הספר מספר על חייה של ילדה (בת 11 בתחילת הספר) בשם שרולי (שרה) במהלך מלחמת העולם השניה.היא גרה בלונדון ומפונה כמו רב ילדי לונדון לכפר.הילדה יהודיה ועוברת רבות בשנות המלחמה ולאחריה,היא פוגשת חברה בת 14 שהגיעה מגרמניה (או ממקום אחר באירופה) ואיבדה את הוריה,תאומתה ואחיה הקטן במלחמה.היא מתחברת עם ילדה גויה בשם קטי והופכת לכמעט תאומתה.היא מתייתמת מאמא לקראת סוף המלחמה ולאחר שאביה מתחתן שוב היא אינה רוצה לפוגשו ולחזור הביתה ואל היהדות מכיון שאינה מחבבבת את אשתו.בספר מתוארים חייה מכל צדדיהם ויש בו הרבה מסרים,ספר מלא רגש.מבוסס על סיפור אמיתי,רב הפרטים אמיתיים.מומלץ מאד.
המלצה על הספר 'הדוד הטוב של רולי'\רות טננולדnoga14
זה חביב,אבל לילדים..
שיראל.
קראתי את בהנאה בכיתה ו' בערך..
גם לקצת גדולים
חיוכים
קראתי אותו שנה שעברה... והיה לי דווקא יפה 
זה לבגרות (בתוכנית החרדית)noga14
ואני חושבת שאם תקראי את זה שוב את תגלי שאת נהנית לא פחות ואף יותר,זה ספר די עמוק.
באמת?! לבגרות? לא הייתי מגדירה את זה ספר מופת...Avrechit
ממש מעניין אותי, איזה עוד ספרים לומדים לבגרות בבית יעקב?
מה שאני יודעת זה:noga14
"מצפון נקי" של רחל שור,"הכל לאדון הכל" נחמה שיין.יכול להיות שיש עוד שאני לא יודעת עליהם.
ואף אחד לא אמר שזה ספר מופת.noga14
אני חושבת שזה ספר עם עומק ועוצמה שכתוב טוב.(זה לבגרות בספרות אז אני לא חושבת שיש צורך בספרי מופת)
דווקא לי נראה-קרמבו
שיש בו מוסר ולקח חשוב.
נשמע עדיף על מה שאני למדתי לבגרות בספרות...
מוסר זה טוב לשיעור במחשבת ישראל, או הסטוריהAvrechit
לבגרות בספרות, הייתי בוחרת ספר שכתוב הרבה יותר טוב. דווקא את הספר השני של אותה סופרת, "מה חסר בגננו הנחמד", אני ממש אוהבת.
לבגרות בספרות כל הרעיון הוא ללמוד ספרי מופת, לא?
אלא שנראה לי שלא יסכימו בבית יעקב ללמד את ספרי המופת החרדיים... הפרש ובית בובות - בחיים לא יכניסו לשם. אולי צומת הדרורים כן.
מה עם שימקה, למשל? זה ספר מופת.
מה זה שימקה? לא מכירה...קרמבו
את שימקה לא יכניסו כי הוא לא מתאים.noga14
ולמה לא יכניסו את בית בובות?אין בעיה עקרונית זה פשוט לא קשור לנושא.
למה שימקה לא מתאים? כי זה קשה מבחינה רגשית?Avrechit
יכניסו לתכנית של הבגרות ספר על גירושין?!? אמנם לא למדתי בבית יעקב, אבל משום מה לא נראה לי...
ומה הכוונה לא קשור לנושא? יש נושא מסויים שכל הספרים לבגרות סובבים סביבו?
אבל תספרו לי על שימקה-קרמבו
מי כתב/ה?
איזה סגנון?
מה הנושא?
חשבתי שקראתי כמעט כל ספר מהספרות החרדית....
של דוד זריצקי האחד והיחידבת נוגה
בסגנונו היחודי העשיר, הפיוטי, מעלה-דמעות-בעיניים..
העלילה חגה סביב שימקה, ילד יהודי באירופה שמצטרף לחבורת פארטיזנים יהודיים
ומתארת אותו, את הדמויות בחבורה ואת קורותיהם
ביד מופלאה, בלשון מדהימה ובתיאורים גדושי הבנת-האדם.
ספר יפהפה.
אכן, יצירת מופת.
תתפלאי לשמוע אבל יש סיבות לא להכניס את שימקה.noga14
אם כי יש יצירות של דוד זריצקי וספר אחד שלו בתוכנית הלימודים.שימקה לא מתאים מבחינת הסיגנון וגם לא מבחינת התוכן,לא לילדות.אני קראתי אותו וזה היה מזעזע מדי (ואני לא טיפוס שקשה לו לעמוד בתיאורים קשים ככל שיהיו),דוד זריצקי כותב בצורה שלא מתאימה לילדות בתיכון ובטח שלא לילדות בכיתה ט'.
ולא יכניסו ספר על גירושין.noga14
ספרים על נושאים כאובים אחרים.הנה הרשימה
מגוגל)
אריאל-י.בן צבי
באשר תלך-מ.קציר
גשר צר-ד.זריצקי
גלות באפרים הירוקים-י.גרינפלד
הרוח שגברה על הדרקון-פ.בייניש
הדוד הטוב של רולי-ר.טננולד
הכל לאדון הכל-ר.שיין
כוכב בעלטה-ר.זיידמן
להישאר יהודי-זילבר
ניחוח פרחי שלג-ר.ל.קליין
על גדות נהר הריין-ד.צוף
ר' נחומקה מהורודנא-י.קאהן
שאוני בליבכן-פ.בייניש
מצפון נקי-ר.שור
לא נראה לי שלומדים את כולם.
תודה!Avrechit
אז את מסכימה איתי שלא יכניסו את בית בובות?
מעניין שכמעט כל הספרים הם הסטוריים, וכולם פחות או יותר על תקופת מלחמת העולם השנייה ומעט לפניה, או מכילים גם את התקופה הזו (לא מכירה את אריאל ואת מצפון נקי). כל הסופרים וכל הגיבורים, ללא יוצא מן הכלל, אשכנזים.
למה שיכניסו את בית בובות?noga14
ומה הקשר לאשכנזים?(אגב,מצפון נקי מדבר על משהו שקשור ליתומים)
כי את אמרת שאין עם זה בעיה עקרונית...Avrechit
"ולמה לא יכניסו את בית בובות?אין בעיה עקרונית זה פשוט לא קשור לנושא."
אז את מסכימה שיש עם זה בעיה עקרונית, כי אין סיכוי שיכניסו לבגרות ספר על גירושין.
וגם אני שואלת את עצמי מה הקשר לאשכנזים
(אם כי למען ההגינות, יש לציין שלא עולה לי בראש כמעט אף סופר חרדי ספרדי, או שכתב על הסטוריה ספרדית במאה העשרים, מלבד כל מיני ספרים בינוניים ומטה על ילדים תימנים שנחטפו)
אני לא מסכימה שיש בעיה עקרוניתnoga14
אבל אי אפשר להכניס לבגרות כל ספר יפה.(חוץ מזה,לא נראה לך שבית בובות ארוך?)
זה לא סתם ספר יפה. זו אמנות!Avrechit
והוא לא ארוך מדי (אף שהוא נראה עבה).
אני לא יודעת אם צריך להכניס דווקא אותו, זו היתה דוגמא לספר שמבחינה ספרותית גרידה, אם לא נתייחס לתוכן, הגיוני להכניס אותו.
דווקא את הספרים האחרים שברשימה, הייתי מגדירה בתור "ספר יפה", אבל רבים מהם הם לא ממש מה שאפשר לקרוא "ספרות יפה", אלא ביוגרפיה או אוטוביוגרפיה. גם זה חשוב להכיר, כמובן, ויש בזה מעין אמנות. אבל זה מתאים יותר לשיעור הבעה מאשר לשיעור ספרות.
ואלה מביניהם שעונים להגדרה של ספרות נטו, גם אם ספרות הסטורית - אמורים לדעתי להיות ברמה ספרותית גבוהה באמת כדי לזכות להיכלל ברשימה. הדוד הטוב של רולי לא נמצא ברמה הזאת. יתומה לשתי אמהות ומאחורי החומות (שאינם ברשימה) - כן. גשר צר - כמובן שכן, וגם על גדות נהר המיין.
תראי,לא אני קבעתי אילו ספרים יהיו לבגרות.נכון?noga14
אם יש לך תלונות תפני אותן למחבר תוכנית הלימודים,לא אלי.
D: מצחיקה, אלה לא תלונות, זה דיון...Avrechit
את לא חייבת להשתתף, חשבתי שאת רוצה.
אין לי בעיה לדון.noga14
אבל יש לי בעיה שנדלקת על ספר אחד ואת רוצה הסברים למה דווקא אותו לא הכניסו.מבינה?
רשימת הספרים שלי לבגרות בספרות חרדית:אני ירושלמית
1. אפשר לקרוא לך אמא של לאה פריד. ספר עוצמתי, כתוב ביד אמונה ברגישות עדינה ובכשרון. ספר נוגע ומרגש אבל מצליח שלא ליפול לרשת הקיטש.
2. ארץ קטנה של... לא זוכרת מי... אולי יהודית שרייבר? קראתי לפני שנים רבות. ספר שהמרקם שלו ארוג ספרותית ואנושית למארג איכותי מבלי להתפס לקלישאתיות זולה.
3. ספרי דוד זריצקי. כל אחד ואחד מהם. אזכיר את הפחות ידועים: האש המתלקחת, על עולמם של בני ישיבה. ספר שביינישים (וביינישיות) בני דורינו עשויים למצוא בו את שאהבה נפשם. משורר בין הרים, סיפורים על רקע שהותו של הסופר/משורר באוזבקיסטן כמדומני...בימי מלחמת העולם.
4. הנערים מביתן שלוש של חיה הרצברג. ואולי גם צומת הדרורים... (אהבתי מאד את הספר, השאלה היא האם הוא מתאים לנוער...) ועוד ספר של חיה הרצברג על נערה רוסיה שמחליטה להגייר, וגם את שמו שכחתי...(מה לעשות את רובם אני קוראת בחטף כשאני פוגשת בהם בבית קרובי...)
5. עת לקרוע ועת לתפור. של רחל פומרנץ (שם עט כמדומני)
ספר המתאר חזרה בתשובה של נערה אמריקאית, נכתב ע"י חוזרת בתשובה בעצמה. ספר שכתוב היטב ומעביר את האמור בו בצורה אמינה מאד. לא בטוח שיאהבו את הרעיון לספר כזה בביה"ס החרדים...(לאותה הסופרת יש עוד שני ספרים מצוינים אבל הם בודאי שלא יכנסו לרשימת הקריאה... אחד מהם הוא פרחי קקטוס והשני בסדרה שכרונולוגית הוא ראשון לו, שאת שמו שכחתי)
אני אנסה להזכר בעוד ספרים חרדים שקראתי שעשויים להקרא ספרות יפה. איני מתיימרת לטעון שהרשימה הנ"ל עונה על התאור של 'ספרות מופת' מלבד ספרי דוד זריצקי, שהם מופת ודוגמא לכל סופר באשר הוא.
אבל בהחלט מדובר בספרים ברמה טובה, ספרותית ורעיונית. ספרים שאינם לוקים בתסמונות המאפיינות את הספרות החרדית. ולדעתי, בכל מקרה הם עולים ברמתם על הספרים
(אלו שאינם ספרי ביוגרפיה/אוטוביוגרפיה/היסטוריה שואתית, שהם כולם טובים, אלא ספרי סיפורים לשמם)שנמצאים ברשימה, אותה פרסה לפנינו באדיבותה נוגה שתחיה...![]()
^^^^Avrechit
אני איתך ברשימתך, ירושלמית (אם כי מ"לנה" של הרצברג לא התלהבתי). ואני די בטוחה שלא יכניסו לבית יעקב ספר על דוקטורנטית לרפואה 
ספר שלדעתי צריך להיות חובה לבגרות: מה שרואים מכאן - אביגיל שיקוביצקי.
עוד ספר טוב: מקום אחר של מ. קינן. וכמובן איסתרק.
אני חושבת שארץ קטנה של לאה סוכות.דביבונת
הוא היה אחד הספרים שאהבתי מבין הספרים החרדיים.
פרחי\פרח בר הוא הספר הראשון כרונולוגיתבת נוגה
זו היתה רק דוגמה... ולא ביקשתי הסברים, בדיוק להיפךAvrechit
הזכרתי אותו בנשימה אחת עם העובדה שברור לי שלא יכניסו אותו.
בית בובות הוא ספרות יפה???+mp8
אני לא מכירה הרבה ספרות חרדית העונה להגדרה הזו, לצערי......
(והספר הזה, בעיני, הוא אחד הרדודים....)
ספרי דוד זריצקי+mp8
בהחלט עונים לקריטריון של ספרות יפה, אם כי תיכוניסטים בני זמננו לא ממש יתחברו אליהם.
בספרות החרדית יש ספרים רבים מידי המלאים שגיאות כתיב וסגנון, לא מסתדרים עם עצמם מבחינת היגיון פנימי והתרחשות כרונולוגית,
המעט שאינם כאלה, עדיין אינם מתאימים, בעיני, לבגרות בספרות. (למרות שהם טובים מאוד!!)
יש הרבה ספרים טובים בספרות החרדית.noga14
ויש ביניהם בהחלט כאלו שמתאימים לבגרות.ובכלל, מה שאתם רואים מבחוץ נראה אחרת לגמרי מבפנים. ואני אישית לא מוצאת בעיה בספרים על השואה,אני אפילו חושבת שזה טוב להכניס ספרים כאלו לתוכנית כדי שילדים יכירו יותר מה היה שם. את הספרים של דוד זריצקי אני לא חושבת שמתאים להכניס,הסגנון שלו ממש לא מתאים. הספרים שהוכנסו נראים לי בהחלט נראים לי בהחלט מתאימים (לפחות שבעת הספרים שקראתי מתוכם,את השבע האחרים לא קראתי ואני לא יודעת עד כמה הם מתאימים אבל מניחה שמי שהכניס אותם ידע מה שהוא עושה).
השאלה היא למה את קוראתAvrechit
השאלה היא איך את מגדירה "מתאימים"Avrechit
גם אני לא מוצאת שום בעיה בספרים על השואה, וחושבת שטוב מאוד להכניס אותם לתוכנית הלימודים - בהסטוריה למשל, או בשיעור הבעה שבו לומדים על כתיבה תיעודית.
לפני שאני מגדירה יש לי שאלה:noga14
מה הם הספרים לבגרות בבתי הספר של הדת"ל? (ישבות תיכוניות,אולפנות וכו')
ברררררר... את לא רוצה לדעת!Avrechit
בכל אופן, הנה רשימה חלקית מנבכי זכרוני:
גיא אוני - שולמית לפיד (כפירה)
מאדאם בובארי (זימה)
תהילה - עגנון (השכלה)
סיפור פשוט - עגנון (כנ"ל)
העבד - בשביס זינגר (פורנוגרפיה)
אל תיגע בזמיר (איכותי)
רוצה עוד, או שזה מספיק?
אמנם לא למדתי באולפנה, אבל לפי מה ששמעתי, המבחר שם לא יותר טוב.
והספרים האלו מתאימים לבגרות?noga14
מבחינה דתית וצניעותית, ברור שלא.Avrechit
מבחינה ספרותית גרידא, הם עונים להגדרה של ספר שאמור להילמד לבחינה בספרות.
מעניין להשוות את מבחני הבגרות ולראות האם השאלות הן שונות.
אפשר לחפש בגוגל מבחני בגרות ולהשוות.noga14
אוקיי, חיפשתי קצת...Avrechit
זה היה קצת קשה מכיוון שבערך 99.9 אחוז מהאינטרנט חסום לי.
מבחנים של בית יעקב לא מצאתי בכלל, במבחנים לממ"ד מצאתי שאלות כמו: "בחר בשתי דמויות המשפיעות על התנהגותו ו\או תפיסת עולמו של הירשל. תאר את הדמויות שבחרת, והסבר את ההשפעה של כל אחת מהן על התנהגותו ו\או תפיסת עולמו של הירשל".
ברור שמצד אחד, אפשר ליישם את השאלה הזאת על כל אחד מהספרים שברשימה של בית יעקב. אבל... זה דבילי! רוחמה שיין והרב זילבר ז"ל לא בנו באופן ספרותי את הדמויות שהשפיעו על חייהם. הם פשוט תיארו את המציאות! איך אפשר לקרוא לזה בגרות בספרות?...
אני למדתי בבית יעקבשירק
ולא נבחנתי בבגרות על אף ספר,
אולי כי בתיכון שלי היתה רק יח"ל אחת בספרות.
למדנו בעיקר שירה של ימי הביניים ואולי עוד כמה קטעים, לא זוכרת.
יש להניח שהיית בתוכנית הישנה.noga14
ושם אין לי מושג אם היה צורך בספרים.
לא יודעת.noga14אחרונה
אני יכולה לבקש בגרויות מבנות ואז להגיד מה סגנון השאלות.
למרבה הצערgolani
- מלבד ספרי הרב סבתו - אני חושש שגם הספרים שלנו לא משהו.
ככה זה, קשה לייצר ספרות איכותית בלי לשלב רומנטיקה.
לא נראה לי שיש קשר-קרמבו
בין ספרות איכותית לרומנטיקה.
אחד הרדודים?!Avrechit
חברה שלי, יועצת במקצועה, מגדירה אותו כספר טיפולי ממש.
הוא מתאר בצורה כל כך חיה את הקריעה של הילדה, ממש נכנס לתוך הראש שלה.
למה הוא רדוד בעינייך?
אגב, המונח "ספרות יפה", כפי שאני מבינה אותו, בא לתאר ספרות עלילתית איכותית או מתיימרת להיות איכותית - להוציא רומנים וספרי מתח זולים, ספרים תיעודיים ועיוניים, ספרי קומיקס, וכן הלאה. לאו דווקא שכל ספר כזה יהיה באמת "יפה".
הספרות החרדית אינה איכותית פחות מספרות של כל ציבור ועם אחר. היא פשוט מעטה, חדשה ונוצרת יש מאין, ולכן יידרשו שנים עד שיהיו בה מספיק פנינים שיהפכו לקלאסיקה. כמו בספרות העולם כולה, שיש בה פנינים מעטות מאוד בתוך ים של זבל...
מעניין אותי, איזה ספרים חרדיים הם בעינייך טובים מאוד?
ואת חושבת ש"מה שרואים מכאן", "מחנה הקיץ של אדון הוא" ו"הפרש" - לא ראויים לבגרות בספרות?
לא, ספרות יפהgolani
- זו ספרות שמתארת את נפש האדם ואת הדברים שעוברים עליה בצורה איכותית.
בית הבובות-שפרינצה
מעלה דמעות. ממש. אחד הספרים.
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים
מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?
לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד
כותב נדיר.
לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת
הערפילאים העידן הראשון מנצח
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום
בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.
קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...
מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.
מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.
1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור
2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.
3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.
4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע
אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו, הוא מגלם אומנות ולא אמנות.
הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב
סרטון קומי להמחשה:
רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים
המליצו לי ממש,
וקראתי,
ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?
שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום
הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.
(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)
וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה
רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
😥😥😥צדיק יסוד עלום
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה
בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"
בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה
מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי
הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית.
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'.
מוזמנים להשתמש:
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי
כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.
וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי
אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.
הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!
"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ימח שם עראפתאחרונה
ספרים דיגיטלייםדם סגול
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.
מישהו יודע להפנות אותי למקור?
תודה רבה