היי ילדודס..קצת פריקה..מוזמנים..~בממוצע~

טוב, אני בעיקר קוראת פה..לא כותבת..

אבל יש לי צורך לפרוק טיפ טיפה..תעזרו לי עם תגובות מעודדות כמו שאתם יודעים? אני אשמח..

אוף, זה בטח נשמע דבילי..אבל לפעמים לכתוב עוזר..ובאינטרנט שהכל כ"כ אנונימי, אני מרגישה הכי בטוח, אוקיי?

טוב, ראיתי פה כמה דיבורים על דכאונות ועצבות וכו'...

אפשר לומר שאני מזדהה?

אני רוצה לשתף בבעיה שיש לי עם הבי"ס שלי.. בעיה בעייתית- מוזמנים להגיד לי איך הייתם מתמודדים, ומה דעתכם.

ובכן, בעקבות שיר שכתבתי, ושהמורה שלי ראתה בטעות- נקראתי לשיחה עם היועצת.. למי שראה שירים שלי, אולי הוא היה מבין..

מוות? פחד? כאב?- תמצאו שם המון כאלה..

בכל אופן, השיר דיבר על בדידות, ועל תחושה של חיים בשקר. היועצת דיברה איתי ושאלה למה אני מרגישה ככה...אני לא אוהבת אותה (בצורה עדינה).. היא צבועה ומאוד מ-ב-י-נ-ה כזאתי... ידוע לי בודאות שהיא סיפרה עליי דברים אישיים שידוע לה בעקיפין, ושאפילו לא רציתי שהיא תדע- עם בנות אחרות בשכבה..

היועצת והמורה שלי אמרו ש"הן מודאגות ממני...מחברה שלי (שהיועצת דיברה איתה עליי, כמובן) נודע לי שהן לא מאמינות לי שאני נפגשת באופן קבוע עם מישהי מקצועית. הן ניסו לשכנע אותי במילים רכות ומ-ב-י-נ-ות שאני אפגש ושפוך את הלב לפניי היועצת..כן, בטח!

לא רציתי, אז הן אמרו לי שאני צריכה להיפגש עם מישהי אחרת, ושהיא תתקשר אליי בהמשך היום לקבוע פגישה..הן שאלו אם אני כועסת..חח..כועסת? אני? על מי בכלל?

היועצת והמורה שלי הוסיפו ודיברו על כך שאני קצת מתחילה לשתף את החברות שלי בכל הקשיים שלי- פיזית, רגשית..במה שקורה לי.. היועצת אמרה שהיא מודאגת מהתאוצה שהעניין תופס בקרב השכבה (שתי חברות מאוד טובות שלי, שרק אחרי המון זמן נפתחתי לפניהן..בערך) וביקשה ממני לא לשתף את החברות שלי בבעיות שלי..כי הן צעירות מדי, ולא בטוח שהן יוכלו להתמודד עם זה "לכי תדעי מה זה עושה להן" היא אמרה לי..

אז זה מה שהיא חושבת? שאני אדבר עם יועצים ופסיכולוגים בני מאה, שאני לא מכירה בכלל אבל הם בטוחים שהם מכירים אותי.. ולא אשתף את החברות שלי בכלום.. עכשיו, גברת יועצת, תסבירי לי את למה השיר שלי מדבר על בדידות...

סליחה על החפירות, אבל באמת רק פרקתי..כאילו, לחברות אני לא יכולה לספר..אז לפחות לכם..סוג של..?

קבלי חיבוק ענק!!סבתא רוחלה

מוזמנת לאישי אם את רוצה!!

לשתף חברה זה מקל ועוזר אם ממש צריך עצה לפנות לגורם מוסמך. אני לא מבינה את היציאות של היועצת שלך לכי תביני יועצות. שיהיה לך בהצלחה בהכל!!!!! ואל תתיאשי.

אוך, אני שונאת להיות בוטה, אבל היועצתניגונים

אוף, טיפשה. ואני לא אומרת את זה על כל אחד.

אז קודם כל, תרגעי!! את לא צריכה שום שום שום יועצת! שום פסיכולוגית! את בסדר לגמרי.

וזה בסדר להרגיש עצובה לפעמים, וזה בסדר להרגיש כאילו נמאס מהכול, אין בזה שום בעיה! אלו תחשות שחשוב, ומפרה לחוש אותם. (אני לא אומרת שהן טובות, אבל-בשביל להתבגר בצורה טובה יותר, צריך לעבור משברים, כן. אני לא אומרת חס וחלילה לשקוע בהם, צריך לצאת, אבל זה טבעי.)

ואני חושבת שהיא טועה בקטע של החברות, אין כמו חברות, אין אין אין. גם אם הם לא מבינות תמיד. ובנינו-מי יכול לעזור לך חוץ מעצמך? אף אחד. הלספר נועד בשביל הפריקה ותו לא.

עכ''ל! ובהצלחה ילדונות!

סורי אבל אני ממש אל מסכימה עם היועצת שלךנשמה שלי!!=]

בארור שמשתפים חברה,חברה הרבה יותר מבינה לפעמים מאנשים גדולים...

היעוצת שלך לא גדלה בתור נערה בדור של היום והכל ממש שונה..

אני חושבת שכן -קחי ת'חברה הכי טובה שלך תפגשי איתה סתם ערב אחד(מומלץ מאוד אל באולפנה\ביה"ס)פרטים בש"א....

תטיילו(אין לי מושג איפה את גרה)שבו איפשהו שאין בו אנשים ופשוט תספרי לה הכל כל מה שאת מרגישה,כל מה שעובר עלייך גם אם את מרגישה מטומטמת אל תמיד זה המ שאנשים חושבים...

פשוט תשפכי אם תרצי לבכות,תבכי מניסיון זה עוזר זה משחרר זה ממש מקל זה מוציא את כל מה שקשה לומר במילים..

אם זאת חברה שבאמת מכירה אותך ויש לך קשר טוב איתה  תסמכי עליה שהיא לא תספר שהיא לא תצחק..

אם את יודעת שהיא תלך ותספר או שזה לא יעניין אותה והיא לא תעזור לך מראש אל תראי לה את הדכאון הזה...

אוווף יש לי עוד פוול דברים לומר לך...בא לך לדבר איתי בשיחה אישית????????

יש לי מאל דברים...מניסיון

מסכימה היועצת לא מבינה כלום .למה הם נועדו למען ה'?טובי =][=

שהיו לי שיחות איתה התחרפנתי .. למה היא נדחפת ?

ישלך בעיות בבית ?  משפחה ? חברות ? אותי היא רק הכניסה לדיכאון ,ולא הוציאה מימנו ..

דווקא אני חושבת שבזכות הערוץ המדהים הזה אפשר לצאת מדברים כאלה .. (מוקדש ל )

ואני כמוך לא שיטפתי אפחד ! הכל ניראה כרגיל עד שפשוט התפוצצתי ,וגרמתי למקרה לא ממש נעים ..               כדי לך לספר !! כי אחר כך כבר אי אפשר לחזור על מעשים .. ובגלל ההתפרצות הזאתי יש המון סטיגמות עלי ..

ומה שעוזר לי לצאת זה לנסות לשמוח בכח עד כמה שזה קשה !! תנסי ועוד תגיעי רחוק ..

♥ ומאמינה שבע"ה תצלחי !!

ואם את רוצה מוזמנת באישי

בוקר טוב,אוסנת

יותר נוח להקשיב לתגובות כמו שהיו לפני, שאומרות לך לא להתייחס ליועצת, ומי צריך בכלל פסיכולוג???

בסה"כ תדברי עם חברות (ותשימי פס על היועצת) והכל יסתדר... ככה זה גיל ההתבגרות.

אבל זה לא האמת.

יש אנשים שהקשיים שהם חוו וחווים במהלך החיים שלהם, מצריכים אותם לפנות לעזרה מקצועית.

זה לא נעים לשמוע, כי תמיד יש לנו איזה רצון קטנטן בלב להיות "מושלמים", ופסיכולוג/יועצת נשמע דבר מאוד מאיים (עוד רגע אני חולת נפש...).

יש אנשים שמתעלמים מהמצב שלהם, ועוד יותר גרוע - מכך שאמרו להם ללכת לטיפול.

ואז - או שהם מגיעים למצב של להזיק לעצמם (ואז הם חייבים טיפול, ובמקרים מסוימים אף אחד לא שואל אותם), או...

או שהם מתכחשים לעצמם, מתעלמים, כביכול ממשיכים את החיים, ומשהו בהם כבה.

אני לא יודעת מה בדיוק קורה אצלך,

לא קראתי את השירים, לא שמעתי את מה שעובר בך בפנים, ואני בכלל לא מכירה אותך.

אני רק חושבת שאת צריכה לבחון היטב  - אולי, למרות שהיא כזאת מעצבנת - היועצת צודקת?

תודה בננות. ולאסנת-~בממוצע~

אני מודעת לכך שיש לי בעיות, באמת..ואני הולכת לטיפול..אבל לאט לאט..אני מרגישה שעוד לא הספקתי להיפתח לעצמי, כבר קוטשים לי את הנשמה..

זה הגיע ממש גבוה בסדר האנשים ברווחה.. וכולם בטוחים שאני משקרת ואני מסתירה מהם משהו- אבל אני לא!

כבר למדתי להשלים (סוג של) עם זה שאני לא מושלמת..אבל ממש קוטשים אותי..יש גבול, לא?

למה "בעיות"?אוסנת

אני בכלל לא חושבת שמי שהולך לטיפול יש לו בעיות,

וכולם לא מושלמים - לא רק את... (ולכולם קשה להשלים עם זה...)

אבל לא לכולם יש אומץ ללכת לטיפול. להשקיע. לעבוד עבודת ה' במתח גבוה.

ממש מעריכה אותך רק על עצם ההליכה לטיפול.

מקווה שמגיעה לך גם הערכה על מה שאת עושה בו...

אני שוב חייבת לומר, שאני לא מכירה אותך ואת כל הגורמים.

יכול להיות שבאמת צריך לעשות משהו כדי שיפסיקו לרדת לך לחיים.

אבל לפני -

תחשבי רגע על הצד שלהם.

למה הם עושים את זה? אולי יש סיבה כלשהיא?

(אם הסיבה שלהם מוצדקת, אז אולי תוכלי להבין אותם. זה יגרום לך גם פחות להתייחס.

ואם זה לא מוצדק - אז רק הבנת הסיבה היא כבר חצי הדרך לפתרון...)

מעריכה מאוד,

בתפילה שתצליחי בכל.

(אני אשמח לשמוע ממך אם תרצי)

אני חושבת...ענבלאחרונה

עדיף נראה לי לדבר עם מישהי שאת קצת יותר מסמפטת אבל בהחלט עדיף שזה יהיה מבוגר אפילו תלכי למחנכת או לראש אולפנה אבל באמת עדיף מבוגר כי ילדות לא יודעות הרבה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך