בסיעתא דשמיא, לישועתך קיוותי ה'.
תשמעו, יש לי שאלה אליכם. ותענו בבקשה ברצינות 
מה עובר לכם בראש או מה אתם חושבים שאתם רואים בחורה דתיה עם עגיל באף?.
ממש מעניין אותי לדעת.. אז תיהיו רציניים בבקשה.
תודה..
לילה טוב שיהיה ושבת מלאה אור בעזרתו ית'.
בסיעתא דשמיא, לישועתך קיוותי ה'.
תשמעו, יש לי שאלה אליכם. ותענו בבקשה ברצינות 
מה עובר לכם בראש או מה אתם חושבים שאתם רואים בחורה דתיה עם עגיל באף?.
ממש מעניין אותי לדעת.. אז תיהיו רציניים בבקשה.
תודה..
לילה טוב שיהיה ושבת מלאה אור בעזרתו ית'.
שזה לא מתאים זה לפי דעתי מכוער ברמות .
אחלה לילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש מקומות שרגילים שהבנות הדתיות עונדות עגיל באף. אני מסכימה עם זה.. זה בד"כ לא מה שנותן לי רושם
אגב זה לא איסור אבל כיום זה לא מקובל לפי רוב הרבנים
מה לעשת?! זה סוג של סטיגמה .. אולי פעם בימי התנ"ך זה היה בסדר אבל היום מי שהולכת ככה (במקומות מסויימים) דיי מביאה על עצמה.את הסטיגמה.. זה לא מתאים לבת ישראל לדעתי..
לדעתי זה מכוער!!!!!!!!!!!!!
מגעיל ביותר!
או "ואיי.. יש לה שם חצ'קון.. אה לא.. זה נזם.."
וזה בלי קשר לדתיה או לא...
יש אנשים שזה פשוט יפה להם(למשל לי{סתם})ואם אני רואה בחורה עם נזם...אז פשוט כל הכבוד לה ..יכולה ללכת עם הדעות שלה ומה שהיא חושבת באמת ולא מה שאנשים פה חושבים ...פסססס
הכוונה הייתה לומר משהו טוב ויפה שמתקלקל בגלל על מה שהוא
נזם זה יפה אבל לא כשזה על חזיר כמו שבושם זה נעים אבל לא שזה על צרכים במחילה...
אני לא ממש בקטע של לבחון פרטים קטנים בבחורות שאני רואה.
אם זאת מישהי שאני מכיר, וזה חדש, ואני שם לב - אני מניח שיחד עם ההפתעה יש אכזבה. לא יודע אם ממנה או מעצמי שלא הכרתי אותה טוב מספיק.
אבל כמו שאני מכיר את מי שאני מכיר הן לא היו עושות את זה. כנראה שהכרתי אותן לא נכון.
אנשים משתנים כל שניה...
וזה כאילו לא אמור להיות מאכזב כי כאילו זה מאוד לגיטימי...אני לא חושבת שאם אני מכירה את חברה שלי והיא פתאום תעשה נזם אני יתאכזב...כאילו אולי אני יופתע אבל לא נראלי שזה יאכזב אותי..
וגם זה תלוי למה אתה מצפה ממנה..אבל יש משו במה שאמרת..*נקודה למחשבה...*=)
מניסגר איתכם?? לפי התגובות כאן
זה נראה שלכל מי שיש נזם באף הוא לא דתי וזה..
באנה-תרגיעו-היה לי דיון שלם על זה עם המורה שלי והיא אמרה לי שקודם צריך להיות מתוקן המידות של האמהות ואז ללבוש כמוהם וכאלה..
אבל מה-תתפלאו-יש נשים שעושות חור באף לא כדי למצוא חן!! ממש לא!-יש גם כאלה נשואוות שלא צריכות את זה!!..
תקבלו את כולם-לא בוחנים אדם על פי חיצוניות!!.. גם אם למישי יש נזם-זה ממש לא סוף העולם-בחירה שלה וזהו! בואו לא ניסחף ונגיד שהם לא דתיות???
אהבת ישראל בנשמהה!!!.. גם שונים ממנו!
בס"ד
איזה גודל אם זה עגיל קטן כאילו נקודה כזה אז זה חמוד והכל אם זה יותר גדול ומושך תשומת לב אז זה לא יפה..
בס"ד
במקום שלא נהוג בו אז זה יכול להראות לאנשים חיצוניים על הידרדרות כלשהי, כי זה דבר חריג שלא מקובל בקרב הדתיים באותו מקום.
מה שאני אחשוב על בחורה כזו זה תלוי בסיבות שגרמו לה לעשות נזם...
בכ"מ, לא משנה מה הסיבה, זה מזהם ומאוד מאוד לא בריא.
ב"ה
השאלה היא למה?
עזבו את זה שלדעתי זה לא נראה כ"כ יפה
אבל אם בת חושבת שהיא נראת ככה טוב ויפה אז מה הבעיה?
זה לא שזה חוסר צניעות (אני מקווה)
ונחזור לשאלה בלמעלה^^ למה?
איך היא הגיע לזה? יש כאלו שהגיעו לזה כבריחה מקשיים ופריקה/שבירת סמכויות
ויש כאלו שהגיעו לזה כי הן מרגישות שזה כמו עוד חור באוזן=יפה
זהו
ליל"ט
אני
בחורה דתיה עם עגיל בד"כ מראה על זה שהיא דתיה, אבל לא דוסית, דתיה פתוחה כזאת... ואין לי בעיה עם דתיים פתוחים
לגבי יופי- זה שונה מאחת לאחת, יש בנות שממש יפה להן, יש כאלה שלא
לגבי מניע- אני חושבת שחלק מהבנות הדתיות עושות נזם כדי להדגיש את דעתן, אולי למרוד בדעת הכלל. אבל יש כאלה שעושות את זה פשוט כי הן חושבות שזה יוסיף להן חן וכל אחת צריכה לחשוב עם עצמה מה המניע שלה...
דאץאם זה יפה לה והיא שמה רק משו קטן- אז.. זה ממש יפה 
אם מישי שמה פיל על האף- אני חושבת לעצמי- למה היא עושה אתזה לעצמה.. זה מכוערר..
ו.. נזם לא מתאים לכווולם.. רק לאנשים מסוימים. יש תאנשים שלא משנה מה.. זה פשוט יהיה מכוער..
חברה שלי עשתה נזם. וזה ממש ממש יפה לה..
אם זה אמיתי או מזויף
ואין לי דעה בנושא
א. אני מסכימה עם אלעזר,גם אני ארגיש אכזבה מסויימת.במיוחד לגבי בנות מסויימות.
ב. שירלה - ממש ממש לא נכון.אולי אצלכם זה כ"כ לא מקובל שמי שתעשה תראה לך לא דתית,אבל יש מקומות שזה שיא הל-א.לי אישית יש כמה חברות שיש להן נזם והן הרבה יותר דתיות מבנות אחרות שאני מכירה.
ג. לדבי הדעה ההלכתית - הרב אבינר אומר שזה שחץ ודרכי הגויים.פשוטו כמשמעו.ומי שיגיד שזה לא דרכי הגויים כי עובדה שלאמהות היה נזם - שתתפלא לשמוע,אבל הדורות השתנו,התרבויות,המוסכמות וכו',ומה שהיה מקובל פעם לא בהכרך מקובל היום,ולהפך.היום נזם משקף משהו והוא >
ד.מסכימה עם אבדתי שהשיקוף של נזם מראה ש"בחורה דתיה עם עגיל בד"כ מראה על זה שהיא דתיה, אבל לא דוסית, דתיה פתוחה כזאת...".זה תמיד ההרגשה שלי.
ה. ואני בכלל בכלל לא חושבת שהנק' "זה יפה או לא יפה?" קשורה לדיון.יש שחושבים שכן,יש שחושבים שלא ויש שחושבים שיש כאלו שיפה להם ויש כאלו שלא ועל טעם וריח אין להתווכח.
ב"הצלחה בהליכה בדרכי ה' 
זה רוע לב..
בד"כ- אבל ממש לא תמיד..
נזם יש ל2 סוגי אנשים..
או האנשים הרוחניים כאלה.. או נוער גבעות כזה..
או- יותר לפאקצות.. ו..כאלה 
אבל.. יש גם בנות שהם לא זה ולא זה.. וגם יש להם..
בקיצור- לכל סוגי האנשים..
אז בבקשה- אל תשפטו ע"פי המראה החיצוני.. זה כל כך חשוב
נסחפתם ברמות!!!!!
מה זה נזם? למה עגיל באוזן יותר טוב???
זה ליופי, למה אתן לא מתלבשות יפה כדי להיות יפות?
ורחלי- סורי, זה פשוט קפץ לי, את מדברת על לא לשפוט אנשים על פי המראה החיצוני, אז למה את אומרת: "נוער הגבעות, פאקצות.....", ולחלק אנשים לסוגים ולסטיגמות זה לא לשפוט אותם על פי המראה החיצוני?....
אתם אמורים לעזור בבעיות לא ישר הבעת דעות.
לי אין שוב בעיה בזה מה שחשוב לי זה ההתנהגות של הנערה.
למי שאמר לא להתייחס למראה החיצוני:
מראה חיצוני שאמורים לא להתייחס אליו הוא צבע שיער, גובה, יופי. דברים שלא בשליטתנו.
אבל ברור שמתייחסים ללבוש, איפור, צורת הליכה, צורת דיבור.
בחורה שהולכת עם חצאית קצרה היא, מה לעשות, פחות דוסית.
לא משנה מה תגידו. אני מבינה שלבחורה שמתחזקת קשה ישר לעבור לארוך, אבל מי שמחליטה "להתחזק" בידיעה שהיא תישאר עם חצאית עד הברך- ואפילו טיפה יותר ארוכה- היא לא דוסית, מה לעשות.
היא לא היא לא היא לא. ולא משנה מה תגידו.
ובאותו אופן, איפור מוגזם מעיד על רמה נמוכה ואפילו על שטחיות,
כמו שללכת עם שלושה עגילים באוזן אחת מעיד.
או ללכת עם עגיל קוקוס.
או, למשל, עם נזם.
כן, זה יכול להיות מכוער/ מהמם/ תלוי למי/ תלוי איך/ תלוי איזה. זה בכלל לא משנה.
נזם מעיד משהו על האישיות והאופי של הבנאדם.
מה לעשות.
לדעתך למי שיש חצאית קצרה היא פחות דתיה?
סליחה!
לא נכון! אצלינו דווקה לבנות היותר דתיות יש חציות קצרות! וחוץ מזה בונגיד גם לחרדיות יש קצר והם ממש דתיות אז בבקשה!
לא לשפוט לפי חצאית
היא אמרה פחות דוסית.
ואני לא מסכימה איתך כ''כ..
למה את חושבת שחרדיה היא יותר דתיה ממך?
רוב החרדיות שהולכות עם חצאיות קצרות הן באמת לא חרדיות.
יש לי בת דודה חרדית, שהולכת עם חצאיות ארוכות שמגיעות עד אמצע השוק, בלי שסע ורק עם גרביים מתחת.
למה? כי האופנה החרדית [השב"בניקית!!] היא לא צנועה. אז היא לא הולכת ככה.
זה בקשר לחרדים.
ובכלל- כן, מי שהולכת עם חצאית קצרה היא פחות דתיה. הרי ברור שהיא לא הפנימה עד הסוף את ההלכות, גם את הצד המעשי וגם את הצד הרעיוני.
אחרת היא לא היתה הולכת עם חצאית קצרה.
ודעתי שזה יפה אבל לא ממש צנוע...
שאלתי את הרב שלי למה לא ממש מתירים ללכת עם נזם, כי הרי רבקה גם הלכה עם נזם?
והוא( הרב) אמר שאנחנו לא יודעים בדיוק איך היה הנזם בתורה... כאילו יכול להיות שהנזם בתורה לא דומה לנזם של היום...
אגב, אני אוהבת את הנזם העגול עם החרוזים...
נב.:
בטח אתם תוהים למה אני כל הזמן עונה לכם תשובות שהרב שלי אומר....
אני לא שואלת אותו הוא פשוט אומר את זה בשיעור...
אין לי זמן להגיב נורמלי בהזדמנות בע"ה!
שבת שלום לנו ולכל עמ"י !
היא פחות דתיה ממה שהיא הייתה אם היא כן הייתה שומרת על זה. לא ביחס לאחרים אלא ביחס לעצמה. זתומרת- אם אני מתחזקת ומתקרבת לרבש"ע ואני מחליטה להקפיד יותר בעניין/ במצווה מסויימת אז עכשו אני יותר דוסית ממה שהייתי לפני ההחלטה וההקפדה הזאת, שוב, לא ביחס למישהו אחר אלא ביחס למה שהייתי וביחס לכמה גבוה אני מסוגלת להגיע. וכמה שאנחנו מנסים להתכחש לזה- ללבוש חיצוני יש משמעות אדירה!!!! בתור נוער אתה רוצה להיות ייחודי, שלא יקטלגו אותך, אבל בפועל זה לא אמיתי, אחרת באמת כל מי שעובדת ה' הייתה מתעניינת רק בצניעות ולא בצבעים או באופנה או בשאלה- האם הבגד הזה מתאים לי...
אפשר ללכת גם אופנתי, גם ייחודי, בלי קיטלוגים ועדיין- צנוע מאוד!!
אני שמחה לבשר לעולם- אני הולכת צנוע [סגור. ארוך.] ובכל זאת- לא נראית כמו סמרטוט.
ואינלי כוח עכשיו לחפור.
יש לי קרוב משפחה שהוא רופא אא"ג (מנהל מחלקה בב"ח) והוא לא מוכן לקבל חולים עם הבעיות האלה.
אבל החיצוניות בהרבה פעמים קובעת!!
ולעניין השאלה-אני חושבת שנזם זה יפה, {רק למעטות!!}
אבל בת שרוצה להראות פחות בולט ופחת צעקני לא תשים את זה..כי נזם, קטן ככל שיהיה בולט!!!
אלא אם כן זה היה מקובל בציבור הדתי..כמו עגילים רגילים באזניים...
לא אכפת לה... זתומרת לא בטוח שהיא באמת לא טוב מבחינה דתית אבל היא יודעת שזה מראה ולפי דעתי אפשר לשפוט עפ"י החיצוניות... כי מי שהולכת ככה יודעת שעלולים להסתכל עליה ככה...
ורציתי לכתוב את מה ש"מישי מאפושו'" כתבה ול-"שובבה" זה פסוק ממשלי... הנה: "נזם זהב באף חזיר אישה יפה וסרת טעם" .אגב מעורר מחשבה... שככה חשב שלמה המלך. מסתבר שפיתויים יכולים לגבור על ההגיון השכלי.
(בקטע לש הנזם, זה מראה על רדידות מסויימת בדוסיות.. משהו כזה.. )
רק על מה שבית שמש אמרה שגם 3 עגילים באוזן מראה על רדידות- ממש לא מסיכמה! וזה באמת נראה לי תלוי בחברה.. יש לי שתי חברות עם שלושה והן ממש לא שיטחיות או רדודות.. וזה לא נחשב כאילו אן לאידעת מה..
זה מעיד על בחורה מוחצנת.
סוג של שטחיות? לטעמי, כן.
אני לא באה ממקום של ביקורת. לי יש שלושה עגילים באוזן אחת וקוקוס בשניה.
אני פשוט מספרת לך עובדות בשטח.
זה כולה עוד עגיל! זה ממש לא מראה על רמה דתית! מה ניסגר?
כל אחת שתחשוב אם היא אוהבת או לא.
ואם זה מתאים למקום שהיא גרה-אם לא, אז זה כבר הבעיה שלה כי זה לא צנוע(אם לא נוהגים ללכת אצלה עם נזם)
אבל במקום שזה מקובל- ומותר- מה הקשר לרמה הדתית?
שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה עם הגוף שלה
ושלא יתחילו ללכלך על זה שהיא מתחילה "להידרדר"
אי אפשר לעשות משו בחיצוניות בלי שישר ישפטו אותך על הפנימיות?
-המשפט הזה הוא על עוד הרבה דברים שאנשים עושים וישר שופטים אותם לפי זה.
לא, אי אפשר.
החיצוניות היא ראי לפנימיות. אין מה לעשות.
בחורה שתלך ותקעקע את עצמה, כן, משהו בפנימיות שלה פגום.
אם את בת ישראל צנועה וכשרה את צריכה להיות בגדר "כל כבודה בת מלך פנימה".
אז איך את עונדת נזם?? איך את עונדת שלושה עגילים באוזן???
מטרה אחת: לבלוט! וכשאת בולטת, את אולי דתיה כי את שומרת מצוות אבל בפירוש לא בת מלך!!
ו-אהוד- ממתי לבנות בגיל ההתבגרות יש נזם?? יש יותר מבוגר לא??
בע"ה.
חברה של אמא שלי סיפרה לה על הבת שלה שרוצה לעשות נזם, עוד עגיל ועוד משהו.
האמא התנגדה כי זה זול.
כעבור חודשיים היא נכנסה להדרכה ולא עניין אותה שום נזם/עגיל...
מהכיתה שלי שהיה לה נזם, וכל הזמן היא הייתה צריכה להוריד אותו כדי שלא יכאב לה כשהיא מקנחת את האף וזה היה דוחה ברמות! דרך אגב היא כל-כולה שידרה- צומי! שמישהו יסתכל עלי! ועד היום זה מה שנזם אומר לי באמירה שקטה. חוץ מזה שזה רחובי ופחות ראוי לבת מלך, בהחלט לא מומלץ. אגב, יש לי גיסה שעשתה נזם בימי שובבותה, ועד היום כשהיא דוסית עם 3 ילדים זה לא נסגר לה ונראה לי שהיא די מתחרטת ללכת ככה עם חור באף- שכולם רואים ויודעים על משובת ילדות מטופשת
שכל האנשות שיש להן נזם כאלה....
יש לי פייבוריט לבנות עם נזם...
שתדעו שבדקתי קודם אם מותר לי לעשות מבחינת ההלכה ומותר לי!!
תפסיקו להכליל!! אני מכירה 1000 בנות פחות דוסיות ממני שאין להם חור שני שלישי, נזם וכל השאר!!
אני מכירה בנות שאין להם חורים ולא ממש אפשר להגדיר אותם דתיות!!
אני מכירה דוסיות עם נזם.
כל מי שאומר זה החצנה, ורצון למשוך צומי שיחשוב עם עצמו אם כל הבגדים שהוא קונה, הכיפות המיוחדות/ השמלות היפות, האביזרים, הפלאפון, הנעליים, לא מושכים תשומת לב.
אתם אוהבים לקנות משהו שיש לכולם?? אתם אוהבים לקנות את ההשמלה, הנעל, החולצה או הכיפה שיש לכולם? לא~!
כי אתם אוהבים להיות מיוחדים! ואין עם זה בעיה!!
תפסיקו להסתכל ולשפוט ותשפטו רק את עצמכם!!
אני עשיתי נזם כי אני ממש אוהבת את זה וזה מהמם בעיני!! וכן, גם בגלל רצון להיות מיוחדת בטעם שלי.
בדקתי אם מותר לי מבחינת ההלכה, ההורים שלי הרשו לי, וזהו!!
תפסיקו לעשות מזה ביג דיל.
מישהי שרוצה צומי תגידו לחברות שלכם!! תבדקו את עצמכם אם מה שאתם עושים הכל רק למען הצניעות ולא ההבלטות ואז תדברוו!!
ותאמינו לי שאני יותר מאמינה ודתייה מהרבה אנשים שמשחקים את עצמם דוסים וישלהם פאות/חצאיות ארוכות!!
בכיף!
אבל יש רב שמתיר? אפילו הרב אבינר אוסר.
מבין טוב טוב בתוך תוכו שהוא לא צודק..
ודי לחכימא ברמיזא.
אז ככה, לא ממש קראתי את כל התגובות כאן.. ובכל זאת-
בדיוק דיברתי על זה עם חברות שלי.
תשימו לב- זה ממש עכשיו נפוץ לראות נשים צעירות עם מטפחת ענקית כזאת ונזם..
אז מה? אתם רואים ת'נזם וחושבים שהיא כופרת? לא! היא לא נראית ככה, והיא לא משדרת את זה בכלל!
אתם מבינים? נזם זה באמת "הכל שאלה של דרך ההסתכלות.."
אם מישי כולה 'פאקצה' הולכת לא משו צנוע, מחצינה ת'עצמה וכו' - אז ברור שנזם יראה עליה כדבר שלילי ולא יוסיף "לדוסיות" שבה! (שיהיה ברור.. אני כ"כ נגד לשפוט בן אדם רק לפי מראה חיצוני.. לכו תדעו מה הולך לו בפנים! אבל בכל זאת, נזם במצב כזה הוא באמת דבר שלילי).
אבל!! - אם תראו מישהי 'דוסית' (אחח.. שונאת שמגדירים את זה ככה!) , צנועה ממש, עדינה (ואולי גם עם מטפחת פי 8 מהראש שלהה.. ;] ) וכו' (ושיהיה ברור שמישי יכולה להיות שיאא הדוסית גם אם החצאית שלה מגיעה 'רק' 5 ס"מ אחרי הברך והחולצה שלה לא ממש חונקת..) ותיראו שיש לה נזם- נראה לי תגידו " וואלה?! יפה לה! איזה חמוד.." אולי יהיו כאלה שיעקמו ת'אף (חח..שנון..?!) וישר רק כמה זה לא טוב- אבל ברור שזה יראה שונה מהבת הקודמת שתיארנו.. ; )
כן, אני לא תמימה- ואני יודעת כמה דברים לא טובים נזם יכול להביא! או דברים לא טובים מביאים ת'נזם..
אבל- דיי לשפיטה החיצונית!! ברור שצריך להשתדל להיות צנועים, להיראות 'דתי טוב' גם מבחוץ- אבל מי שלאא.. זה לא אומר שהוא לא מבפנים! ((וזה ממש לא קשור -רק- לנזם, קחו כדרך חיים..)
נזם- כ"כ הרבה פעמים בא ממקום טוב, לא גורר לשומדבר...
הכל תלוי בגבולות שאת מציבה לעצמך!! ברור שזה קשה, אבל בכל זאתת...
אז תכל'ס- נזם יכל להיות דבר שלילי ויכל להיות ממש הפוך!
בבקשה לא לשלול ישר מי שיש לה נזם..
ותבינו שהיום יש המוווןן דתיות טובות עם נזם- זה ממש לא דבר רע!
(ברור שיש לזה גם השלכות לא טובות לא רק בקטע של צניעות, כמו למשל סבתא עם נזם.. D: )
חבר'ה- לשנות ת'דרך הסתכלותת! בואו נלמד להכיר אנשים מבפנים..
בואו לא נשלול כל דבר קצת חריג, קצת לא שמבטא תורה ועבודה.. ; )
סליחה שחפרתי, רציתי שתבינו.. 
יומטוב לכולכם!! =] =]
לכל הבנות תעשו זה יפה חח..
בס"ד
א'-אני אוהבת את זה שאתם שמים סיגמטות, כמו שהרבה לפני אמרו את זה... מתה על זה!!!אם היא הולכת ככה אז היא ככה, אם הוא עושה ככה אז הוא ככה!!!איזה יופי!איזה אהבת עמ"י!משהו!!!<צ> צאו מהסרט שאתם חיים בו! צאו ממנו!!! כי היום זה לא הולך ככה!
ב'-לגבי השאלה שלך אחותי?! -בתור אחת שרוצה לעשות נזם ולא תעשה עד שאני לא אגמור את האולפנא אני אומרת לך שזה ממש תלוי, כפי שציינו פה, זה משתנה ממגזר למגזר, מקהילה לקהילה, ממשפחה למשפחה, מבת לבת...
ולכן, כמו שאני אוהבת להגיד, בקשר לסטיגמות...אף אחד פה לא הקב"ה!!! ואני לא צינית בכלל! אין לכם שום זכות לדון פה אף אחד! זה הכל! אז יכול להיות היא באמת לא דוסית עם הנזם שלה, אבל לכם אין זכות לקבוע מה היא=]=]
ג'-כל אלה שאמרו שזה מעיד על "חוסר דוסיות"-אני מציעה שתעשו עם עצמכם חשבון נפש בקשר להכללות... וכן, גם אני צריכה לעשות עם עצמי, בסדר?! שלא תבינו לא נכון, אני פשוט לא סובלת שאומרים את ככה...=]=]
המשך יומצויין לכולם=]=]
זה נועד כדי למשוך תשומת לב ולקשט חלק בגוף שהצניעות יפה לו... לפעמים ממרומי גיל 16 לא רואים את זה ועם הזקנה מחכימים (חיפשתי סמיילי זקן אך טרם המציאו לי אחד כזה) בכל אופן, יש הרבה דברים שלא נראים לכם היום אבל אולי עם הזמן תחשבו אחרת ויש נקודות אל חזור- כמו חור שאולי לא יסתם גם כשתרצו... חוץ מזה אני חוזרת ומדגישה- זה את ביחס לעצמך ולא ביחס למישהי אחרת, האם זה מקדם אותך בעבודת השם? מה האמירה שאת מנסה להעביר? ומה מניע אותך? חוץ מלראות את אמא שלך מתפחלצת... אני מרגישה שיש הרבה דברים שכשאתה מתבונן בהם אתה מגלה שבעצם: למה?! וכן, יש פה אמירה סביבתית חברתית- לא עם קטלוגים, אני לא משייכת אותך לקבוצה מסויימת אבל את בוחרת להשתייך. אני אישית, אנטי זרם. אבל אם תסתכלי על עצמך טוב, תראי איך בד"כ את "אוהבת" את החצאית החדשה, מהבד המדהים, שכווווולם- אבל 85% מהאולפנא -הולכת איתה, וגם אלו שלא- זה כי יש להן הורים, דוסים/קמצנים/תפרנים.... ואיך כולן כמעט נכנסות לתכתיבי אופנה כזו או אחרת שמעצבים אנשים שהתורה לא מעניינת אותם- ותני לי לחדש לך- רוב מעצבי האופנה הדתית הם לא דתיים- מה שמסביר הרבה מהקטעים שהם לא מבינים- כמו מה זה פתוח, מה זה צמוד ומה זה זועק- גם אם הוא עומד בכל הקריטריונים היבשים כי תכל'ס הם כולם:א. רוצים לעשות עלייך כסף
ב. רוצים לעשות עלייך כסף גם בעונה הבאה- לכן האופנה צריכה להשתנות, וגם צבעי השנה וכו'
ג. רוצים לגדל את שמם כמעצבים.....
ויש לי ניסיון כזה או אחר בתחום....
ולבנות שהנזם הו אחלק מהן כבר- אל תעלבנה, אבל לדעתי כדאי שתמנעו מלהגיב כי אתן נוגעות בדבר ולכן אין מצב שאתן לא לוקחות את הנאמר ברובד האישי, וכיוון שהיא רצתה דעה אמיתית- החוונו אותה.
לא הייתי אומרת דעתי למי שכבר עשתה אלא אומרת לה שתתחדש וזהו- בכל זאת עוד נשארה טיפת טקט לעם ישראל....
ואני ממש לא חושבת שיש בעיה ומהכירותירוצה להביןעם בנים דוסים מו----ד זה לא הפריע להם אף פעם. בעיני זה יפה ולא מסמל שום דבר, ומי שזה דבר שפוסל אותי בעיניו נפסל אצלי אוטומאטית. זה אפילו נטותן אפשרות לסנן אנשים לא רוציים מראש
)
לפי דעתי זה פשוט מכוער!!!!! זה משוך מלללא תשומת לב וכל ההתעסקות עם זה פשוט מגעילה!!
לפי הכלל- אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה, אז הן מרגישות צורך להתגונן...
וזה גם לא מכובד! וגם אסור!
בע"ה.
אבל זה בדיוק מה שנזם עושה...
חשבתן על זה פעם?
_
אני לא רואה עם זה שום בעיה.. ומן הסתם שאני אגיד את זה אבל חשבתי על זה ותאמין לי שדי הרבה ואני אומרת לעצמי אם גבר ירצה להסתכל על בנות הוא לא יסתכל עליהן בגלל העגיל שיש להן על האף (אני לא אומרת שצריך ללכת בחוסר צניעות ושנצפה מהגבר לא להסתכל..) זה מה שאני חושבתת. ושאנשים לא יחרטטו לך שלרחל גם היה.. קודם נהיה כמוה ואז..
לילה דבשש..=]
כל אחת שעושה נזם יודעת לבד מי מה זה נובעה ואם זה סתם צומי אל תשיחו אף אחד לשום דבר ילדה שלא מיתלבשת צנועה זה לא אומר שהיא לא דתיה זה אומר שהיא דתיה וקשה להעם צניעות תעמינו לי שלכל אחת פוה כשה אם משו אחר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני מבקשת ממיחם לא לשפוט העיקר האופי יופי עכשיו שהבהרתי את עצמי לי באופן אישי אין סתיגמה על נזם כל אחד ביפני עצמו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קיצר לא לדון
יומעולה
לא מסוגל לקבל את זה..
וגם שזה באוזן......
צריך פרופורציה.....
אפשר לתרץ הרבה תירוצים,זה קשה,ואנחנו רוצות צומי,לא מקובל!!
אני בתור גבר,בחורה צנועה עם קוקו וספר תהילים,תדליק לי את הצורה כפליים בחורה שחושבת שהיא מושכת בעזרת פוזות מיותרות..
איכסה צומי.
לי וגם אמא שלי חושבת שזה יפה.
אבל...
היא אומרת שזה מסוכן..אינלי מושג אם זה באמת פוגע בבריאות או לא
אז אני צריכה את עזרתכם- אם יש לכם קישורים בישבילי לאתרים שדנים בזה.
אני יודעת שפירסינג בלמעלה של האוזן יכול לגרום לשיתוק ולצמח וכל מיני דברים כאלו
אז אם זה באמת לא טוב לעשות נזם בגלל זה - אני לא יעשה..
אבל בכל זאת- אני ממש רוצה...
אז... אם תוכלו לעזור- אני ישמח.
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...