לאחרונה גיליתי שחברה טובה שלי ממציאה דברים.
ולא סתם דברים, אלא דברים רציניים - כאילו חיים שלמים שלא שלה.
בהתחלה לא חשדתי, אבל אז אחרי שחיברתי פיסות מידע עם חברות מסוימות - גילינו שזה בטוח שקרים.
רציתי לדעת אם כדאי לשתף מישהו מבוגר או שזה דבר נורמאלי שיעלם עם הזמן...
ולכן הנה השתלשלות העניינים:
לפני שנתיים היא סיפרה לי ולעוד בנות שיש לה חבר חילוני (אנחנו מאולפנא דוסית).. - והסיפורים שהיא סיפרה לבנות היו שונים אחד מהשני.
לחבר הזה היא המציאה חבורה של ילדים שהיא והוא מסתובבים איתם - והשמות של החברים היו שמות שאנחנו יודעים שהיא אוהבת.
היא גם סיפרה שהיא עשתה עם החבר כל מיני דברים נוראים שהחמירו עם הזמן...(מעדיפה לא לפרט)
כל זמן שהיא סיפרה על החבורה אני אישית לא חשדתי, אבל חברה שלי חשדה בזה כמעט מההתחלה...
היא גם סיפרה על פרידות וחברים אחרים שהיו לה וכולי- אבל זה בערך מה שקרה בשנתיים האלה...
לא מזמן היא אמרה שהחבר שלה נפטר מסרטן.
היא סיפרה שבלילה לפני שהוא נפטר היא באה אליו והייתה איתו כל הלילה, והיא נפרדה ממנו והוא אמר לה שהוא מרגיש שהוא עומד למות וקרו כל מיני "דברים".....
באותו לילה היא חזרה מהסניף ב10 וחצי בלילה. היא סיפרה שהיא הלכה אחרי זה בערך ב11.
בשעה כזאת לא נותנים להכנס לבקר, בטח שלא חולי סרטן ובטח שלא במצב סופני....
בקטע הזה כבר הבנתי שלא הכל נכון, וגם חשבתי שאולי היא רוצה לגמור את השקרים האלה ובגלל זה היא "המיתה" את העניין..
רציתי לברר לעומק אם זה שקר ואלה הממצאים שגיליתי עם חברה שלי:
היא סיפרה על כל מיני שיחות שהיו לה בפייסבוק עם החברים שלה, ואז החברה שלי הסתכלה לה ברשימת חברים ולא ראתה אף אחד מהם.
היא שאלה אותה למה זה, והיא ענתה לה שכנראה היא לא חיפשה טוב.
יום אחר כך אותה חברה קיבלה הצעת חברות בפייסבוק מ"החבר" של אותה בת.
החבר שכאמור הוא חילוני, בתמונת פרופיל היתה לו תמונה של כיפה, וברשימת חברים היו לו רק 10 חברים, ואף אחד מהם לא מהחבורה...
היא גם סיפרה שהיא חתמה על כרטיס אדי - והיא רק בת 15.
אני מקווה שהבנתם בערך, ולצערי זה לא הסוף... אבל כבר די חפרתי.
אבל באמת רציתי לדעת מה עושים במקרה כזה של שקרים משמעותיים כאלה.
אם הם באמת משמעותיים...
זה די דחוף!!

)