|רואה כפפה על הרצפה| |מרים את הכפפה| <חשוב><אריאל>

אני רוצה לדון אתכם על משהו שמטריד אותי לא מעט זמן, משהו שחשבתי, שאוכל לפתור אותו בשיטותי שלי- מאחורי הקלעים, לדבר עם אחד, לדון עם השני- ובסופו של דבר להגיע להסכם, בעיקר הסכם עם עצמי.

אני תמיד משתדל ללכת על פי ההלכה, זו היא דרכי, דרך המלך תרתי-משמע, וגם בדרך הזו יעלה, ברוך ואני משתדלים לנהל את הפורום הזה.

חשבתי לאחרונה על שרשורי השירים - המון קונוטציות חיוביות עולות מהופעתם פה, הבולטת מהן היא עזרה לזולת.

-נחמד, נחמד מאוד.

רציתי לדון אתכם, חברי הפורום, וגם מי שסתם נכנס רק בשביל שרשורי השירים על כמה נכון, מוסרית והלכתית להמשיך את השרשורים האלה.

אתחיל בדעתי:

על קאזה,אימיול וטורנט שמעתם? אם לא אז אני אסביר בתמצות: 

התוכנות האלה הן תוכנות לשיתוף קבצים, כל אדם עם אחת מהתוכנות האלו יכול לחלוק עם אחרים שעם התוכנה את הקבצים שיש לו על המחשב וגם יכול לקבל מאחרים את קבציהם. קבצים- ז"א מוסיקה, סרטים, משחקים ועוד.

למיטב ידיעתי, התוכנות האלו אסורות ע"פ חוק. ה"שיתוף קבצים" הלכאורה נחמד פוגע בזכויות יוצרים של אנשים ברחבי העולם. גם אם לא נלך הלכתית לפי "דינא דמלכותא דינא"- קיימת מחלוקת פוסקים גדולה בדין "קניין רוחני", וגם אם נקל, איכשהוא, יש את העניין של "ועשית הישר והטוב.." -האם זה מוסרי? 

שרשורי השירים עושים את אותה עבודה כמו אימיול וקאזה בנושא המוזיקה, אותה גברת בשינויי אדרת

אני אישית חושב שלא, שבחלק מהורדות השירים יש פגיעה בפרנסת הזמרים- שחיים מהשירה שאנחנו כ"כ אוהבים.

[לעיון: קישור 1 אם יש לכם מקומות נוספים לעיין, אולי שמציגים דעה שונה אשמח לשמוע ואוסיף לכאן בעז"ה בל"נ] 

רצוי להדגיש, אני לא מתכוון להטיף באופן אישי, לומר דבר נגד התנהלות של בן-אדם פרטי, אני לא ארדוף אחריכם ואמחק העלאות של שירים(ממש לא!). אני רק מדבר עלינו כפורום, ואיך אנחנו צריכים להתנהל בצורה של המסגרת.

מסכימה לגמרי ^^^ פשוט יש דברים שקצת קשה לבצע...פצפונית

כולנו יודעים שזה אסור וכ'... אבל ליישם את זה קשה.. צריך לעבוד על זה ממש..!

כל אחד חושב ככה בתוכוטליה

אבל הנה הגיע האבל, כמו שכל אחד יודע שלא חוצים ללא מעבר חציה והוא באמת בדרך כלל מאד מקפיד על זה, משתדל והכל מתוק אבל ברגע שהוא רואה את האוטובוס שלא בקצה השני של הרחוב מתקרב לתחנה שנמצאת ממש מולך ובצד השני של הכביש, הוא אפי' לא יניד עפעף רק יפזול ימינה שמאלה מהר לראות שיש 60% שהוא עובר את הכביש בשלום ורץ אץ לאוטובוס שלו כדי להגיע הביתה בחצי שעה הקרובה ולא לחכות עוד 4\3 שעה לאוטובוס הבאה.

ככה גם פה בשרשורי שירים נראה לי אנשים צריכים את השירים למשל למצגות..לאימונים או כל מיני כאלה דחופים אז אחת הדרכים הנוחות במיוחד במיוחד לבעלי רימון היא לעלות לכאן את בקשתם בתיקווה שיענה מהר. 

איני חושבת שאי מודע חשב שמה שהוא עושה פה הוא צדק צדק ירדוף.

ואולי כן כדאי לסגור את השרשורים הנ"ל?

קבוצה של אנשים לא אמורה ליפול לחולשה -אנונימי (פותח)

תחשבי על מניין שלכולם אין כח אז כל התפילה תיגמר ב-3 דקות ? זה לא נורמלי קבוצה צריכה להיות יותר חזקה לבן אדם אחד יש חולשות ונפילות

>שיראל.

אני מסכימה לחלוטין למה שאתה אומר,אבל עד מקום מסויים.

זותומרת,אני אישית לא אקנה דיסקים שלמים,בייחוד אם (ולרוב זה ככה,לצערי) הזמרים חילוניים

ויהיה בדיסקים שירים שלא ארצה לשמוע ולא ארצה לקנות כדי לא לפרנס אותם על השירים הללו..

בעצם,כשאני מבקשת שיר זה תמיד יהיה שיר אחד,שתיים,שלוש גג של אותו הזמר,אחרת זה כבר באמת גזל.

לידור כתבה שם,והסכמתי איתה לחלוטין,שכשמבקשים "שירים של *****,לא משנה מה" - זה כבר גזל,כי אתה לוקח הרבה,ואם ממילא לא משנה לך מה זה אפילו יותר חמור,כי יאללה - תקנה את הדיסק וזהו.

לסיכום: שיר אחד,שניים-שלושה גג,בסדר (בתנאי שבאמת לא היית קונה את הדיסק רק בשבילם.אם היית קונה גם רק בשבילם - תקנה.ואל תעבוד על עצמך! ),יותר מזה - גזל.מסכימה עם אריאל.

ב"הצלחה לכולנו

מה עם הבעיות החוקיות שנובעות מזה?<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ו' אדר תשע"א 18:38

גם מהורדת שירים בודדים, יש המון אתרים ברשת שמכילים הורדת שירים חוקית, חלק מהתשלום מועבר לאומנים, יותר אידיאלי, לא כן?

סתאם ככה אולי לא התפרסם אצליכםדניאלהה

בסוכות הפרסם מודעה ששוואקי אברהם פריד מורדכי בן דוד וכל אלו לא מסכימים שיצרבו מהם שירים ורק מותר לקנות דיסק והם כתבו שמי שעושה את זה לא סולחים לו או משו בסגנון

את בטוחה? לא שמעתי על זה.שיראל.

ואריאל - הם מסובכים נורא,ניסיתי לא פעם להוריד מהם והם מבקשים לעדכן דברים במחשב (אני לא יודעת לעשות את זה וגם לא בטוחה שזה אפשרי במחשב הישן והדפוק שלנו..).לא פשוט להוריד באתרים..

אנשים שיכולים להוריד מאתרים - ברור שזה עדיף,והגון יותר.

נראה לי....תל-אביבית

שאם אני יודעת שאני לא אקנה בכל מקרה את הדיסק, אז זה לא שאני גורמת להם להפסד או משהו, כי בכל מקרה לא הייתי קונה את הדיסק..

אבל אם כן, אז לקנות!

נגיד לפני כמה זמן קניתי דיסק של אודי דוידי למרות שיש לי את כל השירים שבו בפלאפון ובמחשב, אבל ידעתי שאם לא היה לי את המחשב אז הייתי קונה, ואני גם נהנית מהשירים, אז קניתי...

ואני צריכה באמת לעשו את זה בקרוב עם עוד כמה וכמה זמרים...

אבל נגיד שיר בודד של זמר, אני (למרות שזה רק אני ומי אני שאפסוק, אבל אני יודעת שיש גם רבנים שסוברים ככה אם אני לא טועה) לא חושבת שיש בעיה להוריד אותו.. או כל מיני שירים שבכל מקרה בטוח שלא הייתי קונה את הדיסקים שלהם...

אני גם חושבת כמו שיראל ותלאביבית...נדנדה כתומה.

שירים בודדים- אני מורידה, אם אני יודעת שאני לא יקנה תדיסק (לפחות לא בנתיים)

הרבה פעמים קורה לי שאני מורידה שיר או שניים שהם מאותו דיסק, נדלקת עליהם ממש, וקונה ת'דיסק.. וזה קרה לי יותר מפעם אחת.. ואם לא הייתי מורידה את השיר אז לא הייתי קונה ת'דיסק.. אז בזה שהורדתי ת'שיר דווקא כן פירנסתי את הזמר...

אני בחיים, אבל בחיים לא יצרוב דיסק שלם ממישהו אחר!! בחיים לא יוריד דיסק שלם.. לעולםם!!! מה שאני כן יצרוב- דיסק שקניתי, לפעמים אני יצרוב אותו שיהיה לי 2 עותקים, או אחד לבית ו1 לאוטו וכו'.. אבל אפ'פעם לא דיסק שאין לי.

סרטים זה שונה..

כן אבל הם היו בעיתון חרדידניאלהה
ואוי אריאל מסכימה איתך לחלוטין!!!אורה...

השירשור של השירים צרם לי מאוד!!

לדעתי צריך למחוק שירשורים כאלה!!!

זה בושה שזה קיים בכלל בפורום של דתיים!!

לדעתי זה ממש קנין רוחני..

אריאל- ישר כוח...

"לאדם מערכי לב ומה' מענה לשון.."ארי צלוב

קודם כל אמנם מי אני הקטן שיוכל לבוא פה ולהרוס רגשות טובים של אנשים צדיקים..
אז קודם כל ישר כח על תשומת הלב ותזכו למצוות באמת קשה לבוא ככה מול דבר שכולם עושים
במיוחד אם יודעים שהתוצאות לא בהכרח יהיו חיוביות..
עכשיו אני ידבר על עצמי זה לא פסק הלכה או משהו בסגנון אלא מה שאני אישית סובר
ופשוט בעקבות זה שאני בין הראשיים שמעלה אמרתי שאני חייב לכתוב..
א - נתחיל ממה שהרב מלמד אומר שיש דין בהלכה זוטו של ים כלומר אם לאדם נשטף חפץ לתוך הים והוא צועק

אני לא מתייאש חכמים אמרו עם כל הכבוד למה שאתה צועק מצטערים אבל החפץ הפקר וכבר לא שייך לך

והרב מלמד אומר שיש את אותו הדין לגבי שירים באינטרנט כלומר אחרי שזה נכנס לאינטרנט זה מתגלגל לכ"כ

הרבה מקומות שהבעלים לא יכול לרדוף אחריהם ולכן יש יאוש וזה מותר

כלומר סיכום ביניים הלכתית נטו למרות שיש הרבה פוסקים שאוסרים יש על מי לסמוך למי שמוריד..

ב - יש דין של ועשית הישר והטוב כלומר יש לפנים משורת הדין שאומר נכון שהלכתית נטו מותר אבל אל תהיה

נבל ברשות התורה ותתחשב בזמרים שמשקיעים בזה הרבה זמן מחשבה ומאמצים אז סבבה נסכם שזה מוריד

את הזמרים הגויים שעם כל הכבוד אם יש רב שמתיר איתם לא צריך ללכת לפנים משורת הדין ולהחמיר

דווקא בזה מה שמותיר לנו זמרים חילוניים וחסידיים עכשיו פה כמו שאמרו לפניי יש עניין של אם הייתי קונה

או לא כי אם ממילא לא הייתי קונה ורק משום מה אני עכשיו צריך שיר אז שום הפסד לא נגרם להם פה

כי הרי לא הייתי קונה ממילא ולכן בזה ראיתי שגם מקילים

ג - לגבי דיסקים שלמים גם אם לא הייתי קונה אותם מזה אני מרגיש סוג של חוסר נוחות כי אני אומר בחייאת לא

היית קונה אבל אתה חורש לו את כל השירים? אז לכן תמיד שאמרו פה להביא דיסק שלם של זמר מסויים או

כמה שיותר שירים של אדם מסויים חוץ מזה שמאבדים את הכח בגלל הכמות של השירים שיש היום לכל

זמר גם לא היה נח לי עם זה ותראו שגם אחרים חוץ מלפעמים שיר או 2 אפעם אנשים לא ענו לכאלה הודעות..

ד - מבחינה חוקית: מבחינת החוק אני יקח דוגמא קצת קיצונית אבל קחו לדוג' סמים אסור לייבא או למכור אבל לצרוך

אין שום חוק שאוסר כלומר אדם שלוקח סמים שוטר לא מגיע ועוצר אותו כך גם פה אסור לספק אתרים שמורידים

או אסור אתרים שמוכרים דיסקים בלי להביא עמלות ליוצר (שאגב אם חשבתם שזה הזמר טעיתם דיי בגדול

כי רוב הכסף מגיע למי שכתב והלחין מי שמבצע מקבל רק חלק יותר קטן..) אבל שיהיה לך בבית שירים צרובים

או שאתה בעצמך תוריד אין שום בעיה חוקית והראיה היא שאפעם לא עוצרים בפשיטה על בית (שכן תגידו

איזה מצחיק אתה מה הראיה הדפוקה הזאת אבל תכלס כל בית ישראלי ואני מדגיש כל בית ישראלי יש בו שירים

צרובים!) ואומרים תמחק את השירים מהמחשב..

עכשיו אולי תגידו אז נכון אבל תכלס אתה מספק קישורים להורדות מה שאתה בעצמך אמרת שאסור

אז על זה חשבתי ואמרתי לעצמי (טפו טפו לא רוצה להכניס לאפחד רעיונות לראש.. ) שהמנהלים באתר ראו

את זה ולא אמרו שלהפסיק וזה אסור אז לכן אני לפחות ממשיך (מנהלים: אם החלטתם לא להקשיב לטפו טפו..

אל תמחקו אלא תנעלו ותכתבו לא להמשיך )

אני לא יודע אם הקפתי את כל הנושא או אם סיפקתי פה איזה צד של טענה אולי בכלל כתבתי משהו שתבואו ותגידו אתה פשוט מבלבל בשכל ותזרקו הכל ישר לפח אבל לכן הקדמתי ואמרתי שזה רק המחשבות שלי..

בכל מקרה מצטער על החפירה (תראו מה השעה אז פשוט היה לי הרבה זמן של שקט אז פשוט כתבתי וכתבתי.. )

ושבת שלום לכולם!

אח...איזה יום שמח יום של הפתעות....בן של מלך

ב"ה

בזמנו אני זוכר ששאלתי את הרב דב ליאור על זה והוא ענה לי כך,.."אמרתי ואני חוזר על זה תמיד מותר להוריד דברים מהאינטרנט כי זה מקום ללא שליטה...שאלה..הרב מותר גם להעלות תוכנות לאינטרנט? הרב: חס וחלילה מי שמעלה הרי הוא גנב ונוכל, כל ההיתר הוא כאשר הנוכל גנב ממישהו וזרק את זה ליים ועכשיו הגנב נשאר גנב נוכל וצריך להעמידו לדין אולם את המוריד אין בכך שום בעיה.."

___

מה שלא שאלתי את הרב זה מה הדין המקרה שבו הורדתי כבר משהו מהאינטרנט האם מותר לי להעלות אותו או לא,

מי שיש לו תשובה שיגיד..

(בבקשה גם בש.א)

תודה רבה

ובוקר טוב לכולם(=

ארי, א-ג מובנים...<אריאל>

ד' זה ההזוי מבין הסעיפים. אם לא אוכפים זה לא אומר שלא אסור, זה אומר שלא אכפת. יש הבדל לענ"ד.

אני רק המנהל של הפורום הספציפי הזה, אבל בזמן שכן יאכפו (בתקווה ו...) אני לא ארצה שהפורום יהיה נטל על האתר.

אם יש לך ידע/מקורות על מהות האיסור (אני מניח שהרב דב ליאור לא היה מתיר להוריד אם זה היה שייך ל"דינא דמלכותא") אשמח לראות. אם לא אני אנסה לברר.

המטרה שלי מהשרשור הוא לפחות להגיע לסוג של הסכמיות, מעין כללים שניתן לשרשורי השירים. אבל קודם, עלינו לפתור את הסוגייה החוקית.

אז ככה..ארי צלוב

שדיברתי על מנהלים התכוונתי למנהלים הבכירים של האתר..

לגבי דינא דמלכותא יש מחלוקת גדולה על זה בכלל אם שייך דין זה וזה כן עוד יותר שייך פה שאין על זה אכיפה..
לגבי ההסכמיות אין בעיה נגבש כללים ונלך על זה

בדיוק השבת ראיתי...נדנדה כתומה.

שאלעד שער אומר שהוא מרשה לצרוב ולהורידג מהאינט' שירים שלו, כי גם ככה מורידים, אז הוא מעדיף לתת לזה היתר..

יואוו רתם תודה על המידע!!עץ על מים
אוומייי רמת בשבת???...^^^(ארי צלוב)אנונימי (פותח)אחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך