תראה,בתכלס,זה לא שאין לך כח..זה שאין לך חשק.
לפעמים כשאבא שלי היה מעיר את אח שלי לתפילה, אח שלי היה מתהפך לצד שני ומתלונן שהוא גמורר מעייפות, ואבא שלי היה מחייך ושואל- ''ואם זה היה טיול? ואם היית צריך לקום עכשיו לאיזה סרט? תוך שניה היית כבר מאורגן..''
זה בסדר,אצל כולנו כולנו זה ככה.
דבר ראשון-זה שאתה מודע לבעיה ורוצה לפתור אותה,זה כבר חצי הדרך לפיתרון. אשריך!!!!
דבר שני-אולי תלמד בצורה כזאת שתעשה לך חשק?
נגיד תלמד עם חברים, או שתיסע לים/שתצא לאיזה מקום ושם תלמד?
פעם ראשונה תכריח את עצמך, ובעז''ה לאט לאט-מצווה גוררת מצווה,ויהיה לך יותר ויותר קל..
חוצמיזה, תבקש מה' ית' שיעזור לך. תתפלל, תבקש, ובעז''ה גם ה' יעזור, וגם אתה תחדיר בעצמך שאתה ב-אמת רוצה ללמוד ולהיטהר ואז היצר פחות ישחק..
ברגע שתבין שהבעיה היא זה לא שאתה עייף מידי ושאין לך כח, (אגב, יכול להיות גם שהכאבי ראש היו פסיכולוגיים..כן,משפט מעצבן..) אלא זה חוסר חשק,שהיצר הרע מכניע אותך, תדע להתמודד איתו,וגם אם אתה עייף-אין דבר העומד בפני הרצון..
חוצמיזה אם מאוד קשה אתה יכול לקבוע שהיום אתה לומד חצי שעה, מחר שלושת רבעי וכל יום להוסיף קצת..ואין, אתה לא קם מהכיסא עד שאתה גומר את התקציב היומי! לוידעת איך זה אצל בנים אבל מוזמן גם לצ'פר את עצמך 
והכי חשוב-אל תתיאש!! שבע יפול צדיק וקם!
שלא תחשוב שזהו,מחר אתה כבר גאון הדור, אלא זה תהליך שגם בו יש עליות וירידות, והעיקר העיקר-לא להתייאש!!
המון המון המון ב''הצלחה!!! בעז''ה שכולנו נזכה להתעלות וללמוד עוד..