עשאני באה לבדוק אולפנות??
אני אשמח לכל תשובה. נורמאלית ולא.
זה ממש חשוב לי.
תודה רבה
ובהצלחה לכולם!
איך היחס של ההנהלה לבנות שירות-מכבד/מפרגן/מעיק/לוחץ/מנצל וכו'
מה המקום של בנות השירות באולפנה- מה הן עושות, כמה עושות, באיזה אופן
סגנון בנות
סגנון האולפנה- איזה ראש זה, איזה 'קו'..
שעות עבודה
דירת שרות- איך היא?
לא הכל חייבים לשאול ישירות אפשר חלק גם להריח בשטח.. בהצלחה 
שנה שעברה יצא לי לדבר עם איזה שמיניסטית שבאה לבדוק באולפנא (ובסוף לא סגרה אצלנו...)
אני מנסה לשחזר על מה דיברנו ומה היא שאלה...
כמה דברים שעולים לי כרגע:
* פעילויות חברתיות
* אווירה כללית באולפנא
* יחס מורה-תלמידה
* יחס מדריכה-תלמידה
* מה אני אוהבת באולפנא
* מה הראש של הבנות
* פתיחות של הצוות לפרוייקטים שונים
* שיתוף פעולה של בנות בפעילויות חברתיות
* שיעורי מדריכה- כן/לא.. שיתוף פעולה של בנות בהם...
* אחרי שעות להימודים (לאולפנא בלי פנימיה)- המדריכות בקשר עם הבנות? איזה קשר וכו'.
* רמה דתית של הבנות, של הצוות (לפעמים זה שונה).
* שעות לימודים בערך...
* חופשים וחגים- איזה םעילויות מארגנים וכו'... (אם בכלל מארגנים).
* נוהל שבתות- כל כמה זמן נשארים? איפה- בדירה/ הולכים לבנות? איפה אוכלים וכו'...
ובאמת- תנסי למצוא איזה מישהי משועממת שמסתובבת סתם ככה במסדרונות ולשאול אותה..
וכמובן שתשאלי את המדריכות (בנות שר"ל) במקום... או אולי אפילו מורה כלשהי.... תנסי...
אם יש מדריכה שיש לה שיעור מדריכה באחת הכיתות אולי תבקשי להצטרף- לראות איך זה מתנהל- להרגיש קצת יותר את האווירה וכו'...
* תנסי לחשוב מה את היית מספרת לבת שירות שמגיעה לבדוק אצלך באולפנא ולפי זה תשאלי אותם.
המון המון המון בהצלחה!
מאוד מאוד חשוב לשאול מה הגדרת התפקיד של המדריכות.
שאול את זה גם את הצוות וגם את המדריכות הנוכחיות.
הרבה פעמים שירות יכול להיות במקום הכי נפלא שבעולם, עם האנשים הכי מקסימים והאווירה הכי חלומית, אבל הגדרת התפקיד שונה ממה שאת ציפית שתהיה. זה נכון לכל מקום ובמיוחד לאולפנות, שתפקיד המדריכה מאוד שונה ממקום למקום.
אני אנסה קצת לכוון לדברים ספציפיים מהניסיון שלי.
-מה הסדר גודל של ההדרכה? האם היא כיתתית/שיכבתית/דו/תלת שכבתית? כמה חניכות זה בתכל'ס?
- איזה סוג בנות יש באולפנה? איזה אוכלוסיות? (אפילו ברמת העיר/יישוב/גם וגם.. יש לזה השפעה!)
-האם ההדרכה כוללת ליווי לימודי/חברתי/גם וגם?
-האם העבודה מוגדרת בשעות? באיזה? (כאן יש הבדל בין אולפנות לאולפניות - אם זה אולפנה - האם העבודה היא גם בבקרים? יש שעת סיום בלילה שאת סוגרת את הדלת ומסיימת את הפקיד? אולנפניות - ממתי עד מתי העבודה? בשעות הלימודים של החניכות או בשעות מוגדרות? האם יש עבודות אחר"צ שאת *צריכה* לעשות (ביקורי בית, ללמוד עם בנות וכו'...) או שזה נתון לבחירתך?
-האם יש עבודה טכנית (חוץ מלגזור בריסטולים לצ'ופרים שאת מכינה...)? למשל שעות במזכירות? לצלם דפים? לסדר אולמות/כיתות לפני שיחות/שיעורים מיוחדים?
-האם יש שעת מדריכה? באיזה קונספט היא? (פ"ש בבוקר/שעה קבועה במערכת/כמילוי מקום)
-מה המקום של המדריכה בצוות? כמה היא שותפה בתהליכים חינוכיים? האם היא שם כדי להיות עוד כוח אדם זול או כעוד גורם חינוכי? היא הסנג'ר של כולם? סומכים עליהן. מתייחסים למילה שלהן?
-מהמקום של המדריכה בין התלמידות? הקבלים את המדריכה לחבר'ה? היא סתם איזה גורם אולפניטי, מתלהב ומעיק? אף אחד לא שם עליה? היא הסנג'ר של כולם? היא אוזן קשבת ואחות גדולה? יש סטיגמות ש"המדריכה חברה רק של הבנות השאווה/קוליות/אולפניסטיות/מסכנות/מטומטמות/אשכנזיות/ספרדיות/מיישוב/עיר מסויימים?"
- איך המדריכות הנוכחיות מרגישות. טוב להן? מכבדים אותן?
- אין המדריכות הקודמות הרגישו? (זה ממש חשוב! למשל איפה שאני הייתי, הייתה שנה מאוד קשה לבנות שהיו לפניי, וזה מאוד הלחיץ אותי! ולי היה הכי מושלם שבעולם!)
חשוב גם ממש לראות מי הבנות שבאות לסיירות! אצלי למשל מתוך 7 מדריכות כולנו היינו מאותה סיירת, וזה ממש עזר (והלחיץ...) להחליט לסגור. מה שכן - לזכור שלא מכירים באמת את הבנות בסיירת, וזה רק רושם ראשוני, שהוא ממש לא תמיד נכון!
והכי חשוב- להיות רגוע ולהשרות בטחון 
בהצלחה!
אם את בחורה אידאליסטית ,תותחית, ראש גדול.. ורוצה לפרוץ תדרך בתקן חדש..(אנחנו שנה 1)
מוזמנת אלינו, לאולפנית הכי מקסימה בארץ ! בר אילן בנתניה..
בשילוב עם גרעין תותחי "אורות נתניה" בראשות הרב יוסיפון..
הכל הכל הכל הכל מעולה..
רק שלחי לי מסר אישי ואעדכן בעוד פרטים..
( מי שעוד רוצה מוזמנת.)
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..