אני רוצה לדון אתכם על משהו שמטריד אותי לא מעט זמן, משהו שחשבתי, שאוכל לפתור אותו בשיטותי שלי- מאחורי הקלעים, לדבר עם אחד, לדון עם השני- ובסופו של דבר להגיע להסכם, בעיקר הסכם עם עצמי.
אני תמיד משתדל ללכת על פי ההלכה, זו היא דרכי, דרך המלך תרתי-משמע, וגם בדרך הזו יעלה, ברוך ואני משתדלים לנהל את הפורום הזה.
חשבתי לאחרונה על שרשורי השירים - המון קונוטציות חיוביות עולות מהופעתם פה, הבולטת מהן היא עזרה לזולת.
-נחמד, נחמד מאוד.
רציתי לדון אתכם, חברי הפורום, וגם מי שסתם נכנס רק בשביל שרשורי השירים על כמה נכון, מוסרית והלכתית להמשיך את השרשורים האלה.
אתחיל בדעתי:
על קאזה,אימיול וטורנט שמעתם? אם לא אז אני אסביר בתמצות:
התוכנות האלה הן תוכנות לשיתוף קבצים, כל אדם עם אחת מהתוכנות האלו יכול לחלוק עם אחרים שעם התוכנה את הקבצים שיש לו על המחשב וגם יכול לקבל מאחרים את קבציהם. קבצים- ז"א מוסיקה, סרטים, משחקים ועוד.
למיטב ידיעתי, התוכנות האלו אסורות ע"פ חוק. ה"שיתוף קבצים" הלכאורה נחמד פוגע בזכויות יוצרים של אנשים ברחבי העולם. גם אם לא נלך הלכתית לפי "דינא דמלכותא דינא"- קיימת מחלוקת פוסקים גדולה בדין "קניין רוחני", וגם אם נקל, איכשהוא, יש את העניין של "ועשית הישר והטוב.." -האם זה מוסרי?
שרשורי השירים עושים את אותה עבודה כמו אימיול וקאזה בנושא המוזיקה, אותה גברת בשינויי אדרת
אני אישית חושב שלא, שבחלק מהורדות השירים יש פגיעה בפרנסת הזמרים- שחיים מהשירה שאנחנו כ"כ אוהבים.
[לעיון: קישור 1 אם יש לכם מקומות נוספים לעיין, אולי שמציגים דעה שונה אשמח לשמוע ואוסיף לכאן בעז"ה בל"נ]
רצוי להדגיש, אני לא מתכוון להטיף באופן אישי, לומר דבר נגד התנהלות של בן-אדם פרטי, אני לא ארדוף אחריכם ואמחק העלאות של שירים(ממש לא!). אני רק מדבר עלינו כפורום, ואיך אנחנו צריכים להתנהל בצורה של המסגרת.

)