מכתב לחברות שלי מהגן.אנונימי (פותח)

זה נראה לכם, וגם לי לפעמים שלא משנה כמה היינו חברות אז בילדות, אני והחיים שלי רצו מכאן למקום אחר. כן, השתניתי קצת. ואולי לא נשארתי בדיוק פה אתכם, עם הנורומות החברתיות והדתיות שתמיד ציפו ממנו שיהדהדו בנו כל חיינו. אתם כולכם די נשארתם כמו שצריך, הולכות בתלם- מדריכות בסניף, משקיעות בלימודים. תכלס- לא יוצאות מהבועה.(וזה לא סטיגמה!אבל אני גם לא חושבת שזה רע!)לכאורה נשארתם בדיוק אותם חברות תמימות מכיתה א' וב'.אלה שעברו איתי תקופות די מכובדות מחיי.אלה שמחייכות איתי מהתמונות באלבומים הישנים.כמה זכרונות יש לנו ביחד.פעם עוד היו לפעמים רגעי נוסטלגיה מרגשים...

ועכשיו-אני בת 16,וגם אתם.נכון שאני לא מגיעה הרבה הביתה, כן. יש לי גם חיים אחרים שם מחוץ לבועה. בלי קשר לסניף, למשפחה, או ללימודים. אבל לפעמים כשיוצא לי לחזור לכאן (בכלזאת צריך בית חם מידי פעם.) אני יוצאת לחפש את החברות הטובות הוותיקות שלי.אני מוצאת אתכם בין פעולה לישב"צ.למרבה הפלא עדיין עובר בי גל של התרגשות. אני משום מה עדיין מרגישה קצת קשורה. מצפה לאיזה חיוך אמיתי, התעניינות,אולי לאיזה צפחה או כיף כואב. כל אחת מחבקת בתורה, אתם שואלות במקהלה בקול מתחנחן מה נשמע?לא מנסות להסתיר את המבטים החוקרים שננעצים.ואז, אתם הולכות, בלי לשמוע תתשובה. אתם חושבות שאתם רואות מי אני, ולאן אני שייכת. בטוחות תמיד שרק קפצתי ואני עוד שניה הולכת. אז רציתי שתדעו.למרות שגם אני חשבתי שזה טיפשי, ומיותר, לא שייך, ומוזר. אני ניסתי להתפטר מהקשר אליכם והתייאשתי. אפילו שאולי זה לא צריך להיות ככה אני עדיין זוכרת הכל,אוהבת אתכם, ומתעניינת באמת מה שלומכם. אפילו שזה נראה שאני כבר ילדה אחרת. ואני יודעת, השתניתי בהמון דברים, ואין לכם, גם לא באולפנא חברות סוררות כמוני..גם אני כמוכם גדלתי, גבהתי והתבגרתי,ובשונה ממכם עברתי כמה דברים שלפעמים משנים בנאדם..אבל בתוך תוכי אני עדיין מרגישה החברה הטובה שלכם מכיתה ד', זאת שמחכה לפגוש אתכם, לדבר, ולצחוק. יכול להיות שמתישהו גם אצלי הזמן יעשה את של, וגם אצלי הלב יקפא שם. אני מבינה, קשה להתייחס לשונה. ואני מאוד מעריכה אתכם, אתם באמת צדיקות, מצליחות , ושפיציות!!! אבל תדעו שזה קצת כואב וצורם, אפילו שזה אולי בכלל לא נראה...

אני אוהבת אתכם,חושבת עליכם,ואולי יום אחד,אם אני יחזור למיטבי,יהיה דוסית כמוכם-תהיה לנו הזדמנות לדבר עלזה פנים מול פנים.

מתגעגעת-חברת ילדות שנשכחה.

מזדהה כל כך....הסטלן הקטן

אבל לא נראה לי שיש מה לעשות נגד זה כי זה בעיה אצל חברות שלך...אולי לדבר איתם....ריגשת....זה גם יפה מאוד....

מזדהה..אבל אצלי זה החברות המיסודי..גולי =]
וואוו!! מצמרר!! אני כל כך לא רוצה שזה יקרה לי!!..יעלולה

אנלא ידבר איתם.אני משחקת אותה אדישהאנונימי (פותח)

ובכוונה סתם שמתי תמכתב פה,ולא שלחתי להם...סתם פריקה.כי משו געש בי.

עצוב נורא..מרב14

תנסי לדבר איתן?

אוף זה ממש עצוב...

מתוקה את!אנונימי (פותח)

אין לך מושג מה גרמת לי להרגיש,כמעט בכיתי.

זו תקופה קשה אבל זה יעבור,אולי את תחזרי אליהן וגם אם לא-לא נורא,את תמצאי חברות חדשות-בבית הספר,בשירות/בצבא.

ה' מוביל אותנו לכל מיני מקומות בדרכים נסתרות,אז אל תתייאשי ושיהיה לך רק טוב.

וואו, ריגשת אותי..עכבר הכפר

זה באמת עצוב....

אפרת ק. לא הבנתאנונימי (פותח)

יש לי חברות..סתם מבעס שיש בנות שהיו חברות שלי שנים.קצת השתניתי,טיפה התרחקתי מהם.והם כבר לא מרגישות קשורות אלי.הם שכחו ממני..בכללי שאנשים כאלה דוסים טובים הרבה פעמים מתרחקים ומרחיקים אנשים שלא בדיוק כמוהם...

מותק,חיוכים

את צודקת, הם לא מתנהגות נכון בזה שהם מתרחקות,
אבל... חשבת פעם על זה שאולי הם  פשוט לא יודעות איך להמשיך את הקשר איתך?
אולי הם לא יודעות אם את רוצה בכלל קשר.?
השתניתם, ולפי מה שאמרת גם ממש, אז אולי... אולי פשוט קשה להם לראות אותך כמו אותה חברה ישנה מפעם? הם לא מוצאות את הנקודה ההיא, המקום שיגשר בינכם ותוכלו להגיע אחת אל השנייה.הם לא יודעות על מה לדבר, הם לא יודעות אם הנושאי שיחה שלהם יעניינו אותך, נהיה בינכם משהו כמו חומה קטנה, מרחק שכזה, והם לא יודעות איך לגשר עליו.
תחשבי על זה... נכון, ישמצב שהם גם עסוקות עם ההדרכה ועם הכל, וכן זה לוקח זמן! ועכשיו הם כבר לא פנויות כמו תמיד... אבל גם ישמצב הגיוני מאוד שהם לא יודעות איך להמשיך את הקשר איתך אחרי שקצת התרחקתם והשתנתם.

אולי תיהי את זאת שמנסה לגשר, לחבר...
תנסי!
מה אכפת לך, לא תפסידי...

הפצעים נהיו צלקות...אנונימי (פותח)אחרונה

ראיתי שנורא נגעתי לכם ללב..אז למי שנשאר מוטרד-זה כבר לא עצוב לי העניין.

אולי זה עצוב קצת שזה כבר לא עצוב.

אבל אני כבר באמת השלמתי עם המצב,והמכתב כבר לא רלוונטי......

חג שמח יהודים קדושים 

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך