המילה האחרונהאנונימי (פותח)

שלום לכולם!אתם כולכם מכירים אותי בכינוי שונה...אני לא רוצה להזדהות..מי שכן  יודע\ת מי אני אני מבקשת ממכם צלא לעשות כלום..כי כבר הגעתי להחלטה סופית..

נמאס לי מהחים האבא החורג שלי לא מפסיק להתעלל בי ואמא שלי לא עושה כלום...אני יודעת שצריך לךהתמודדד בחים..אבל די אני באמת לא מסוגלת..רק רציתי להגיד לכם תודה על כל התקופה שההיתי פה ושחיזקתם אותי..אתם באמת אנשים טובים..אני מאחלת לכולכם המשך חים טובים!אוהבת המון![אם מישו פה מכיר את אמא שלי..תמסרו לה שאני סולחת לה על הכל ואוהבת אותה מרחוק..ואם המוות שלןי יגרום לה להתעורר ולעזוב את בעלה שלא מפסיק להתעלל בכל האחים שלי..אז זה היה שווה..]

תקשיבי שניה...אנונימי (פותח)

אני חדש פה ואני לא מכיר אותך..אבל אל תיהיי פזיזה ..אני בטוח שאם תחשבי עוד פעם תחליטי שונה..אשמח לדבר איתך תמיד!!

אל תעשי את זה!ג'ודי

את לא רוצה להקים בית לגדל,ילדים לאהוב אותם, להתנהג אליהם הכי טוב הכי אמא 

יש לך עוד חיים לפניך את יכולה לעשות הכל רק אל תתאבדי אוקי!

אני באישי אם בא לךחיוך גדול ואנילא מכירה אותך באגב!!!!!

בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אל תעשי את זה.. מה אם אחרי מה שיש עכשיו?רחליOס

יכול להיות הרבה הרבה יותר טוב!

חכי קצת.תתפללי לקב"ה ו... בעז"ה הכל יסתדר!

יש לך לאן לשאוף!

את לא רוצה גאואלה? בית המקדש?..

בבקשה אל תעשי זאת..

תיראי- יש לי סיפור ממש דומה לשלך (ניראלי..)ילדה סוכר

וגם אני חשבתי פוווול פעמים על להתאבד אפילו התרסקתי פעם אחת עם האופניים (בכוונה)

-הם רק התפנצ'רו אבל לומשנה עכשיו.:

ואני ממש מבינה את הרגשות הכואבים שלך! אני לא יודעת בת כמה את-

אבל לי כשהמצב היה ממש בילתי ניסבל- אני הולכת מהבית לאיזה שבוע -שבועיים.(חברות/דודים)

זה לא שאני לא מדברת עם אמא שלי, אבל לחזור לבית- לא!!

ותחשבי על אמא שלך- זה לא אשמתה שמי שהיא חשבה שהוא בנאדם טוב- והתחתנה איתו,

פיתאום "הפך את עורו"...ותחשבי שאולי גם היא קצת סובלת מההתנהגות שלו, וזה שהוא פוגע בילדים שלה

אז למה לעשות לה את החיים יותר קשים?

ריצור- אני מציעה לך לעשות "הפסקה קטנה" מהבית, ולינסוע לחברות או קרובי משפחה שאת אוהבת.

לא חייבים לומר למה הגעת אליהם

ואם המצב גם לא טוב עם שני אלה- את מוזמנת ממש בכיף לדבר איתי באישי ו

"לקפוץ" אליי לכמה זמן (באיזה איזור בארץ את? -אני בשומרון)

ממש מחכה לתשובה ממך!!!

אוף כתבתי משו ממש ארוך- וקפץ לי..."מיואשת"-דבריילדה סוכר

איתי באישי דחוווווף!!!

מחכה לתגובה ממך   {=

או שלא קפץ (?!) משו מוזר פה..ילדה סוכר
ללללללללללללללאאא...אל תעשי לעצמך את זה!!!כפרוני עלי

תקשיבי נשמה!!!

התאבדות זה לא מה שיפתור ... את הבעיות!!!

החיים עוד לפנייךךך... אבל, תלוי איך מסתכלים עליהם!!!

אני מבינה אותך והכל ,אבל תחשבי טוב טוב לפני מה שאת מתכננת לעשות...

אין לאיפה לפנות ,כלומר כל מיני אירגונים וכאלה??

פפה אם צרייךך... -אני-

אני חושבת שכדאי לעשות כמו שילדה סוכר כתבהאנונימי (פותח)

תמצאי כמו משפחה שתהיי אצלם כמו בת בית.

אם אי אפשר להסתדר עם בני הבית שלך אפשר למצוא בני בית אחרים. פיתרון מועיל יותר מאשר להתאבד.

תעזבי את הביית....הסטלן הקטן

לא!!תהילול

אני חושבת שתעשי כמו שהציעו פה כבר תעזבי ת'בית לכמה זמן או משו כזה.

תחפשי משו שבשבילו שווה לך לחיות ותחיי בשבילו.

תשמעי..רעות [=

אני לא מכירה אותך.

אין לי מושג מי את, ואני גם לא יודעת מה עובר עלייך בבית עם האבא החורג שלך ואמא שלך.

אני גם לא הולכת להגיד לך שלמות זה לא הפתרון, אני אישית לא סגורה על זה.

ואני יודעת מה זה שרע לך כלכך עד שאת רוצה למות.

לא כי יש לך רגע של דיכאון או צומי או משו, את באמת באמת רוצה למות ולא להיות פה יותר.

אני יודעת מה זה.

הייתי במקום הזה רק מסיבות אחרות.

במשך כמה חודשים מהחיים שלי רציתי למות. כלכך כלכך רציתי למות.

אני לא אגיד לך שאת תצטערי על זה, זה אידיוטי, מתים לא יכולים להצטער.

אבל אני כן אגיד לך שאני יודעת שאם תתאבדי עכשיו תפספסי הרבה דברים שלא הספקת לעשות.

בית, ילדים, הדוגמא הקבועה, אבל חוץ מזה תחשבי גם על הארץ שרצית לטוס לטייל בה ועל זה שעדיין לא למדת גיטרה למרות שאת נורא רוצה.

קחי את הדוגמאות שלך, הדברים הקטנים שאת רוצה לעשות ועדיין לא עשית.

ואל תגידי לי "אין לי", כל אדם יש משו שהוא רוצה לעשות, גם אם זה רק לקנות חולצה חדשה שהוא ראה, למרות שאני בכלל לא חושבת שזה "רק".

אז כן, אני אגיד לך שוב, אם תתאבדי עכשיו תפספסי דברים, הרבה דברים.

ואני בטוחה שאת יודעת את זה לבד.

קשה לך בבית, אני יודעת.

כואב לך הכי בעולם.

אז את לא חייבת להתמודד, את יכולה לברוח, אבל לא כדאי לכיוון של התאבדות.

תלכי ללמוד בפנימייה, אם רע לך בבית זה רק יעשה לך טוב.

ודעה אישית שלי, זה חוויה מדהימה.

אני לומדת באולפנא עם פנימייה ונהנית מזה, באמת.

אז תנסי כיוון כזה, או שתסעי לדודים לשבועיים, או שתעשי סבב חברות, לא חסרים מקומות לברוח אליהם.

אם את רוצה לדבר.. אני פה, באמת.

ואני מתכוונת לזה, אני לא אומרת את זה רק כי זה דורש ומתאים וכל זה, אני באמת באמת אשמח לדבר איתך, ואולי זה אפילו יעזור.

אז.. תמיד פה, ואני באמת מתכוונת לזה, אל תשכחי.

3>

חכי רגע! יש לי הרבה מה להגיד לך -מוזמנת באישי ...אנונימי (פותח)

בשמחה רבה!

תעצרי שניה!!!!!!!!!שירונת 2

זה באמת מה שאת רוצה לעשות???????????????????

באמת???????????????

בטוחה בעצמך???????????????

למה שלא תלכי למקום שיהיה לך טוב בו... פנימיה אולי אמא שלך.. אין לי מוגש י את אבל אל תתנהגי בפזיזות!!!!!

היי, עצרי...רבקה...

חשבת על כל האנשים שמסביבך? על כל האנשים שיקרים לך? על אמא שלך, על אחים שלך...

את א רוצה לצער אותם, נכון?

לא כדאי לך!!! בכלל לא!!!

תחשבי על זה שוב, ואם לא בשביל עצמך אז לפחות בשביל האנשים שאכפת לך מהם ולהם אכפת ממך (ובטוח יש כאלה!!!)

תחפשי נקודות טובות בחיים, דברים ששוה לחיות בשבילם...  ובטוח שיש כאלה, לפעמים זה פשוט קשה לגלות אותם אבל הם קיימים!!! תמיד!!!  ואם את צריכה עזרה בזה- בשמחה!!!

מצטרפת לאחרים..[אין טעם לכתוב אותו דבר]הללי נפשי

נכון?שאם הית שמחה?לא הית כך?נכון?(-שאלה רטורית..)

יש מצבים שאנחנו עצבים ולפעמים |לוחש| אנחנו בטוחים שחור על גבי לבן שאנחנו בסדר ושכל העולם כולו שונא אותנו ומתנכל לנו,

אבל........!!!!!

צריך לדעת שה כ ל  מלמעלה-מאבאל'ה שרוצה אך ורק בטובה של הבת שלא ובשביל זה הוא גם לפעמים אומר-לא![שנאמר..-"מה שהוא עושה בשבילי,ומה שהוא לא עושה-לטובתי!"]ועל כל מקרה זה צריך לקרות,לדוגמא(די שולית מחיים ה"נורמאלים"..)-המכונת כביסה מתקלקלת בגלל שבטעות 'X' דחף לשם את הבגדים המלאים חול שלו-את יכולה לבא ולהתיאש ולהתחרפן-סלחה למה הוא עשה את זה??למה הוא לא חושב?מה ל-ה' לא מספיק הצרות שיש לי?-חס וחלילה!!קודם כל זה הייה צריך כבר לקרות על כל מקרה-נכון?הנה עכשו אני כבר לא צרכה לשבור ת'ראש למה קרתה התקלה במכונה-אני כבר יודעת-איזה טוב ה'!!!איזה אבא טוב!!!

אני ממש לא חושבת שזה קל-זו עבודה שבלב וכל אחד תמיד צריך עובד עליה,זו עבודה לא קלה בכלל(!)אבל היא משתלמת ושווה באמת-שמחה אמונית=]

לשמחה יש הרבה כח-זה משנה את כל המצב רוח שלנו וזה משפיע על כל הלך היום-תשתדלי להיות בשמחה("תחשוב טוב יהיה טוב!!-תאמין בעצמך!!!תחשוב טוב יהיה טוב!!!אלרים אוהב אותך!!!!!)

ולהתחבר אל אבא שבשמים מתוך כל ים הכאב-הוא תמיד מקשיב,תמיד אוהב ורוצה כ"כ אותך קרובה אליו-כ-ל כ-ך!!להתפלל-כי דווקא ברגעים העצובים אנחנו הכי מתחברים לקב"ה(עובדה,עצובה-אבל נכונה!)-דברי אל אבא שכ"כ רוצה את הבת שלו!!וממש לא חייב מהסידור אפשר מהמילים הפשוטות שלי,שדווקא הכי רצויות כשהם באות באמת מהלב!

אפשר לחפור כאן ממש מלא זה דבר שלא נגמר...מוזמנת בכיף לדבר איתי!!בעצם לא מוזמנת-חיבת!!!

אין מצב את עושה את מה שרצית(-רצית-בלשון עבר,עכשו כבר לא!!)לעשות-יש לך שליחות ויעד בעולם הזה(כמו שאמרו כבר,אני לא אחפור..למרות שחפרתי כבר..)!!!!

ולסיום-

"עצבות נועלת שערי שמים,

תפילה פותחת שערים נעולים

והשמחה בכוחה לשבר חומות"!!!!!

באהבה עצומה!!!!!!!

...אלעזר300

אני לא יודע מה נכון מצידי לומר לך עכשיו... אבל הלוואי שיהיה לך טוב. תשמרי על עצמך היטב.

לא! אני לא מכירה אותך אבלדניאלהה

אוהבת אותך אל תעשי את זה! תחשבי על כל הדברים שהית רוצה עדין לעשות! אפילו משו מטופש כמו לרצות לעשות סנפלינג! לא!

גם אני לא מכירה...~מישי~

אין לי הרבה מה להוסיף.

אני רק כמה דברים. אומרים שאדם לא נשפט על זה שהוא התאבד (לא מקבל פחות לעולם הבא) כי אולי רגע לפני שמת כשכבר לא היתה לו שליטה הוא התחרט. מעבר לזה שבאמת התאבדות נראית לי דבר בלי נתפס. ברור שגם את כמה שרע לך, ואני באמת קטנה לידך כנראה כי העולם שלי יחסית טוב ובאמת כ"כ כואב לי שלך לא, אבל עם זאת ברור לי שגם שאת רוצה להפרד את גם לא מאמינה בעצמך שתעשי את זה. נכון? זה מפחיד. וגם אם יש אנשים אחרים שעשו דבר כזה זה לא כי הם אמיצים זה כי הם מיואשים מלהמודד עם המציאות.
הקב"ה שם אותך במצב הז, נכון, אז אני מאמינה שהוא גם זה שנותן לך כלים להתמודד איתו עד שתוכלי לצאת מהמצב הזה. וכן אני מאמינה שאם את חיה אז כי זה טוב. את יכולה להוסביך לעולם. ה' רוצה אותך פה בעולם, חיה. ה' בעצם מבהיר לך מסר- ברגע שהוא משאיר אותך כל הזמן בחיים- את יכולה להשפיע את העולם. העולם יהיה פחות טוב בלעדייך. פשוט לא שוה לפספס את זה. יש לך תפקיד חשוב בעולם, תפקיד שבשבילו לה' שווה להשאיר אותך בעולם שבו את זולת, כי את תתגברי ותהי חזקה יותר מכולם, תהיי בעלת עוצמות ותוסיפי כ"כ הרבה לעולם. אז למה לוותר על זה. ה' יודע מה טוב לך. אם היה טוב לא לחיות את לא היית חיה. את לא סומכת על ה'. הוא דואג לך! מקווה שתרגישי יותר טוב. תחייכי. יהיה טוב!

לפי הדברים שלך.....מאיר770

אמא שלך מספיק סובלת.....

אז למה להוסיף לה עוד סבל וצער???

מאיפה לנו לדעת שיש מישהו שקורא את הדברים אנונימי (פותח)

נשמה , הלוואי ולא עשית את זה ..

ותדברי איתי בפרטי חופשי. אני לא מכירה פה כמעט אף~מישי~

אחד ככה שזה לא צריך להפריע לך. אני בקושי נכנס לפורומים.

ואל תתיאשי. תהיי חזקה. מאחלת לך רק טוב. ואולי אם תדברי עם אמא שלך זה יעזור. 

ללללאאאאא!!!!!!!!!!!! וואי ממש אל תעשי את זה!!!!!!~n אני~

אני ממש מקווה שעדיין לא עשית את זה!!

תגיבי למשהו.. זה מלחיץ אותי.. אם את עדיין בחיים (איך זה נשמע תגיבי שנדע שאת חיה לפחות!!

יש לי המון מה לומר לך באישי!! אם בא לך..

אני ממש לא מכירה אותך וגם לא אפח'ד פה בערך ככה שזה לא אמור להפריע לך..

בבבבקקקשששההה אל תעשי את זה!! בשבילי!! למרות שאת לא מכירה אותי!!

תני סימן שאת חיה!!!

תראי את כל האנשים פה שמנסים לעזור לך~מישי~

ורק תגיבי שירגישו טוב. תגידי שזהו התחרטת. את נשארת בעולם הזה. מתמודדת ולוקחת אותנו בענק עם כל המצבים שאת מתמודדת בהם ומצליחה. משיגה את כולם. נהיית אדם גדול. רק את יכולה לעשות את זה. ה' נותן לך מצב קשה כדי להתעלות. בעזרת ה' את תצליחי!!! מאמינה בך!!!!

-אני נורא מצטער, אבל אני אהיה אמיתי-<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך י"ט אדר תשע"א 00:11

כשראיתי את השרשור הזה חשבתי על פיקוח נפש, חלק חשבו שזה מפוברק- אני, תמים שכמותי, כזה אני, חשבתי על פיקוח נפש. הצעד הנבון מבחינתי, אם זה באמת מקרה של פיקוח נפש זה להגיע אל הילדה עצמה, מעבד לדפי הפורום, להגיע אל המשפחה שלה, אל החברים שלה, לטפל במצב. 

שאלנו וזהינו שהמשתמש ששרשר את הסיפור הטרגי הוא גם המשתמש שהגיב ראשונה ועודד.

-או שהאבא החורג שלה הגיב לה שלוש דקות אחרי, או ש....לא יודע מה. 

אני חושב שהגיע הזמן להגיד לא להודעות כאלה, ממש עצוב לי לפעמים לראות את הדאגה הגדולה שלכם, ולהבין, שכל זה, נבע מסתם סיבה סתמית של נער שמשעמם לו והחליט שהוא רוצה לספר לנו סיפור עצוב ולהוסיף לנו פלפל לחיים.

חבר'ה זה לא צחוק, זה ממש לא צחוק! יש אנשים עם מצוקות, יש אנשים שצריכים תמיכה רגשית, יש פה המון כאלה. 

והם צריכים כל הודעה, כל תמיכה קטנה שאנחנו נותנים להם. ומשחקים כאלה פשוט מורידים את המוטיבציה לעזור, לאנשים שבאמת צריכים את העזרה.

לכל מספרי הטלנובלות- גם אם יש לכם יצר חזק להמציא לנו סיפור מרגש עד דמעות, הפסיקו, בבקשה. 

לכל המגיבים, לכל העוזרים והתומכים- ישר כח! אל תפסיקו עם העידוד, אל תעזו לחשוב "שהכל מפוברק ופשוט נמאס" נכון, צעקו לנו "זאב" פעם ראשונה, מי יודע, אולי יצעקו גם "זאב" פעם שנייה...לכו תדעו אם יהיה ילד אמיתי שיצעק "זאב" ואנחנו לא נהיה שם לעזור לו.  

אמאלה, מזעזע...יצחק'ל

ואיך נבהלתי כשקראתי את זה...

וואי ב"ה שזה לא באמת (?!?)

^^^ אוף שוב כתבתי מהניק של אח שלי...רבקה...

הוא בסוף יהרוג אותי...

לא יפה..!!מירב!!

כל כל סמכנו עלייך מיואשת,

למה לעשות את זה?

זה עושה לך טוב לצחוק על זה?

יש פה אנשים שקצת קצת רגישים כנראה ממך,

ולי אישית זה עשה ממש רע לקרוא את ההשרשור שלך,כאב לי נורא,וזה היה נשמע ממש אמיתי.

בבקשה אנשים תכתבו את אמת!-כואב,כואב לקרוא דברים כאלה.

ומקווה שלא יחזרו דברים כאלה.

ממש כואב הלב לראות שיש אנשים שיכולים לצחוק על זה.

יהיה טוב בעז"ה

מירב

היה אני בכלל לא בטוחה שזה נכון~מישי~

לפי דעתי היא כתבה ברצונות. יכול להיות שפרצו לה ויכול להיות שזה היה זה אח שלה הוא משהו... 

אריאל אני לא יודעת אם זה נכון מה שאת אומר או לא~מישי~אחרונה

אני בטוחה שאתם עושים את העבודה שלכם הכי טוב שאפשר ודואגים באמת...

אבל בכל זאת, אתם לא יודעים ב100%. אתם מנסים לחבר 1 ל1. גיליתם שמי שכתבה את ההודעה זה אותו אחד שהגיב ראשון. א. אתם לא יודעים שלא פרצו לה למשתמש. ב. אולי היא כתבה גם את העידוד כדי שיגיבו לה יותר מיאוש. ג. תמיד יש סיכוי שטעיתם. אתם לא בוחן כליות ולב. אתם לא יכולים לדעת באמת. והחושד בכשרים לוקה בגופו. ובגלל שזה כזה נושא קשה ואני מאוד דואגת למי שהעלתה את ההודעה אני מאמינה לה. זה שוה לי יותר משהיא תחשוב שאף אחד לא מאמין לה וחס וחלילה תתאבד. אני מאמינה שמקסימום בזבזתי כמה דקות מהחיים שלי על התעניינות ודאגה למישהו שעבד עלי זה יותר שווה לי מאשר שבסוף זה יהיה אמת ואני אגלה שבמו ידי הפשרתי למישהו להתאבד.
כל טוב לכם!

ולמיואשת אם את נכנסת- אני מאמינה לך שלא עבדת על אף אחד. אם מישהו פרץ לך פשוט תכתבי. סתם חבל שאנשים יחשדו סתם...

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך