ת'כלס, כולם אומרים ששם למעלה כ"כ טוב אז למה כולם מפחדים למות? כאילו אם כ"כ טוב אז למה שאני לא ארצה להיות שם?
אשמח אם תענו לי..
יש הרבה דברים שא"א לעשות,וחוץ מזה יש לבן אדם מה לעשות פה,וגם פה יכול להיות לך טוב.וגם כדי להגיע לטוב ששם חייבים לעבור פה ולהיות פה עד הסוף.זה שלב הכרחי כדי להגיע לטוב ששם...
כי אנשים רוצים להספיק עוד בחיים שלהם, יש להם מטרות, עתיד- אז הם רוצים לחיות עוד.. להספיק עוד וכמובן- להיות יותר טובים כדי שבעולם הבא יהיה לנו יותר טוב..
מפחדים למות? אני לא חושבת, לא הייתי רוצה לחיות לנצח..
וגם אם קשה לנו , זה ניסיונות ואדם לא מקבל ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו !
אם היה מותר להתאבד אז ניראה לי חצי מהאנשים היו קופצים ... אבל בשביל זה יש לנו אבא שיודע בידיוק מתי ..
וכן ,אני רוצה להגיע לשם ואני ממש לא מפחדת !
ולמה שלא תרצי ? תרצי .. אבל בתור בנאדם מווושלם אחרי 120
בס"ד
א-כל הקרובים שמכירים אותנו ואוהבים אותנו...מה הם יעשו בלעדינו??
ב-לעזאזל, מישו יודע מה יש למעלה? ואם האלוהים שהאמנו בו הוא בעצם לא האלוהים האמיתי והאמיתי כועס מאד?...
ג-יש כ"כ הרבה דרכים למות: חנק, שריפה (זה הפך פופולארי בזמן האחרון), דריסה, נפילה ממקום גבוה, פיגוע (לא כזה שזה יריה וגמרנו, נגיד עם סכין שהמחבל לא יודע איפה לפגוע)... למה לא בא לי לעבור את כל זה?
ד-לא יודעת, בטח יש ד....
1) כשהאדם נברא,הוטבעו בו כל מיני תכונות בסיסיות. אחת התכונות היא הרצון לחיות. לא כי העולם הזה טוב, לא כי העולם הבא רע, פשוט כי ככה נבראנו. אדם נורמלי מפחד מהמוות.
2) כי זה בלתי ידוע, ואדם נורמלי מפחד מדברים לא ידועים, [בעיקר שזה ברמה כזאת, אף אחד לא יכול אפילו לספר לך על זה. ולא, אף אחד לא חזר משם, ושלא ימכרו לך סיפורים]
תי מילאנו אותו,אלא אבאל'ה..
מבינים (אני מדבר על כאלו שמדברים על כך שעדיף להיות כבר בעולם הבא כי לא טוב להם כביכול כאן) ,מעבר לתפישה הצרה הזאת של המציאות הדבר פשוט לא נכון ברמה הפרקטית,היהדות לא מדברת על כך שאם לא טוב לך בעולם הזה תוכל לדלג לעולם הבא,כלל וכלל לא !. באנו לעולם הזה כדי לסלול את דרכינו בדרך התורה וללכת בדרך הטוב ,זהו הפרוזדור והעולם הבא הוא הטרקלין,לא ניתן "לקפוץ" לטרקלין בלי שעברת את הדרך של הפרוזדור !.העולם הבא אינו החלופה של העולם הזה ,והוא לא נועד בשביל שאנשים שכביכול "אינם מצליחים בעולם הזה" או ש"רע להם בעולם הזה" יוכלו להגיד "טוב ניסתי נמאס בוא נעבור הלאה" ,העולם הבא אינו חלופה של העולם הזה ואינו מהווה את המציאות האידאלית יותר של העולם הזה,תפקידו הוא שונה לחלוטין ולכן בהחלט לא ניתן לדלג על העולם הזה . מעבר לכך שבבסיס של העניין התמודדויות שאתם עוברים קשורים קשר הדוק לתפקידנו בעולם הזה ולתפקיד העולם הזה ,כל בחירה בין טוב לרע (שצריכה להסתיים בבחירה בטוב) היא חלק מן המהות שלנו בעולם הזה ,כל התמודדות /כל נסיון שאנחנו מנטבים /מנסים לנטב לטוב קשור למהות שלנו בעולם הזה .
היהדות לא מדברת על כפתור שאפשר ללחוץ עליו כש"נמאס לאנשים מהעולם הזה" להפך היא אומרת שאין כזה ,האדם צריך להתמודד עם המציאות בוא הוא נימצא ולנטב את המצב בו הוא נמצא למצב שתואם ומקיים את ערכי התורה והקדושה.
וזה על קצה המזלג בכלל לא נגעתי בתפשית המציאות הצרה והפסימית שמתעקשת להסתכל על הרע ומנסה לדלג בכל פעם על הטוב ,אולי כי אנחנו כלכך רוצים את הטוב כשבעת קבלת הטוב אנחנו מתייחסים לזה כמובן מאליו או כ"מגיע לנו" ואולי מסיבות אחרות אבל בכל מקרה עליכם לצאת מהסתכלות צרה זו ולא לפסוח על הטוב ,אני מאמין שאם תעיפו עוד מבט תבהלו מכמה פספסתם,כמה דברים נפלאים שהשתוקקתם להם וחיפשתם בכל מקום נמצאו לפניכם כל הזמן רק שפשוט "דילגתם" עליהם.
בהצלחה יהודים יקרים,אל תשכחו את המהות שלכם. 
כדי להגיע לטוב ששם למעלה צריך לעבור ת'עולם הזה ב"הצלחה רבה..
כמו שאמרו פה למעלה וגם לתקן את מה שקילקלנו.

אבל בדיוק הבוקר שמעתי התחלה של שיעור (שמחולק ל-2 קבצים) על התפקיד בעולם...
מי שרוצה אני מסכימה לשלוח שיעור על התפקיד שלנו בעולם...
(אין בעיה של זכויות יוצרים או מה שלא תגידו את זה הם בעצמם העלו לאתר מי שמארגן תשיעורים האלה... וזה של הרב רונן שיעור לא הופעה...
יש לי עוד מלא שאין עליהם בעיות... )
שיעור= שיעור רגיל.. מלל
הופעה= מלל+שירים...
אז זה שיעור!
1.אנשים מפחדים מהבלתי ידוע
2.אנשים תמיד מפחדים ממה שיקרה אחר-כך,אם יזכרו אותם ואיך.
3.בכל בן אדם יש את רצון החיים
4.הטוב תלוי בהרבה דברים ואחרי המוות אי אפשר לתקן יותר,מי לא מפחד שלא יהיה לו חלק לעולם הבא?
5.המוות הוא דבר סופי ובלתי הפיך ולכן הוא גם מפחיד
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים