תגידו מה נסגר עם כל הורוד הזה לילדות? גם אני מחכה ומייחלת לרגע שבו תהיה לי תינוקת מתוקה להלביש אותה בורוד. אבל נראה לי שאנשים כבר נסחפו בגדול. איך אפשר ולמה להלביש ילדות מגיל 0-12 יום אחרי יום אחרי יום ורוד, לפעמים מכף רגל ועד ראש, מחוט ועד שרוך נעל? הלו, יש עוד צבעים בעולם. כולם יפים, את כולם ברא ה' וכולם מתאימים גם לבנים וגם לבנות. כל הורוד הזה כבר עושה לי נקע בעין. גם אני מעדיפה לא להלביש לבנים שלי ורוד, אדום וסגול כמעט בכלל, חוץ מטיפה בים. אבל חוץ מזה, משתדלת להלביש בכל הצבעים! למה כ"כ הרבה הורים לבנות חושבים שרק ורוד, אדום וסגול הם צבעים לגיטימיים לבנות? למה הם מרגילים את הילדות לזה? איפה הגיוון, למה כולם הולכים עם עדר הכבשים הורודות האלה? מה, יש איזה חוק שילדה חייבת ללבוש ורוד אחרת לא תחשב לילדה? איפה מתי ולמה נחקק החוק הזה?

שיגעון הורוד הזהנחשונית
קטעים איתך!קרמבו
דווקא כשנולדה בכורתי קיבלתי כל כך הרבה ורוד עד שנמאס לי!
וכשאני קניתי לה בגדים קניתי כחול ותכלת,
ונעליים כחולות....
והיום היא מבקשת: ילקוט ורוד, מעיל ורוד, סדין ורוד וכו'.....................
נחשונית- מצחיקולה שכמוךפפריקה--
ובדרך כלל זה עובר עם הילד השני או השלישי.
רק כדאי שתעשי סיבוב בחנויות ותביני למה הורוד והתכלת הם הצבעים המנצחים, פשוט זה מה שמסתובב על הגלגלים.
כן, מתישהו זה ממש נמאס - אבל זה מה שיש!Avrechit
והבגדים של הבנים?
היום אין כמעט בחנויות בגדי בנים בצבעי פסטל עדינים, עם ציורים מתוקים. תכלת, ירוק בהיר, טורקיז... אין! הכל כהה, רציני, עם כיתובים חסרי משמעות או דוגמאות צבאיות. חום כהה, ירוק זית, כחול כהה. באסה!
ובגד שיתאים לשני המינים - אין דבר כזה! כל בגד, ממש מגיל אפס, אולי חוץ מגופיות ובייבי-גרו בסיסיים, מיועד לבן בלבד או לבת בלבד.
מה עם גיזרה ניטרלית, צבע צהוב? אין.
כנראה עוד דרך להרוויח עלינו... ככה אי אפשר כמעט להעביר בגדים מאח לאחות, ולהיפך.
אברכיתקיפי.
לגבי הציורים והדגמים על בגדי בנים- אני מסכימה ב100%. למה קשה למצוא ציורים ילדותיים ויפים כמו שכ"כ קל למצוא לבנות?
אבל לגבי צבעים- אני לגמרי עם הצבעים הכהים!! הבהירים היפים מתלכלכים כ"כ מהר, ולהוריד מהם אח"כ כתמים זה שעות של עבודה על כל מכונה,
והכהים- הופ! פשוט זורקים לכביסה ואף אחד לא רואה את כל הכתמים! תענוג..
לא שאני מוצאת תמיד הכל בצבעים שאני רוצה, אבל את הבהירים אני מלבישה לבן שלי רק כשבא לי שהוא יראה יפה במיוחד כשפוגשים אנשים וכו', וכשהוא רק איתי בבית- את הכהים המשחררים...
הממ, יש בזה משהו...Avrechit
מעניין, אפשר מקורות?נחשונית
אמנם אני לא יודעת למה הוא התכוון,Avrechit
אבל ידוע שנעשה מחקר, כאשר הראו לאנשים תינוקות, הלבושים בורוד, ואותם תינוקות כשהם לבושים בתכלת. הצופים בתמונות התבקשו לאפיין את התינוקות. את התינוקות בורוד אפיינו בתכונות נשיות: "רך, עדין, שקט, רגיש", ואילו את התינוקות בכחול אפיינו בתכונות גבריות: "חזק, קולני, פרוע", בלי קשר למינו האמיתי של התינוק.
מעניין, נכון? 
האמת היא שאני אוהבת להלביש את התינוקות שלי בבגד שהוא בן או בת במובהק. אני רוצה שיראו עליהם מיד מה הם.
כשהילד גדול יותר אז דווקא פחות אכפת לי. אני יכולה להלביש את אותה חולצת גולף כחולה לבת וגם לבן, כי מיד רואים שהבת עם חצאית והבן עם כיפה על הקוקו.
ממשיכה לחפור בורודנחשונית
פפריקה - איזה עובר ואיזה מגפיים. רק בשבת האחרונה ראיתי בגן משחקים שלנו סריה של ילדות מתוקות, אחיות די צפופות, מגיל שנה וחצי עד 12 בערך, וכולן ורודות! ולא נראה שהבגדים עברו בירושה, זה היה אותו דגם חצאית לחלק מהן. וזה ממש לא המקרה הראשון ולא היחיד שראיתי.
מה שתארת שהולך בחנויות מוכר לי היטב. ועל דא קא בכינן! ז"א בדיוק על זה אני מתעצבנת: מישהו בסין החליט שבנות חייבות ללבוש רק ורוד, כך מייצרים את כל בגדי הבנות היום, זה מה שמייבאים היום לארץ, וההורים בלית ברירה נכנעים ללא קרב... בכל זאת הילדה חייבת ללבוש משהו... ברור שכילדה היו לי בגדים ואקססוריז ורודים. אבל ממש לא רק ורוד! היה גיוון, כך שכשלבשתי ורוד זה היה מיוחד, יפה, לפעמים חגיגי.
אברכית - תיארת במדויק את הצד השני והמרגיז לא פחות של המטבע - בגדי הבנים. ולא רק זה, אלא שהכל מלא מספרים, מילים באנגלית, לא תמיד חיוביות, הדפסים אלימים. כמעט אין בגדי בנים ילדותיים ויפים, הכל מבוגר כבר ממידה די קטנה. בעוד בגדי הילדות נשארים יפים ומתוקים עד גיל מאוחר, מלאים פרחים, פרפרים ולבבות, בבגדי הבנים יש בעיקר גולגלות, אש וחרבות. זה נורא. אני בעד אומנויות לחימה עתיקות מהמזרח הרחוק, אבל רק בחוגים, לא על הבגדים של הילדים שלי. מה כן הייתי רוצה לראות על בגדי הבנים? למשל: צורות, מספרים, אותיות עברית ואנגליות, חיות, כדור הארץ, עצים ומותר גם את הקישוטים שנחשבים של בנות. אף פרפר עוד לא נשך אף ילד. אני יודעת שהורים אחרים לא יבינו ת'ראש, אבל אני מוכנה להשקיע יותר זמן וקצת יותר כסף כדי למצוא לילדים שלי בגדים נורמליים, של ילדים, ולא של מבוגרים נמוכים ואלימים. לו רק היו בנמצא. כשאני כבר מוצאת אחד, זו חגיגה.
בדיוק בגלל מה שתיארת, אני משתדלת לתת מתנה לכל תינוק חדש בגד בצבע נייטראלי: צהוב, ירוק, כתום גלידה, לבן, טורקיז. רק לא ורוד ותכלת. את זה אני יודעת שהם במילא יקבלו בערמות. אבל נורא קשה למצוא כאלה. טוב, איך אומרים? שאלה יהיו הצרות שלנו. תמיד כיף לחפור על נושאים קלילים.
תגובה של מוכר בגדיםעדידפ
סליחה שאני מצטרף לדיון נשי...(ועוד עם שם המשתמש של אשתי)
אני מוכר בגדים והבעיה שכולכן מתארות מוכרת לי.
אלא מה? כידוע, הכלל העיקרי בכלכלה הוא שבסוף הכל תוצאה של ביקוש והיצע. זה נכון לגבי מחיר מוצרים אך לא פחות גם לגבי סוג המוצרים. ואתן דוגמא: השנה רכשתי עבור החנות חליפות פוטר קטנות לתינוקות. החליפות של הבנות הגיעו במבחר צבעים גדול: צהוב, אדום, טורקיז ועוד, נחשו מה? כל הורוד נמכר ושאר הצבעים המקוריים יותר (והיפים יותר בעיני) נשארו תלויים. עוד דוגמא: סווצ'רים לילדים, בצבעים של בנים שעליהם מודפס, שומו שמיים, פרפרון קטן שהפך את הבגד בעיני הלקוחות ל"בגד של בנות".
המסקנה היא שייצרני הבגדים מייצרים על פי מה שנתפס בעיניהם כרצון הציבור. הם לא מובילי שינוי חברתי אלא אנשי עסקים. אני, למשל, שנה הבאה לא אביא חליפות לבנות בצבעים מקוריים אלא אלך על בטוח, דהיינו - על הורוד המנצח!
מעניין מאוד! תודה רבה על התגובהAvrechit
האמת היא, שמהתבוננות בילדות הגן של בתי, אני לא רואה יותר מדי ורוד. גם בארון הבגדים שלה, יש לא מעט ורוד אבל גם הרבה צבעים אחרים.
לפעמים אני מלבישה אותה בורוד מכף רגל ועד ראש. יש לה שני סרפנים מתוקים כאלה, שהיא נראית איתם כמו סוכריית טופי. אבל רוב הבגדים האחרים הם בצבעים מגוונים.
נחשונית, לכי לחנות שלו.. יש שם צבעים נייטרלים..=)ספגטי מוקרם
הייתרון בחנות שלו היא שהחנות מגיעה אלייכםאיזה טוב ה'!!!!
תיצרו איתם קשר במסר"ש ותדעו מתי הם מגיעים ליישוב שלכם.
הלשנה!אחותואחרונה
במכירה האחרונה...
נצפו בגדי בנות שהן בשילוב עם אפור ( רחמנן ליצלן), סגול, ואף צהוב או כתום!!!
חצאיות בכחול ( טוב, זה מקובל)
טוב, נו, היה שם גם ורוד...
ופרפרים ופרחים...
חס ושלום!שומשומית
אני מלישה את התינוקת שלי בורוד, כתום, צהוב, תכלת, סגול... ונדמה לי שזהו.
(אם כי יש לציין שהוורוד שולט...)
סיפור שקשור...תאנה.
קניתי שמלה סגולה לשבת, ולבשתי אותה פעם ראשונה השבת.
אני אוהבת לשאול את הבן שלי (3.5) מה הוא אומר על דברים שאני קונה, זה תמיד קורע.
אז אני יוצאת מהמקלחת ושואלת אותו מה דעתו, והוא אומר לי, השוביניסט:
"אמא, זה לא ורוד! בנות צריכות ללבוש רק ורוד! לכי להחליף לבגד ורוד..."
נשמה,חכי חכי שתהיה לך בת בע"האנונימי (פותח)
גם אני הייתי ככה,שנאתי ורוד וכל פעם שאמרו לי שאני עדינה הרגשתי שמקללים אותי..: ) אבל כשהחזקתי את הקטנטונת העדינונת הזאת פתאום למדתי לעשות שולם עם עצמי,פתאום למדתי להעריך רוך ועדינות ורגישות,למרות שזה מאוד מאוד לא אין בעולמנו התחרותי וההשגי,וככה לאט לאט עשיתי גם שולם עם וורוד,נכון מודה ,לא היסטרית עליו אבל אם זה בטעם אז זה אפילו נחמד.
האמת ,אני אמורה עוד מעט להכין חדר לבנות ומהטראומה של הוורוד (אמא שלי עשתה לי חדר וורוד ,בר מינן)אני בחיים לא יעשה להן את זה למרות שנראה לי שהם דווקא ירצו משום מה.
האמת שאני לא כ"כ מלבישה בורודפונצ'י
והיפיפיה שלי מגיל שלושה ימים לובשת : טורכיז, ירקרק(מתה על הצבע...) כתום, כחול, תכלת, אדום, סגול, בורדו, ירוק, ו...............................ורוד! כי זה מה שהסבתות כל היום קונות לה, למרות שאני מתחננת! לצבעים אחרים. הן מביאות לי בגד ורוד צורח, ותוך כדי זה מצטדקות- "אני יודעת שאת לא אוהבת, אבל זה לא לגמרי ורוד- יש כאן שני פסים ירוקים, וחוץ מזה, שיהיה לה קצת גיוון..."
אבל בדבר אחד הן צודקות- תמיד אומרים לי "איזה חמוד"- אלא אם כן זה ורוד. אז אם אין למישהי כוח להסביר 50 פעמים ביום שזו בת, למרות שהיא לבושה בכחול, שתחזור למנהג סבתותינו ותלביש באמת ורוד...
ולמוכר הבגדים: בבקשה, תביא קצת צבעוניים, אני לא אצליח לשרוד את הוורידות הזו עוד הרבה זמן...
כשנולדה הקטנה שליחילזון 123
הלבשתי אותה כל הזמן בבגדים שהיו לי מהגדול.
ממש לא הבנתי מה הקטע הוורדרד הזה, ומה יפה בזה.
אבל מה - יצאה לי ילדה פשוט "בת", כבר מגיל ממש צעיר היא התחילה להתלהב משמלות וקישוטים וצבעים ורודים או לבנים...
היום כשהיא בת 4 וחצי היא כמעט ולא מוכנה ללבוש צבע אחר (ועדיף לא להתווכח איתה... אחרת פשוט לא נצא מהבית)
לא סרפן אפור מתוק שיש לנו לא חצאית כחולה וכו' איכשהו עוד סגול בהיר יש סיכוי שהיא תסכים...
מחפשים קהילהאבא פגום
אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.
נשמח מאד להמלצות ☺️
ילגים מפרק א וצוואהיל 000
לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי
שלום בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים
לנו משותפים
הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא
סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות
אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים
ואני לא יכלתי לעבוד
כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל
מבעל חזק שלא היה חולה אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום
עובד פיזית קשה כל חייו
לא יכולה לפרט הכל
שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך
ילדיו רצו מידע על כל דבר
על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו
לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה
מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע
אין לי תו ירודה לא נותנים מידע גם לאישה
אבל הם בשלהם
עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע
ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד
עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי
אני לא בתחרות
הם יושבים מולי ומחלקים את הבית
החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם
הם אמרו לא נוציא אותך מהבית
לא בטוב לב,בהתנשאות
פה שתקתי
שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי
כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה
ועבדתי פחות
לא היה לו עזרה משום צד
המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה
ולא באו לבקר פעם אחת
לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם
רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים
אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי
התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים
קראו לי בשמה של,גרושתו
ולא אמרתי כלום
בעלי גוסס והם אבים איתי מולו
שתקתי
אבל הילדים שלו איתם יד ביד
אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים
אימא שלהם השחקנית הראשית פה
הראתה לי שהיא איתי
ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה
על התערבות בכל נישא
לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור
ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת
אלי
אני איתו בכל הטיפול והם לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה
בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל רצתה לדעץ להתערב
היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו
הוא מת את כלום
רוצים את חלקם לא מוותרים על כלום
אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות
הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם
ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם
לא הבנתי איך אני הרעה פה
מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב
חיבת עורך דין שיתן לי בטחון
אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי
מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה
תפני לעורך דין.
לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.
אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.
פרסום הנסחן120
שלום וברכה,
חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.
לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.
הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.
ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.
"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,
כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .
בתפילה לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.
עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva
שלום רב,
שמי חוה.
אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.
אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.
אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?
אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?
אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.
השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
תודה רבה לכם בכל מקרה.
יום טוב ונעים לכולם.
עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.