה.

אבל אני רוצה.זה יותר גדול מרצון.אני מרגישה שאני חיבת כי זה הורס אותי.

אני פשוט פוחדת ממש.פוחדת שיגידו שזה אשמתי.פוחדת שמישו יידע על זה.פוחדת לחשוף את עצמי ואת הסיפור שלי..

עוד מישו עבר את זה?

אשמח אם תגיבו תגובות אמיתיות.

ותקשיבו אני יודעת שאם מישי היתה כותבת דבר כזה הייתי אומרת לה ללכת בלי לפחד.אבל תחשבו טוב לפני שתגיבו. תגידו באמת. זה יכול להרוס אותי וזה יכול לבנות אותי. אל תגידו סתם תלכי..

יש לי רק הערה קטנהron9

אם את נפגעת של תקיפה מינית אני חושב שאתה לא צריכה לפחד -בכלל- מכך שיגידו שאולי את אשמה. זה לא משנה אם בהתחלה את התקרבת לאותו אדם,אם את יצרת איתו קשר,ובכלל כל פרקי המבוא למעשה שלו. הוא אשם נקודה,תוקף מינית הוא אדם אשם במעשיו ,והאדם שנתקף אינו אלא קורבן שאינו אשם כלל במעשיו של התוקף. תתנערי מזה, אין שום לגיטמציה שיכולה להוביל לדבר כזה ולפיכך הוא בהכרח אשם לא חשוב מה הם תרחישי המבוא ביניכם עד לתקיפה. תנערי מכך,אף אדם רציונאלי ומוסרי לא יחשוב אף פעם שהנתקפת היא האשמה באיזה שהוא מובן. תתנערי מכך,ואל תדאגי לגבי התגובות מהכיוון הזה. לגבי שאר הדברים אשאיר את זה לבנות שיבינו יותר ממני בעניין.

בהצלחה ,אני בטוח שתצליחי לסגור את הפרק הזה ולהמשיך הלאה ב"ה.

מקפיצה.בבקשה תענו!אנונימי (פותח)

אממ... וואלה שזה נראה לי באמת שיא הקשה לספר!כפרעלייך!!=)

גם אם באמת רוצים את זה מאוד..... זה באמת מה שיעשה לך טוב, ואת יודעת את זה, את נשמעת לי בחורה חכמה מאוד....

קיצור, אני לא יחפור לך יותר מידי... אלא אם כן תבקשי את זה ;)

לדעתי תשבי עם עצמך הרבה מאוד, ותחשבי.... תביאי את עצמך להבנה למה זה באמת הדבר הנכון לעשות, תאזרי כוחות נפשיים, ותתקשרי שאת רוצה לשתף מישהו, לדבר איתו, לשפוך...

וגם אם לא תתאפקי ותפרצי בבכי בטלפון, אל תדאגי...! אני חושבת שהם יבינו אותך....!!!

קיצור נשמה! ב"הצלחה ענקיתת!!!!!!!!!!!! קבלי חיבוק ע-נ-ק-יי!!! באמתתת!!!!! ואל תשכחי שה' איתך לאן שאת הולכת! ה' שומר עלייך גם כשזה נראה שאת לבד!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבא אוהב אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ב"הצלחה ענקיתת! באמתתת~!!!!!!!

ואם את רוצה בכייףף אני פה בש"א (בצ'אט) !!!!!!!!

לילה טוב, ושבוע מבורך!!!!

***נ"ב- סורי שיצא לא ברור בעליל...

~!~!~!~!~

מי שקרה לו משהו שיכנס ===> (זה אמור להיות חץ למטה)אנונימי (פותח)

אותי אנסו בגיל שבע.. לא טיפלתי בזה ולא עשיתי עם זה כלום..

לא כל כך הבנתי שיש משהו בעייתי בזה וגם התביישתי ולא חשבתי שזה ישפיע עלי..

לפני כמה שנים... פאדיחות לאמר..

אנסתי את אחותי הקטנה שהייתה בת ארבע..

זה נשמע נורא.. אני יודעת.. ושאנשים לא יגיבו איך יכולת/ איזה דוחה את וכו'..

גם ככה אני אוכלת ת'צמי ולא צריכה אנשים שיעזרו לי בזה..

בעיקרון גם פעם שעברה שדיברו על אונס לא אמרתי כלום למרות שאני חסויה כי זה נורא אפילו להודות בזה בפני עצמך גם כשאנשים אחרים לא יודעים מי אתה..

אבל עכשיו אמרתי שאני חייבת לאמר כי קראתי פה על מלא בנות שאמרו שזה לא השפיע עליהם והם מרגישות אשמות..

תקשיבו בנות.. אל תאמרו לכם זה לא יקרה - קשה לשלוט בזה אם יש לך שריטות מהעבר גם אם אתה לא מודע לזה.. לכו לטיפול (ממליצה על רבנים/יות ולא יועצים ופסיכולוגים שמחרטטים ומסבנים אותך)..

אם זה השפיע על איזשהו בנ"א בעולם אז היה שווה לכתוב את זה...

אין לי מה לומר,ליבי

אבל באמת חשוב הקפצה.

חסויה - התופעה הזו מוכרתמשה

זה לא נדיר בכלל שנפגעי/ות תקיפה הפכו לתוקפים בהמשך.

ה' ישמור.אנונימי (פותח)

בס"ד

גמאני עברתי פעם הטרדה מינית.
ברוך ה' לא היה אונס או משהו כזה, כי ברחתי. אבל זה היה יכול להיגמר ביותר מזה..
ולא חשבתי בכלל לספר לאף-אחד. כי לא חשבתי שזה באמת ישפיע עלי.

מה שעברתי היה לפני איזה שמונה שנים, ולפני שנתיים בערך נזכרתי בזה ונכנסתי לזה חזק, זאת אומרת שממש חשבתי על זה הרבה.
ועכשיו אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות - כי אני לא מתכוונת לספר את זה לאף אחד (בלי נדר), אבל אני קצת פוחדת שזה משפיע עלי עכשיו, כי בזמן האחרון עולות לי די הרבה מחשבות על דברים מזוויעים כאלה...
אתם רוצים להגיד לי שזה יכול להיות בגלל זה?!
ויכול להיות גם שאהפוך לתוקפת?

אוף. מה עושים?!
בבקשה תענו. תודה!

תנשמי עמוק...אוסנת

אני לא חושבת שתהפכי להיות תוקפת.

כדי להגיע לזה, צריך להיות באמת בטראומה נפשית ובבלבול עצום,

וב"ה - את לא.

מה שכן,

פעם אישה חכמה אמרה לי, שאם לא מטפלים בטראומה של תקיפה מינית, גם אם נראה לנו שהכל עבר ואין בעיות, הבעיות עוד יצוצו.

עוד לא החלטתי אם זה נכון לגבי כל המקרים.

אבל אצלך, נראה לי שזה נכון...

ושוב, לא צריך להלחץ.

אבל כן צריך - לספר, לדבר על זה, ואולי גם לקבל טיפול.

עדיף עכשיו מאשר יותר מאוחר (למה לחכות כמה שנים עם מחשבות מזוויעות, לפתח פחדים ורתיעות, ולהשקיע כל כך הרבה אנרגיה רק בלשמור סוד - שמה יקרה אם תספרי?).

הרבה בהצלחה,

אוסנת.

ועוד משו..מרב.

אני לא סיפרתי בחיים, אבל בחיים, לפרטי פרטים בדיוק.

כתבתי את זה על דף [במחברת כזאתי שאסור לאפח'ד לקרוא..] וכשאני מספרת למישו [לרוב זה מישי..] אני מספרת בכללי, ומביאה את הדף לקרוא.

זה פשוט מקל. [מלשון הקלה..]

בהצלחה.

הודיה, לילה טוב.אוסנת

(התנצלות: כתבתי תגובה במשך 20 דקות, ובאמת חשבתי על כל מילה - והיא נמחקה. אין לי זמן לשחזר בדיוק, אז אל תתפסי אותי על המילה...)

קודם כל, מרשים ממש איך את מבינה את עצמך.

איך את מזהה בדיוק מה מטריד אותך, מה מפחיד, מה יעזור לך.

אם נעבור פחד-פחד, ונתמקד יותר, אני חושבת שנבין שהפחד העיקרי הוא לחוות שוב את הדברים.

הרי בעצם הדיבור, אנחנו "חוזרים" קצת אחורה, ומציפים שוב את הרגשות העזים והלא נעימים.

במיוחד אם קברנו אותם בתוכנו כל כך הרבה זמן...

אני חושבת שכדאי שתתקשרי למרכז.

את לא חייבת מיד לספר להם את כל מה שהיה. ממש לא.

הם מבינים אותך, את הקושי שלך, את הפחד להחשף ולפתוח ולעבור שוב את הקושי.

ואולי, אני מקווה, הם גם ידעו לכוון אותך למקום שבו תוכלי להתמודד עם הצורך (שלא לומר - החובה) כן לפתוח, לדבר, וככה גם להתקדם הלאה.

כדאי שתתחילי לחשוב על זה קצת. לדמיין - איך תהיה שיחת הטלפון? מה אני אגיד? מה יקרה אח"כ?

להתכונן לזה נפשית.

יום אחד תחליטי שזהו, יש לך יותר כח לזה, ו--- תקפצי למים.

א-ב-ל -

אל תשכחי.

את לא לבד שם במים. ואת לא לבד כמו שהיית כשעברת את התקיפה.

יש לך הורים אוהבים, חברות, מחנכות, מדריכה, יועצת, פסיכולוגים...

חשוב שתרגישי שיש מישהו בשבילך שמחבק אותך ועוזר לך כל הזמן.

אני מאמינה ויודעת, שאם קבלת את האתגר הזה בחיים שלך, יש לך כוחות אדירים בשבילו.

וכשתתמודדי בגבורה בעז"ה, יהיו לך אפילו יותר כוחות.

מתפללת להצלחתך,

אוסנת.

אוליי זה קצת לא קשור אבל תשמרו את המס' הזה!!שלבוקית

02-6730002! לנשים דתיות נפגעות תקיפה מינית..

שחס וחליליה לא יהיה בשימוש..

אבל כדאי לשמור את המס' בפלאפון!

*המרכז לסיועשלבוקית
זה באמת קורה?!! ה' ישמור...סיזר22
דעתי>>מתו"ש

בס"ד

הדבר הזה תוקע אותך ביומיום, מקשה עלייך, ומונע ממך לעשות דברים? אם כן אני ממליצה לך ללכת לטיפול. גם אם לא תפתחו בדיוק מה קרה, שיהיה לך את מקום שלך לפרוק, לשתף, להתייעץ וכו...

זה לא משפיע עלייך ממש ביומיום וזה "רק" מעציב אותך? עדיין יש מקום ללכת לטיפול, אבל רק אם את מרגישה בשלה לדבר על זה, אם את מרגישה לא מוכנה ואת תלכי לטיפול כי צריך טיפול - מצב גדול שהדבר הזה פתאום יתפוס מקום משמעותי בחייך, יתקע אותך, יקשה עלייך, וכו...

לא חייבים לפתוח כל דבר ובייחוד אם את לא מרגישה שזה תופס מקום משמעותי בחיי היומיום שלך

וואי בדיוק דיברנו על זה בכיתה...שפילבלעע

את בכלל לא צריכה להרגיש אשמה!!!!!!! תעשי מה שאת חושבת שהכי נוח לך איתו-להתקשר או מה שבאלך אבל.. תדעי לך שממש חשוב לספר!!!! למשל-אם הוא עדין פוגע בילדות קטנות שלא מבינות מהחיים שלהם.. ומתבשיות לספר וכל זה.. את יכולה לעזור להם..

ממממרב.

תלכי. מניסיון.

זה עוזר. זה בונה. זה לא יכול להרוס!!!

מבטיחה לך- תטפלי בזה, כי גם אם נראה לך ששכחת- זה עלול להתפרץ יום אחד.

בעיקר אם זה מפריע לך וזה יושב לך הלב- זה מה שיפריע לך!!

אני הגעתי למסקנה שאם אלוקים עשה לי ת'דבר הזה- כנראה זה בשביל שאני אוכל להוסיף עם הסיפור שלי לאחרים, ובאמת- כל אחת שאני שומעת שעברה כזה דבר [מי יותר ומי פחות ממני..] אני ישר מנסה לעזור מתוך ניסיון, משתדלת לא לקלקל, ובנות שרוצות לשמוע ת'"סיפור" שלי- אני מספרת כדי שהן יבינו עד כמה כל הנושא הזה קריטי ויכול לקרות גם לבנות דתיות עם בחורים דתיים.

קיצור-- מקווה שעזרתי.

אבל באמת- תלכי!!

סתם משהו -אביב

מקווה שזה בסדר לכתוב,

אבל באיזה מקום השרשור הזה משמח אותי.

פשוט כי אני כ"כ תמימה, כי מעולם לא הייתי קרובה למקום כזה אפילו.

אני כאילו הבנאדם הכי לא תמים ורק בזה -------- כן! ואני פשוט שמחה ומאושרת ומזכירה לעצמי לחייך.

אנשים שלא עברו דבר כזה, קחו את הנק' הזו שיש כ"כ הרבה אנשים שעברו את זה אבל אתם לא, ותחייכו חיוך קטן, ותכניסו ללב איזה סבל עצום נחסך מכם.

והודיה מתוקה, אני חושבת שהכי פשוט זה באמת להתקשר ולתת לזה לזרום.

מניסיון (-לא כזה ח"ו...), טיפול מקצועי ממש יכול לעזור.

הוספה..קוקי...!

אף אחד לא יגיד שזה באשמתך!!

ההפך- כולם, אבל כולם, יגידו שזה רק אשמתו. ולא משנה מה קרה, מי התחיל ומה בדיוק היה הסיפור.

הדבר שאת הכי צריכה לזכור זה שזה לא היה באשמתך, וזה הוא הטמבל שעשה לך את זה!!!

מה שאת צריכה זה קודם כל להבין שאת לא אשמה ו.. שאת לא אשמה!!!

בהצלחה ענקית.

תודה לכל המגיבים..אנונימי (פותח)

כמה בנות פנו אליי וסיפרו שגם הן עברו את זה..לשמוע כ''כ הרבה סיפורים נוראיים..אבל גם לדעת שאני לא לבד..

מחר בעז''ה פגישה ראשונה.וואו זה מפחיד ממש.אבל עשיתי את זה.

התקשרתי.

מרצוני החופשי.

וביקשתי עזרה..

אני! ביקשתי עזרה!!

אם לפני חודשיים הייתם אומרים לי שזה יקרה, הייתי צוחקת,מחייכת חיוך יפה ואומרת שלי אין שום בעיות,תודה ששאלתם.

רק שאפחד לא יגלה..לא יחשוב..לא יבין..

אבל זהו,מחר בעז''ה זה יקרה.

רק שאני לא אברח ברגע האחרון.

אני מפחדת ומבוהלת כ''כ..

כל רגע חושבת להרים את הטלפון ולבטל את זה..

אשמח לעידוד..

נשמה בהצלחה ע-נ-ק-י-ת!עץ על מים

תלכי מחר..

ובעזרת ה' יתברך יצא מזה רק טוב והרבה טוב...

מלא מלא בהצלחה..

תהיי חזקה...אוהב

כל הכבוד לך!אוסנת

יפה שעשית את זה מהר, בלי הרבה זמן לפתח חרדות...

מחבקת ומקווה לטוב!

תקשיבי,מרב.

אני הלכתי לשם עם ההורים שלי, וזה כבר עזר לי להיות יותר רגועה.

ב-אמת שנראה לי שכדאי לך לספר להורים באיזשהו שלב, כי הם ממש ממש ממש אבל ממש [עם אלפיים סימני קריאה!!!!!] תומכים ומעודדים ועוזרים.

לפני שבועיים הכל חזר אלי, בטורבו, ממש-- זיכרון חזק, ופשוט שכבתי במיטה ובכיתי, אז אבא שלי בא לישון איתי בחדר כדי שאני לא אפחד.

[פשוט כי עם אמא שלי אין לי קשר טוב כמו אבא..]

ובקשר למרכז-

אל תפחדי. הם תומכים. עוזרים. זה מעולה ללכת לשם!! והעיקר- שלא יתפחד כלל.

אין כזה דבר בעולם "לפחד". יש כזה דבר בעולם "להתפחד"= לגרום לעצמך לפחד.

תגידי שאת לא מפחדת, ותראי איך את מתמודדת עם זה עם הכי הרבה אומץ שאפשר, גם כשנדמה לך שאין לך ת'אומץ הזה.

חברה שלי שאלה אותי מאיפה היה לי ת'אומץ לספר להורים.

ו-וואלה. אני אחת הפחדניות בקטע הזה של לספר דברים להורים. אבל סיפרתי להם. למה? כי ידעתי שאם אני אפחד מהם- החיים שלי יהרסו סופית.

פחדתי רצח ללכת למרכז, אבל עמדתי בזה- והיום אני ב"ה חיה יותר טוב מלפני שנה וחצי...

אז.. בהצלחה ענקית, מתוקה. ותזכרי תמיד שה' איתך, ואין שום כוח בעולם שיכול לקחת את זה ממך- חוץ מהפחד!!

סתם עצה..מקווה שאני יעזור לך..אנונימי (פותח)

אהלן!
אני יגיד לך את האמת אני לא יכולה להגיד לך ישר תלכי... כי אני ברוך ה' לא עברתי כזה דבר ובאמת שתדעי לך אני בנאדם ממש ממש סגור! אני לא אוהבת לספר לאנשים דברים..

ואם הייתי במקומך לא בטוח שהייתי הולכת אבל-(!) אני מציעה לך שאם את לא מרגישה שלמה אעם זה שתלכי אז אל תלכי (בנתיים) אבל לפחות תספרי למישהו! למישהו שאת יודעת שיוכל להקשיב..לתת עצות.. לדבר.. ורק אח"כ תלכי למרכז הזה כי זה באמת חשוב שיעזרו לך! אני יודעת כל כך(את לא מבינה כמה) מזה לשמור דברים בבטן! זה הדבר הכי מעצבן ויש לך תחושה כאילו הבטן שלך מתפוצצת עוד רגע..זה באמת סיוט!

אבל בגלל זה את חייבת לספר למישו.. אם אין לך למי לספר את ממש מוזמנת בשמחה לדבר איתי=) (אפילו אני לא מכירה אותך) אני אשמח להשתדל לעזור לך..=] דרך אגב אני בת 15 אם זה מפריע או משו..

בהצלחה ענקית!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כמה טוב לגדול בסביבה שלא מעלה על דעתה להתקיף מיניתדוסית גאה!

...

^ איזה הודעה מגעילה.אנונימי (פותח)

תכל'ס דוסית גאה עם כל הכבוד ההודעה לא היתה במקוםעץ על מים

לדעתי...

וכנראה שלא רק לדעתי..

ואוו.. הודיה!! שפיצית!! בהצלחה מותק!!=)ה!2ה 2!2ה
דוסית גאה יקרה-מרב.

את חיה בסרט. ולא סתם סרט, אלא בסרט עם במאי גרוע, מפיק גרוע ושחקנים שאינלך מושג מי או מה הם!!!

אני גם חשבתי שאני חיה בבועה. אפח'ד לא חושב על זה. אפח'ד לא יודע מה זה, למה, כמה, איך.

וזה קרה לי. ולא בדיוק בסיטואציה שתמיד בטוחים.

זה לא היה מישו באמצע הרחוב שחטף אותי.

זה היה מישו מתנחל בדיוק כמו רובנו פה, דוס אמיתי.

ופשוט גיליתי ת'פרצוף האמיתי המסריח שלו.

אז צאי מהסרט, נשמה, לפני שתגלי ת'שחקנים האמיתיים.

..איזה התנפלות...דוסית גאה!

מישו אמר שאני גרה בסביבה דוסית?

אני גרה בסביבה שרובם לא שומרים תורה ומצוות...

זה לא קשור לדתיים או לא...פשוט בסביבה שלי לא ראיתי ושמעתי על שום מקרה..

(עכשיו תגידו שאני טומנת את הראש בחול..^^כמה צפוי...)

דוסית גאה!!!!א*ן ע!ד מל2ד!

בא לי להרביץ לך. אבל ממש חזק.

אז תרביצי.דוסית גאה!
אהה.אם לא ראית ולא שמעת על שום מקרהא*ן ע!ד מל2ד!

בסביבה שלך, אז מובן שלא היה כלום, כי כל הבנות באיזור רגילות לבוא ולדווח לך מתי הן נתקפו מינית נכון?

אוף כבר.תתבגרו!

שני דברים-מדבר

דוסית- גם אם יש אמת בדברייך (ולפי מה שכתבו לפני כנראה שאת כותבת מתמימות או חוסר ידע) ההודעה הזו ממש לא במקום ועלולה לפגוע. חבל. פעם הבאה כדאי לחשוב טוב לפני ששולחים.

הודיה- וואו...אין מילים.... בהצלחה ממש, וכל הערכתי!

וחייבת להוסיף- קטע של הרב קוק זצ"ל:

אומץ!

צריך לחפש עצות נגד מורך הלב. רק מורך הלב הוא המסבב את המכשולות של הדעות הרעות והמדות הרעות, כי יראה רעה נולדת, המטילה חלישות דעה על האדם, ומכנסת בקרבו איזה פחד, המונעו מלהלחם נגד כל הקלקולים שבנפשו ושבחברת האדם, והחובה הראשית היא חיים של אומץ לבב.

בהצלחה יקרה! בטוחה שתעמדי בזה באומץ!

לילה טוב

ברור שזה לא קשור לדתיים או לא.מרב.אחרונה

פשוט בגלל שאפשר לטעות ולחשוב שבסביבה דתית אין כזה דבר, לא יכול להיווצר מצב של תקיפה מינית [רק כדי לסבר עוד קצת את האוזן- יכול לקרות מצב של אונס במשפחה אצל דתיים!! (למרות גילוי עריות ובלהבלהבלה)]

- אז רציתי להגיד שאם בסביבה דתית [ובעיקר דוסית.] קיימים כאלה מצבים, שאסורים לפי חז"ל [בעיקרון אסור רק באשת איש ובקרובי משפחה.. נראלי.. משו כזה..] אז קל וחומר [יוו איזה ביינישית..] שזה יכול לקרות גם בסביבה חילונית, ששם לא ממש מכירים ת'איסורים האלה ויש שם יותר הרגשה חופשית בקטע הזה של בנים-בנות.

הובנתי??

אוריס כפרעלייך- חולה עלייך(=

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך