אז ככה, אני עכשיו כתה ח',
שנה שעברה בכתה ז' הבנתי שאני לא באמת מאמינה בכל מה בחינכו אותי עכשיו וזרקתי הכל כמעט מבפנים, מבחוץ פשוט היה נראה שיש "התדרדרות" מבחינת הלבוש וההתנהגות....
באיזשהו שלב פשוט הבנתי שכל פעם כשאני בצרה אני מרגישה כאילו יש כח עליון, כאילו יש למי להתפלל....
ואז התחלתי להאמין שוב, וחידשתי את קיום המצוות....
כל הזמן הזה עד לא מזמן חייתי באמונה, אני לא אגיד שלא עלו לי מידי פעם מחשבות שאולי מישהו מתוחכם מאוד המציא את הכל.... אבל בסה"כ- האמנתי, והלכתי לפי ההלכה....
עכשיו- לא מזמן- התחילו לעלות לי שוב חלק מהשאלות- רק ברמות אחרות- והתשובות של אז כבר לא מספקות אותי....
דוגרי-- עכשיו, שיא המציד לי כל הזמן שאני מתפללת למשהו שאני כאילו לא מאמינה בו- מצד שני קשה לי עם שהאמנתי בדבר הזה כבר שנה... ושכשאני בצרה אני כן לדוג' אומרת פרק תהילים....
אני כן משתדלת להקפיד בהלכות, ללכת בדרך התורה, וכו'.... אבל אני לא באמת מאמינה ב'מושלמות' הזאתי- בכנות, יש הרבה דברים שאני לא מאמינה שהתורה צודקת בהם. כולם אומרים שהתורה יודעת מה טוב לנו באמת- אז ת'אמת אני ממש ממש לא סומכת על זה בעיניים עצומות...... יש דברים שאני עושה שונה כי אני חושבת שזה יותר נכון בשבילי....
ויותר מזה-
למדתי לא מזמן שהערך של אהבת ה' הרבה יותר גדול מיראת ה'.... ורואים את זה גם בקריאת שמע- הדבר הראשון שמצווים עלינו הוא: "ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך....".
הבעיה היא שאני לא מצליחה להגיע למעלה הזאתי של אהבת ה'- כי אני מרגישה כ"כ הרבה פעמים שאין שומדבר מאחורי זה.....
אבל מצד שני- המוות הקליני ממחיש לנו די בצורה וודאית שזה נכון, אבל קשה לי להאמין לזה.... פשוט קשה לי לחשוב שזאתי באמת האמת, שיש איזו רוח שנוצרה מעצמה או מאנלא יודעת מה ובראה אותנו.... זה פשוט נשמע כ"כ------ לא מציאותי. לא אמיתי.
^^^ובעקבות כל סיפורי הזוועה שסיפרו לי על המוות הקליני, ועל הבית דין והגיהנום שכבר הבנתי שחתמתי שם קבע.... הגעתי קצת מידי פעם (ברגעים הבודדים שאני מרגישה שזו אמת) ליראת ה', אבל אני לא מקיימת את המצוות כי אני באמת חושבת שזו האמת ואנלא יודעת מה עוד (...כי אני לא יודעת, אני מבולבלת...) אני מקיימת אותן ומדקדקת בהן רק בשביל לעבור ת'בית דין הזה- זה מרגיש דוגרי כאילו פשוט מחליטים שאנחנו יהודיים בלי לשאול אותנו ואח"כ אנחנו צריכים לסבול!!!!!!!!!!!!!!!
אני יודעת שאומרים שהיינו בהר סיני וזה.... אבל עם כל הכבוד- אני אישית ממש לא זוכרת שאמרתי שאני מסכימה להיות בעונש כל החיים ולדקדק בכל משהו קטנצ'יק שאני עושה..... ולא ליהנות מהחיים בגלל המצוות האלו.....
ת'אמת- אולי עדיף להיות גויים.... גם ליהנות מהחיים, וגם אח"כ לא להיענש על זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!! סטלהה