משהו שרציתי לומר...עכבר הכפר

היי, קוראים לי חן. רציתי להגיד משהו לכם ולכל עמ"י, למרות שאני חדשה בפורום ואתם בטח לא כ"כ שמים עלי...

משהו קטן לכל האנשים ה'מושלמים' המצליחים וכו'...

תשמעו, אולי לא חשבתם על זה אף פעם, ואולי כן, אבל דחקתם את המחשבה הזאת לפינה...

תגידו, חשבתם אולי פעם, מה זה ליהיות לא מוצלח? חשבתם מה זה ליהיות בעל מוגבלויות?? חשבתם פעם על טעם האכזבה של אלה הנחותים , שלא תמיד מצליחים?!

על אנשים טובים ואוהבים, שמנסים פעם אחר פעם, ולא תמיד מרוצים?

מה אתם חושבים, שעצם היותכם מצליחים כולם מרוצים מכם, אתם מקובלים וזוהרים, עושה אתכם למושלמים??

לא. יש הרבה יותר מזה. מה יש? יש חום, אהבה, ידידות, נאמנות, עידוד, הארת פנים,...

ואתם, אלה ה'מושלמים', חשבתם פעם על אלה שבשוליים, שסתכלים עליכם בעיניים כלות, לאחר שכרגיל אתם 100?!

100 בלימודים, 100 במראה, 100 ברמה, 100 בהכל.

חשבתם עליהם?? חשבתם על אלה שמשתוקקים לזכות בחברתכם, ליהיות כמוכם?!

שתדעו, לפעמים הם יותר טובים מכם (בלי לפגוע.)

הם אלה שיודעים להסתפק, אך לא להתייאש. להאמין, לצפות, לשמוח על כל עלייה, גם אם הייתה מפרכת וקשה. אלה שמנסים להגיע לעוד, להצליח יותר, לא לוותר!!

אלה שיודעים לאהוב.

למה אתם חושבים שאתם כאלה מושלמים? בגלל ההצלחות, שמגיעות ללא כל מאמץ וכשלונות??

תנסו רגע לחשוב על האנשים שהולכים לישון באכזבה מהיום שעבר.

הולכים לישון עם דמעות של צער.

צער של כישלון.

אך בכל זאת, יש להם תקווה בלב. איזושהי קרן אור. תקווה ליום הבא.

לפעמים תקוותיהם נכזבות, והם מחפשים יד שתושט אליהם ותסייע להם לצאת מהחושך בו הם שרויים.

היד הזו, היד שהם מחפשים, היא היד שלכם.

קצת תשומת לב.

חיוך קטן מצדכם.

ברכת "בוקר טוב" חמה.

הם אלה שיאירו את יומם האפרורי.

חיוך קטן שיעשה הכל.

מצטערת אם פגעתי, אבל זה הכל מהלב, בשביל אה שלא יכולים או מעיזים להגיד כלום.

תודה שהקדשתם זמן וקראתם.

אשמח לדעת שהפנמתם.

מסכימה... יפה. (:רעות :)
קפיץץגולי =]
>>>>100

בס"ד

מסכימה ומזדהה.....

אבל אני חושבת שכל אדם הוא לפעמים המצליח ולפעמים הלא מצליח [ תמיד הדשא של השני ירוק יותר-אתה לא יודע איזה סיפורים יש לחבר שלך.... ועם מה הוא מתמודד]  ותמיד צריך לנסות לעזור לאחרים [גם אם הם לא החברים שלך..] ולהרבות שלום בעולם.....

חיוך לא עולה כסף ----אבל שווה זהב!!

קפיץ!!לקרוא ולהפנים!הללי נפשי
תודה=) ול-100עכבר הכפר

את באמת צודקת, אבל לא תמיד. יש אנשים שזה באמת בא להם בקלות, ואני מכירה הרבה כאלה.

ויש אנשים שבחיים לא הצליחו ואולי גם לא יצליחו, וגם כאלה אני מכירה (לצערי)

אבל... הכל מאת ה', אין יאוש בעולם, ותמיד אדם ימצא את עצמו ואת הכשרונות הטמונים בו,

ויצליח לפתח אותם ולפרוח יותר מאלה שהצליחו בהתחלה...

זה נשמע שכאילו כל מי שמצליחדניאלהה

האף שלו בעננים והוא לא יודע לאהוב...

וזה לא נכון בתור אחת שמצליחה בלימודים (ממוצע של 100 מגעיל אני יודעת) אני עוזרת למי שחלשה בלימודים! וככה זה בכל מקום שאני מכירה!

אז בבקשה!

^^מסכימה עם דניאללהה ב1000 אחוזיםדניאל(בת)
תודה...דניאלהה
ווואו...אביב

ריגשת. את מקסימה. דווקא חשבתי עלזה ממש הרבה בזמן האחרון!!

א. הגעתי למסקנה, שהרבה פעמים אלה שנראים מוצלחים ומדהימים וחמודים ומושלמים מסתירים המון המון המון קשיים, אכזבות, בעיות, התמודדויות שלא היינו רוצים להיות בהם.. אז קודם כל, לנסות ללמד זכות. אפילו ש.

ב. אין טעם לומר "אני ככה ואני ככה" אלא פשוט לחרוט את המסר שחן כתבה כ"כ יפה (עליתי על הכשרון שלך!! את מתבטאת בצורה מ-ד-ה-י-מ-ה!!!!! באמת!!) על הלב שלנו ולקחת אותו אתנו לכל מקום ולכל חברה שנגיע אליה. כי לפעמים אנחנו כ"כ בסדר ונחמדים ועוזרים אבל יש תאחת/ד שאנחנו - אינמצב, לא נתקרב אליו/ה בחיים ואם כן, אז רק נפגע ונהרוס..

אמן שנזכור את המסר החשוב הזה!!

אני רוצה להגיד משהואנונימי (פותח)

אני נראית ילדה מושלמת, ואני אספר לכם קצת מחוויות יומי.

קודם כל-נמצאת במ''מ מחוננים, עושה תואר ושטויות בי''א י''ב, מבחינה לימודית הכול טוב.  (שבע מאיות בתעודה, ממוצע 95 וכ'''ו) מנגנת על כלי כבר לא מעט שנים ומוכשרת יחסית בעניין, והכול טוב.   

נמצאת בתחרויות ספורט..  אני רק מפרטת שבהמשך תבינו שזה כ''כ לא קובע!

עכשיו בואו תשמעו מה אני לא מראה כלפי חוץ.

אמא שלי חולה, כל חצי שנה בערך בבית חולים.

אני מרגישה שאין לי כ''כ תמיד עם מי לדבר כשאני צריכה.

אני מרגישה חסרת ערך, מרגישה שכל הכישרונות שלי לא שווים כלום

קשה לי לעלות על כתב את מה שאני מרגישה כרגע, אבל לא הכי טוב לי ואני לא מפרטת.

וואו, יש עוד הרבה.. אני רק אומרת, אני נראית מושלמת-וחברות, כמה השקעתי בלימודים השנה בשביל שלא יהיו מבחנים מתחת לתשעים.. ראבק, כמה!! יותר משש שעות ביום מוקדשים ללימודים!!

ולספורט, כמה זה היה חשוב לי.. והנגינה.. חצי שעה ביום בערך..

די, נסו להבין! לי קשה, ואני גם מאלו שעוזרות לבנות שמתקשות, זה קשה! לכל אחד יש את הקשיים שלו! אתם לא יודעים במה אני מתמודדת כמו שאני לא יודעת במה אתם מתומדדים.

בבקשה, אל תכלילו, היה לי קשה לקרוא עכשיו את הנכתב.

יוו את גם בזה של האטלטיקה איך שלא כותבים את זהדניאלהה
ווואאאווו!!!!!!!!!תל-אביבית

אחד הקטעים החזקים שקראתי לאחרונה!

מקווה שהופנם..

...~n אני~

גם אני נראית ילדה מושלמת, ואני גם מנגנת על כלי, וב"ה ממש טובה בו..

ואני גם ממש טובה בספורט.. (והייתי אפילו בנבחרת)

אבל כמה זמן לקח לי עד שנהייתי טובה בלנגן?! כמה שעות ישבתי וניגנתי? ה-מ-ו-ן!

ובלימודים, כמה השקעתי.. ועדיין!!

חוץ מזה שנראה שיש לי הרבה חברות אבל אני מזה לא מרגישה את זה.. יש דברים שנראים לך מהצד שלך מושלמים וטובים אבל יש עוד הרבה דברים שאת לא רואה.. אפח'ד לא נולד מושלם!

תביני דברים לא באים מעצמם.. לאפח'ד לא קל להוציא כל הזמן 100 ולהיות מושלם בהכל.. אבל עובדים על זה!!

אי אפשר לבוא לבנות שנראות מושלמות ולהאשים אותם..

וכן אני יודעת מה זה לא להיות מוצלח!! גם אני הייתי כזאתי..

אבל לקחתי את עצמי בידיים!! וזה לא היה קל.. אבל דוגרי את לא יכולה לבוא ולהאשים את הבנות המושלמות שלא מושיטות לך עזרה.. את צריכה לנסות ולהתאמץ ואת יכולה להעזר בהם..

וממה שאני חושבת הם יעזרו לך בכיף באמת!! אבל רק תגידי..

נכון....הסטלן הקטן

אבל מריך להבין שכולם מקנאים בכולם....ואין מה לעשןת,"הדשא של השכן ירוק יותר"....אבל צריך גם לדעת שלפעמים אדם נראה משו מסוים מבחוץ אבל מבפנים הוא דבר אחר לגמרי...ואנחנו לא צריכים להסתכל על אחרים....אא"כ רוצים ללמוד מהם....

מסכימה ומוסיפה על דניאלהאנונימי (פותח)

אני לא יודעת איך זה אצלכם,

אבל אצלנו-לא כל מי שיש לו 100 בלימודים הוא מוצלח בהכל,

יותר נכון-אני חושבת שאין אדם כזה בעולם!!!!

ובתור בת עם ממוצע גבוה מאוד שהלך לי בקלות,

אני שונאת את היום של החלוקת תעודות!!!

תנסו לחשוב רגע מהצד שלנו-

איך שאתה יוצא מהכיתה עם תעודה שבכלל לא הפתיעה אותך כולם מתנפלים עליך עם:

-נו, הציון הכי נמוך שלך 95???

-קבלת עשר מאיות או יותר??...

-מה הממוצע שלך?99.999999

-יא שמנה, אל תתקרבי אלי בכלל...

וכמובן שהכל בצחוקים ובנימה מבודחת וחברית ביותר

אני לא יודעת מה זה עושה לאחרים-אבל אותי זה מעצבן, זה מעצבן ומציק-

כי הופכים אותנו לחריגים!! ולהיות חריג זה לא נחמד בכל מצב!

אתם יודעות איך אני מתה לתחושה של הצלחה אחרי מבחן שהשקעתי בו ת'נשמה?? ואני בכיתה ט' ועדיין לא הרגשתי את זה בחיים!!!

לא היה לי מבחן השנה שקבלתי פחות מ80!!

לא בקשתי את השכל הזה!! אני לא מתלוננת עליו ואני מנסה לעזור עם הכשרון שלי לכמה שיותר אנשים, באמת!!!

אין לי שום כוונה לפגוע באף אחת!

אבל לפעמים בא לי לצעוק לעולם-תפסיקו לצפות ממני, תנו לי להיות ילדה רגילה כמו כולם!!

-----נק' למחשבה...

נ.ב. אולי זה נשמע שרע לי בחיים-אבל ממש ממש לא!! טוב לי ואני מאושרת אבל זה קטע שכל כך מפריע לי שכבר נמאס לי...

חשבת פעם על האלה המוצלחים...טינטין

שנכון שהם מקבלים כל הזמן 100 והם לא צריכים להתאמץ בשביל להבין או להצליח,

אבל... גם להם יש בעיות! גם להם קשה בחיים, ויש להם בעיות שאת לא יודעת עליהם, שהם מנסים להסתיר מכולם כדי שיחשבו שהם מושלמים!

אז זה לא שייך להגיד שתרחמו על האלה שמתקשים,כי אם כן אז צריך לרחם על כולם כי לכולם יש קשיים!! ולפעמים אפילו הקשיים של האלו המוצלחים יותר גדולים מהאלו עם הבעיות.

זה מחרפן אותי שכל הזמן מרחמים על הבעייתיים בחבר'ה ולא חושבים על האלו שנראים שאין להם בעיה אבל באמת יש להם המון העיות שלעולם לא תרצי לקבל אותם!

אני שיא המסכימה איתך..סולמנדרה

אבל ניראה לי שצריך לחייך גם לאלה שהממוצע שלהם הוא מאה, אבל מבחינה חברתית לא שמים עליהם כ'כ..

כאילו יש לנו כאלה בנות בשיכבה שהם אולי C הטובות בלימודים אבל אין להן חברות.. אז גם לאנשים כאלה צריך להתייחס..

אי...נטמוווס

כשאתה מסתכל עם בן אדם כעל מצליח בגלל הציונים שלו זה מעליב! בואנ'ה יש פה בן אדם, עם תכונות עם מחשבות, דעות ורגשות ואתה מצמצם אותו ל100 במטמתיקה?!

מה? גם לטובים בלימודים יש קשיי'ם? עוד מעט תגידו לי שגם למי שיש עינים יש קשיים.

אמרת לשים לב ל''אלה שבשוליי'ם'' מה זה שוליי'ם?

צריך להשתדל לשים לב אחד לשני ולנסות להיות שם ולעזור כשצריך.

איזה מתוקה את.. למה שלא 'נשים' עלייך?דניאלה .ד.

קודם כל שלום לך!

אני רוצה להדגיש לך כמה נקודות חשובות.

א'. מי שמבחוץ נראה 'מושלם' הוא לא בהכרח כך מבפנים בעצם הוא לא מושלם בכלל.

אף אדם בעולם לא דיבל מתנה שנקראת שלמות אלא אם כן תראי לי אחד כזה ותוכיחי לי.

ב'. איך אומרים? הדשא של השכן תמיד הרבה יותר ירוק.

אז את מצליחה בצורה מעשית בחיים והם יותר במבחנים ובלימודים, אבל בעשיה? מצוות? התנדבויות?

לא כולם מצליחים.

ג'. אני אישית חברה של של אלה ה'לא מוצלחים' איך שכינית אותם.. אין כזה דבר אדם לא מוצלח יש כזה דבר מוצלח לא בתחום של האחר.

ד'. מתוקה את אדם עם המון אהבת ישראל- אשרייך. ברוכה הבאה לפורומינו!!

נשמח לשמוע ממך תמיד בע"ה שנזכה שזה יהיה ר-ק דברים טובים מכולם.

ה'. חיוך קטן? או גדול? חושף שיניים

שבת שלום אחותינו!

אולי חשבת פעם עלינו? המושלמים לדעתך?אנונימי (פותח)

למה אנחנו חושבים שאנחנו כאלה מושלמים?!?

את חושבת שזה שאנחנו מצליחים בלימודים הופך אותנו למושלמים?!

את חושבת שאנחנו חושבים שאנחנו מושלמים?!

זה שיש לי 15 מאיות בתעודה הופך אותי למושלמת? 

אז זהו שלא!

את יודעת איך אני סובלת בגלל השכל שלי?!

מעולם- פשוט מעולם לא הייתי מקובלת בחברה.

מ-ע-ו-ל-ם!

ואת יודעת למה?

זה לא כיתה שלמה, ממש לא! זאת האחת-שחושבת שאני מושלמת, חושבת ורע לה,

את יודעת כמה סבלתי מהחברה?!

"לא, היא גאון, סתם זבל." 

"היא פותרת תרגילים במת' להנאתה."

"חנונית"

כן, כל הזמן זורקים לכיווני אמרות מזלזלות.

נכון אני אדם מאושר?

ואת מנסה להבין אותי?

אבל זה לא משנה את הסבל שלי.

את לא יודעת איך זה הרס אותי.

תמיד, תמיד השתדלתי להתחבר לבנות היותר שוליות, והן דחו אותי.

למה?!

כל הרגשי נחיתות האלה. כל הזמן היו להם רגשי נחיתות. כל הזמן הן חשבו שאמרו לי לפנות אליהן גם שבאתי מרצוני האישי.

כן, אלה שנחשבו נחותות, לא זוהרות, לא חכמות, לא מקובלות .

אני רציתי את חברתן, והן, הרגישו שזה חטא להתחבר אלי, לא לרמה.

אז יופי.

הכל מווווושלם נכון?!

מושלם!

החיי חברה שלי מושלמים.

והנפש שלי, בכלל לא הגעתי אליה, מה אני אגיד לך, מושלמת.

היא מתוסבכת ברמות.

מעניין אותי איך עוד לא געתי לפסיכולוגית.

וכן, חשבתי על אלה, ולא, לא דחקתי את המחשבה הזאת לצד.

מה? זה שאני טובה בלימודים הופך אותי לאדם שלא יודע לאהוב?!

היה לי ממש רע לראות את ההכללה הזאת.

אני מעריכה את האנשים שאת כתבת .

מ-ע-ר-י-כ-ה!

אבל הערכתם פעם אותי?

אני ממש מקווה שתקראי את זה וכן, גם שתפנימי.ותגיבי.

כי גם לי קשה.

חחחח... יש לי חברה שכשאני מקבלת פחות ממנה*reut*

היא יורדת עלי וכשאני מקבלת יותר ממנה היא אומרת לי שאני חננה...

היי, תקשיבו...עכבר הכפר

אל תפלו עליי, אני בסה"כ כתבתי מה שאני מרגישה...

אני לא יודעת מה אצלכם, אבל אצלנו כל הבנות שלא נראות כאלה מרשימות,

נשארות אוטומטית בשוליים...

אני ייודעת שזה נשמע מוזר, אפילו מקומם, אבל זה מה שקורה אצלנו, וזה מה שדחף אותי לכתוב את זה...

לא מתנפלים, פשוט מגיבים..אנונימי (פותח)

מצטערת אם זה היה נראה ככה, זאת לא היתה הכוונה.

גם אנחנו כתבנו את מה שאנחנו מרגישות.אנונימי (פותח)
זה בסדר=)עכבר הכפר
ומהצד השני...אנונימי (פותח)

בס"ד!

בתור אחת שנמצאת בצד השני...

ראיתי שמישהי כבר כתבה את הכיוון הזה, אבל אני רוצה גם לכתוב:

אין מושלמות.

אני מקבלת 100 בכל מבחן. מ-50% מהשיעורים אני מבריזה. מעוד 40% אני משתחררת, וב10% האחרונים אני ישנה או כותבת שירים. מחברות אין לי, גם לא ספרים. ש"ב עשיתי פעם אחרונה לפני שנה כנראה, ורק לבחינות אני ניגשת, ועושה לפעמים עבודות.

ונמאס.

נמאס לא לעבוד ולקבל 100. אני מתה להשקיע, להתאמץ. שונאת לקבל 100 בלי ללמוד.

לאנשים מהצד זה נראה כל-כך זוהר, נכון?! אבל כשאתה בפנים אתה יודע- זה סיוט.

אדם אוהב לעמול, להשקיע, ולראות תוצאות. לא כיף לקבל 100 אוטומטי, ולדעת שכנראה אפילו לא בדקו את המבחן שלך, רק סימנו V וכתבו מאה. אני מתה לכתוב פעם שטויות במבחן. כנראה אני אקבל 100 בכל זאת. ואני באמת יודעת את החומר, זה לא סתם... אבל אני לא רוצה.

חשבת על ההרגשה של להתחבר לבנות, ולדעת שבנות מתרחקות ממך מקנאה?! ואני ממש לא מוחצנת... אניצ לא מספרת כמה קיבלתי במבחנים, לא מראה תעודות, לא מספרת על כל מה שאני לומדת מהצד,  לא מפרסמת את השירים שלי, את הסיפורים שזכיתי בהם בפרסים. לא מספרת על הזכיות שלי, לא שופכת חומר שאני יודעת, לא מנגנת כמעט ליד בנות...

את יודעת מה ההרגשה של להיות מוכשר?! זה מדהים. וכשאתה יותר מידי מוכשר?! נורא. כי אני לא מתאמצת, והכל מצליח לי.

ושוב, אני לא מחצינה את זה. אבל כולם יודעות. וזה נורא. בסופו של דברזה מתגלה הרי. ואז מתרחקים. כי לא כיף להיות עם מישהי שלא ברמה שלך. לא נחמד ללמוד למבחן איתי. אני כבר יודעת את החומר, וכמה שאני מסתירה את זה- ככה זה בולט. ואז אני מקבלת את המאה שלי, והבנות שסביבי מתלהבות מהתשעים שלהן. ואני מחייכת, מעודדת.

ומה את חושבת, שלא מקנאים?! ואז החברה מתרחקת ממך... כי לא כיף להיות עם מישהי שלא ברמה שלך.

ואני יושבת ומלמדת בנות באופן קבוע. באמת, ובמסירות. אבל מה זה משנה?! אני טובה כדי ללמד, לפני מבחן, כדי לעשות איתי עבודה... אבל אני לא מספיק בסטייל כדי לשחק איתך בהפסקה או לדבר שיחה רצינית.

כמה שנאתי את זה... שנה שעברה היו באות אלי בנות מסוימות לפני כל מבחן. הייתי עומדת, מסבירה להן הכל, על ההפסקות שלי, בבוקר התפללתי מוקדם בבית ולימדתצי אותן בבי"ס, הייתי עושה הכל כדי שיצליחו. בנות באו אלי לקבל מחברות מסוכמות להפליא. הפסקה אחר-כך הייתי אוויר, כלום בשבילן.

וכל החיים קיוויתי להגיע לשלב שבו אני מתאמצת. ובכיתה א', כשישבתי עם שולחן "הבנות שכבר יודעות", אמרו לי שבכיתה ד' אני אהיה כמו כולן. ובכיתה ד', כשנשארתי עם תעודה שכולה 100, אמרו לי לחכות לכיתה ז'. ובכיתה ז', אמרו לי שזה יקרה  בכיתה ט'. וכל השנים האלו ישבתי והייתי תלמידה טובה עם מחברות, כי אמרתי שזה זמני ההצלחות שלי, וכדאי שאני אתרגל לסכם, כדי שיהיו לי הרגלי למידה.

ועכשיו אני בט', ושוב אני מצליחה אוטומטית. וזהו, נשבר לי. שברתי את הכלים. לא רוצה יותר ללמוד ולהשקיע סתם. את המאה הזה אני מקבלת בכל זאת.

והחברה שמתרחקת. וזה שאת מדברת עם בנות ואף אחת לא מבינה. ושלא יעבדו עלי שכן. אני רואה את זה בעיניים. אף אחת לא רואה את המצב שלי.

אז זה לא נחמד להיות מושלמת. וזה שאני מנגנת מושלם, וזה שאני נראית טוב, וזה שאני גאונה, וזה שאני גמישה, וזה שאני מוכשרת, ויצירתית, וציירת... כל זה כבר נמאס.

ואני לא יודעת איך נשארתי שפויה. כי בנות אחרות במצב שלי היו משתגעות.

ממני, המושלמת.

שונאת שמנצלים אותי...עכבר הכפר

בדיוק ככה עושים בכיתה שלך. מנצלים אותך. ומה שאני הכי שונאת בעולם זה ניצול.

אני לא יכולה להגיד שאני מזדהה איתך, כי אף פעם לא הרגשתי את זה....

אבל את כותבת בצורה כזאת, שגורמת לבנאדם להכנס לנעליים שלך.

את צודקת. צריך להסתכל תמיד על הצד השני, וזה הבעיה שלי.

אני לא מספיק מסתכלת. אבל עכשיו פתחת לי ת'עיניים.

תודה!

אותו דבר בדיוקאנונימי (פותח)

אני שוב מוסיפה על מה שכתבתי מיקודם.

כן, אני ב''ה צריכה לעבוד על לימודים, ועובדת על לימודים.

ובכנות- אני גם נהנת מזה. כן, נהנת ללמוד, נהנת לדעת, להרחיב אופקים.

ועכשיו נסו להבין, איך זה לשבת בבית ולפתור להנאתך תרגילים במ''מ, ואז מחר כולם קוראות לך חננה.

הרגשה נוראית! או בתעודה, כדי לא להרגיש שונה, אני מסכימה לבנות לראות (אם אני לא נותנת, אז זה נהפך ל-"עזבו, הכול מאה אין מה לראות..") די! זה לא נעים! באמת! וכמה הייתי רוצה להיות יפה קצת יותר כמוך, או מוכשרת בציור קצת יותר כמוך. חס וחלילה! אני כ''כ מאושרת במה שיש לי! אני רק אומרת שגם לי כמו כולם יש רצונות.

באמת, מי אתם שתדעו מה עובר על אנשים? תשמחו במה שיש לכם!

כבר כתבתי מקודם מה אני חושבתאנונימי (פותח)

אבל את הוצאת את זה יותר נכון ממה שהצלחתי לבטא...

זה לא נעים להיות חריג..

וגם אני מתפללת יום אחד שאני אצטרך להשקיע בשביל לראות הצלחה!!!

בנאדם צריך אתגרים בחיים

וכשאין לו אותם-זה מתסכל, מתסכל מאוד!!!!

א-י-ן בנאדם מושלם.מרב14

לי יש כישרון מטורף בלימודים אבל אני נראת זבל ואין לי שום כישרון במוזיקה.

מישי אחרת היא הכי מקובלת בחברה, אבל לא הולך לה בלימודים.

מישי אחרת נראת טוב, מצליחה בלימודים, במרכז החברה, אבל אמא שלה חולה ויש לה הרבה בעיות בבית..

לכל אחד יש את ההתמודדיות שלו.

החוכמה, או בעצם ה'מושלמות' זה לדעת לתת מהכישרונות שלך, מהדברים שאתה טוב בהם בלי להתאמץ, לאחרים.

מי שבמרכז החברה צריכה לעזור למי שפחות, כי מה אכפת לה, בכל מקרה היא תהיה 'אין' בחברה, גם אם היא תתיחס גם לזאתי...

מי שטובה בלימודים שתעזור למי שפחות, שתשב בסבלנות ותלמד איתה למבחן...

ועוד משהו לא כל כך קשור-

כל הבנות שכתבו שהן לא אוהבות להצליח בלימודים בלי להשקיע..

אני לא מבינה איך זה!!

זה הכי יף בעולם להצליח בלימודים בלי להשקיע!

---אני מי שכתבה את "ומהצד השני..."---אנונימי (פותח)

בס"ד!

רק שלא יתבלבלו... אני זאת שכתבה את "ומהצד השני...", ולא כתבתי כאן שום דבר חוץ מזה (אחרת היו לי פיצולי אישיות חמורים).

מרב14-

אמרתי כבר שזה נראה כיף... אבל זה כ"כ לא.

מהצד השני, לא כיף להשקיע ולא להצליח (אני חושבת. זה אף פעם לא קרה לי...).

בן אדם אוהב לראות תוצאות... תוצאות לא באות בלי פעולה. המשמעות של תוצאה זה עבדתי-הצלחתי, לא אחרת, אין קיצורי דרך. ומי שקיבל קיצורי דרך, לא מרגיש הנאה מזה.

איך להסביר?!

אני מתה לעבוד על משהו. לחוות את התחושה הזאת של הסיפוק על משהו שעבדתי עליו. להרגיש שעשיתי משהו, שהתאמצתי. זה נחמד לאכול כל יום עוגה טעימה, אבל כשאת מכינה אותה זה הרבה יותר כיף...

עוד לא חוויתי את זה. רוצה להרגיש את "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו". אבל לא יכולה. כי אני קוצרת בלי לזרוע...

לא נחמד.

אני צריכה תחושה של להשקיע במשהו. דוגרי- את חושבת שזה היה טוב אם אפשר היה לחבר לכולם USB למוח, ושיידעו הכל? אז מה היתה התכלית?! בשביל מה לקום בבוקר אם הכל עשוי, אתה יודע הכל, ואין מה לעשות?! אז ב"ה יש מה לעשות, ולפני שהעולם יהיה מושלם (משיח, ביהמ"ק וכו') תמיד יישאר מה לעשות... אבל זה לא זה.

פעם הייתי יושבת להנאתי לקרוא כל ערך מזדמן בוויקיפדיהכ. קראתי אנציקלופדיות לשעות הפנאי. תרגילים במתמטיקה אני עדיין פותרת לכיף.

ואני מתה לחוות סוף-סוף את התחושה של סיפוק.

זה כ"כ מרגיש  רע להצליח תמיד...  ואני אגיד יותר מזה- אתה מרגיש לא שייך לעולם. כי כולם שונים. ואתה פשוט חריג. ואף אחד לא מבין, אף אחד. והבדידות... זה באמת יכול לשגע אדם. לא מעט גאונים מתו משוגעים... הם פשוט לא הצליחו להכיל את השכל שלהם. הם היו חריגים.

כ"כ רוצה להתאמץ קצת, להכנס לשיעור כי אני צריכה את זה. ללמוד בכיתה, לעשות ש"ב, ללמוד למבחן.

להרגיש את הסיפוק הזה.

כתבתי רק על לימודים, אבל בכיף יכולתי לכתוב גם על הנגינה שלי לדוגמה. זה פשוט פחות מובן למי שלא מנגן. אבל דוגמא ממש קטנה, הכי שולית בערך- אני לומדת תאוריה, עם קבוצה של ילדים שכבר למדו 3 שנים... זה אמור להיות תאוריה שנה רביעית. אני שנה ראשונה... התחלתי מ0, באמת... אבל עכשיו השיעורים קלים לי מידי. אני גומרת תרגילים ראשונה, יודעת את הכל מתוך שנה, ומבחינתי אנחנו מתקדמים לאט... השלמתי חומר של 3 שנים בפחות מ-3 חודשים, וגם את זה לא ישבתי ממש ללמוד, פשוט קראתי וידעתי לישם.

נקודה למחשבה: בחברה, יש חריגים. חריגים ברמות שונות, אבל חריגים.  יש חריגים למטה (בעלי מוגבלות מוחית-פיגור) ויש חריגים למעלה (גאונים). אבל גם אלה וגם אלה חריגים.

ו*חנוש*-

אני באמת ממש מעריכה את מה שכתבת... פשוט חשוב לי שיבינו גם אותי. אני לא ביקשתי להיות כזאת. ואם הייתי צריכה לבחור- הייתי בוחרת להיות ממוצעת+, אולי טובה בלימודים, אבל לא מידי.

אגב, את כותבת ממש יפה

ולסיום, משהו ששמעתי מחברה:

חנה מבקשת בתפילתה שה' יתן לה ילד שהוא "זרע אנשים". מה זה "זרע אנשים"?!

אני לא זוכרת מי מפרש- "זרע אנשים" ז"א נורמאלי, ממוצע. לא גבוה ולא נמוך. לא אדיוט ולא טיפש.

למה?!

כי רק אדם שהוא ממוצע יכול להיות מנהיג, להוביל. רק מי שמתחיל כמו כולם ושווה לכולם יכול להוביל את כולם, כי הוא כמוהם.

ממני, ה"מושלמת"

שבת שלום!

אני באמת מבינה אותך....עכבר הכפר

באמת שאני מבינה אותך. ואולי את ההרגשה שלך, שאת מצליחה בלי להתאמץ, למרות שאת רוצה להשקיע,

נסכם בזה-"לא יגעת ומצאת-אל תאמין.

יגעת ומצאת-תאמין"

הבנתי אותך נכון?

שיהיה לכולם שב"ש!!

השם של כולם, כנסי>>>מרב14

אני יכולה להגיד לך- גם אני טובה בלימודים.

אין לי ספרים, אין לי מחברות, בשיעורים אני מדברת, מציירת, מתכתבת בהודעות, כותבת שירים מכינה צ'ופרים ופעולות, ישנה, ו... מה לא. הדבר היחיד שאני עושה בשיעור שקשור לשיעור זה מבחן ואני מקבלת 90-100.

ואני מבסוטה מזה.

בלימודים אני לא צריכה להתאמץ, אז יש דברים אחרים שאני צריכה להתאמץ בשבילם-

"אוף, מרב, איך את לא לומדת ומקבלת 100, ואני משקיעה ומקבלת 40?? זה לא פייר.."

"לא יודעת איך זה.. רוצה ללמוד איתי למבחן באזרחות?"

[לא משעמם לי. יש לי הרבה מה לעשות בבית, ואני מתה מעייפות, ובכלל חשבתי היום להיפגש עם כמה חברות ונכין ארוחת ערב, אבל יותר חשוב לעזור לה]

אז למדנו איזה 4 שעות, חזרנו על כל החומר עד שהיא ידעה אותו.

כשחילקו מבחנים לא כזה עניין אותי לראות ת'מבחן שלי, מיד הלכתי אליה - "כמה קיבלת?"

"65!!!!"

"די איזה כיף!!!"

"תודה שלמדת איתי..."

וואו. איזה סיפוק.

וזה רק דוגמא. יש עוד מלא מלא מלא דוגמאות כאלה.

דיאטה (אין כמו סיפוק של להסתכל במראה אחרי חצי שנה של דיאטה..)

לעזור בבית, להשקיע באחים..

הדרכה..

ועוד מלא..

זה שקל לי בלימודים זה לא אומר שאין לי סיפוק!

מוזמנת לאישי..

היי...אש"ה

קראתי כאן כמה תגובות (אבל לא קראתי הכול אז יכול להיות שאני אחזור על משהו שאמרו), והייתי חייבת להגיב.

אני מקבלת לרוב 100 במבחנים ובתעודה, די מקובלת בחברה, אוהבת מאוד ללמוד וכו'.. כמובן שיש לי התמודדויות- אמא שלי היא הרכזת החינוכית בבית ספר, ובכללי אני לא כ"כ אותו סיגנון כמו חברות שלי, אבל אני לא מרגישה מתוסכלת!!
התגובה שלי מיועדת למי שהגדירה את עצמה כ"מושלמת" (היו כמה) - למה אתן מנסות להוכיח שגם קשה לכן??? אני מודה, לא תמיד זה כיף לקבל מאה, ואני הרגשתי את זה הרבה זמן, ועד היום אני קצת נבוכה כשאני אומרת את הציון שלי, כי אני יודעת שחברות שלי מתוסכלות מזה, אבל שוב, אני מודה- אין לי הרבה קשיים. (יחסית לחברות שלי).

אני לא מרגישה מתנשאת (למרות שלפי ההודעה שלי זה נראה שכן), וגם חברות שלי מרגישות את זה ולכן אני די מקובלת.

*חנוש*- רציתי להגיד לך שמאוד עניין אותי מה שכתבת והפנמתי את זה מאוד... ובכל זאת רציתי להגיד לך, כמו שעוד כתבו- מושלמת לא תמיד = כיף... עכשיו אני יחסית סבבה, אבל היו תקופות יותר קשות..

אני מקווה שהבנתם את מה שרציתי להגיד כי כתבתי לא כ"כ ברור...

אש"ה

היי... אני שוב "המושלמת"<צ>אנונימי (פותח)

בס"ד.

כן, זאת החופרת מההודעה "ומהצד השני...".

שונאת להראות מושלמת, להיות יותר טובה מכולם בקיצוניות.

כי זה לא בא לי רק בלימודים. זה בהכל- אני מנגנת הכי טוב, מבינה במוזיקה הכי טוב, קוראת הכי מהר. הילדה הכי בוגרת, הילדה הכי מקשיבה, הילדה הכי גמישה, הילדה שכולם אוהבים, יש שמכנים אותי "יפה, ויש שמוסיפים "יפהפיה" (אני לפחות חושבת שבמראה החיצוני לא התברכתי מי-יודע-מה), הילדה הכי יצירתית, הילדה שכותבת הכי יפה, הילדההכי רגישה, הילדה הכי "דוסה", הילדה הכי רצינית, הילדה הכי צנועה...

אני אומרת את זה לא מגאווה- אני בשם בדוי, וממש נהנית מזה- אבל כדי שיבינו אותי.

כי מתישהו נמאס. מבחנים- כבר לא אומרת ציונים. אבל איך סבלתי מציונים טובים. בנות פשוט שנאו אותי כשקיבלתי 100 והם ציון נמוך. בנות פגעו בי כשזכיתי בתחרות ולא הם. בנות דרכו עלי כשניצחתי את כולם במחניים.

אני כן מלמדת בנות לפני מבחנים במתמטיקה (בשאר המקצועות שיעזרו עם בנות אחרות, יש בנות שיודעות להסביר לא רע בכלל. מה גם שעד המבחן אני אף-פעם לא יודעת מה החומר...), ויש לי 2 חברות שאני מלמדת אותן כל שבוע פעם-פעמיים מתמטיקה כל אחת לבד.

אבל-

לחברה (לא לילדה בודדת, אלא לכל הציבור החברתי) נמאס ממני, האמת, ולי נמאס ממנה. כשלא אמרתי ציונים, התגובה היתה "זה בטוח 100". אני לא אשכח שהיה לנו מבחן ענק וקשה על המון-המון-המון חומר במתמטיקה יום למחרת פסח, וכולם התלוננו עליו שעות... הממוצע הכיתתי היה 40 ומשהו. הציון השני הכי גבוה היה 80. השלישי היה 75. כשלא הסכמתי להגיד ציון, הלכו למורה לשאול מה הציון הכי גבוה. יופי, אז עכשיו כולם ידעו שקיבלתי 97. נפלא.

ונמאס להצטיין תמיד כמעט.

כולם התרחקו ממני. והאמת, אני מבינה אותם. כי לא כיף להיות ליד מישהו שתמיד תעמוד בצל שלנו. באמת שאני לא נותנת הרגשה כזאת. השנה הסתרתי על עצמיט הכל. אף-אחת בשכבה שלי לא באמת יודעת "כמה שכל יש לי", מה היכולות שלי, ואפילו לא חצי מהכשרונות שלי. אבל כולם מרגישות את זה בערך, את הידיעה שאני יותר מהם בכמה תחומים, שמשום מה בני אדם מעריכים אותם המון. לפעמים יותר מלב-זהב ויראת שמים.

אחותי הקטנה, נחשבת חכמה מאד, אבל, נו, אין לה את "השכל שלי". הזכרון לא ממש צילומי, ההברקות לא זורמות. היא מקבלת מאות ו98, עם ממוצע 99.999 בתעודה בערך, אבל היא כן מתאמצת.

איך שאני מעריכה אותה. אני בין הבודדות שממש מעריצות את אחותם הקטנה. אין לה אולי שכל כמו שלי, אבל מידות יש.

אני צריכה לזוז, אבל זה בכאמת לא כיף להיות חריג, גם אם הכל קל לך ואת גאון.

טוב, די שכנעתם אותי..שירה חדשה =]

להשם של כולם! (שתיהן)..

אני ממש מסכימה אתכן, ואל תשכחו שאני גם הייתי במצב הזה, פשוט עכשיו כבר אני מרגישה שיותר קל לי..

הממוצע של התעודה שלי משנה שעברה הוא באמת 98.5, (ירד לי הממוצע על ספורט) ולא תמיד זה כיף אפילו לרוב זה בכלל לא כיף, אבל הנקודה שקצת עצבנה אותי היא שכל מי ש"מושלמת" ניסתה למצוא תנקודת תורפה שלה. בגלל זה אני אומרת: היו תקופות שהייתי חוזרת כל יום בוכה הביתה. אני זוכרת הרבה שיחות עם אמא שלי שאמרתי לה "למה אני חייבת להיות ככה? איך זה שאני לא יודעת להכשל?" ועוד מלא דברים, אבל מאז גדלתי והיום אני כבר יודעת להגיד תודה. כן, תודה על הכל. שכל זה לא דבר ברור מאליו בכלל, וכל מי שיש לו צריך להודות על זה. ובזכות התובנה הזו היום הרבה יותר קל לי, אני מרגישה מאושרת, דבר שלא הרגשתי בכלל בתקופה "ההיא" שברוך ה' די עברתי אותה. הטיפ שלי הוא פשוט- תודו לה' על המתנה הזאת, תשמחו בה ותשתמשו בה, והכי חשוב- תעזרו לאלו שלא קיבלו אותה. למדתי עם חברה למבחן והיא קיבלה בו 97! איזה סיפוק זה היה! מאז לפני כל מבחן אני לומדת עם מישהי, וזה עוזר לשתינו...

בהצלחה ..

אופס,זאת אני, כתבתי מהלינק של מישהי אחרת בטעות...אש"ה
טוב, אז בתור אחת שגם כזאתי...אנונימי (פותח)

יכול להיות שאת, שמקובלת בחברה, ואין לה הרבה קשיים, מרגישה עם זה סבבה שאת 'מושלמת'...

אבל, כמו שראית, יש בנות (וגם אני כזאתי) שמרגישות עם זה ממש לא טוב...

כמה שזה נראה מבחוץ, החיים שלהם קלים, הם לא צריכות להשקיע בכלום, ועוד אמירות כגון אלה...

אז צר לי להגיד לכם, יש לנו הרבה בעיות אחרות, אולי שונות משל כולם, אבל עדיין בעיות...

אני מכירה די הרבה בנות שהם דחויות עקב זה..

בעצם, משהו פשוט, סטיגמות!!

את יודעת כמה סטיגמות יש עלינו???

ולי זה ממש מפריע!! מי, מי באמת מסתכל לתוכנו ורואה את האישיות שלנו??

כולם מסתכלים על החכמה, אנחו הרבה יותר מציונים במבחנים ובתעודה! גם לנו יש רגש [תודו שהופתעתם.. ] !!!

אולי אצלכם בבי"ס, הבנות ממש מקבלות, ואת מרגישה עם זה ממש בנוח, אבל יש בנות שלא!!!

אנחנו, גם אם אנחנו לא מתנשאות והכי מנסות להסתיר את זה, זה מציב לנו מכשולים בדרך...

טוב, ועכשיו ל *חנוש*... (שקלתי הרבה אם להגיב... בסוף החלטתי שכן.. )

אין לי כ"כ הרבה מה להוסיף על מה שאמרו פה... ממש הזדהתי עם השם של כולם! שרשמה את הצד השני.... (*******- אין עלייך.. )

אבל בקשר לשלמות... אני יכולה להגיד לך שאין אף בנאדם שהוא מושלם, וגם אין בנאדם שחושב את זה על עצמו...

יכול להיות שיש אנשים שמשדרים את זה כלפי חוץ, אבל בפנים, הם לא באמת כאלה...

גם לנו יש הרבה מה להשתפר, אף אחד לא אמר שלא... אבל תחשבו על זה גם מהצד השני, אתם תוכלו פתאום להבין הרבה דברים על האנשים ה- 'מושלמים' האלה...

[טוב, אז באיזהו שלב באמצע הפכתי מיחיד לרבים, אני חושבת שזה נכון לגבי הרבה מאיתנו ( ) מוזמנים לחלוק עלי.. ]

[אה.. וגם תודה לכל האנשים השפיצים פה בערוץ שתמיד תומכים ועוזרים, גם ברגעי משבר, ושרואים מעבר לכל הסטיגמות... אין עליכם.. נשיקה ]

חן, את כ"כ צודקת!!מעפר אני באה
אני הייתי "מושלמת".........אנונימי (פותח)

מאיות, כולם אהבו אותי חברתית, שנינות כזאת!

אני יכולה לשתף אותך שהיה משהו אחד שהיה חסר לי מאד וזה- ענווה

רמסתי אחרים והתפארתי ע"י רמיסתם

התגאיתי  ולא הבנתי איזה מתנה יש לי.

תמיד השפילו את האחים שלי כי הם לא היו "מוכשרים", ולי נתנו חוגי מחוננים יקרים- כי ממני "עוד יצא משהו",

כמה מכות חטפתי מאחי!

כמה לא הבינו אותי בבית והייתי בודדה

חיפשתי שיאהבו אותי בגלל האופי ולא בגלל השיעורי-בית שאפשר להעתיק

עם הזמן ה' לקח ממני דברים כדי שאני אכיר אותו, שאני אדע מה מתנות שמיים ומה זה לעמול

לא הכניסו אותי להדרכה- מה שגרם לכולם הלם!

הרי אני הייתי "המושלמת", שכולם רצו להדריך איתה, הייתי המרכז, המארגנת של כל פעילות,

היה ברור לכולם שאני אכנס, ופתאום נשארתי מחוץ לחברה,

לכולם היה מכנה משותף ורק אני- ועוד בת אחת (עם פיגור, אמיתי) נשארנו בחוץ

בכיתי בכיתי ומצאתי את שאהבה נפשי, מצאתי את ה'

למדתי אמונה, חסידות, התחזקתי במידות, בשמירת הלכות

את החברה, הפסדתי- אני לא התרחקתי, המשכתי לבוא, להתנהג כרגיל,

ולכולם היו מבטי רחמים בעיניים, והפסיקו לקרוא לי...

פתאום כבר לא היה לי את כל הביטחון ונולד בי מקום חסר, מקום של ענווה

אחרי שנים, צצו ועלו דברים- שחשהבתי שהם מאחורי: מידות הרגלים

לא ידעתי מה לעשות!

אני הבנתי שיש התמודדויות שמלוות אותך והן צצות שוב לראות מה תעשה הפעם

השם מזמן לכל אחד התנסויות שונות

ורק שתדעו כולם שציונים זה לא הכל!!!

דווקא אחי הגדול- לקח לו 8 שנים לגמור תואר ראשון, בעמל, במאמץ ובעזרת המון שיעורים פרטיים,

והיום הוא מתכנת מחשבים בחברה ממש נחשבת, ואני?

לא מסוגלת להתמודד עם כשלונות או ביקורת כי מעולם לא חוויתי את זה

אין בי את אותם כישורי חיים שיש למי שנופל וקם-

למי שנפל ודרכו עליו ובכל זאת מצא בתוכו את הכוח לקום ולהמשיך לנסות

אני בורחת מהתמודדויות, מתייאשת בקלות, לא מצליחה לעמוד במה שאני מציבה לעצמי,

זה לטווח הארוך פחות טוב ונעים, לדעתי

וואוו...אביב

מדהים אותי לראות את כל התגובות של ההתמודדויות השונות...

קודם כל, זה מלמד אותי המון!! על כמה שאור לחשוב שאצלנו הכל רע ומר ואצל האחרים הכל כ"כ מושלם.. למרות שכ"כ קל ליפול למשבצת הזו של הדיכאון!!

אולי זה כבר חופר, 

אבל רציתי לספר גם על עצמי..

ההורים שלי למדו אותי לקרוא בגן חובה. מכאן התחילו הבעיות.. (אני כותבת בחיוך, סבבה? כי אני מצליחה להסתכל על זה ככה... אבל תבינו ת'רוח שבה אני כותבת - שלא יהיו טעויות בהבנה..)

בכיתה א' כמובן לא התאמצתי בכלל, 1+1? שטויות במיץ גזר.. ועוד למדנו עם בדידים.

אותיות? כשכולם הזיעו עליהן, אני קראתי דבורה עומר.

תמיד זו שמסיימת ראשונה. למזלי, הייתה לי מורה חכמה והיא אמרה לי לעזור לאחרות. רק מה? כבר אז לא למדתי למבחנים. לא עניין אותי שיש, יכולתי להיכנס לכיתה, לשמוע "מבחן" ולהתייחס לזה בקלילות, כמו אל עבודת כיתה..

כיתה ב' - המשיך אותו דבר... 

חשוב לי גם לציין שהיתה ממש חברותית, בחורה קפריזית ועם מה שקרוי "יציאות", ועוד איזה.. ;) הייתי עושה מלא שטויות. לא המרכז של הכיתה, אבל בעניינים, והכי מעניינת באיזושהיא צורה..

כיתה ג', עברנו דירה לישוב קהילתי דתי. זה היה די שוק, יענו לי לא ממש היה אכפת אבל פשוט כי המודעות החברתית שלי לא הייתה כ"כ מפותחת.. התחלתי די רע, "חננה" שקוראת ספרים בשיעורים ובהפסקות... אבא שלי עשה לי מבצע, כל יום שיצאתי החוצה בהפסקה סימנתי "וי" ובסוף קיבלתי איזה פרס או משו.. שתבינו... ולא שזה לא היה ככה בכיתות א'-ב', רק ששם קיבלו אותי ככה, בעיקר בזכות השטותניקיות שלי שגוועה עם המעבר.

קיצור, עם התווית "גאונה" המשכתי את שנות היסודי שלי, והיה לי מההההזה קשה.. פתאום היו כמה שיעורים שלא הצטיינתי בהם, המצויינות שלי שהתבטאה שנושאים העיקריים של כיתות א'-ב' - קריאה / כתיבה כבר לא הייתה כ"כ משמעותית... מה שקרה זה שאני המשכתי להחזיק מעצמי אחת שלא צריכה ללמוד, אבל פתאום הבאתי הביתה 95. איזו בושה ואכזבה... היה לי כ"כ קשה עם זה!! שתבינו, זה ב-א-מ-ת היה סוף העולם עבורי.. כמה בכיתי בפעם הראשונה שקיבלתי 99 בהכתבה! אני!! התולעת ספרים המושלמת בידיעותיה!! איך ייתכן? 

אני חושבת שבסופו של דבר, כל אחד מודד את עצמו בציונים - לפחות רוב האנשים - ביחס ל"הכי טוב בכיתה" ופחות ביחס ליכולות שלו, וחבל. (אני הייתי ה"הכי טובה בכיתה" ומדדתי את עצמי ביחס לציונים של א'-ב'.. נו באמת.. ;))

בכל מקרה, תמיד הפריע לי שאני גאוותנית. אני לא יודעת אם באמת הייתי, אבל הרגשתי ככה וכל הזמן חיפשתי איך להיות בסדר. יותר שקטה. פחות מחצינה את ההישגים שלי. מנסה לעזור לאחרות. את כיתה ו' גמרתי בתור באמת מושלמת, לפחות בעיני עצמי, כי עברתי עבודה מאוד מאוד קשה על המידות, על יכולות חברתיות, וחוץ מזה גם פתאום התחלתי קצת, קצת להתאמץ. 

(נק' שלא הזכרתי היא הקושי ללמוד למבחנים. רוב הרגלי הלמידה מוקנים לבנאדם בשנים הראשונות ללימודיו ולי לא היו שום הרגלי למידה בגלל שפשוט, לא הייתי צריכה אפילו לעבו על החומר לקראת המבחן..)

בכל מקרה, בכיתה ז' עברו עלי דברים שונים ומשונים, לא השקעתי ב-כ-ל-ל בלמידה, קניתי לעצמי שם של מופרעת אדיוטית, זה שהייתי דוסית יחסית לשאר הבנות לא עזר לי... בסוף השנה נהייתי טיפה יותר פעילה, יוזמת, מובילה, חביבת המחנכת וכד'.. באותה שנה, סוף סוף, קניתי לעצמי קצת קצת הרגלים לימודיים... הייתי צריכה לסכם לקראת מבחנים וכד'.. ללמוד קצת.. ;)

בכיתה ח', לא משנה, לא למדתי בכלל - דיכאונות ובלאגנים, ממילא זו לא שנה משמעותית מבחינת מה שלומדים, יו נואו.. ;) אבל כמובן, השנה - כיתה ט' - ממש ממש קשה לי לחזור ללמוד 8 שעות ביום. ללמוד, 8 שעות. כל אחד מהם כ"כ מוזר, בטח שביחד הקושי מתגבר. ועדיין, אני "מחוננת". אני בתוכנית כזו מעפנה לגאונים, שלומדים בה מתמטיקה בצורה קצת שונה מבבי"ס וגומרים 5 יחידות בכיתה י'. נשמע אידיאלי. איזו מדהימה אני - אז זהו שלא. אני מתוסכלת מזה, אני - הכי טפשה בכיתה, כמה נורא. אני צריכה להשקיע כמו שמימי לא השקעתי בדבר. וכמובן, הקושי הרגיל לאזן בין לימודים לחיי חברה - שהתגבר בגלל המעבר לפנימיה, הוא קשה ומועצם אצלי. התחלתי את השנה ברגל שמאל מהבחינה הזו, עכשיו סופסוף הדברים מתחילים להסתדר איכשהוא.

בקיצור, אחרי כל המונולוג המרגש הזה |מוחה דמעה|, כמה מסקנות:

א. מה שאמרתי בהתחלה, בחיים אל תקנאו באחרים. כי באמת, באמת לכל אחד יש את שק הצרות המתאים לו. לא הייתם רוצים את של האחר. ממש לא.

ב. גם גאונים צריכים להתאמץ!! וזה בניגוד ל"מושלמים" (איזו מילה דפוקה!!) האחרים שהתבטאו פה... ;)

ג. נחשוב על זה.. מוזמנים לשתף.

ד. אל תקנאו במי שלא צריך להתאמץ, כמו ש"הצד השני" כתבה, זה ממש ממש ממש מתסכל. לא נעים בכלל. חייבים קושי בחייים. זה פשוט נורא, חור בחיים. אתם לא מסוגלים להבין או לדמיין עד כמה בלתי אפשרי לחיות ככה.

חברים,

שיהיה לכולנו מלאאאא בהצלחה בחיים המעניינים והמאתגרים האלה.. רק בריאות, זה הכי חשוב, בינינו... ;)

אוהבת את כולכם!!

אביב

וואו זה מוזר לקרוא את זהדניאלהה

זה כאילו שאני כתבתי את זה כי פחות או יותר זה החיים שלי

טוב אז....עץ על מים

כל אחד בקשיים שלו..

כל אחד מוצלח במשו אחר...

לכל אחד יש קושי אחר ואין לי כח להרחיב....

אביב סתם שהתחלתי לקרוא מה שכתבת אז כתבת שאת קוראת מגן חובה אז אני עושה לעצמי ואני מגיל 3

שלא תעזו לעשות את זה לילדים שלכם!!

אל תשאלו אותי ה עשיתי בכתה א' בכתה למה קראתי יותר טוב מהמורה בערך.... בלי הגזמה!

גם מהצד השני..*ר*

גם אני, כמו אחרים שהגיבו פה, קיבלתי את התעודות של ה100 כל השנים...

וקינאו בי..

וזרקו הערות כואבות של-"נו מה הממוצע שלך? 99?"

וכשפעם אחת בת אחת קיבלה יותר ממני במבחן, אז כבר הפך לחגיגה כיתתית של "קיבלתי יותר מ****!!"...

לא רוצה לחפור לכם קורץ וגם אחרים כבר כתבו-

גם ה"גאונים" צריכים להשקיע...

ולא הכול כ"כ ורוד..!

כל אחד עם הקשיים שלו בחיים...

יש לי עוד מה לכתוב, אולי בהזדמנות..

והיום, כשאני מסתכלת על כל ה"חכמות" ו"הטפשות"גורנישט

של הכתה, כשחלקן כבר אמהות, רואים שאין שום קשר בין מה שהיה בבית ספר, לבין ההצלחה בחיים היום.

ללללאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!כפרעלייך!!=)

כבר פעמיים מחקתי ת'דעה שלי וה-כ-ל נמחק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אומייגאאאאאאאאדדד אווווווווףףףףףףףףףףף!!!!!!!!!!!

אז בקצרה ממש כי כבר נמאס לי לחפור:

1- אין אדם מושלם,.

2- אין דבר שאין לו יוצאים מן הכלל, מלבד מתמטיקה ומה שכתבתי בשורה הקודמת....

אז בבקשה לא להכליל.

3- אני אישית ממש אוהבת שאנשים מנסים להיכנס לנעליים של השני ולחשוב מהזווית עין שלו....

4- דעתי נאמרה פה בכללי כבר בתגובות, אז אנלא ממש יחפור...

5- תודה רבה לך ולכל מי שהגיב/ה!!!!!!!!!! אני חושבת שאת כולנו זה השכיל ולו במעט!!!!!!

6- לא לשכוח ששום דבר אינו מצליח ללא האמונה בה', וגם אם נראה שלחברתך יש פחות אמונה ממך ובכל זאת היא מצליחה מאוד, יש תחומים שבהם היא פחות מצליחה... אני אישית כבר למדתי שבהכל יש איזון איפשהו... אם בתחום משויים חברתך מצליח מאוד- בתחום אחר שלא בטוח בכלל שהיא עצמה יודעת עליו אז את יותר מצליחה ממנה....

7- הרבה פעמים זה לא נתון לבחירתנו רמת ה'מושלמות'... ולכן יש להתמודד עם המציאות...

8- שבוע טוב ומבורך, מלא בעשיה והצלחה!!!!

ועדיין...תל-אביביתאחרונה

למרות כל מה שה"מושלמות" כתבו...

אני כן חושבת שיש מספיק ואפילו הרבה בנות שב"ה -כמו שחנוש כתבה- הולך להן טוב בלימודים, מראה, חברתית, וכו..  והן לא מספיק מתייחסת לבנות אחרות, או אפילו דורכות עליהן...

ואני לא ומרת שלבנות האלה אין קשיים, כי זה לא קשור..

לפי מה שהבנתי חנוש התייחסה בעיקר לאלה שהולך להן חברתית, לאוו דווקא לימודית (הרבה פעמים זה ביחד, ואז זה מוסיף, אבל לאוו דווקא), קיצר, שהן, ה"מקובלות", צריכות יותר לשים לב לבנות שלא..

ולשים לב גם לבנות ה"חננות"- לאור מה שכל אלה שפה למעלה כתבו...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך