אז בשעטו"מ אני מתיישבת לכתוב וטפו טפו טפו, גם אסיים היום...
הקדמה קצרה: זאת הלידה השניה שלי. יש לנו בן בן שנה ו7 שנולד בדיוק בתאריך במשקל 3,800 בלידה רגילה. הלידה שלו היתה כמו שכתוב בספרים- ארוווווווווווכה, הגענו ב 4 וחצי בבוקר לחדר לידה וילדתי ב 19:30... ההתאוששות שלי מהלידה הזו היתה פשוט נוראית (לא התאוששתי...) זה נבע משילוב של שוק ממה שעברתי (את לא באמת יודעת מה זה, עד שאת עוברת את זה, לא?!) וסבלתי מכאבים נוראיים, בעיקר מהתפרים, שבלידה הזו הרופאה שתפרה אותי אמרה לי שיש לי צלקות נוראיות מהתפרים הקודמים, מה שקצת הרגיע אותי שהכאבים היו ככל הנראה בגלל הרופאה ולא כי ככה זה אמור להיות...
נק' חשובה נוספת- בכל הערכות המשקל שעשו לי בין ידנית ובין בUS הרגיעו אותי שהפעם העובר לא מגיע למשקל של הבן שלי והוא יהיה בערך 3,700 מקס' 3,800...
הקדמה משנית:
הפעם הייתי בטוחה שאני יולדת לפני הזמן וכבר מחנוכה לא עשיתי שום תכניות...חיכינו, חיכינו ו... כלום.
בשבוע ה 39 יצא לי הפקק והיינו בטוחים שהנה אוטוטו זה קורה. הרופאה בחדר לידה אמרה שזה יכול לקחת בין שעתיים לשבועיים, הרופאת נשים שלי אמרה שזה בד"כ לוקח עד שבוע... עד הלידה בפועל עברו... 3 שבועות!!!
והנה, סיימתי את המעקב הריון עודף והרופאה אמרה לי שמחר אני צריכה לפנות לחדר לידה לעשות זירוז כי סיימתי 42 שבועות. היה לי ברור שאני לא הולכת יום למחרת לזירוז כי לא רציתי התערבות ומצד שני ממש לא ידענו מה לעשות. בעלי אפילו קנה לי שמן קיק אבל לא העזתי לגעת בו בעיקר מפחד משלשולים...
ולעניין עצמו:
בלילה אחרי הביקור אצל הרופאה (שאמרה לי ללכת לזירוז, כזכור) הלכתי לישון כ-ר-ג-י-ל. בשעה 04:20 הבן שלי העיר אותי, כשקמתי הרגשתי איזה משהו, אבל לא יחסתי חשיבות כי כל החודש התשיעי מרגישים "איזה משהו" נגשתי אליו והרגשתי משהו כאילו קצת מים יורדים וניגשתי לשירותים שמתי פד כדי לראות אם באמת יש משהו ויצאתי להכין לבן שלי בקבוק וחזרתי לחדר והתחלתי להתלבט האם להעיר כבר את בעלי או לחכות עוד קצת לראות שבאמת קורה משהו. ב 04:40 הלכתי שוב לשירותים והתחיל לי דימומון קליל ביותר וקלטתי שאכן יש לי ירידת מים והתחילו קצת כאבי בטן (לא ידעתי אם מהתרגשות או צירים) ב 05:00 החלטתי להעיר את בעלי שקורה משהו. הוא במתיקותו ישר קם ושאל "נוסעים?" ואני בתמימותי אומרת לו שאני עוד לא יודעת אבל כנראה. אני אלך רגע לשירותים ואני אגיד לו. הלכתי וכמעט לא יצאתי... התחילו צירים והיה לי הכי נוח פשוט לשבת על האסלה ולא לזוז. הצלחתי לאסוף את עצמי, יצאתי ואמרתי לבעלי שיתקשר להורים שלי שיבואו עכשיו להיות עם הבן שלנו, אבל אנחנו יוצאים ולא מחכים להם. (מזל שהם גרים 10 דק' נסיעה מאיתנו) בעלי התחיל להתארגן וגם אני התחלתי להחליף בגדים ופתאום מרוב כאבים נשכבתי על הרצפה ובכיתי לבעלי שאני לא יכולה לזוז וקצת הקאתי לקערה... בעלי ברוב חכמתו (נס!!) החליט להזמין אמבולנס, למרות שיש לנו רכב, כנראה הוא קלט יותר טוב ממני באיזה מצב אני באמת... אני רק חשבתי איזה סיוט ללכת ברגל מהכניסה של הבית רפואה עד לחדר לידה ורק בגלל זה רציתי אמבולנס, שמישהו יקח אותי... התחלתי לצאת לכיוון האמבולנס (יש לנו דרך די ארוכה +מדרגות עד לחניה) האויר בחוץ עשה לי קצת טוב וכל הדרך הודיתי לה' שאמצע הלילה וכל השכנים לא רואים אותי זוחלת...
עלינו לאמבולנס בסביבות 05:35 כשהחובש שישב לידי שאל אותי כמה שאלות ואמר לנהג לטוס... לי הנסיעה היתה נראית נצח, בעלי סיפר לי אחכ שהוא נסע על 140 כל הדרך...
הגענו לבית רפואה ובמעלית התחלתי להרגיש לחץ ואמרתי להם שאני יולדת... ולא נעים, אבל כבר די צרחתי מכאבים... הגענו לחדר לידה (כבר מזמן לא שמחתי להגיע ככה לאיזה מקום...) בעלי עצר בקבלה לרשום אותי (אפילו לא שמתי לב שהוא לא איתי...) ואיתי חיכו שתהיה הפסקה קצרה בין הצירים והעבירו אותי למיטה של החדר לידה. בדרך החוצה הנהג אמבולנס אמר לבעלי שאני בחדר 12, אבל לא בטוח שהוא יספיק... המיילדת הורידה לי מיד את החצאית ואמרה לי שהיא רוצה לבדוק פתיחה ופשוט אמרה לי: תלחצי, את בלידה! הייתי בהלם, עצרתי הכל, מה בלידה? אני?! זה לא אמור לקחת שעות? ואכן, כמה לחיצות (וצעקות...) והתינוקת קפצה החוצה! ואני שומעת מסביבי "וואו, איזה ענקית!" ואני לא מבינה מה ההתרגשות מ 3,800 ק"ג. שקלו אותה והיא שקלה 4,140! השעה היתה 06:15. היינו בשוק! פחות משעתיים מהרגע שהתעוררתי ועד שהיא היתה בחוץ! בעלי בקושי הספיק לומר כמה פרקי תהילים וכבר יצאו אליו שילדתי... הוא הספיק בקבלה לשלוח SMS להורים שלי ולהורים שלו להגיד תהילים. אמא שלי מספרת שהיא אמרה כמה פרקים וחשבה אולי להתקשר לשאול מה קורה ופתאום היא מקבלת הודעה שילדתי ב"ה.
ב"ה היו לנו ניסים בלידה הזו! העובדה שנסענו באמבולנס, אחרת הייתי יולדת לבעלי באוטו...
הטעויות שעשו בשקילה, אחרת היו שולחים אותי לניתוח או לפחות שומרים את זה כאופציה ברמה גבוהה.
איזה טוב ה'!
אז נשים יקרות, בעיקר אלה שאחרי לידה ראשונה ולא יודעות איך הן הולכות לעבור את זה שוב, אין מה להשוות! אני אומנם לא מאחלת שילך ככ מהר אם אתן רחוקות קצת מהבית רפואה (אנחנו גרים מחוץ לעיר, במרחק של כ25 דק נסיעה בלילה מהבית רפואה) אבל ב"ה אין מה להשוות בין הלידות וגם בנוגע להתאוששות, אני אומנם מאוד עייפה והיו לי תפרים, אבל ב"ה ההרגשה הרבה יותר טובה!
בשורות טובות אצל כולן בע"ה! ושבוע טוב!

) מה התינוק רוצה.
) והפעם ב"ה הכל פשוט אחרת.