לשון הרע או פריקה יש תשובהאנונימי (פותח)

יש לכם עצה?

חברה שלי היתה ממש עצבני על מישהי ודיברנו והיא רצתה להגיד לי מה היא עשתה לה, אבל היא שאלה אותי אם זה לשון הרע בישבילי ולא יודעתי מה להגיד לה ואז רימזתי לה שכן כי באמת אצלי ואני חושבת שאל הרבה אחרים לשון הרע באמת יכול לשנות אצלי תדמית של אנשים וזה חבל. ואז חברה שלי ממש לקחה את זה קשה ולא ידעתי מה להגיד לה ואז היא אמרה לי שנמאס לה שצריך ליפני שמדברים לשים 1000 שסתומים ומה עדיף שבן אדם יתפוצץ ביפנים בשביל שלא יהיה לשון הרע ובאמת אמרתי לה שהרבה סיכויים שהיא צודקת מה עושים מה אני יכולה להגיד לה ?ואז היא אמרה לי שאפשר לישמוע ופשוט להוציא בלי להכניס את זה אבל דוגרי לשון הרע משפיע עובדה,אצלי לפחות.אמרתי לה שאנחנו יכולות ליבדוק מה נכון היא אמרה שאני יבדוק תאכלס ברור שבאותו רגע אני היתי לא בסדר בן אדם מת ליפרוק אבל מה עושים במצבים כאלו מה הגדרה של "פריקה"יש לכם תשובה מה להגיד לה ומה לעשות ביכלל אשמח לתשובות!תודה רבה ושבת שלוםצוחק 

אממ.. יש כמה אפשרויות נראלי..נדנדה כתומה.

לומר לה שתשתדל לא לומר שמות.. ולא לרמוז.. אבל זה לא מתאים תמיד ולכולם.. ויש מצבים שזה סתם יגורם ליותר עצבים ומתיחות.

יש כלל שאומר שמותר לומר, אם זה לתועלת.. אם את חושבת, כמעט בטוחה או בטוחה שאת יכולה לעזור לה, או שאפילו עצם זה שתהיי שותפה יוכל לעזור לה- מחובתך לשמוע!

תנסי לנתב אותה כל הזמן למחשבות חיוביות כזה.. אפילו ב'טעות' כאילו.. למשל אצלנו בכתה, יש מורה אחת שממש ברוגז עם חברה טובה שלי (עזבי, לא נכנס למילה הזו) וטוב, אני שותפה מלאה> כי אני נמצאת בכתה ורואה ויודעת.. אבל עצם זה שאני ה'פריקה' שלה, עוזרת לה להבין לפעמים שזה לא כ"כ נורא תמיד (זה כן.. אבל פסדר) וללמד זכות עליה... למשל- המורה הזו בהריון.. או היה  לה יום רע.. או לא יודעת מה.. תהיי יצירתית פשוט..

ב"הצלחה.. אם משו לא מובן, תשאלי!! פע, או באישי...

נוסיף קצת..<אריאל>

>אפשר גם לדבר בכללי, לא על "ההיא שעצבנה אותי" אלא "בנות לאחרונה מתחילות לעצבן אותי.." וכו'...

>בכללי, לא טוב לשמור דברים בפנים- זה מזיק בסופו של דבר, אבל יש מגוון דרכים להוציא אותם החוצה. (פעם שהיה לי ממש רגש שהייתי חייב לפרוק הלכתי לשחק כדורסל עם עצמי..(מי ציפה אחרת) רק שהפעם לא כיוונתי פשוט פיצצתי את הקרש עם הכדור כמה פעמים, כשנרגעתי, עשיתי צעד וחצי-ים מהירים, זריקות מחצי מגרש...|מפסיק לחפור על כדורסל|  )

ביסודי היה לנו פינה עם שק אגרוף שכל ה"בנים המעוצבנים" למינהם ילכו לפרוק ת'עצבים על השק.

עקרונית, צריך למצוא את הדרך המתאימה לבן אדם, ולא ישר ללכת לדרך הפשוטה והקלה, הרכילות...

אבל מה שהיא רצתה באותו רגע זה ליפרוק עליאנונימי (פותח)

שמע אריאלדניאלהה

בנות (טוב לא יודעת כולן אבל לםחות את מי שאני מכירה...) בשביל לפרוק עצבים לא מרביצים למשו, פשוט הדרך הכי קלה היא ללכת ולשפוך למישי!

וכדאי שפשוט תגיד לך (החברה) בלי שמות לא?

מבין...אבל בטח יש פתרון אחר, אפשרות אחרת..<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ט"ו שבט תשע"א 23:51

ואם את חייבת לפרוק בדרך הזו...עם כמה שזה קשה, בלי שמות.

>>הסנה-בוער

ואי, אני ממש מבינה את הצורך שלה לפרוק.. ואני מאמינה שרובנו מכירות! . מישהי עיצבנה אותי, אז אני אלך לחברה ואספר לה ה-כל, עד לפרט הקטן ביותר. ואם מישהו ירמוז לי שזה לשון הרע כשאני באמצע להתפרק, אני ממש אתעצבן עוד יותר- מה אכפת לי כרגע מלשון הרע? אני צריכה להוציא! אז אני ממש מבינה אותה. ומצד שני... קרה לי כל כך הרבה שבדיוק קראתי איזה משהו על לה"ר, או סתם החלטתי לנסות להקפיד טיפה יותר- ואז חברה באה שבורה ומספרת. וזה מרגיש כל כך מגעיל! כי ממש חשוב לי להיות פה בשביל חברה שלי, אבל אני לא רוצה לשמוע לה"ר.

בעקרון יש הלכה, שאם אדם בא לפרוק, עדיף בד"כ להקשיב לו- כי זה יוריד לו מהכעס, והוא לא יוציא את זה על הבנ"א. אז עדיף לשמוע את הלה"ר ולמנוע מריבה. כמובן שלא להקשיב ללה"ר בהתעניינות ולנסות לסנן- אבל, אפשר לשמוע. (זה היה בחוברת של מרכז לפני שנתיים- אם את רוצה מקור תגידי ואני אחפש בע"ה).
אבל: חשוב ממש ממש להזהר מזה. זה לא עכשיו היתר הלכתי לשמיעת לה"ר (כי בתור בנות שלושתרבעי מלה"ר שאנחנו שומעות זה פריקה ), אז לבחון כל הזמן עד כמה באמת המצב חשוב, עד כמה אני לא נוגעת בדבר, וכו'.

אני לא בטוח אם לזה הכוונה אבל:אבגדהאחרונה

חפץ חיים:כלל י':סעיף-י"ד) אך מה מאד צריך להיזהר בהיתר הזה, שלא יחסרו בו כל הפרטים הנ"ל בתחילת הסימן, כי אם לא יזהר בשמירה יתירה, בקל יוכל להילכד בפח היצר ולהיות מבעלי לשון הרע דאורייתא על ידי ההיתר הנ"ל. ומטעם זה אחזור כאן בפירוש כל הפרטים הנ"ל ובמעט נופך, כללן של דברים בקיצור כך הוא, אחר שידע שחברו לא שב עדיין מהעניין ההוא הנ"ל, והוא מכוון לתועלת, כאשר בארנו, מותר לספר, אך באופן שלא יחסרו אלו הפרטים:

פרט הראשון. שיראה זה הדבר בעצמו, ולא על ידי שמיעה מאחרים, שהגם שבאמת היה לו היזק בענייניו, מי יודע אם הוא המזיקו.

פרט השני. לחיזהר מאד, שלא להחליט תיכף, שדבר זה הוא בכלל גזל והיזק ואונאת דברים ובושת וכיוצא בזה, רק יתבונן היטב מתחילה על פי דרכי התורה, אם הדין עמו, והשכנגדו הוא הגזלן והמזיק והמבייש וכיוצא בזה, וכמעט פרט זה קשה לצייר מן הכל, כי אין אדם רואה חוב לעצמו, וכל דרך איש ישר בעיניו, ואם יכשל בזה ממילא הוא בכלל מוציא שם רע, אשר הוא חמור מאיסור לשון הרע.

פרט השלישי. שאם הוא משער, שאפשר שאם יתווכח עמו בעצמו יהיה לתועלת, צריך הוא לדבר עמו, קודם שיפרסם הדבר לאנשים.

פרט הרביעי. ביותר יזהר, על כל פנים שיהיה כל הסיפור אמת, בלי תערובת שקר, ושלא לגזם העניין יותר ממה שהוא, דהיינו, שלא לחסר בסיפור שום פרט קטן, שהוא מבין שדבר זה הוא צד זכות של חברו, אף שבאמת אין הדבר הזה מועיל להצדיק את חברו, אבל על כל פנים, אם ידעו השומעים צד זכות זה, לא יתגנה כל כך בפניהם, וכשהוא יחסיר דבר זה, יתגנה מאוד לפני השומעים - איסור גדול הוא לחסר פרט זה. כלל הדבר, שלא יגדיל העוולה יותר ממה שהיא, דאם לא כן, הרי הוא בכלל מספר לשון הרע ועובר על כמה איסורין הכתובין למעלה בפתיחה, עיין שם.

פרט החמישי. שיכוון לתועלת*, והוא העיקר שעליו סובב כל ההיתר הזה, כתבנוהו בסעיף י"ג.

פרט השישי. אם הוא יכול לסבב את התועלת הזו בעצה אחרת, שלא יצטרך לספר עליו, אזי בכל גווני אסור לספר, ואפילו אם הוא מוכרח לספר את המעשה, אך הוא יכול להקטין את העוולה, שלא יתגנה כל כך בפני השומעים, והתועלת הזו, אשר הוא מקווה שיצא על ידי סיפורו, לא יבצר מחמת זה, מצווה היא שיקטין, ולא יגלה כל קלונו לפני השומעין, כיון שבלאו הכי גם כן יצא לו התועלת.

פרט השביעי. שלא יסובב לו היזק על ידי סיפורויותר מכפי הדין, שהיה יוצא אילו העידו עליו באופן זה בבית דין.

* ואפשר דהוא הדין אם כוונתו בסיפורו להפג את דאגתו מליבו, הוי כמכוון לתועלת על להבא, [ולפי מה שאמרו ז"ל: דאגה בלב איש ישיחנה לאחרים, קאי גם על עניין כזה], אך שיזהר, שלא יחסרו שאר הפרטים שבסעיף זה.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך