אוקייcalvin

איך מסבירים לחבר שהתקלקל כמה זה רע לא לשמור נגיעה(והילד בא מבית טוב מאוד מאוד)

>>שיראל.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t340627#4189629 

והיו עוד אין ספור שירשורים בנושא,רק תחפש..

הרבה בנות לא ירצו להתחתן עם מישו שכל החיים*reut*

נגע בבנות אחרות...

החבר יפסיד המון...דניאלה .ד.

הופל'ה.. מה אני שומעת

גמאני יכולה לחשוב נטו על עכשיו ולומר לעצמי "וואלה למה את לא נהנית מהרגע" הכי קל לבוא ולשכוח ת'עתיד שלנו.. אפילו את העתיד הקרוב ז"א מה שיהיה אחרי המעשה.

תכל'ס אני כן נהנית מהרגע אבל בדרכים אחרות ואני יודעת שיבוא יום שאהנה מהרגע כל רגע באמת! בע"ה.

על זה אני בטוחה שהחבר שלך לא חושב.. כל העיניין בשמירת נגיעה שמה שהופך אותו למיוחד כ"כ זה-

שר-ק אחרי חופה וקידושין אפשר להתענג מיזה ושם----> שם הוא יעמוד באותו יום ויהיה גאה בעצמו שהוא לא עשה את זה לפני כן והכל יהיה בהיתר ובטהרה ועם כל האנרגיות שכל אחד מבני הזוג אגר עם השנים.

ולמה? תכל'ס למה? אנחנו האנשי כאן ועכשיו שמנסים להנות מכל רגע בלי לחשוב על העתיד צריכים להבין

שאנחנו אנשים יהודיים שמסוגלים לעצור רגע, לחשוב, להבין מה טוב, וגם על פי השיקולים האלה להחליט החלטות חשובות.

איך אומרים? "שלא עשני גוי"  אלה שלא יכולים להשתלט על התאוות שלהם והכל ניאוף אצלהם.

להם אין שמירת אמון כלפי הבן / בת זוג.

חיי טומאה!

אנחנו לעומתם גוי קדוש אחינו! החבר היקר והצדיק הזה.. צריך לעמוד מול עצמו לבד ולחשוב מכל הצצדדים עם הוא מוכן לוותר על שמירת נגיעה ולמה.. ואתה חבר טוב תנווט אותו למקום הנכון.

הקב"ה הביא לך עכשיו משימה כנראה סומך עליך שתעשה אותה בצורה הטובה ביותר.

אני ממש מציעה לקרוא את "חזרה לגן עדן" ו"מגע הקסם"

אם קשה לך להשיג אני אהיה מוכנה לשלוח לך בעצמי בל"נ! שיהיה במון המון ב"הצלחה ושבת שלום!

(תדפיס לו ת'תשובות אפילו )

תשאל אותו אם הוא רוצה אישה שתמיד נגעה בבנים?!=)נקנקיה
טוב אתם מזה חיים בבועהtompak

נתחיל מזה שאני שומר נגיעה אבל.... אתם לא יכולים לענות לכל שאלה כזאת האם הייתם מוכנים להתחתן

עם מישהו/י ששלא שמר נגיעה ולדברייך דניאלה "עשה את זה" לפני החתונה.. כי זה דיי פתטי.. אני מכיר המון חבר'ה (בנים ובנות) דתיים שלא היה אכפת להם... וגם בינינו אם תמצאו איזה מישהו מקסים,מידות טובות,וכל הדברים הטובים.. "רק" שהוא לא שמר נגיעה בעבר.. אתם תהרסו את הקשר?? אנ'לא חוששב... הקטע הזה שכולם רוצים כאילו "יד ראשונה" זה מציאותי.. אבל זה לא הגיוני לענות ככה על כל בעיה של שמירת נגיעה.. צריך להכנס לכל מקרה לגופו... (ולבנים שפהה היה יותר נח לי לכתוב על החתן.... אבל זה גם מופנה לכלות...).  

אממ..לא כל כך נכון...נקנקיה

בת שמכבדת את עצמה ברור שזה יהיה אחד מהשיקולים שלה אם לקחת את הקשר למקום של חתונה...

ותכל'ס בנות באמת מעריכות ומכבדות בנים ששומרים נגיעה..אזז לתשומת לבכם..=)

חבל.. באמת! נכון שהרבה עשו / עושיםדניאלה .ד.

את זה ולא כפת להם בכלל.. השאלה אם אכפת לו גם בעיניין הזה וגם בככל ממה שאלוקים ציוה.

כל העיניין פה מבחינתי זה הכי נאמנות.. לד' ולאישה.

נכון כל מקרה לגופו האם אנחנו נאמנים לד'? או שיש מצוות שנחפף בהם כמו שמירת נגיעה כי באלי להנות עכשיו.?

אחרי שהבן אדם יבין שהעסק פה זה לשמור מצווה ולא לפי הרגש אם בא לו או לא.

אחר כך ניכנס לעיניין של יד ראשונה יד שניה.

טוב אתם מזה חיים בבועהtompak

נתחיל מזה שאני שומר נגיעה... אבל אי אפשר לענות על כל שאלה כזאת בטענה ש"הוא לא היה

רוצה להתחתן עם מישהי שלךא שמרה נגיעה" כי זה לא תמיד נכון.. אני מכיר המון

חבר'ה (בנים ובנות) דתיים שזה לא היה מפריע להם... וגם בינינו אם מצאתם מישהו מקסים,מידות

טטובות ואפילו יפה... "רק" שפעם לא שמר נגיעה... אתם תעצרו את הקשר?? אנ'לא חושב....  

צריך להכנס לכל מקרה לגופו....

מסכימה אם תומפק ומוסיפה -אבדתי.

אם יש לחבר שלך באמת שאיפה לעשות רצון ה', תראה לו את המקורות לאיסור נגיעה בתורה ... אולי הוא פשוט לא מודע שזה איסור כזה גדול?

אני חושבת שברגע שהוא יבין שזה איסור מהתורה ולא משהו שהרבנות המציאה בדור שלנו , הוא כבר יעשה את הבחירה הנכונה לבד

שבת שלום

שאל אותו ככה:דאץ

היית רוצה שמישהו יגע באישתך??

-לא

יופי. אל תגע בנשים הפוטנציאליות של אחרים!

אם הוא יגיד כן אז יש לו בעיות!!

אני לא יודעת אם זה כ"כ קשור אבל הרב שלנו אמרסיזר22

תדברים האלה בקשר לשמירת נגיעה...

א. תגיד לו ששמירת נגיעה זה כמו לשמור שבת.. זאת אומרת שזה לא החמרה אלא הלכה ממש!

ב. הרב שלנו סיפר לנו שהוא ואישתו וילדיו הלכו לקנות דברים לבית ובכניסה השומר שואל אותו אם הוא עדיין אוהב את אישתו אז הרב שלנו אומר לו שכמובן, אז השומר אומר לו אני התגרשתי מאישתי כי כמה זמן אפשר לאהוב אותה אחת?

אז הרב שלנו אמר שאצל הדתיים יש מושג שנקרא שמירת נגיעה גם אחרי החתונה ואז תמיד מתחדשת אהבה בין בני הזוג כאילו זה יום החתונה עצמה כי כאשר יש ריחוק אז כל פעם האהבה "נשמרת". הבנת?!

כאילו הרב אמר לנו את זה בקשר לשמירת נגיעה... שצריך לשמור ובד"כ איסור נגיעה זה רק שיש חיבה בין האנשים( שהם עדיין לא נשואים..)

מקווה שעזרתי ( =

חברי הטוב, תן לאדם שנשוי להסביר..אנונימי (פותח)

זה לא תפקיד של אדם בגילנו להסביר..

מה שנכון,פחפחcalvinאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך