בס"ד
שלום כבוד הרב! אני באתי פה לשאול שאלה כזאת: אני שמעתי פעם, כבוד הרב, אני שמעתי שאם אשה שותה יין של ההבדלה של שבת, אז שמעתי שגודל לה זקן. אבל לא הייתי בטוח שבאמת גודל לה זקן, כי זה לא נשמע לי כל כך אמיתי, אתה יודע, אשה, זקן, זה נשמע כאילו עובדים עליך, כבוד הרב, לא עובדים באמת חס ושלום, כאילו עובדים עליך, אז בכל מקרה, אני באתי פה לשאול, זה באמת נכון שגודל לה זקן?
לכבוד האיש החשוב הההרררההרהרה"ר השואל.
קיבלתי את שאלתך, בדקתי בכל ספריית פרוייקט השו"ת, ואביא כאן מה שראיתי.
כתוב בפרשת תזריע "וְאִישׁ אוֹ אִשָּׁה כִּי יִהְיֶה בוֹ נָגַע בְּרֹאשׁ אוֹ בְזָקָן" (ויקרא יג', כט'), ומה שרואים מפה, שיכול להיות נגע בזקן לאיש ולאשה, (וכן, כתוב בגמרא, "זקן אשה והסריס שהעלו שער(זקן) - הרי הן כזקן לכל דבריהם (דיניהם) (קידושין דף לה עמוד ב)), לפי שנאמר דין זה לאיש ולאשה, ולא כתוב "וְאִישׁ כִּי יִהְיֶה בוֹ נָגַע בְּרֹאשׁ אוֹ בְזָקָן", ומכיוון שיכול להיות נגע בזקנה של האשה, מוכח שיכול להיות זקן לאשה.
וכן ראיתי בסוף חומש ויקרא בהוצאת קולך (וכן בכל החומשים שבהוצאתן): "ההוראות נכתבו בלשון זכר, אך מיועדות גם לנקבות".
וכן ראיתי בהמשך הפרשה "וּבוֹ שֵׂעָר צָהֹב" (שם, פסוק ל'), ודרך האשה שיהיה לה שיער צהוב (בלונ"ד בלע"ז),
אבל אם מסתכלים יותר שם, רואים שכתוב שם "שֵׂעָר צָהֹב דָּק", ובמשנה כתוב ""בשער צהוב דק"- לקוי קצר (הכוונה שהשיער קצר), ודרך האיש ששערו יהיה קצר, ודרך האשה שיהיה לה שיער ארוך, אבל זה לא מוכח, שהרי ראינו (לא כפשוטו, אלא שמענו שיש) נשים עם שיער צהוב (בלונדיניו"ת בלע"ז) קצר, ועדיין רואים שמדבר גם על אשה.
ועוד דבר שראיתי, שכתוב בהמשך הפרשה "בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי" (שם, פסוק לב'), ואולי אפשר לדייק, שמה שיש לאשה זקן, זה מחמת ההבדלה של היום השביעי, שבת.
ועיינתי עוד, ומצאתי כדבר הזה:
"צהוב"- לא ירוק ולא אדום" (ילקוט שמעוני פרשת תזריע רמז תקנא), ודרך האשה שיהיה לה שיער ירוק או אדום (כשצובעת אותו), אבל גם זה נדחה בקלות, שהרי יש בנים ג'ינג'ים, וגם יכול להיות שבן יצבע שערו בירוק לכבוד חג הפורים, ולכן לא מוכח.אבל הוכחה מפורשת ראינו כבר בתורה (פרשת תזריע), ובגמרא (קידושין), וכן השולחן ערוך פוסק: "אשה שיש לה זקן, מותרת להשחיתו." (יורה דעה, סימן קפא סעיף יב).
למעשה, לא ראיתי עד היום אשה שיש לה זקן (לא בלונדינ"י בלע"ז, ולא בשום צבע אחר), אך אשה עם שפם ראיתי, ואם יש לאשה זקן, פשוט שמותר לה להתגלח, גם בספירת העומר, שזה אבלות בשבילה, שעכשיו לא תוכל לזכות בשיא גינס.
לשאלת חכם הקודמת לחץ כאן /Mosaic/Read/4605
לשאלת חכם הבאה לחץ כאן /Mosaic/Read/5662

היה מצחיק !!
))))