למה למה למה ?????אנונימי (פותח)

כ"כ התלהבתי מהפורום הזה.......בכלל מהערוץ הזה....איזה רמה...(גבוהה..) באמת!

וזה לא בציניות...כולם פה עוזרים לכולם! משתפים..צוחקים...מייעצים! וכו' וכו' וכו'.....(אגב, תודה רבה)

אבל ברגע אחד - בום! השרשור כתגובה על ההתאבדויות ממש הוריד לי הכל!                                                        ("מתוקה שכזאת"- אל תקחי את קשה...אבל זה בשיא הכנות.)

לא רק שלפי דעתי ירדה הרמה...וגם יכול להיות שאלו שחשבו על כזו אופציה (להתאבד...) באמת הבינו אותך לא נכון...וחשבו שאת מדברת בציניות וסוג של לגלוג עליהם, אלא גם שהעלת את ההקלטה שלך....ואולי זה הכשיל כמה מאיתנו...(הבנים שבינינו...)! תחשבי על זה רגע, יש כאן כאלו שבאמת משתדלים בצורה הכי אמיתית וחזקה שלא להיכשל...ולא לשמוע קול אישה...ואת ניפצת להם את זה בשניה...! נכון, הם יכלו שלא להיכנס ולא לשמוע...אבל הסקרנות היא זו שגרמה לזה....הסקרנות! וכן, גמאני הייתי רוצה שכל העולם ואישתו היו שומעים אותי שרה...עם הגיטרה...ונכון, הם לא מכירים אותי ולא רואים אותי....אבל אני מבטיחה לך..שיש כאן כמה שזה עשה להם לא כ"כ טוב...!

וכאן- אני פונה לכל הבנות שבינינו...= כולנו רוצות שישמעו איזה קול מהמם יש לנו...ואיזה שיר יפה עם הלחן המרגש חיברנו....אבל, יש לזה מחיר! אומנם, הבנים שומעים..והם יכלו לבחור שלא לשמוע...ובכל זאת..העוון ע-ל-י-נ-ו!!!!! תבינו...הם נכשלים...ואנחנו נענשות! ואני לא מדברת מתוך תיסכול או קיטור כלשהוא...הכוונה שלי, היא שאפשר לחסוך את כל זה...ולשיר בטהרה...! כי...כן...זה כן עושה להם משהו....! (בנים - לא להרוג אותי....!!! סליחה אם פגעתי בכם...אבל זה רק לטובתכם!)

מתוקה שכזאת - מתנצלת מראש אם נפגעת...באמת! ומצטערת שזה ככה בפרהסייה, אבל לא הייתה לי ברירה אחרת...

בפעם האחרונה שדיברנו קצת התווכחנו ולא כ"כ הסכמנו אחת עם השנייה! אז סליחה אם נפגעת וקחי את זה לצומת ליבך!

בנות - בואו נעבוד על זה ביחד!!! בהצלחה

בנים - בהצלחה! ושוב, סליחה אם גם אתם נפגעתם!!

יומטוב!!!

יישר כוח צדיקהב.ש.

ואל תדאגי. שמו לב שזה יוצא לך ממש מהלב עם המון כנות. אף אחד לא נפגע. (מקווה).

תודה רבה! מקווה שכולם יבינו את זה כמוך...אנונימי (פותח)
.....אנונימי (פותח)
ב.ש.- צדיקה?! אתה רציני?!?מתו"ש

בס"ד

כתבת את השירשור לפני כמה שעות כבר אבל זה הפעם הראשונה שקראתי את זה, ואני פשוט בהלם!!! כי גם אם את צודקת בדברייך (שתכף אגיב עליהם)- זה לא דרך!! את מתנהגת כמו צדיקה גדולה, כשמה שעשית כאן זו פשוט הלבנת פנים!!!

כן יש דברים שיועדו לכולם ,אבל כל הקטע הראשון לא רק שלא מיועד לכולם-אלא אפילו כתבת את זה בלשון יחיד אלי!

אני לא יודעת מי את ומה בדיוק התווכחתי איתך, אבל אז מה, אם פעם אחת לא הסכמתי איתך את לא יכולה לבוא ולהעיר לי בשקט בצד? ואם באמת אני לא אסכים איתך- מה העניין להעיר לפני כולם??? מה את חושבת, שאם אני אראה שהרבה תומכים בך כאן אני אקבל את הדברים בשתיקה??? . . .

צדיקה הוא אומר לך... חה! שמעת על הביטוי "מצווה שבאה בעבירה" ??? זה בדיוק מה שעשית כאן. אני לא מתבישת להגיד לפני כולם שנפגעתי מדברייך. מאד.

ולמרות שלדרך שכתבת את הדברים לא מגיעה תגובה יפה ומכובדת כמו שאני כותבת עכשיו, אני מגייסת את מיטב האיפוק והשליטה העצמית לכתוב לך. לא, לא בשבילך, ממש לא, כדי שמי שקרא את הדברים שלך יקרא גם את שלי.

1. אני באמת לא מבינה למה את חושבת שזהשירשור שלי הוריד את הרמה. את שמה לב כמה שירשורים רדודים נפתחים כאן? שלי הוא מה שהוריד לך את הרמה של הפורום??? אולי לא שמת לב, אבל השירשור שלי הופיעה בעמוד הפורומים הראשי מומלץ לכולם לקרוא. יש בך קצת אמון במנהלי האתר? כי נראה שהם ממש לא הסכימו איתך, ולא רק שהם לא מחקו לי את השירשור אלא המליצו עליו לכולם.

2.בנוגע לאלה שרוצים להתאבד וחשבו שאני מלגלגת עליהם: אני באמת לא מצליחה איך אפשר להבין ליגלוג ממה שאמרתי. היה אפשר לראות אולי צחוק, אולי היו כאלו שקלטו שאני באמת רצינית ברצון שלי לפוצץ את העולם, אבל איך אפשר להבין ליגלוג במה שכתבתי?!?... אני באמת לא מבינה איך אפשר למצוא שם ליגלוג ולכן לא יכולה להסביר למה לא ליגלגתי, אם את/אחרים רוצים להאיר את עיניי בכך אני פתוחה לשמוע, בתנאי שאתם פתוחים להקשיב לתגובה שלי.

3. חלה כאן טעות חמורה בהבנה שלך ואולי גם של אחרים: אין לי שום עניין שכל העולם ישמע אותי שרה ומנגנת בגיטרה ! . כשהעלתי את זה לא חשבתי שהשירשור יעלה לעמוד הראשי, ולא חשבתי שכל כך הרבה ישמעו, ודבר נוסף שאולי יפתיע אותך: אני באמת חושבת ששרתי שם זוועה. לא היה אכפת לי לעלות שיר שאני שרה מכוער כי לא רציתי למצוא חן בעיניי אף אחד! אנשים הציעו לי לעלות הקלטה שאני שרה בה נורמלי ואמרתי להם מפורשות שאין לי עניין לעשות רושם על האנשים בפורום.

4. אני מודה, הסביבה שאני נמצאת בה לא דוסית, או במילים עדינות: לא דוסית בכלל. איפה שאני נמצאת שרים חופשי מול בנים וזה לא נתפס כלא צנוע. בשום רגע לא עלה על דעתי שזה עלול להחטיא מישהו, אם היה לי מושג שזה עלול לגרום לבן אחד לחטוא לא הייתי חושבת פעמיים-הקובץ הזה לא היה עולה לכאן! ולא ציינתי את העובדה שהזהרתי אותם מה הקובץ הכיל מראש, ויכול להיות שטעיתי ושהעמדתי בנים בניסיון קשה, קשה לי להאמין בזה, אבל אם זה ככה, אני מבקשת סליחה מכל הבנים! והערה בשבילך צדיקה-יכלת לפנות למנהלים בבקשה שימחקו את הקובץ, או אפילו תשירשור (מה שלא עשית, נכון?)

טוב, בזה הרגע מתבצעותניגונים

שתי הלבנות פנים.

לא אגיד עם מי אני מסכימה, אבל בבקשה, תוכלו להמשיך את זה באישי??

איך בדיוק הלבנתי את פניה?מתו"ש

בס"ד

הגבתי לה בצורה בוגרת ומאופקת. בלי לרדת עליה /על רמת המישכל שלה/אחר...

אני מצטערת על כל הבלאגן והתסבוכת..*#&למה?!*#&

בשביל כולנו...ואני גם מסכימה עם עם מתוקה שכזאת. היא לא הלבינה את פניה, מה גם שהילדה הנ"ל בכלל בכינוי אלמוני..כך שאפילו לא יודעים מי היא... גם אם היא צודקת (ואני חושבת שכן..)- הדרך, הייתה ממש לא טובה-

אי אפשר להעביר ביקורת בונה בלי לתת לאנשים אפשרות להגיב לך!

אי אפשר לבקר בצורה כ"כ מאשימה

אי אפשר לתת ביקורת בלי באמת לחפש כל פיתרון אחר- האידיאל הוא שרק אחרי שמנסים כל דרך אחרת,ולא הולך- אז הולכים ומספרים בפרהסיה, ולא על כל בעיה אישית שמפריעה...

אני מתנצלת לפני מת"ש בשם כל מי שקרא את זה ...

ומקווה שהכותבת, תפרסם מחילה לפני כל מי שקרא את הפגיעה- כי אם יש משו שמוריד תרמה- זה בדיוק זה...

וואו! ^^^ הורשמתי ממש !מתו"ש

בס"ד

אמרת דברים ממש חכמים, תודה...

מצטער מתו"שב.ש.

לא ידעתי שתיפגעי מדבריה. חשבתי שתקבלי אותם בהבנה.

סליחה על הטעות והאי הבנה.

הגזמת ממש..Patrick

אין שום בעיה הלכתית לשמוע שירה של מישהי שבחיים לא ראיתי..

(מי שרוצה מקורות שיפנה אלי)

אל תמהר לפסוק הלכהטינטין

מצטער שאני סוטה מהדיון הראשי אבל כדי שאנשים לא יחשבו שיש היתר מוחלט אז שידעו שמי ששומע קול אישה גם אם הוא לא רואה אותה הוא מקל על עצמו. לא אמרתי שאסור לשמוע, אלא שיש פוסקרים ככה ויש פוסקים ככה ואפשר ללכת על פי אלו שמתירים. וההלכה נוטה יותר לאסור, כלומר שדחוק יותר לומר שמותר להתיר לשמוע קול אישה כשלא רואים אותה. 

צדיקותדניאלה .ד.

עם כל הקושי הרצון הטוב להתעלות חשוב להבין שיש מצבים רגישים.. לא תמיד מומלץ לדבר מול כל הפורום אם אפשר להסתדר גם בצד בלי שידעו אחרים מין העיניין.

כל אחת באה מרקע שונה ומנהגים שונים בחבר'ה בואו נשתדל לא לשפוט.

אני מעריכה את הרצון הטוב שלך 'השם של כולם' ואני מעריכה את הצורה היפה שאת רחלי ענית לה.

אנחנו חייבים לזכור שלפני הכל חשוב לכבד אחד ת'שני ולא חלילה לבייש ת'שני.

אינני באה להצדיק פה אף צד או לא להצדיק.

פשוט אוהבתתכן!

בבקשה כל מי שעשה מה שלא צריך יחשוב אם היה טוב מה שעשה בלי עירוב של אנשים אחרים מבחוץ.

מי שצריך לבקש סליחה יבקש.. ולהבא כולנו בע"ה חושבים!

הלואי שמהמקרה (מהשרשור או מה שהסתעף ממנו) הזה יצא בסוף ר-ק טוב!

מקווה שהובנתי! נטרלית לגמריי

ניגונים לדניאלה-מתו"ש

בס"ד

עם כל הנטרליות הזאתי אתם גורמות לי להרגיש כמו ילדה שנכנסה לאיזה מריבה רצינית מטופשת! זה כל כך כל כך לא ככה!!! אני יודעת לעשות סצנות, אבל הפעם בחרתי להגיב בצורה בוגרת...

מה זה החוסר הערכה הזה לאיפוק שלי?? ()

אתה טועהPatrick

מותר, וזו לא קולא.

ומי שנמנע הוא המחמיר.

זה כמו שיש אנשים שצמים כל שני וחמישי. אני לא. אז אני מקל?

חח לא סתרת אותיטינטין

אם אמרתי שמי שמתיר הוא מקל זה לא סותר שמי שאוסר הוא מחמיר. רק אמרתי שאין היתר מוחלט, ושלפי ההלכה עדיף להחמיר בעניין הזה

ועוד משהו ששכחתיPatrick

הערכה לתגובה המאופקת של 'שכזאת' (לפני שהיא פותחת שירשור עם שירים על רגשי נחיתות)

סליחה?! אוקיי..אתעלם מהחסטקיות באלגנטיות ראויה לימתו"ש
התלבטתי אם להגיב או לא אבל אמרו שזה בא מהלב..ארי צלוב

אז גם אני רוצה להגיב מהלב אבל להגיב מול כולם ועוד במיוחד לשם אלמוני
לא ממש מעורר לי חשק אז אם את רוצה לא להסתתר מאחורי האמת שלך או עדיין להסתתר אבל פחות
תפני אלי או בניק שלך או שתפתחי ניק אחר פקטיבי ואני יענה על מה שאמרת פה בצורה דיי טובה

תגובה!געש
לדעתך זה שרשור שמוריד ת׳רמה אבל בכל זאת הגיבו עליו 65 תגובות ולא עברתי על כולם אבל לא נראה שמישהו התלונן עליו
ולגבי השיר שהיא העלתה..
אני לא ראיתי שום תלונה על השרשורי שירים, רק בשרשור שירים הגדול השלישי יש לפחות 15 שירים של זמרות (שירת נשים - כן קול אישה) ואף אחד לא פתח את הפה, ולפי מה ששמתי לב כשהיא העלתה את השיר זה בא עם אזהרה לכל אלה שלא שומעים קול אישה..
אז גם אם ישלך תלונות מן הראוי קזה יהיה באישי בלבד
שרשור שיריםענבל

אף אחד לא התלונן כי לפי דעתי זה שונה בשרשור שירים זה לפי בקשות ופה היא     פירסמה  כדי שכולם ישמעו

ה ההבדל בין בשרשור שירים לסתם..געש
מתו״ש אני לא מתכוון להעליב ח״ו אבל תאמין לי(gdck630) שיותר מפתה לשמוע שירים שאני מכיר, אוהב ושל זמרות מצליחות..
וחוץ מזה זכותה של כל אחת להעלות כמה שירים שהיא רוצה, ואם אתה לא מספיק חזק לעמוד בפיתוי אז כדאי שתתחיל לתקן את המידות שלך ולעבוד על עצמך לפני שאתה בכלל נכנס לאינטרנט שמלא בפיתויים יותר קשים
אין הבדל*^געש
יפה מאוד למרות ש...ענבל

יאמר לזכותה שהיא באמת רשמה שזה בת ששרה אבל בכל זאת להכניס פיתוי כזה זה לא יפה.

שני דברים חשוביםron9

א.היא באמת ציינה שזו שירת נשים.

ב.מטרת האשכול היה להעלות חיוך בצורה הומורסטית על פניהם של אנשים ואפילו על פני אנשים שרוצים להתאבד באמת ,לדעתך זה אולי יכל לגרום רע אך לדעת מתוקה שכזאת.. ההפך הוא הנכון וראתה בזה טוב .

זו מחלוקת ! וכמו כל מחלוקת היא צריכה להפתר בנועם ועם הערכה של שני הצדדים  ,לדעתי זההיה צריך להפתר באופן אישי ....

מתו''ש, סליחה אם פגעתי במה שאמרתי באישי.ניגונים

אני מתנצלת, זה בא מכוונה טובה.

רחלי נשמה תקשיבידניאלה .ד.

קודם כל לא הוצאתי אותך בתוך אחת שנכנסה למריבה מטופשת.

לא רציתי שאף צד יפגע..

במקרה כזה שהשרשור התחיל מ'השם של כולם' אז פחות פחדתי לפגוע כי לא באמת יודעים מי פותחת השרשור

או פותח..

רק הבהרתי שצריך לפתור דברים כאלה באישי- מי שזה מכוון אליו יבין גם בלי שאגיד אבל זה בשביל כולם.

(לצורך העיניין mp123 קצת חשב טוב בשבילי, לדעתי הוא צודק ממש!)

אין לי בעיה שתגידו שזה צריך להעשות בש"א !מתו"ש

בס"ד

את זה גם אני אמרתי, אבל העניין הוא שאתן מפנות את זה לשתינו כאילו אני שותפה לכל העניין...- אפשר להזכיר לכן מי פתחה את הנושא?? ואפשר להזכיר שמי שפתחה את הנושא נשארה אנונימית מסיבה לא ברורה?? איך בדיוק אתן מצפות שאני אפתור את זה איתה בשיחה אישית?! תפנו אליה!!!

כמה דברים לומר>>>>סתם אחד חפרן

חשבתי בהתחלה (כמו עוד כמה אנשים שהגיבו בשרשור הזה) שאני לא יגיב כמו שאני לא מגיב בהרבה דברים אבלראיתי כמה דברים שיש לי מה לומר עליהם:

א.אם בנאדם חושב משהו ברצינות שיכתוב אותו בשם האמיתי שלו! ולא ישתמש ב"השם של כולם" כול עוד הוא זה שפותח את השרשור.

ב.לגבי מה שאמרו על הכשלה וזה, אני חושב שאי אפשר להאשים מישהוא על דברים כאלה, מכיון שכול אחד בא באמת ממגזר שונה...

ג.אני לא 100% אבל אני די בטוח ושמעתי את זה כבר מכמה אנשיים שכול עוד אתה לא רואה או יותר נכון יודע איך נראת או אפילו מי זאת האישה ששרה אין איסור לשמוע. 

אם מישהו חושב שאני חפרן אז שידע שהו לא הראשון שחשב את זה ^^^^^^ גם ההוא שם ^^^^^^^....

סליחה סליחה סליחה!!!אנונימי (פותח)

אם פתחתי את השרשור הזה ככה.....אז כנראה שאני גם אסגור אותו ככה!

מתוקה שכזאת - ביקשתי סליחה גם באישי...אבל אני אגיד גם פה....סליחה ממש!

הבנתי שנפגעת..למרות שזו בכלל לא הייתה כוונתי או מטרתי.....

רציתי להביע את דעתי - אבל כנראה שעשיתי זאת בדרך שגויה!

תודה לכל מי שהגיב שעזר לי להבין שעשיתי טעות....ואני מצטערת על זה...!

אז שוב סליחה..ולא רק ממתו"ש..אלא מכולם פה!!

לילה טוב!

את התגובה שמעלי כל אחד שוחר שלום יכול להכנס ולכתובאנונימי (פותח)
למי שפתחה את השרשור!!!!!הסטלן הקטן

תקשיבי,יש לי שאלה?זה שפעם שעברה התווכחתם זה אומר שלא שייך לדבר שוב בש"א כי היא לא תסכים איתך?את לא מסוגלת לשמוע דעה של מישו אחר??

והחתימה של השם של כולם היא

מי שאינו יכול לעמוד מאחורי דעותיו שלא יגיד אותם!!!

ובטח ובטח אם זה שרשור אישי ופוגע!!!!!!!!!!!שככה אין אפילו אפשרות לענות!אני הזדעזעתי!

וחוץ מזה לא הייתה בעיה בשרשור כשלעצמו השרשור אמנם לא היה רציני אבל הוא לא הוריד את הרמה!ישנם שרשורים רציניים שמורידים את הרמה (כמו זה שביים התאבדות לדוג'....)ויש כאלה לא רציניים שלא מורידים!

לסיכום:תתביישי!!!!!!!!!!!!

אל תגזים..Patrick

..למה הכל ברוח רעה?

כדי לחתום את הנושא:

http://www.nrg.co.il/online/11/ART/846/056.html

תקנו אותי, העניין לא הסתדר?<אריאל>

אם כן, אין סיבה להמשיך בעצבים...לא בריא כל העסק.

למה רוח רעה?? ואריאל....הסטלן הקטן

כל אחד היה יכול להיכנס לשם של כולם ולבקש סליחה.... ככה שא"א לומר שזה נסגר...

אריאל-אני אשמח לסגור את הנושא.מתו"ש

בס"ד

מי שכתבה את השירשור הרי לא התכוונה לפגוע נכון? היא אומרת שכל מטרותיה היו טובות. (אני לא צינית). אז אין לה מה להתבייש בדעתה, ואם היא באמת מתנצלת על הדרך שהיא עשתה את זה היא יכולה לכתוב את זה מהניק שלה, מבחינתי כל עוד נכתבה התנצלות ע"י השם של כולם..... כמו שכולם אמרו-אני לא יכולה באמת לדעת מי כתב את זה.

למה את מחרטטת בשכל??אנונימי (פותח)

תפסיקי לחרטט תמח אם את בת ולא מבינה כלום בבנים, את חושבת בראש כזה חרדי מה ניראה

לך לבנות אסור ליצור??: אני בן ובן ששומע את זה זה בעיה שלו(למרות שבשבילי זה לא בעיה)-

מה לעשות שמותר לשמוע בת שאתה לא מכיר אותה(לפי ההלכה, כן כן... גם אם את חושבת שזה לא בסדר ההלכה חושבת אחרת אין מה לעשות!) מה חייבים להחמיר?????. ומה זה עושה לנו?? מה??? היית פעם בן שאת יודעת??(אני לא יודע)

ומה לקחת כזה רציני ת'קטע עם ההתאבדויות?? קצת צחוקות חח...חחח...

לא נפגעתי פשוט התעצבנתי.... יומטוב בכל מקרה מקווה שלא תיפגעי או תתעצבני(:

לטינטין- לידיעתך הרב עובדיה מתיראנונימי (פותח)

ואל תזבלי בשכל,טוב??? (אין לי בעיה שתקראי לזה היתר -אבל זה מותר!! וחוצמזה שזה לא היתר זה הלכה

והשאר זה החמרה!!)

גבגבר!הסטלן הקטן

דבר יפה,אתה חדש פה ואולי לא מכיר את הכללים והנורמות אבל פה מדברים יפה ומכבדים אחד את השני...

וואו וואו,מה קורה פה??!!מירב!!
ייאאלללה!!!!מנהלים-תן חיוך....=)אחרונה

אולי תסגרו כבר ת'שירשור הזה?!?!

תראו לאן הגענו!!!!

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך