שאלה--גירית

בס"ד

האם בעצם בארץ ישראל צריכים לחיות אך ורק יהודים?? לשום גוי אסור לחיות פה? וגם-

האם מצווה עלינו לצאת ולהילחם בערבים ולגרשם מארצינו?

אשמח לשמוע גם דעה הלכתית בעניין.

תודה..  

מותר לגויים לגור פה..מרים*

בכמה תנאים,אם הם תחת ההגדרה "גר תושב" שהם בעצם תחת שלטון יהודי וזה כמובן אומר גם חובות למדינה,ולקיימם 7 מצוות בני נוח.

זה ממש בתמצות לגבי גויים בכללי.

אבל אם הם מתנהגים כמו שמתנהגים הערבים ימ"ש בוודאי שמצווה גדולה להלחם בהם..!זו מלחמת מצווה..!

לא השקעתי לחפש דיעה הלכתית, זה בתמצות ממש..

אם אני לא טועה זה הדעה ההילכתית^^^דוסית גאה!

יש את הדין "הבא להורגך השכם להורגו"...

וגוי שמתנגד לעובדה שא"י שייכת לעמ"י ע"פ תורת ישראל והוא גר פה צריך לגרש אותו מהארץ.

קצת ערבבתם:אבגדה

1)יש גויים שיכולים לגור פה בתור גרים תושבים-כבודדים-דהיינו כל אחד לעצמו,חיים בינינו ולא בשלטון משלהם,בימינו אין האפשרות לקבל גרים תושבים,מכיון שדין זה נוהג רק כאשר היובל נוהג.

2)יש דין של שבעת העמים,שלהם יהושוע שלח קריאה לשלום לפני כניסתו לארץ,וכל מי שלא נענה או שברח מהארץ,היה צריך להרוג.

3)יש דין של עם אחר שיושב בתוכנו-ואז אם הם מקבלים עליהם את שלטונינו ושבע מצוות בני נח,צריך להשאירם בחיים ולא לפגוע בהם,ואם לא-אנחנו עושים מצור סביבם משלושה צדדים-כדי שמי שירצה יוכל לברוח,ואז להכנס ולהשמיד את מי שנשאר.

בימינו המצב יותר מסובך מכמה סיבות:א)הערבים לא קיבלו עדיין הבהרה ברורה לכך  שאם לא שלום ולא בריחה-אז מלחמה.ב)יש תערובת של אנשים שרוצים שלום עם אלו שלא,למרות שאת זה ייתכן לפתור באמצעות השארת צד אחד משוחרר.

(ע"פ איך שהבנתי את ההלכה)אבגדה

והערבים אינם עמלקדין עמלק-היה לעם אחד בלבד מסיבות מסוימות מאוד.

לפי מה שאני מאמינה ומבינה:בת-ישראל-וציון

יש לזה שני צדדים (האמת היא שהגיוני שייש יותר משנים)-

יש (מה שנקרא) גר תושב- גויים הגרים בארץ, שומרים את מצוות בני נח, מקבלים עליהם את שלטון ישראל (לגמרי) ומבינים שהארץ הזאת היא בעצם הארץ שלנו ולא שלהם.

מצד שני- יש מצווה לכבוש את הארץ מהעמים היושבים בה, מלחמת מצווה של כיבוש הארץ ("והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם...והורשתם את הארץ וישבתם בה כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה.")  כי אם לא נקיים את מצווה זו ולא נכבוש את הארץ מעמים היושבים בה-" ואם לא תורישו את יושבי הארץ מפניכם והיה אשר תותירו מהם לשכים בעניכם ולצנינים בצידכם וצררו אתכם על הארץ אשר אתם יושבים בה".

--------------------

זה פחות או יותר על רגל אחת, מקווה שלא חפרתי יותר מידי והסברתי את עצמי מספיק טוב....

יש מושג בהלכה ובתנ"ך שהוא:עץ על מים

"גר תושב"

לגויים מותר לגור בישראל... למרות הכל הם בני אדם (חוץ ממי שלא )

עכשיו גם גר תושב זה כולל כמה דברים.... זה בתנאים כלשהם.. שאחד מהם זה קיום 7 מצוות בני נוח... 

גויים שונאי ישראל שגם מראים את שנאתם במובהק כגון ערבים שעושים מהומות נגד היהודים וכו'.... להם אין היתר להשתכן בישראל ומותר וצריך להלחם בהם....

(יכולהיות שחזרתי על תשובות אין לי שמץ מה כתבו התעצלתי לקרוא..)

זאת הדעה ההלכתית המתומצתת... כמו כל דבר יש לזה פירוט וזה מאד תלוי במקרה...

גוי ששומר את 7 מצוות בני נוח רשאי לגור כאן בארץ!סיזר22

ואני חושבת שצריך להרוג את הערבים כי הם עמלקים! ויש ציווי בתורה שצריך להרוג את עמלק!

בטח..אלישע בן אבויה

בס"ד

יש להם מגילת יוחסין..

למעשה, הערבים הם הגוי היחיד שאפשר לסמוך על זה שהוא לא עמלק, כי רק בני ישמעאל ובני קטורה הקפידו על מילה, ועליהם לא אומרים ש'עלה סנחריב ובלבל את כל האומות'. (מי שרוצה יעיין ברכות כח. ורמב"ם הלכות מלכים פ"י ה"ח.)

הלכה זה לא שחור לבן...פעמיים חי

כי אז היה כבר צריך ממזמן להרוג את כל הנוצרים שחים פה כי הם עובדי ע"ז גמורה...

הערבים לעומת זאת לא. כי חלקם יכולים לקבל על עצמם שבע מצוות בני נוח ואז הם בחינת גר תושב...

אבל אני ממש לא חושב  שהרמב"ם לדוגמא ישמח אם נהרוג כל נוצרי ובודהיסטי במדינתנו ובכך נעורר את זעם העולם.

שיכול להביא לידי השמדה בעולם היהודי...

הערבים של היום לא צריכים לחיות פה.טל!=)

וגם לעם שלם אסור לחיות בארץ ישראל עם עם ישראל, נראלי..

הערה ::צריך שיקימו את 7 המצוות מהכרה בקב"ה ולא סתםאלחנן

הם מכירים בקב"ה.אבגדהאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך