קודם כל - כדי לצאת קצת מהבועה שלך. זה לא אומר שאת צריכה לפרוץ גבולות, אבל קצת שינוי, אפילו אם זה לאולפנה דוסית אחרת - זה שונה.
לפתח קשר אישי עם בנות אפשר גם באולפנות אחרות ובעוד שלל תפקידי הדרכה.
אני הכי בעד שבעולם להדיך באולפנות ואולפניות, וגם לחזור לאולפנה שממנה באת.
אבל - אני חושבת שבשנה הראשונה יש ערך חשוב לצאת החוצה.
קודם כל - כדי להתערנן קצת. להישאר באותו מקום עוד שנה יכול לדכא (גם אם לא מרגישים את זה. השינוי, השחרור, יוצרים מעוף אחר לגמרי לאישיות).
שנית, ברגע שיוצאים החוצה מקבלים פרספקטיבה אחרת על מקום שממנו באת. לומדים לראות את הדברים בצורה שונה. ואז כשחוזרים חזרה, זה בא ממקום בריא יותר, כי משתחררים בדרך מכל מיני מוסכמות ויחסים שהיו בעבר.
המעבר מתלמידה למדריכה באותה אולפנה הוא לא פשוט כ"כ... גם אם זאת לא האולפה שלך.
אני זוכרת שהיה לי שוק ענקי הליות פתאום בישיבת מורים... לקחת לי הרבה זמן להבין שהפכתי להיות גורם עם סמכות כלשהי, ולא זאת שצריכה לבקש אישורים לכל דבר... וכל זה היה לי קשה כשהצוות שעבדתי איתו לא היה הצוות של האולפנה שלי, אז קל וחומר אם כן...
יש בזה גם צדידם נפלאים! זה לחזור ולתרום למקום שתרם לך. זה להוסיף עוד רובד, מבחינתך, למקום שבו גדלת וחונכת. את גם מכירה את המערכת, את יודעת איך הדברים אמורים להתנהל, מה המוסכמות... את מרגישה בבית 
אבל - לפעמים זה בדיוק מה ששובר. איתי בצוות המדריכות הייתה בוגרת של האולפנית, וזה לא עשה לה טוב. צריך לבחון אתה דברים ולראות אם זה מתאים לך לראות פתאום דברים באור שונה, ולא תמיד חיובי ומובן יותר...
כשאת תלמידה, את כמו ילד. את רואה אתה דברים באור מאוד מסויים, הכל סובב סביבך, כולם "משרתים" אותך. ופתאום כשאת מתבגרת, ואת כבר זאת שצריכה לעשות את הדברים, זה לא תמיד בא באותה קלות ונעימות. פתאום היחסים עם הצוות משתנים, ולא תמיד זה עושה טוב.
את צריכה לבחון את זה מול עצמך, אולי לדבר עם מישהי שעשתה את זה באולפנה שלך (כי זה גם שונה מאולפנה לאולפנה...), ולהחליט אם זה מתאים ונכון לך, ומתי.
בהצלחה!