עזרה דחוף !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)

סתם לא דחוף אבל מה זה בל"ח או בל"חית ?

בחורה לחוצת חתונהאליהו הנביא
או בחור לחוץ חתונה..*חזרזיר*

למה תמיד אומרים רק על הבנות?

בל"חים לשלטון!!!!!!ב.ש.
אין כמו בל"חים.מרב.

עם כזה חמוד(=

[מדברת כבל"חית מלידה..]

שיהיה לכולנו בהצלחה בשידוכים (;

^^..כעע..חח..יובל!!=)
חחח..תודה תודה...באמת אין עלינו.... >>>בל"חית

עם כזה מתוק! חחח....

אוהבתותכם

חחחח.. תשכנעו את אמא שלי..מרים מייזל
אוו כמה בל"חים.. בלי עין הרע ב"ה!!!מרב.

מרים- למה לשכנע את אמא שלך?

מותר לך לרצות להתחתן גם בלי שאמא שלך תהיה משוכנעת בזה..

אמא שלי רוצה שאני אתחתן בגיל 22 מינימום. אחרי שאני אעשה שרות לאומי, אלמד ותהיה לי עבןדה מינימאלית.

אני רוצה להתחתן בעז"ה בגיל 18.5, אחרי שרות לאומי..

מוציא לשוןהגיל האידיאלי לדעתי בכללי לחתונה זה 20-22, אבל אם זה בא לפני- מה טובמוציא לשון

החלק המבאס זה כשזה בא אחרי...

לא עלינו!!!!

אממ...אביב

למה להתחתן?

סתם, דוגרי אני שואלת - למה להתחתן?

זה עוד כ"כ המוןן השקעה ומסירות..

לי אישית, סבבה, למה לא, להתחתן היום, מחר, להתגרש ולחזור.. לא אכפת לי, כי אני לא דוסית וגם לא אכפת לי להיות במערכת יחסים מחוץ לחתונה.

אבל אתם?

למה אנשים רוצים ילדים?

זה ממש תוקע בחיים..

(וכילו, זה לא שאין לי לב. אני יודעת כמה שילדים זה דבר מדהים, ומה זה הרגש הזה שדוחף לזה.. ובכלל, זו נתינה וכו'.. אבל)

תחשבו כמה אנשים יכלו לעשות ולקדם את עצמם בחיים אם הם לא היו יולדים כ"כ מהר! ולא רצים להקים משפחה (כמו שרוג'ר כתבה.. שהיא רוצה בגיל 18.5 ושאחרי 22 זה באסה... למה? אין לה עדיין חיים, היא לא בנתה כלום, בקושי גמרה להתבגר...) לאן אנשים רצים?

בבקשה, תקדישו לזה שניית מחשבה ותענו לי מהראש, לא ממה שתמיד שמעתם..

זה באמת מטריד אותי.... 

לילה טוב ומקסים ומתוק ומאושר, ובכללי שיהיה לכולנו בהצלחה - איך שלא נבחר!!

אוהבת כ"כ..

אביב

טוב אני לא בל"חית!אביטל!!=)

אבל יש לי אל"חית (אבא לחוצת חתונה..:=)

כי אני רוצהניגונים

(רציתי להקדיש כאן את ההודעה לכמה בנות, אבל אולי הם יתפדחו. אז הודעה זאת מוקדשת לשלוש בנות מקסימות! )

אני רוצה להקים לי משפחה, מקום שבו אני אוכל להעביר מעצמי.

אני רוצה שמישו יאהב אותי כ''כ ואני אותו.

אני רוצה לקיים את מצוות התורה.

אני רוצה ילדים. (למה אני רוצה ילדים? זה דבר מדהים, להביא נשמות כ''כ טהורות וקדושות לדרך תורה ומצוות! לראות אותם גדלים, מתפתחים,לעזור להם כשצריך, להיות דמות מרכזית בשביל מישו שאוכל לעזור לו באמת, בתור מישי שתבין.)

כדי להביא אור לעולם

כדי למצוא את החלק השני שלי.

כדי להיות שלמה באמת.

כדי להוסיף קדושה בעולם הזה

ליצור חיים חדשים

בשביל למלא את יעודי בעולם. (שחלק מיעודה של אישה יהודיה, זה ללדת, להתחתן, לעזור לבעלה ללמוד תורה, וכ''ו, כמובן שלא רק זה.)

ויש עוד המון סיבות, פשוט שבת לוחצת אותי לסגור את המחשב..

(נו, ויש עוד סיבות טפשיות וקטנות, כמו שזה נשמע ממש כיף לנהל בית משל עצמי, לצבור נסיון חיים, להיות בחברים מקשיבים, ועוד ועוד.. )

ההיי אביטל תני כיףףכפרעלייך!!=)

גמאני לא בל"חית....

אני כן..ואני בת 13.5...הללי נפשי
מה הבעיה לרצות להוסיף טוב לעולם ?D:טובי =][=

כן !! אני ממש ממש רוצה כבר להתחתן מוציא לשון אז קבענו ? בגיל 16 עם אישור הורים ..

בע, אני בלח''ית אבל אני ממש לא רוצה להתחתן בגילניגונים

16! פשוט.. בע! מפחיד.

למה להתחתן?..מרב14

כי לדעתי זה המיצוי ההכי ההכי אמיתי של עצמי.

ברור! זה מלא מלא השקעה ומסירות... וזה יותר מזה- זה בלבול מח, אחריות לכל החיים, תפקיד של 24 שעות.. וזה הולך עם הרבה צער וכאב... ואני רוצה את זה!!

כי באמת אני מאמינה שזה מה שאני רוצה לעשות עם החיים שלי.

זה תוקע ת'חיים? לא, זה החיים. לא יודעת מה עם אנשים אחרים, אבל זה החיים שלי...

הייתי יכולה יותר לקדם את עצמי בחיים? במה בדיוק? אני יפתח קריירה יותר גדולה?.. ארוויח יותר כסף..? ילמד יותר דברים?.. אבין יותר את העולם?..

אז זהו, שלא. אני חושבת שאני יפתח את עצמי ויתקדם ר-ק בעזרת השקעה ומסירות.. אני חושבת שאפשר לדעת הרבה יותר על החיים, ולהבין יותר, כשעושיםאת הדבר האמיתי...

למה כ"כ מהר? אני לא חושבת שצריך לחכות כל כך הרבה לחתונה. זה לא אומר שצריך להתחתן בגיל 18, אבל מי שזה מתאים לה, בכיף.. אבל למה לחכות לגיל מאוד מאוחר?.. אני אישית רוצה להתחיל את זה ברגע שאני מוכנה, כי אני באמת חושבת שזה הדבר האמיתי...

"סבבה, למה לא, להתחתן היום, מחר, להתגרש ולחזור.. " ברור, זה יהיה ממש סבבה.. כאילו בכלל לא מעצבן ומגעיל, זה ממש אידיאל שככה כולם יחיו.. ובמילים אחרות- צאי מהסרט.

וואי אני מזה לא בלחית..!!איל!לי

כאילו יאללה נצךו ת'חיים...בא לי להתחתן בגיל 25-6 ככה...

קודם כל!!!מוריה צפת=)

לא חייב להביא ילדים ישר אחרי שמתחתנים!!!!!

לא חייב להביא אותם בסריות- אפשר להביא אותם אחד אחד עם הצומי והטיפוח שלו!

והילדים זה הדבר שהכי(!) מקדם את העולם!!!

את לא יכולה לדעת איזה ילדים יהיו לך!!! ומה זה יעזור לעולם!

מוריה--מרב.

יהיו כאלה שיטענו שבדיוק בגלל זה הם לא רוצים ילדים- לכי תדעי מה הם יהיו ואיך זה ישנה ת'עולם...

אני אישית לא רוצה הרבה ילדים [ואצלי 7 זה הרבה. אני ממשפחה של 7 ילדים, אמנם נהנית מכל שניה אבל.. זה הרבה לי מדיי.. אולי יומאחד זה ישתנה.. היום... 6 ילדים זה מספיק...]

אבל אם זה עושה לבנאדם טוב על הנשמה, והוא מסוגל לעמוד בזה- שילדו מצידי 10 שישיות... כמה שיותר- יותר טוב.

אני פשוט לא אעמוד בלחץ של הרבה ילדים..

אנחנו עושים השתדלות- השאר תלוי בקב"ה!!!!מוריה צפת=)
מוריה...יאיר ויזנר

נגעת בשאלה די גדולה מבחינה הלכתית, שהיא גם נקודה מאוד-מאוד רגישה אצל חלק מהזוגות הנשואים.

ואני מדגיש - שאלה. יש פה גישות לכל צד, כאשר לכל צד הטיעונים והראיות שלו.

אומנם יש שאומרים שלא חובה להביא ילדים לעולם ישר אחרי החתונה, אבל אם אני לא טועה, גם לפיהם ההיתר לא ללדת ישר ילדים הוא ברמת ההיתר - לא ברמת הלכתחילה.[שוב, אם אני לא טועה.]

ולמקרה שזה יעניין מישהו מכם ממש, אז הנה לינק למאמר של הרב שרלו בנושא:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=20340

אביב,צעיר רענן

תחכי ותחכי ותחכי - , כמה יהיה לך קל לדבר בגיל ארבעים לבד'...

ואם בכלל בכלל יצא - בגיל שישים עם ילד בת 15 ....

איזה חיים אה..??! שיהיה לך בכיף! חיים מאושרים,

תנצלי תחיים של'ך! תעשי תואר, קריריה, דוקטורט שני, בית, כלב, ידיד,

כהגדרתך "מערכת יחסים מחוץ לחתונה", ילד [מחוץ לחתונה], חתונה [עם אותו ידיד מחוץ לחתונה], הלוויה לכלב, ידיד חדש מהעבודה[שלא שמרתם נגיעה], בגידה,  ילד, בגידה שוב לבעלך הראשון, וחוזר חלילה, עד שמגיעים לגיל שישים ילד אחד התחתן עם גויה בארה"ב, ילד שני נדקר על ידי כושי. => ואז יש רק מוצא אחד - ... "חבל" ...

חיים מוצלחים!

לא יודע, אני בכל אופן , אישי מעדיף את "הבעיות" של חתונה בגיליי 20+-...

צ'מע צעיר ורענן..ב.ש.

עלזה...אני נותן לך לייק.

גמאניי מצטרפת ללייקמרב.

יכול להיות שאני בלחי"ת לפי ההגדרות אבל אני חושבתענבל

למה לדחות? בסוף כשתתחתנו לא יהיה הרבה זמן ללדת ילדים וגם זה לא אותו דבר. לפי דעתי הזמן להתחתן הוא עד  גיל 22 ככה כמובן אם מוצאים את המיועד זה כבר תלוי בהוא שם למעלה.  (בלי שום קשר לבלחיות אני אומרת בכללי. אם זאת ההגדרה של בל"חית אז אני בל"חית מאוד גאה)

מרצ'?חרותיק

למה זה הגיל האידיאלי?

אני חושבת שמי שיודע כבר על הזיווג שלו, למה שיחכה?

כמובן כל עוד זה לא גיל 12 למשל...

ואני סוג של בל"חית, נכון...חרותיק
נו- זה מה שאמרתי...מרב.

גיל אידיאלי- הכי טוב [לפי דעתי..]-- זה 20-22.

אבל אם זה בא לפני- מה טוב!! מעולה!! עוד שנה לקבל ולתת. 

למה אני רוצה להתחתן??

אני עם ניגונים...

אני בהחלט הייתי בל"חית גאה, ועדייןעדידפ

אני מעדיפה בל"חים מתוקים שרוצים לקיים את רצון ה',

מכאלה שחושבים רק על עצמם (אגואיסטים בלעז)

אין "אויר" יותר מתוק מהאויר שנושמים ביחד,

מה ישאר אחרי בעולם? האם אשאיר איזה סימן?

מישהו יזכור בעוד 100 שנה שחיו פה מאות בני נוער מתבגר

שלמדו, היו עורכי דין, מורות, רופאים, כלכלנים וכו''?

ילדים זה המשכיות, זה החותם האמיתי שלך בעולם

ו-כן! אנחנו פה בשביל זה! שום אישה היא לא אישה שלמה בלי בעל וילדים!

ומי שלא מרגישה חוסר- יש לה בעיה חמורה, וזה לא המקום לפרט.

תנועת הפמיניזם מאד מושכת את מי שלא מבין מה זה ערך של בית יהודי!

ובכלליות- לגבי ילדים - אני בעד הכלל- מי שבא ברוך הבא!!!!

(גם לגבי אורחים, דרך אגב, אז בואו שבת!)

אני חייבת להוסיף- לא יכולה להתאפק...עדידפ

מצד אחד, השם אוהב אותנו, והוא- אין סוף ברוך הוא

ברחמיו הרבים וברוב אהבתו לא רוצה שנהיה לחוצים

הלחץ כשלעצמו הוא לא בריא ולא מאת השם.

יחד עם זה, השם יתברך טבע בנו "קוצים", שמשהו יבער בנו למימוש.

כל אחד יכול להחליט מה המימוש שהוא רואה לנכון,

אחד יכול לבחור בתואר, אחד בטיפוס על הרים, ואחד בהקמת בית.

כיוון שהתורה היא תורת חיים, ממנה אנחנו שואבים את כוחינו

בכל פעם שיש בפנינו צומת עלינו לחשוב- מה השם רוצה ממני?

מה "ספר ההוראות" של העולם הזה, התורה מורה לנו כיהודים?

לא סתם אחת המצוות הראשונות שכתובות בתורה היא פרו ורבו.

כי כך השם ברא את עולמו!

ה' נטע בנו את הרצון העז להגיע למימוש כדי שנרצה להינשא,

כדי שנרצה להמשיך בהשפעת שפע וחסד לאחרים ונדבק במידותיו.

תכל'ס- מי רוצה להיות במצב שהקב"ה בעצמו מגדיר כ-"לא טוב"?

(היות האדם לבדו...)

לסיכומו של עניין:

אני מאמינה שחייב להיות בכל אחד/ת מאיתנו רצון בריא וטוב להינשא,

ואם תרצו, אין זו אגדה...

אבל צריך לעשות השתדלות מקסימלית כדי לבוא לפני ה' יתברך בניקיון כפיים ולומר- ריבויינס- אני את שלי עשיתי, הראיני נפלאותיך

וברגע שיודעים שהשתדלנו, פעלנו, יזמנו, התפללנו, נפתחנו, התייעצנו ובדקנו את עצמינו טוב טוב, מידותית התנהגותית וחיצונית

אם אנחנו יודעים שעשינו את כל זה- אז מה הלחץ?

תשליכו על השם!

תסמכו עליו!

הוא רוצה שתינשאו- לא פחות

ממה שאתם רוצים...

(הלוואי וידעתי את זה קודם...)

בכלל, האם מפריע לכם שאני כאן?עדידפ

ממרומי גיל 29, פתאום חשבתי שאולי נכנסתי באין כניסה...

מי שמתפדח יכול לבעוט בי באישי

צודקת מאד...חרותיק

וזה לא היה נשמע תגובה של בת  29 ...

אני מאד מזדהה עם התשובה שלך.

אני בת 29+6עדידפ

(ילדים)

מותר לך, מותר לך צעיר רענן כפרה, כנס ומהררר...אביב

טוב, אמא'לה, למי מגיבים ראשון?

אה כן, צעיר רענן..

"איזה חיים אה..??! שיהיה לך בכיף! חיים מאושרים,

תנצלי תחיים של'ך! תעשי תואר, קריריה, דוקטורט שני, בית, כלב, ידיד,

כהגדרתך "מערכת יחסים מחוץ לחתונה", ילד [מחוץ לחתונה], חתונה [עם אותו ידיד מחוץ לחתונה], הלוויה לכלב, ידיד חדש מהעבודה[שלא שמרתם נגיעה], בגידה,  ילד, בגידה שוב לבעלך הראשון, וחוזר חלילה, עד שמגיעים לגיל שישים ילד אחד התחתן עם גויה בארה"ב, ילד שני נדקר על ידי כושי. => ואז יש רק מוצא אחד - ... "חבל"..."

למה לא? כילו רגע, רגע. למה לא לעשות תואר, קריירה, דוקטורט שני, פרופסורה, לטפס על איזה הר, לקדם את עצמי, לחיות בעולם הזה.. למה לא "מערכת יחסים מחוץ לחתונה"?? (וזה אתה ששמת אתזה בגרשיים.. ;))..

ילד, מחוץ לחתונה - טוב, אולי. בעיני זה העניין המיותר, לא דווקא החתונה. כלומר סבבה, רגש האמהות והכל, אבל כמה דברים: א. בעיני זה מ-מ-ש אגואיסטי, שיא ה-אגואיסטיות, ללדת ילד שהוא "החותם שלך בעולם"... רבאק, אתם רוצים שיזכרו אתכם - תעשו מעשים גדולים!! תשנו את העולם לא בעזרת איזה ילדון, שתכל'ס לכו תדעו לאן הוא יגיע, לא לגמרי יש לכם על זה שליטה... אז אם מדברים על אגואיסטיות, זו בדיוק אגואיסטיות אדירה. וזה גם טפשי, שיזכרו אתכם רק בגלל איזה אלבום תמונות מצהיב מיושן, ו"איזו סבתא של סבתא נחמדה וגזעית היא הייתה ואיזה יופי היא גידלה את הילדים שלה".וואו, מרגש.

תקשיבו, בסופו של דבר, הילד שתלדו, אין לכם כמעט שליטה עליו! לפחות לא במידה שאתם חושבים. מישהו הבטיח לכם שהוא ייצא "בסדר"? "ילד אחד התחתן עם גויה בארה"ב, ילד שני נדקר על ידי כושי". אצל כ-ל אחד זה יכול לקרות, כ-ל אחד. אתם יכולים לומד "לפחות ניסיתי"ושאנא עארף, הייתה לו טראומה או כל תירוץ אחר שעולה בדעתכם, אבל תכל'ס, מי ערב לכם שילדכם הבלונדיני על פאותיו הארוכות יישאר כך גם בהמשך חייו? לוידעת, זה סיכון גדול מידי. זה גם סיכוי גדול, מובן, אבל זה סיכון ענק מ-י-ד-י, ואני לא בטוחה שבאמת אתם יכולים לומר בפה מלא שאתם בטוחים מפניו - ולו חלקית.

ואגב, חשבתי היום על בגידה ובכלל, והגעתי למסקנה שאנחנו, או יותר נכון אבות אבותינו הקדמוניים, הפכו את זה לכביכול נורא כ"כ.. זה לא באמת כך! אנחנו פשוט למדנו להתייחס לגוף כאילו שהוא איזה.. לוידעת, משו קדוש, מוצנע, מוסתר.. באשמת זה כל בעיות ה"בינו לבינה" לסוגיהן השונים וההזויים... כל זה יכול היה להימנע אילולא תורתכם הקדושה שציוותה על קדושה הגוןף וצניעותו.

טוב, מסתמא עוד אוסיף פה מס' עניינים, אבל זהו לבינתיים.

סליחה שלא עניתי כמו שצריך לה-כ-ל, פשוט לא הייתי פה מלאאא זמן והגיבו לי יותר מידי אנשים..

ועוד דבר, חשוב ביותר: אני מתנצלת מראש, אם תכתבו מגילות, אני פשוט לא אקרא ולא אגיב. אני אומרת את זה כי אני מכירה את מגבלות הזמן והסבלנות שלי.. ולא משום זלזול, אני ממש מעריכה את מי שמשקיע וכותב כ"כ הרבה...

לילה נאדר!!
אביב

אופס, גמני הגבתי במגילה. מתנצלת אביב
אביב היקרה- כנסי זה לא מגילהעדידפ

הגוף שלנו הוא קודש, הנישואין הם קודש וכל יחסים מחוץ לזה הם זנות וטומאה, וכל עוד לא חווית זוגיות תקינה את לא יכולה להבין מה הבעיה בבגידה.

אני לא אוהבת תגובות  מפגיזות להכעיס, בלי שום רצון אמיתי לברר,

זה מראה על רדידות. חבל!

רדידות? מוזמנת להיכנס..אביב

איזו רדידות מצאת בדברי?

חשבתי על זה לעומק. אני רדודה,

או שתתנו לי רשות להביר בלי דעות קדומות?

אביב מותק,שיראל.

את לא הראשונה (ולצערי בטוח לא האחרונה) שטוענת כך - מה שבכלליות נקרא לו "אכול ושתה כי מחר תמות","תנצל את החיים כל עוד אתה פה","לך על העולם עד הסוף" וכו'.

ומה שבאתי בעצם להגיד -

זה לא עניין לפורום ולאנשים שאת לא מכירה ותג' - ארוכה ככל שתהייה ומלאת תוכן - זה לא כמו דיבור.

אם את באמת רוצה לברר על זה,את צריכה ללמוד - בשמיעת שיחות,בדיבור עם אנשים שאת מעריכה כמבינים ויודעים ביהדות,בלמידת ספרים בנושא וכד'.

ואני ממש לא אומרת את זה מהתחמקות.זה פשוט כי הנושא הזה הוא כ"כ עקרוני ובעצם הייתי אומרת אפילו שהוא-הוא עיקר היהדות - אם "למצות את החיים עד תום" ע"י הנאות ובילויים או ע"י תורה ומצוות.וזה מקיף כל תחום ותחום בחיים - מבעל יחיד וילדים (שעל זה דיברת) ועד הפרטים הכי קטנים כמו נעילת נעליים בבוקר,קציצת צפרניים ושפשוף עיניים בבוקר.במה שתבחרי זה יקיף הכל.

"והרשות נתונה".

מקווה שהבהרתי את עצמי מספיק,ואם לא או שיש לך מה להגיד על זה,בכיף.

בחור\ה לחוצ חתונה..למען שמו!

בעז"ה בעיתו ובזמנו!!

שיראל -אביב

את ממש חמודה

אני לא מעוניינת לברר, למה לי ללכת לשמוע הרצאות שלמות כשהבסיס שלי שונה משל הרב / מורה / מדריכה / כל דוס אחר שידבר איתי? ולמה לברר אם דעתי ברורה לי לחלוטין? אני לא שאלתי. הצגתי דעה. אה, ובמקרה היא הייתה קצת שונה משל האנשים החביבים כאן

אני לא מאמינה בצניעות ומזה נובעים כל חילוקי הדעות כאן..

במה את כן מאמינה?בתורה?בסתם לחיות?אבגדה

האם את לא מאמינה או לא מבינה?

כל עוד זה לא ברור אף אחד לא  יוכל לענות לך לעניין.

לא מאמינה.אביב
אם את לא מאמינה בכלום אז על מה מתבססים החיים שלך?ענבל
מי אמר שאני לא מאמינה בכלום?אביב

אני לא מאמינה במה שאתם מאמינים.

אגב, >>אביב

השבוע אני לא אהיה פה כ"כ. אם התגובות שלי יהיו עם שגיאות כתיב וכאלה.. ;) זה אח שלי כותב בשבילי,

סתם כי התעצבנתי עליכם.. ;)

שבוע טוב ומבורך לכל עמ"י!!

שנתאחד א-מ-ן!!

אביב

אז במה את מאמינה?ענבל
יוווווווו תמסרי לאח שלך ד"ש.ב.ש.

שינם לא ראיתי אותו (ותאמת גם אותך).

מעניין איך הוא נראה עכשיו...

את לא יודעת במה 'אנחנו'תקוע בתקוע

מאמינים שתגידי את זה.

את מאמינה במימוש עצמי קצת , -על פי מה שהבנתי-, ועכשיו כשקראתי את התגובה שלך שוב -

אני אולי אפילו מסכים איתה (קצת).

אני לא לחוץ על להתחתן, אבל אני מאמין בחתונה בגיל צעיר (21-24).

בעיקר בגלל שאני לא חיי פה בעולם 'בשבילי' ולמימוש 'עצמי', אלא בשביל משהו גדול ממני.

העולם פה לא מתנהל סביבי, ולכן העיקר אצלי בחיים לא יהיה 'הקריירה' או משהו כזה ולכן

זו לא תהיה הסיבה להתחתן מאוחר.

הסיבה להתחתן 'רק' בגיל 21 או 22 היא בגלל שאדם לא יכול להקים משפחה בלי שהוא עצמו

בנה את עצמו איכשהוא ולצערי, ברוב האולפנות והישיבות התיכוניות בנאדם לא יוצא מוכן לחתונה.

שלא לדבר בכלל על בכלל האמצעים החומריים להקמת משפחה כמו בית, כסף ומקצוע. זה לא בגלל

המימוש העצמי או מה שאני מונע מעצמי, אלא בגלל שמכוח המציאות - זה לא רלוונטי והגיוני.

אגב, גם הרמב"ם סובר כך. תבנה בית, פרנס, ואח"כ שא אישה.

תודה שיראל.אחרונה

תראי,אם הבסיס שלך שונה משל בנאדם כלשהוא את חושבת שלא תוכלי ללמוד ממנו ולשמוע אותו? "מכל מלמדי השכלתי" (ואני מאמינה שגם אם את לא מאמינה ביהדות את מסכימה עם המשפט הזה,כי אחרי הכל - הוא אוניסברסאלי..).

דבר שני - אין דבר כזה "דעתי ברורה לי לחלוטין" בכיתה ט',וסורי שאני אומרת את זה בכזו נחרצות.הכל פתוח והכל עוד יכול להשתנות.

למה לא לשמוע עוד? למה לפסוק כ"כ נחרץ רק על סמך שנתיים - שלש גג - של חיפוש?

לא היה נשמע שהצגת דעה,אלא ששאלת - "למה להתחתן? סתם, דוגרי אני שואלת - למה להתחתן?"  אז אנשים נחמדים ניסו לענות לך  "  - אז אנשים ניסו ענות

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך