אז,מה אתם אומרים?<אריאל>

זה היה שבוע רווי סיפורים מעניינים ומצחיקים, אבל אני אתמקד באחד ספציפי: 

ביום רביעי בערב באו לישיבה שלנו משלחת של גרמנים, כן אריים כאלה, (לא, ממש לא נאצים- זו הייתה סתם בדיחת-טרום-פגישה) לדיאלוג משותף. תבינו, באו בערך 50 חבר'ה, שבאו לארץ לעשות שנת שירות, להתנדב- פה. 

הם שונאים את הנאצים- המורה שלי סיפר, שרק אם בטעות תבטא קשר קטן למפלגה הנאצית בגרמניה בציבור, אפילו כשיכור בצד, יש סיכוי גדול שיסדרו לך כרטיס חד-כיווני לגן עדן.

הנושא של הדיאלוג היה החינוך בארץ, הם שמעו גם בית ספר ערבי, חילוני ובטח עוד כמה, הם שאלו שאלות על האורח חיים של הדתיים, על השילוב של האורח חיים עם החינוך,אם אנחנו שלמים עם זה,עדיין מאושרים, אפילו שבניגוד לחילונים, אתם נשארים פה הרבה יותר מאוחר... וכד'.

[ת'אמת, חיפשתי בעיקר לעשות קידוש השם, זה הסיבה שנשארתי- אממ... וגם היה כיבוד ]

אח"כ שאלנו אותם שאלה, למה דווקא פה? למה דווקא הם באו לישראל לעשות שנת התנדבות?

אחת הסיבות שהם בעצמם ענו, שבגלל ההיסטוריה המשותפת של שני העמים שלנו, הם ראו צורך לבוא ולהחזיר לנו על העוול ההיסטורי שנעשה.  (תזכרו שהם באו לאיזור סיכון בדרגה גבוהה מאוד לפי הגדרות האיחוד האירופי) 

זה שזה בא מעצמם, מאוד יפה, לדעתי. עוד סיבה שהוזכרה, היא שישראל, מדינה כ"כ קטנה, אבל בעצם מרכז העולם- הכל קורה פה- הם רצו לראות את זה מקרוב.

אחרי זה דיברתי עם איזה גרמני, אאל"ט קראו לו טובין, על היהדות בכלל, על האמונה שלי, על א"י ועל הסכסוך הישראלי-פלסטיני,התנחלויות, ולמה אנחנו לא כמו שאנחנו מוצגים באירופה. (עוד עשרה הקשיבו לשיחה, ועוד כמה באו והשתתפו) 

יאוו זכית!! פשוט זכיתדניאלה .ד.

קידוש שם שמיים ועוד ברבים! זכות ענקית.

(אגב טובין זה סחורה גדולה באנגלית- Good's)

בידיוק דיברתי אם איזה צדלניקי"ת על נוצרים...אבודה!

רוב ההודעות שלי ארוכות.. מתרגלים.<אריאל>

תודה על הדאגה אחי.

>>>תילה

לי אישית מפריעה כל העניין  של הגרמנים של הגרמנים שבאים "לכפר" על מעשה אבותיהם בארץ.

אולי מה שאני חושבת לא חכם אבל זה שהם שונאים את הנאצים ממש לא אומר לי כלום.

מה שהסבים שלהם עשו זה דבר בילתי נסלח! זה דבר שפגע בעם שלם, בעם שלנו! ולכן נסיון להידברות עם הצאצאים שלהם, קבלת החרטה שלהם, זה דבר נורא בעיני.

תבין, אין לי שום דבר נגד אותם נערים שפגשת ספיציפית, הם בטח באמת רוצים לעזור ובחורים סבבה (בלי מבט רצחני בעיניים..) אבל עצם זה שאנחנו מוכנים בכלל לדבר איתם, אנחנו מראים להם ש("סוג של") סלחנו להם.   זה הרבה מעבר לך (לחברים שלך) ומי שפגשתם..זה מראה להם שעם ישראל סלח להם, שזה בסדר- הם קצת יתנדבו בארץ, יביעו רגשות חרטה והופ - נשכח הכול.

לי אישית במשפחה יש קשר לשואה..כמעט כל המשפחה של סבא שלי נרצחה שם, אבל עזוב את זה, 6 מיליון איש!!!!!! אני מדמיינת את סבא שלי והמשפחה שלו סובלים שם ואת מה שעשו להם ואני לא יכולה להאמין שהיום אנחנו מנסים לדבר עם הצאצאים של הרוצחים האלה, להבין אותם, לסלוח להם!! (מעניין מה הם היו חושבים אם הם היו מתארים שזה מה שיקרה בעוד 60 שנה) לדעתי אין לנו רשות לעשות את זה מבחינת העם שלנו, העבר שלנו.

אני לא מרגישה שמול נערים כאלה צריך לעשות קידוש ה'! עצם זה שהם רואים את עם ישראל חי וקיים, "פורח ומשגשג", מגן על עצמו- למרות הכול, זה הקידוש ה' הכי גדול שיכול להיות! אני אישית לא מרגישה שיש צורך לדבר איתם על "היהדות בכלל, על האמונה שלי, על א"י ועל הסכסוך הישראלי-פלסטיני,התנחלויות, ולמה אנחנו לא כמו שאנחנו מוצגים באירופה. " שישארו בארץ שלהם- הכי טוב. התנדבות והתנצלויות לא יעזרו!!

(סתם משו ששמתי לב: רשמת "הם שונאים את הנאצים- המורה שלי סיפר, שרק אם בטעות תבטא קשר קטן למפלגה הנאצית בגרמניה בציבור, אפילו כשיכור בצד, יש סיכוי גדול שיסדרו לך כרטיס חד-כיווני לגן עדן."  רוצחים נשארים רוצחים...)

ומני- לא כואבת לי היד, הנושא די בוער בי ויכולתי לכתוב גם עוד כמה עמודים... 

זאתי דעתי-מוזמנים לסתור...

קפיץ לשרשור חשובתילה

חוץ מזה שהשקעתי בתגובה אז תגידו את דעתכם...קורץ

אני לא חושבת שזה נכון לפסול אנשים בגלל ההורים שלהםהרהוראחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך