נחלק את זה לשני חלקים.
1. החשיבות והעניין שיש בהכות הטרום נישואיות - ובהתמקדות: "הדרכת כלות".
2. המחיר, והמקצועיות הנדרשת מהמדריכה.
לגבי הסעיף הראשון, יש פה מספיק אנשים שהביעו את דעתם בעניין - שכוייח.
לגבי הסעיף השני, בהתחלה היה לי נראה לי קצת תמוה ההתעסקות בהבדל של כמה מאות שקלים, בין 800 ל1500 (ואני לא מדייק במספרים, אלא לצורך הדיון), כאשר בחתונה עצמה מוציאים עשרות אלפי שקלים, מהטבעות ועד לאולם ויש מחברות שלימות שעוסקות בנושא
.
מאידך, נהיה ייקים, רואי חשבון טובים, וננסה לחסוך כמה שקלים.
1. כמובן לברר את טיב השירות - והציעו בשרשור כמה הצעות.
2. המחיר - "אין למחיר הצדקה אלא השוק", יש מדריכות שעושות בהתנדבות, יש כאלו שדורשות סכום סמלי, יש כאלו שלוקחות כמו כל שאר המורים הפרטיים בכלל הנושאים, ויש כאלו שלוקחים כמו אנשים עסקים בתחומים הרבים על שעות פרטיות. המחיר יכול להגיע מזר פרחים בסוף, ועד ל150 או 200 ש"ח לשיעור.
כמו בכל החלטה שאנחנו עושים בחיים - צריך לקבוע תקציב לנושא, ולמצוא את המחיר האידיאלי שמשקלל את המחיר הזול ביותר למוצר האיכותי ביותר - שעליו אנחנו מוכנים להתפשר.
נדמה היה, שהיו כאלו שקצת הזדעקו, הרי איך אפשר להוציא על אולם 50000 ולא למצוא אלף שקל למדריכת כלות, במיוחד לאור החשיבות של השני לעומת הראשון - לדעתם. ואכן בפרופורצייה, הדברים יישארו תמוהים, אם כי צפויים.
המסקנה האחרונה - שכל מי שחושבת שזה נכון ורואה בזה ערך שמצדיק את עצמו. שתקבע תקציב מתאים למוצר שתקבל. ותעשה סקר שוק ותחפש את המקצועיות של המדריכה (לפי הקריטריונים שהיא קובעת), ותמצא את המחיר שמתאים לכיסה מאידך.
ולזכור בסופו של יום, לשים הכול בפרופורציה מתאימה, ברוגע, בנחת. להיעזר באלו שיכולים לעזור מסביבתך הקרובה. ולעבור את התקופה הזו בצורה יפה ונעימה ולא בלחץ, מועקה, בכי מתמיד, מריבות עם ההורים וכל השאר, ומי שמגיע למצב המתואר, שיעצור - משהו כאן מאוד מאוד בעייתי. (פרוזאק?)