שירות לאומי...באולפנה שלמדתי בהשוש92

יש לי שאלה,

תגיבו ותגידו את האמת-

אני מאוד רציתי להישאר באולפנה שלי ולהדריך

הבעיה שכל הסביבה שלי עיקמה את האף והרימה גבה...

מה דעתכן-להישאר או לא?

המדריכה שלי המליצה לי להישאר כי

"אני יודעת לפתח קשר אישי עם בנות וזה מתאים לי יותר ממשהו אחר"

יש לזה המון יתרונות וחסרונות...

אני מבולבלת..מבולבל..

שירה .ל.

זה ממש תלוי בך

לי אישית כבר שנתיים המדריכות הם בוגרות של האולפנא והם שפציות וממש מתאים להם 

אז זה נראלי ממש תלוי בך ואם מתאים לך או לא...

בהצלחה

אני גם חושבת על להשאר באולפנא שלי להדריך שנה הבאה-טליוש

וכולם אומרים לי שכדאי לי לעזוב שנה ראשונה ולחזור רק לשנה השניה של הש"ל...

אבל יכול להיות שזה ממש תלוי בבת ובמקום...

תשבי עם עצמך ותחשבי באמת איפה *את* רוצה להיות ולא איפה אחרים רוצים אותך...

אני בעד לצאת קצתlumana

קודם כל - כדי לצאת קצת מהבועה שלך. זה לא אומר שאת צריכה לפרוץ גבולות, אבל קצת שינוי, אפילו אם זה לאולפנה דוסית אחרת - זה שונה.

לפתח קשר אישי עם בנות אפשר גם באולפנות אחרות ובעוד שלל תפקידי הדרכה.

אני הכי בעד שבעולם להדיך באולפנות ואולפניות, וגם לחזור לאולפנה שממנה באת.

אבל - אני חושבת שבשנה הראשונה יש ערך חשוב לצאת החוצה.

קודם כל - כדי להתערנן קצת. להישאר באותו מקום עוד שנה יכול לדכא (גם אם לא מרגישים את זה. השינוי, השחרור, יוצרים מעוף אחר לגמרי לאישיות).

שנית, ברגע שיוצאים החוצה מקבלים פרספקטיבה אחרת על מקום שממנו באת. לומדים לראות את הדברים בצורה שונה. ואז כשחוזרים חזרה, זה בא ממקום בריא יותר, כי משתחררים בדרך מכל מיני מוסכמות ויחסים שהיו בעבר.

המעבר מתלמידה למדריכה באותה אולפנה הוא לא פשוט כ"כ... גם אם זאת לא האולפה שלך.

אני זוכרת שהיה לי שוק ענקי הליות פתאום בישיבת מורים... לקחת לי הרבה זמן להבין שהפכתי להיות גורם עם סמכות כלשהי, ולא זאת שצריכה לבקש אישורים לכל דבר... וכל זה היה לי קשה כשהצוות שעבדתי איתו לא היה הצוות של האולפנה שלי, אז קל וחומר אם כן...

יש בזה גם צדידם נפלאים! זה לחזור ולתרום למקום שתרם לך. זה להוסיף עוד רובד, מבחינתך, למקום שבו גדלת וחונכת. את גם מכירה את המערכת, את יודעת איך הדברים אמורים להתנהל, מה המוסכמות... את מרגישה בבית

אבל - לפעמים זה בדיוק מה ששובר. איתי בצוות המדריכות הייתה בוגרת של האולפנית, וזה לא עשה לה טוב. צריך לבחון אתה דברים ולראות אם זה מתאים לך לראות פתאום דברים באור שונה, ולא תמיד חיובי ומובן יותר...

כשאת תלמידה, את כמו ילד. את רואה אתה דברים באור מאוד מסויים, הכל סובב סביבך, כולם "משרתים" אותך. ופתאום כשאת מתבגרת, ואת כבר זאת שצריכה לעשות את הדברים, זה לא תמיד בא באותה קלות ונעימות. פתאום היחסים עם הצוות משתנים, ולא תמיד זה עושה טוב.

את צריכה לבחון את זה מול עצמך, אולי לדבר עם מישהי שעשתה את זה באולפנה שלך (כי זה גם שונה מאולפנה לאולפנה...), ולהחליט אם זה מתאים ונכון לך, ומתי.

בהצלחה!

גמני ממש מתלבטת אם להישאר באולפנהאנונימי (פותח)

אני מאוד רוצה להישאר, אבל מצד שני אני ממש רוצה שילוב של מדרשה וגם לצאת קצת למשו אחר...

הרבה מיעצים לי לצאת ולא להישאר באותו מקום,אבל אני חושבת שאם את יודעת על עצמך שאת מתאימה ושאת יכולה לתרום שם- אל תשימי על אפח'ד! ברור שכדאי להתייעץ ולבדוק עם עצמך ועם אחרים,אבל הכי חשוב זה לא לשים על מה ש"כולם" אומרים. באמת ממומלץ להתייעץ עם מדריכה שכבר הדריכה באולפנה שלך וסיימה, ולשאול אותה מה היא חושבת במבט לאחור. זה לפחות מה שאני הולכת לעשות...

בהצלחה!

קשרים אישיים אפשר בכל אולפנא!שלומצ=]

לענ"ד זה נורא דפוק להשאר באולפנא שלמדת בה, לפחות בשנה הראשונה..במיוחד אם הסובבים אותך עיקמו תאף =\

חבל לך, תפתחי למקומות חדשים, סגנונות חדשים, מתפתחים מזה מלא!!! באמת!!

ועוד משו, גם בשביל האולפנא עצמה זה לא כ"כ בריא שיש מדריכות מבפנים, שיש בנות שבאות מבחוץ זה מוסיף לאולפנא אוירה של התחדשות והתרעננות וכיף יותר =] =]

אני חושבת שלא כדאי לך להשאר..רותי7

דבר ראשון-צריך קצת לצאת מהבית להיות עצמאיות קצת..

דבר שני-לחזור שוב לבי"ס-על כל הלחץ והמחבנים שיש בו שניה אחרי שיצאת ממנו?את בטוחה שאת רוצה (אני לפחות רציתי לצאת מזה ואז לחזור)

דבר שלישי-אם את רוצה לעשות שנה שניה,את יכולה אולי לחזור לשם שנה שניה..

בקיצור,אני ממש לא ממליצה..אבל זה באמת תלוי בך-האם לפי דעתך יש במקום יותר יתרונות מחסרונות..

חוץ מזה-אל תבדקי רק את הבי"ס שלך תבדקי עוד מקומות (יש גם מצב שלא יקבלו אותך לבי"ס שלך)..

שיהיה לך המון ב"הצלחה בחיפוש השירות ובהחלטות!!!!

תעשי ר-------------ק מה שאת אוהבת!!אמונה ג1

בס"ד

אני נשארתי בזמנו להדריך במקום שלמדתי בו, וזה עבודה פשוט נפלאה, אבל לא מתאימה לכולם.

תשבי עם עצמך טוב-טוב-טוב-טוב-טוב וכו...

ותחשבי-

לי מתאים להישאר עוד שנה בחממה?

לי מתאים לעבוד עם בנות טובות כמוני?

לי מתאים להיות חלק מצוות שעד עכשיו חינך אותי?

לי מתאים קשר אישי עם חניכות?

ותעזבי מה שחושבים עליך!!!

עזבי תמדריכה, מחנכת חברות...כמובן שמותר להתיעץ (ואפילו רצוי) אבל חובה שיהיה שלב שתשבי מול עצמך בלי שום מחיצות ותחשבי מה מתאים לך, לכוחות הנפלאים שהקב"ה נתן לך...

הרבה ברכה והצלחה בס"ד!!

שהקב"ה יאיר לך את הדרך ויכוון אותך למקום שתעשי הכי הרבה טוב בעמ"י!!!חיוך

אהבתי כ"כ!! וכ"כ נכון!טומיאחרונה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך