השפעה על החניכות*חזרזיר*

[אני יודעת שחופרים על זה ואולי זה אפילו מוריד את הרמה ,אבל אני צריכה תשובות יחסית מהר ו..זה פורום יחסית פעיל..אז אשמח ליחס]

מה אתן /ם [אבל בעיקר אתן] אומרות?

אם עושים חור שני, כמה זה משפיע? זה משפיע שלילי? [לענ"ד-לא]

מישהי אמרה לי שנניח יש מישהי מהשבט שרוצה לעשות ואמא שלה לא תסכים לה אז החניכה יכולה להגיד לאמא שלה:" אבל למה? המדריכה שלי עשתה!"

מה אתן אומרות?

כי אני ממש מתלבטת.. אם אני ידע שזה בסדר מבחינה "חינוכית" לחניכות, אני כנראה עושה..[ז"א רוב ההתלבטות זה בגלל ההדרכה..חופר]

[נכתב בלשון בת אבל מיועד לכולם/ן!!]

תודה!

זה יפה.דוסית גאה!

(אני מתכוונת לחור שני ליד החור הרגיל..בתנון..לא בשום מקום אחר!!!)

אם את חושבת שזה יהווה דוגמא שלילית לחניכות שלך אל תעשי.

חכי עד סוף ההדרכה.

דווקא-אבדתי.

אני חושבת שזה בוודאות ישפיע על החניכים... אבל בדרך אחרת

עשיתי נזם לפני כמה זמן, והתגובה של חניכות שלי היתה "איכס מה את פרחה??" ועניתי להם: "אני פרחה?" ואז הם חשבו רגע ואמרו שלא... ואז הסברתי להם שאני בדיוק אותו אדם (ולא פרחה) גם עם הנזם 

נראה לי שאולי זה עשה להם משהו על הצורת הסתכלות שלהם על אנשים

נקודה למחשבה

לפי דעתיאנונימי (פותח)

דווקא לעשות אחרי ההדרכה זרק יותר רע בגלל שהחניכות  עדיין פגשות אותך ואם הם יראו שעשית רק

אחרי שעזבת הם יבינו שת חושבת שיש בעיה עם זה

אהממ..שלבוקית

בעיקרון אני עם 3 חורים..ואני מדירכה...

אז אין לי כלכך מה לדבר..

אבל! ברור זה ממש משפיעה !![

לאידעת נראלי אל תעשי אם ממש לא לחוץ לך אבל שוב- ממש אין לי מה לדבר...

אני לא חושבת שזה מפריע...ד"ר אריק

בס"ד

אולי את צודקת בקטע של "אבל המדירכה שלי עשתה..." אבל אני לא חושבת שזה "לא חינוכי"- את חושבת שזה יפה?! את חושבת שזה צנוע?! אם זה את! את לא צריכה לעבוד על כולם שאת מישהי אחרת...לכן אני לא סובלת שאומרים "החניכים שלי לא פה?אז אני יכולה לדבר איך שבא לי\לעשות מה שבא לי\להתנהג איך שבא לי"-מדריך צריך יושר כמו כל בן אדם, אם אני מדריך שמתנהג אחרת ממה שאני באמת אני לא חושבת שהוא שווה משהו!צריך להיות אותו בן אדם! אז נכון אם אני מקלל אני לא אקלל ליד חניכים שלי אבל אני צריך לעבוד על עצמי שאני אפסיק לקלל...וכ"ו וכ"ו...

מסכימה עם אריאל!מעפר אני באה

אם את חושבת שזה צנוע תעשי!

קפיצ ותודה למגיבים..[מגיבות]*חזרזיר*

ולגבי השואלים [והתוהים] זה נחשב צנוע בחברה שלי..

וזה לא מפריעה לי..ואריאל אני ממש מסכימה איתך ואני באמת משתדלת [ונראה לי גם מצליחה] להיות אמיתית.

אבל יש עדין שוני בין לעשות לאחר ההדרכה לבין לעשות בהדרכה..לענ"ד כמובן..

תודה רבה לכולם..

זה שאת מתלבטת אומר שאת לא שלמה עם זה.ר

זה אומר שאת יודעת שיש לזה השפעה שלילית על חניכות שלך.

אם היית בטוחה שזה לא משנה-לא היית חושבת/מתלבטת על זה בכלל.

אני לא יודעת מה את משדרת לחניכות שלך,ומה חניכות שלך חושבות עליך. אבל אני יודעת איך אני  הסתכלתי על המדריכות שלי.ומבחינתי,כל דבר שהם עשו היה בסדר.

לעניות דעתי,חור שני זה אמירה מטורפת לכל העולם.וכן,גם לחניכות.ואולי צריך לשים את החניכות לפני כל העולם כי הם באמת באמת תופסות ממך,ואל תשכחי מה התפקיד שלך...

אני אישית חושבת בכל צעד הכי קטן, איך אני שואפת להיות המדריכה הכי מושלמת.וזה גם כשחניכות שלי לא רואות אותי.וגם אם לא יהיה לזה השפעה ספציפית. אני רוצה להיות יותר טובה ממה שנדרש בעיני החניכות שלי,ולסחוף אותן איתי.וזה בעצם התכלית של המדריכים...

מקווה שהובנתי נכון

בהצלחה!!

אני מודה -רע!ת

אני הכנסתי לה את זה לראש.. קורץ

אני לא הייתי שמחה שהמדריכה של הבת שלי תראה ככהעדידפ

רדך אגב, בכלליות זאת הסיבה שלא פשיטא שאנחנו נשלח את ילדינו לתנועה, כדי שהם לא יחקו נערות מתבגרות כבר מגיל 10...

יש פה נקודה מעניינת.הסנה-בוער

אבל ברור לך שא"א לסגור את הילדים בבית עם המשפחה כל היום? באיזה שהוא שלב ההשפעה של ההורים פוחתת וההשפעה של החברים והמדריכים עולה. לא עדיף שבין ההשפעה של כל הילדים, שהיא אולי לא טובה, תהיה גם דמות של מדריך- שגם אם הוא לא מושלם הוא עדיין בוגר יותר?.

לדעתי..אנונימי (פותח)

לענ"ד..=)לדעתי זה גם ממש תלוי באיזה גיל החניכות..אם אלה חניכות קטנות(ג ד ה בערך..)שיחשבו שכל מה שאת עושה זה"קודש"וירצו לעשות גם..ובגלל  הגיל שלהם לא יפסיקו לנקץ להורים..אז עדיף שלא..אבל אם הן יותר גדולות שאת יכולה לדבר איתם על זה או משו בסגנון אז זה נראלי בסדר..בהצלחה בהחלטה!

תמיד כשאני לא יודעת אם המעשים שלי ישפיעו על אחריםשיראל.

אני מסתכלת על האם המעשים האלו השפיעו/ישפיעו עלי..

לי אישית הייתה מדריכה עם 2 חורים ואני חושבת שזה לא השפיע עלי.

מה שכן - יש מצב שזה בגלל שהיא הגיעה עם 2 וקיבלנו אותה ככה וזהו,זה היה כבר מצב נתון,אבל אם היא הייתה עושה תוך כדי ההדרכה זה היה משפיע..

אגב,כמה זמן אחרי ההדרכה [והיינו ואנחנו עדיין בקשר ממש חם איתה] היא עשתה שלישי,שאלנו אותה והיא ענתה שזה יפה לטעמה..זה לא השפיע עלינו,את זה אני יודעת בבירור..אבל כנ"ל - יש מצב שזה בגלל שכבר היינו גדולות ופחות נתונות להשפעתה..

ב"הצלחה בבחירה

לדעתי..אנונימי (פותח)

אין בעיה עם זה..

למה שזה ישפיע?.. לחבראנונימי (פותח)
זה כן משפיע!!!!100

לדעתי זה ממש משפיע!!

ואת צריכה להיזהר לא לעשות משהו שהוא לא מקובל כשאת מדריכה במיוחד שזה משהו חיצוני ולא אומר עליך משהו [אמרת שאת עושה סתם כי זה יפה ולא....].

זה תלוי אם זה מקובל אצלכם או לא.

ותנסי לחשוב מזה משדר...

לי הייתה מדריכה כשהייתי בכיתה ד'-ה' ש...עדידפ

כולם חיכו אותה, קנו סנדלים כמו שלה, החליפו לחצאיות ג'ינס מאותו הדגם ובאותו אורך וכו'. בתור מדריכה אני לא יודעת אם היא ידעה עד כמה היא מודל לחיקוי ועד כמה אנחנו מסתכלות על כל פרט. תנסי לשים עגילים חדשות ותראי אם הן שמות לב.... בטח שכן. הזכות להדריך נשמות מעם ישראל כ"כ גדולה והאחריות לצידה... אני מאמינה שכשיש בבית קשב ויחסים טובים אז חשוב לילד לשמוע מה הוריו חושבים, גם אם הוא יבחר אחרת. ואני מאמינה שהבית תמיד גובר על החוץ אם הבית יציב ואוהב וכל ילד מרגיש בו שייכות ורצון לתרום.  ולא, לא כל מדריך הוא בחזקת "יותר טוב". יש מדריכים שראוי היה להם להישאר בבית וללמוד קצת. (בתור אחת שלא הכניסו אותה להדרכה, ולמדה מזה המון תורה, הלכה, אמונה ובעיקר ענווה)

תלוי מה הולך,אם את במקום שמרני וזה ביג דיל,חכי קצתאנונימי (פותח)
בטח שזה משפיע.הסנה-בוער

במיוחד אם הן ילדות קטנות.

השאלה היא איך זה משפיע- אם את רואה בזה משהו טוב, אז מה הבעיה?.

-------------..רננה =]

זה ממש מגניב שגם את חשבת עלזה חשבתי שאני היחידה

עשיתי לפני קצת זמן חור שני, ובאמת כל ההתלבטות שלי הייתה בגלל החניכות-

אני גרה ביישוב דוס ממש ולא יודעת מה ההורים שלהם יגידו...

בסוף החלטתי שאחרי ההדרכה זה פי מאה יותר גרוע כי הם עדיין מסתכלות עלייך, ואולי אפילו במבט יותר בוחן [איך שאני רואה שהם מסתכלות עכשיו על המדשית שלי שעזבה לעומת לפני זה..]

ד

ווקא הם קיבלו את זה ממש בחביבות קורץ

ווואווו!! אין שום דבר לא בסדר בחור שני..רחליOס

אלא אם כן ההורים לא מרשים..

אבל זה בעיה שלהם..

אין בזה שום בעיה חינוכית.. יש לך את החיים שלך! גם חוץ מההדרכה..

אני לא אומרת שעכשיו תלכי אם מכנסיים ברחוב.. מש לא.. אבל יש גבול..

זה כמו ש.. נגיד את לומדת באיזה פנימיה איפושו.. יש לך חניכה שממש רוצה לעבוד לפנימיה.. אבל אמא שלה לא מררשה לה..

אז היא תגיד "אבל גם המדריכה שלי לומדת בפנימיה."

אז מה? לא תלמדי בפנימיה? את תלמדי יפה מאוד (עזבי..חוץ מהקטע שזה מתנגש עם ההדרכה וזה... )

תיפארת..טלט!ש=]

אני חושבת שזה ממש בסדר עשות..

יש לי חור שני ואני מדריכה.. [כמו שאת יודעת..]

וזה ממש לא מפריעה לי בהדרכה החניכות אפעם לא אמרו לי על זה משהו..

וחוץ מיזה זה תלוי איזה עגיל את שמה ואם זה בולט..

אני נגיד משתדלת לשים עגילים קטנים ופשוטים ולא בולטים מידי..

אצלנו אין בעיה עם חור שני או משהו...תל-אביבית

היתה לי מדריכה שאני מעריצה ובקשר ממש טוב איתה ב"ה עד היום ויש לה 3 חורים ואולי בהתחלה זה קצת נראה לי מוזר, אבל אז הבנתי שזה ממש ממש לא משנה! ועכשיו זה בכלל לא מפריע לי ולא מזיז לי, וזה לא הופך אותה לא לפרחה ולא לכלום! היא ממש עמוקה (לא רדודה..) ובחורה רצינית- ז'תומרת- לא כבדה, כן? אבל לא כמו שאתם מתארים אנשים עם חור שלישי..

זה ממש תלוי!! א. בגיל של החניכות

ב. מה הן יחשבו על זה ומה את תגידי להן.

אני ממש חושבת שאת  לא צריכה לחשוב מה ההורים יחשבו!!!!!

זה ממש לא העסק שלך!!

אם ההורים לא ירצו בגלל זה לשלוח את הבת שלהם לסניף, בעיה שלהם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

זה לא שאת בן אדם שונה באמת עם או בלי החור...

ותאמיני לי שלא יקרה כלום...

מקסימום חניכה שלך תרצה לעשות מתישהו כשהיא תגדל (א"אכ היא כבר עכשיו גדולה..) חור שני..

אם את אוהבת- תעשי

אני זוכר...הסטלן הקטן

שהיה לנו מדריך בנבטים שעישן,למרות שלא היינו אמורים לדעת מזה....והיה לו שיער ארוך ובסוף ההדרכה גם עגיל (לא משנה שהיום הוא די דוס ואחד האנשים הכי שפיצים שאני מכיר...)וכאילו זה לא גרם לנו לחשוב שזה בסדר ו/או לעשות את זה (זה שעשינו את זה בגיל יותר מבוגר זה לא בגלל זה...)פשוט לא כ"כ התייחסנו אליו כמדריך אלא יותר כחבר גדול....אז לכן אני חושב שאת צריכה לראות ולנסות לחשוב איך החניכות שלך יקבלו את זה .כי לדעתי,בדברים האלה צריך לראות כל מקרה לגופו....

בהצלחה...

מה שבטוח- אל תחכי עם זה לסוף ההדרכה.SimplePlan

אם את עושה את זה תוך כדי ההדרכה זה מראה שזה משהו שחלק ממך, חלק מהאישיות שלך.
כשאת עושה את זה אחרי ההדרכה זה מראה שפחדת מהחניכות שלך, וחיכית לשניה שתיפטרי מהן כדי לעשות חור שני.
ותאמיני לי - מרגישים את זה, וזה משפיע. ולא לטובה(:

קיצר, באמת שאם את רוצה לעשות חור שני- תעשי את זה עכשיו. החניכות לא ייתיחסו לזה, רק "הי, תתחדשי", וכאלה. לא יותר מזה.

דעתי-תחייך=]

וואו, אחרי שקראתי את כל התגובות פה יש לי מלא מה להגיד.

אז ככה- דבר ראשון בקשר לחור השני, אני חושבת שאם זאת האמת שלך, ואת מאמינה שזה צנוע, אז אין שום בעיה שתעשי, כי ברגע שהחניכה תבוא ותשאל אותך "למה עשית?" יהיו לך תשובות, כי את באמת מאמינה שאין בזה שום דבר רע, אם את לא בטוחה בעצמך- אז אל תעשי.

ומה שבטוח- לא אחרי ההדרכה! מדריך הוא מדריך לחיים, לא לפעולה אחת בסניף, ולא לתקופה מסוימת.

את חושבת שחניכות שלי לא מסתכלות עלי עכשיו? שנתיים אחרי שעזבתי? הן אפילו מסתכלות יותר, ומעירות יותר,

ואם לא היה לי תשובות בשבילהן - אבוי לי!

בקשר לזאת שאמרה שהיא לא תשלח את הילדים שלה לתנועת נוער, אני כ"כ לא מסכימה עם זה!

הילדים שלך אם תרצי או לא בשלב כלשהו בחייהם יתחילו ללמוד יותר מהחברה ופחות מההורים.

וכשזה יקרה תאמיני לי שתרצי שהם ילמדו מהמדריכים שלהם, מה גם שבד"כ הילדים היותר "מחונכים" מגיעים לתנועת נוער, ותאמיני לי שאת תרצי שהילדים שלך הסתובבו בחברתם, וזה הולך ביחד.

בכל מקרה אני יכולה להגיד לך שאנחנו בקבוצה היינו בערך 17 בנות, בשלב כלשהו (כיתה ו') נכנסו מדריכות חדשות וחצי קבוצה בערך עזבה בגלל שהן לא אהבו את המדריכות, אני יכולה לספר לך שבפועל כיום אחרי 7 שנים, כל מי שנשארה יצאה ילדה טובה, איכותית, נשארנו קבוצה של חברות מגובשות (למרות שהשאר גרות איתנו בישוב). כולנו היינו במסגרת התנדבותית כלשהי (הדרכה / הגשמה) וכולנו היום בשירות לאומי (למעט אחת).

כל השאר - כמעט כולן לא דתיות, מעשנות, מסתובבות עם אנשים שלא היית רוצה שהילדים שלך הסתובבו איתם, במקרה הטוב חלקן בצבא. בקיצור- אני אומרת שתנועות נוער הם הדבר שהכי יכול לבנות את האישיות של הילדים שלך! אז אינמצב שאת לא שולחת אותם

רגע...רגע...ד"ר אריק

בס"ד

אני לא צדיקה אבל... אם כל הכבוד...

מדריך שמתחיל עם בנות במשפטים כמו "הי את!את יפה!" או מגלגל אותה בתוך שמיכה, זה כן חינוכי?!

מדריכה שהולכת עם חציאות מיני ופתח בחולצה שה' ישמור ויציל את כולנו, זה כן חינוכי?!

מדריך ומדריכה שהולכים מחובקים אחד עם השני, זה כן חינוכי?!

מדריך שמעשן?!זה חינוכי?!תגידו לי!!!

מדריכה שמקללת, זה כן "חינוכי" בשבילכם?!

תגידו לי אתם שפויים?! עגיל קטן, חור שני, בקושי רואים אותו גם ככה (ויש לי אחד כזה...), זה לא חינוכי אחרי כל הדברים האלה שרשמתי למעלה?! מה זה לעומת מדריכים שמתחבקים אחד עם השני?! מה?! איך אתם בכלל משווים?! הייתי אומרת גם ת'מילה ח...חבר...חברים...אופס!אמרתי אותה! מדריך ומדריכה שהם "חברים"-זה כן חינוכי?! למרות שהם שומרים נגיעה והכל טוב ויפה!איזה דוגמא זה נותן לחניכים שלהם?! לחניכות שלהם?! שאחרי זה הם שוברים ת'ראש ואת הלב בלדעת מה לעשות!!!! זה זוועתי! ושוב, אני לא צדיקה!בכלל לא! גם אני נפלתי וטעיתי! אבל! חור שני לעומת זה?!ואני יכולה לתת לכם עוד מלא דוגמאות!זה רק בקטנה, מהסמנריון שהייתי... זה המדריכים שלנו בעמ"י!זה אנחנו!זה הנוער!ואתם מתלוננים לי על חור שני! תלוננו על דברים יותר חשובים! ולא על דברים "קטנים" שתגמרו עם הדברים "הכבדים" לכאורה, תעברו לדברים ה"קטנים" לכאורה...

בסדר?!

שרות לאומי אינו בהכרח דבר טוב.צחקן
בוודאי ובוודאי שמשפיע!!!!אחותו

וכל המדריכים/ות שאומרים שזה לא נורא... שיזכרו בהערצה שלהם את המדריכים כשהיו צעירים יותר.

ואף מעבר- גם בני נוער מחקים את המוערץ בעיניהם- לטוב ולמוטב. אם הם שמים לב ואם לא.

כאמא- הייתי לא הייתי רוצה שביתי תנהר אחר מדריכה שעושה דברים שלא לרוח החברה, או , גרוע מכך, הולכת שלא בצניעות על פי כל כללי ההלכה. יש לזה השפעה משמעותית.

נכון, חור שני, כבר יותר מקובל מבעבר... ובכ"ז, טוב להמנע מזה. פחות חיצוניות יותר פנימיות זה בד"כ כף המאזניים. ( ולא אמרתילהראות מוזנחת- חלילה! בת של מלך איננה מוזנחת!!!)

עכשיו יש כאן שאלה חדשהניגונים

אני חושבת שמדריכות משפיעות-במודע או גם שלא במודע.

(ואני אומרת את זה אחרי שאני יודעת כמה מדריכות שלי השפיעו עלי, וכמה עד היום אני מושפעת ומסתכלת עלהם, וכמה הדעות שלהן חשובות לי. והייתי גדולה יחסית כשהן הדריכו אותי, ה'-ו'. מדריכות זו דמות גדולה, שאת מסתמכת עליה והיא מעבירה לך מעצמה ומהחכמת חיים שלה. דמות כזאת=דמות להערצה. לא יודעת אם לחיקוי, אבל כן להערצה.)

ועכשיו מתעוררת שאלה, אם את תראי את חניכה שלך עושה חור שני, ילדה טובה, צדיקה, באמת יראת שמיים, מתפללת כל יום, ג'ינס ארוך, באמת צדקת! ועכשיו היא תעשה חור שני-איך תגיבי? תגיבי בתדהמה, או שזה לא יפתיע אותך כי מבחינתך זה בסדר.

זה השאלה, אם זה יפתיע אותך-סימן שאת רואה בזה משו לא הכי בסופו של יום. (עכשיו תחשבי אם את מסכימה להעביר כזה דבר לחניכות.)

עכשיו אני רק מבהירה את דעתי-לדעתי חור שני זה צנוע כל עוד את שמה אותו בצניעות, והוא לא עגיל של.. אאמ.. אני לא אגיד.

(ובכלל לדעתי אין שום הבדל בין העגיל הראשון לשני.)

*לא להערצה. להערכה, ללמידה.פלספנית
ברור שלא לעשות!!-סתם..נטע=]

לדעתי אל תעשי.. החניכות רואות הכל!!וכל דבר הכי קטן שתעשי הם ירצו גם..דוגמא חיה- אחותי מדריכה והיא יום אחד עשתה שביל בצד..(so?!?!!?) ויום אחרי זה היא קלטה את כל החניכות שלה עם שביל בצד!! קיצ- אל תעשי!!

יש משו שעוד לא הבנתי...הסטלן הקטן

מה הבעיה בלעשות חור שני?כאילו לדעתי אין בזה בעיה ואז כל הדיון פה לא מתחיל...

^^איפה הקטע השלילי פה?!???כפרעלייך!!=)

1- אין בעיה הלכתית.

2- זה כ"כ מקובל היום בחברה... ואני חושבת שיש בעייתיות בדברים שלא מקובלים בחברה. לדוגמה נזם יש מקומות שבהם זה נחשב ל"שיקצע"....

3- אנשים בקושי שמים לב לזה!!!!!!!!! לי אישית יש משו כמו חצי שנה ואנשים עד היום שרואים אותי יום יום אומרים לי תתחדשי..... זה לא דבר בולט! (מילא נזם עוד הייתי יכולה להבין כי לרוב שמים לב....)

------------------------------------

אחרי שקראתי את כל התגובותido

אני חושב שזה תלוי באיך את מסתכלת על חור שני.

כלומר- אם את באמת מאמינה בדרך שלך וחושבת שחור שני זה מעל לכל ספק בסדר גמור, צנוע וכו'.

זה גם מה שאת תשדרי לחניכות שלך ואז גם לא יהיה להן בכלל ספק שזה לא בסדר.

ואם נגיד יהיה להן ספק - הן יבואו וישאלו אותך, והרי אמרנו שאת שלמה עם זה ולכן יהיה לך מה לענות להן.

לגבי ההורים שלהן- אם זה היה קורה לי הייתי אומר להן את דעתי למה זה בסדר וכו', אך יש גם מצוה שנקראת כיבוד הורים, והיא יותר חשובה מהחור השני.

מדריכות משפיעות על חניכות בגבול מסוייםאביה7

כשהייתי חניכה, אם מדריכה שלי היתה עושה דברים שלא היו נראים לי, לא הייתי עושה כמוה, אבל זה היה משפיע עלי בקטע של ההסתכלות עליה.. [ברור שלא כולם ככה ויש כאלה שיותר מושפעים, אבל לא נראלי שברמה של לחקות כל דבר, ותלוי בגיל..]

בקשר לחור שני- אני לא רואה עם זה שום בעיה, הרבה חברות שלי עשו וזה לא נראה פחות דוסי או משהו כזה.. גם אם החניכות יחקו אותך, מה הבעיה??

וגם אם אמא של אחת הבנות לא מרשה לה וזה יגרום למצב כמו שאמרת, את עכשיו לא תתחילי ללכת לפי ההגבלות של ההורים של כל החניכות שלך, ולא נראלי שזה יצור מצב לא נעים..

טוב אני אנסה לענות לכולם*חזרזיר*אחרונה

א. תודה רבה לכולם.הייתי קצת מופתעת מכמות התגובות!

ב. החניכות [המתוקות והשפיציות] שלי בניצנים [כיתה ה] ואני מודעת על זה שהן "מעריצות" ומחכות אותי..לדוגמא: קניתי לפני שבועיים מגפים הגעתי לפעולה בשבת החניכות התלהבו ואמרו לי תתחדשי.. ואח"כ בפעולת אמצע שבוע אחת החניכות באה אלי ואמרה לי "את יודעת שמחר אני נוסעת לקנות מגפים כאלה?"

או מישהי באה ואמרה לי: "עשיתי השבוע משהו שאת תמיד עושה.."

אז אני מודעת שהן מסתעכלות עלי ומושפעות ,אבל אני באמת חושבת שזה לא דבר שלילי, ואם חניכה תגיד לי שהיא רוצה לעשות אני יכולה להגיד לה ,ואולי באמת תחכי קצת לגיל יותר גדול.. לגיל שלי? [תלוי איזו חניכה זאת אבל החניכות מספיק בוגרות להבין שיש דברים שעושים בגיל מסויים]

ומאוד הזדהתי עם הדברים של רחלי- זה באמת נשמע לי בערך על אותו עיקרון..

ניגונים - חור שני זה מאוד תלוי בגיל ובאופי  אם תהיה בת שהיא צדיקה ,מתפללת ומכבדת את הזולת והיא תעשה חור שני אני באמת לא יהיה מופתעת ,אני אאמין שהיא עשתה את זה כי זה יפה ולא מלחץ חברתי /פרחה..

לעומת זאת אם תהיה לי חניכה שאין לה דרך.. שהיא יום ככה ויום ככה ופתאום היא תעשה אני קצת יחשוש.. כי יש מצב שהיא עשתה את זה לא מתוך חשיבה ורצון שלה.

לי חשוב להעביר לחניכות שהן צריכות להחליט בעצמן ולא לעשות דברים מלחץ חברתי. לעשות דברים כי הן באמת חושבות לפני..

אני לא יעשה מי זה עניין ואני גם לא אחת שהולכת עם עגיליים ענקיים.

ונראה לי שאם הן ישאלו אני יענה להם בכנות למה עשיתי.

בחברה שלנו זה לא נחשב לא מקובל אבל גם לא מקובל.. זה משהו באמצע שלאט לאט מתפתח.. אבל אני יודעת שיש להרבה בנות מהיישוב חור שני..

בקיצור תודה ,ושוב אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.

ומקווה שלא שכחתי כלום.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך