טוב, זה קצת מסובך, אבל יכול להיות שזה הפורום הכי מתאים לשאלה הזאת, אני לא יודע.
אני שמיניסט, ולפני שנתיים הכרתי מישהי דרך האינטרנט, והתחלנו להתכתב. התכתבנו המון במשך תקופה ארוכה, וצמח מזה קשר נפלא, אך החלטנו שלא להפגש כדי לא להכנס למצבים בעייתים (יש לציין שגם אני וגם היא מה שנחשב היום "דוסים" ואפילו מאוד... אבל סתם ככה אני לא אוהב הגדרות שכאלה). עכשיו, המון פעמים היו לנו התלבטויות רציניות להפסיק את הקשר, למרות שהוא תרם לשנינו בהמון תחומים (יש לציין שכמעט ולא נגררנו לדיבורים לא ראויים, ובכלל) - ואכן מספר פעמים נסינו לעשות הפסקה בקשר וזה לא עבד, אבל שנינו ידענו שזה לא הכי טוב קשר כזה בגיל שכזה - גיל צעיר לכל הדעות. לפני חצי שנה החלטנו באופן סופי שאנחנו חייבים לעצור את הקשר, בשביל שנינו. עצרנו את הקשר בלי הבטחה להמשך, אבל עם ידיעה שאולי בעתיד נחשוב שזה רלוונטי ונבדוק התאמה לנישואים. עכשיו, אני נמצא בבעייה רצינית - כמו שכבר ציינתי, מעולם לא נפגשנו (רק שלחנו מספר מועט מאוד של תמונות זה לזו ולהיפך), ואנחנו גרים די רחוק אחד מהשני. אני מתכוון כמובן שנה הבאה ללמוד בישיבה, ודרך הצעה כלשהי של המדריך שלי הלכתי לבדוק ישיבה שנמצאת בעיר שלה. אני חייב לציין שדיי התלהבתי מהישיבה שם, ואני חושב שהיא דיי מתאימה לאופי שלי, ובקיצור, היא נמצאת גבוה בדירוג הישיבות שבדקתי עד היום. אבל אני חושש. אני פוחד שאם אלך לישיבה שבעיר שלה, עצם המגורים שלה בעיר יפריע לי בלימוד, ואולי יהיה לי רצון ללכת לראות אותה - אפילו שאני יודע שהיא ממש לא רוצה ושזה ממש יפריע לה, כי היא רוצה להיות כולה בתוך השירות לאומי בלי קשרים מהצד. חשש נוסף שלי הוא שאולי אני רואה את הישיבה באור חיובי כל כך הרבה בגלל המגורים שלה בעיר, שאולי יש לי חלומות ופנטזיות שככה אני אוכל להחזיר את הקשר (חשוב לציין שכמה שהיא ביקשה שננסה לשכוח מהקשר ולמחוק אותו, עדיין מאוד קשה לי - חצי שנה אחרי - לשכוח, ומאוד קשה לי לפעמים, ואני עדיין מרגיש מאוד קשור אליה, אפילו שזה היה "רק" התכתבות, ולא אכפת לי כמה תצחקו, אם תצחקו). - ואולי באמת הישיבה ההיא לא כל כך זוהרת...
בקיצור, מה אתם אומרים?
האם בגלל אותה בחורה עדיף לי לא ללכת ללמוד בישיבה ההיא, מהסיכון שאולי זה יגרום לי לטרדות נפשיות?
או שמא אם אני חושב שזה מקום שמאוד יתאים לי נפשית, עלי ללכת ללמוד שם בכל מקרה?
ואולי בכלל אני חושב ככה על הישיבה רק בגללה?
אשמח לתגובות, הערות והארות...

, (ובמקביל- כמובן שגם לשאול אותה על כך), ורק אחרי שזו תיסגר תוכל להחליט בחכמה על צעדיך כל שהיו (ישיבה, האם אני מתאים לחתונה, איך מפתחים קשר על רקע של בנייה אישית וכדומה)

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם