בס"ד בר"ה
אני סופר סת"ם כבר שנתיים בערך, אמנם לא כתבתי שנתיים רצוף אך הכתב ב"ה נאה מאד לספר תורה....
נציין שעד עכשיו כתבתי הרבה פיטום הקטורת ולמנצח בצורת המנורה ומגילה אחת ועוד כל מיני דברים כגון: "אשת חיל" "דברים שחברים ביקשו" וכו' וכרגע אני באמצע מגילה שניה, אני כותב בשולחן אור עם שקפים כך שזה משפר את רמת הכתיבה בכמה דרגות!!!
העזרה שאני צריך היא:
אני מעוניין להתחיל ספר תורה בעוד חודש חדשיים (בזמן הזה אכתוב מגילות לשפר עוד קצת את הכתב)
רציתי לשאול מה עלי לעשות?? מההתחלה ועד הסוף...מרגע בחירת הקולמוס עד ההכנסת ספר תורה ובהכנסה עצמה, את כל השלבים מא' ועד ת'.....לדוגמא: "איפה לקנות קלף? עם איזה קולמוס לכתוב (ברזל, נוצה, תפארת וכו')? כמה יריעות לקנות בהתחלה (הכל או חלק)? מתי לסכם על מחיר עם הקונה? מה המחיר כולל? מאיפה להתחיל לכתוב? לתייג לבד או לשלוח לתיוג? לשלוח להגהה או להגיה לבד ואז לשלוח להגהת מחשב?? לשלוח להגהה שכל הספר מוכן או נגיד כל כמה יריעות לשלוח? מה התפקיד שלי בתור הסופר שכתב בזמן הכנסת הספר תורה? וכו' וכו' שלב שלב מקניית המוצרים לכתיבה, עד הרגע שהספר נכנס לארון הקודש.....אשמח מאד מאד מאד אם תעזרו, ה' עמכם חזקו ואמצו בעבודתכם!!! אשרינו!!!