תקשיבו בדיוק השבת היה לי דיוןנשמה שלי!!=]

עם חברה שלי אם יש ה' או אין ה' ואם מותר לקלל רבנים...

הסיפור היה ככה-היא אמרה בלילה אחד לה' אם אני קמה בבוקר ויש לי שיער

שעובר את הישבן אני מאמינה שיש ה' ואם לא אז אני לא מאמינה שיש ה'..

ואז גם התווכחנו אם מותר לקלל רבנים..

למישהו יש עצות איך להסביר לה את שני הנושאים בצורה הטובה ביותר?

וואו, מצטערת- לא אבל אני אחשוב על זה בלי נדררבקה...

אממ.. ננסה.. (בסוף כתבתי הרבה.. אבל זה חשוב, תקראונדנדה כתומה.

בקשר לראשון- נחשון וקסמן היה חייל שנחטף. הוא נהרג בפעולת החילוץ שלו. בהלוויה שלו אבא שלו אמר משו ממש חזק, ולא מצאתי את הציטוט המדויק. מה שכן מצאתי- קטע שכתב הרב מוטי אלון, כמה שנים לאחר הרצח, באזכרה, ובה הוא מזכיר את המשפט הזה. צירפתי פה את כל הקטע, קטע מהמם.. אפילו שהוא ארוך ממש.. ומה שמודגש זה המשפט שדיברתי עליו.

אני רואה אותך כאן נחשון, עם אותו חיוך קבוע. אתה,על מה שאתה נחשון הקטן והגדול, הצלחת לעשות לעם שלם. למדרגה שאליה הצלחת להעלות עם שלם בימים שסועים, קשים, עם החיוך הזה.אני רוצה לספר לך, שרק השבוע, זכיתי לגלות, אחרי הרבה הרבה שנים של היכרות עמוקה, של אהבה גדולה בינינו. רק השבוע, זכיתי לגלות את המעיין שממנו שאבת את האמונה האדירה הזאת, שהייתה אצלך כל הימים.באתי אתמול בלילה אל אבא, אל אמא. אבא תפס אותי וביקש ממני לחשוב רק על דבר אחד. ניסיתי לנחם,להוציא מילה. אבא עצר ואמר לי: "מטריד אותי רק דבר אחד. נחשון העלה את כל העם הזה למדרגה כזאת גדולה של אמונה. אני אחראי שזה לא יירד עכשיו". זה מה שהעסיק את אבא, רגע אחרי שאתה כבר לא הייתה פה. רק אתמול הבנתי, מאיזה חומר את קורצת.ידעתי תמיד, כמו שידעתי שלשום כשעברתי לפני התיבה ורבבות רבבות, כל בית ישראל, שאגו באותה תפילה מאוחדת. ידעתי שהכל בא מאיזה שהוא כח שאתה מחייך בו.לא יודע איפה ואיך, ובאיזה עינוי ובאיזו כפיתה הייתה אז,אבל את הרוח שלך לא כפתו. את החיוך שלך לא סגרו, את האמונה שלך לא כלאו. ואת הרוח הזאת שאתה משאיר בנו עכשיו, אנחנו מתחייבים נחשון, בשם אבא שלך ובשם אמא שלך, בשם האחים שלך, בשם כל החבר'ה - זאת המילה שלך, בשם החבר'ה האמיתיים שלך מהישיבה, מהיחידה - כמה רציתה כבר לענוד את האות הזה של העורב. אנחנו מתחייבים, שאת הרוח הזאת הלא כלואה, אנחנו נמשיך להוציא שבעתיים. לא נחלשנו אתמול בלילה נחשון, התחזקנו. ונמשיך עם ההבנה מאיפה החומר הזה קורץ.אבא הוסיף ואמר לי עוד משפט אחד, גם אותו אני חייב להעביר לך. "כל - כך הרבה בקשות" כך הוא אמר לי,"ביקשתי מהקב"ה. ביקשתי בריאות בשעה שהייתי ",ואתה יודע כמה אבא היה חולה וזכה לצאת, "וקיבלתי.ביקשתי משפחה כמו שלנו - וקיבלתי. ביקשתי את כל מה שרציתי".
"שאלו אותי", אמר אבא, "התפללו כל - כך הרבה ולא קיבלו תשובה. ואני אומר", כך הוא אומר לי, קיבלתי תשובה, התשובה היתה לא! ולאבא - מותר לענות גם לא!"

משם הגעת נחשון, ולמקום שכל האמת נמצאת -אתה הולך עכשיו.
יש לי רק בקשה אחת קטנה. תבקש שם לפני כסא הכבוד, שיפסיקו לבחון אותנו במבחנים כאלה של אמונה ואחדות. תבקש שם, שהשבוע הזה יהיה שיעורי הבית האחרונים שלנו. הבנו. תבקש שם, שיהיה לנו כח למצוא את הנקודה הפנימים המאחדת את כולנו תמיד, כמו השבוע.תבקש שם את זה, עם החיוך שלך, עם החיוך שאף – פעם לא יכולנו לעמוד נגדו. כשתבקש את זה, אנחנו נתפלל כאן. עם הכח שלמדנו ממך שנוכל להמשיך, ונוכל להמשיך.גם האלוקים שניסה את אברהם, גם אם הפעם לא זכינו לקבל את הקול של מלאך ה' מן השמיים שאומר "אל תשלח ידך אל הנער". כמה חיכינו לקול הזה. אבל אנחנו נמשיך להתפלל, נמשיך להאמין ביתר שאת, ביתר עוז.אנחנו מלמטה ואתה מלמעלה, וביחד בעזרת ה', את כל מה שחייכת אליו, את כל האידיאלים שהאמנת בהם, את כל האמונה שכל - כך רצית לממש, ביחד נמשיך לממש אותם כאן.

קטע מקסים. מומלץ מאוד.

בקשר לשני- לדעתי אסור לקלל רב. אם יש לו סמיכה לרבנות, זה אומר שהוא למד הרבה יותא ממני, ממך וממנה ביחד. ואפילו אם לא מסכימים איתו אידאלוגית (למשל- רבנים שתומכים בגירוש, או אנערף מה..) עדיין צריך לכבד אותו, כי הוא רב. יש עניין כזה בהלכה, שאסור לקלל אדם שלמד ויודע ומקיים הרבה תורה. לא זוכרת את הציטוט המדויק..

דיי חפרתי, אבל אני חושבת שזה נושא חשוב.

אממ..יויו2

לגבי האם מותר לקלל רבנים,

לקלל סתם אדם,מותר?אז רבנים?

"את ה' אלהיך תירא", לרבות ת"ח – לכן המבזה ת"ח נקרא אפיקורוס, כמו מי שמבזה את הקב"ה ח"ו.(מהר"ל, תפארת ישראל, 49 (טו))

"כל המבזה ת"ח אין לו רפואה למכתו ואין לו חלק לעולם הבא". (שבת קי"ט ע"ב)

כל המבזה ת"ח נידון בצואה רותחת.(בעולם הבא..)

מקווה שזה מספיק

זה חסר תכליתטינטין

אם היא מנסה להוכיח שיש ה' על ידי ניסים כאלה הזויים אז כנראה שהיא לא רוצה להאמין שיש ה' ולא יעזור שום הסבר מנומק. ואני כמעט בטוח שגם אם היה קורה הדבר ההזוי הזה אז עדיין היא לא היתה מאמינה בה' באמת, כי בה' לא מאמינים ע"י ניסים.

ובקשר לרבנים, כשמקללים מישהו מורידים מערכו, את מבזה אותו ומאחלת שיהיה לו רע, ואם את מכבדת את הרבנים כמו שאמור להיות בתור היותם גדולי תורה ומידות אז ברור שאת לא צריכה לבזות אותם. השאלה היא אם היא מכבדת רבנים, אם לא, אז שוב אין מה להסביר לה שאסור לקלל אותם (למרות שאסור לקלל אף אדם אבל לא נכנס לזה עכשיו) כי אם היא לא מחשיבה אותם אז למה שלא תקלל אותם?

קשה לי מאוד להאמין שה' באמת קייםב.ש.

סתאאאאםםםם.

למה שהוא לא יהיה קיים???

יש פה ספק בכלל?

ברור שהוא קייםענבל

וברור שאסור לקלל רבנים אם אסור לקלל אנשים אז על אחת כמה וכמה רבנים. ושתסתכל מסביבה ועל עצמה אם אין ה' אז מי יכול ליצור "מכונות" כאלה מופלאות כמונו?!

------------נמו

גם לי בדיוק הייתה כזאת שיחה בשבת והסברתי לחברה שלי ולכל מי שהייתה שם שזאת באמת שאלה (ולא לצחוק אליה...)פשוט שזה ענין של אמונה ורק אמונה!

אז....בהצלחה לכולם!

יומושלם!

תסבירי לה שהקב"ה לא עובד אצלה..אחת מהשומרון

עכשיו אחרי שעזרתם לי במה אתם חושביםנשמה שלי!!=]

על זה אני צריכה עזרה אחרת..

איך להסביר לה את זה???זה בנאדם צאוד עקשן וקצת חסר סבלנות לפעמים אני צריכה דברים קצרים שיפתחו דיון אבל יקלעו למטרה...

ממש,ממש אשמח לעזרה...

תמצאי הזדמנות\תבימי אותה ששתכן,לבד ורוגעותהללי נפשי

תעברי כזה בדרך אגב לנושא ,תנסי לפתח דיון ותסבירי לה בעדינות.

ב"הצלחה

קודם כל אין כזה דבר לעשות דילים עם ד'דניאלה .ד.

לא דילים כאלה.

"ד' אם מחר יעלה גשם מין האדמה כמו ממטרה אז סימן שאתה קיים ואם לא אז לא"

אבל אם ככה היה פועל העולם שכל דבר בבקשת סימנים אז----> איפה האמונה שלנו נמצאת? הרי הכל גלוי.. ד' נותן סימנים כל הזמן אז נו.. קל להאמין!

אבל ד' לא יעשה ת'ניסים האלה בכוונה- הוא החליט שלא.! ככה זה. הוא לא ישנה ת'טבע בשביל כל אחד שמחליט שרוצה לבדוק אותו אם הוא קיים או לא.

כי ככה.. החליט שלא! כאן האמונה מתבטאת.. האם אנחנו מסוגלים לוותר על חלק קטן ולהאמין בד'?

לעזוב את ההוכחות האלה שאנחנו מחפשים.

הוכחות יש בלי סוף העולם המהמם שמתחדש כל יום והשמש שזורחת קבוע בלי פטורים מהעבודה או משו כזה.

הבריאות שלנו שלא מובנת מאליו. היופי של כל אדם.. הדיוק שד' יצר אותנו כ"כ מסורטטים ומדויקים.

אחחח בורא עולם איך אפשר לא להאמין בך?!

ומכאן אצטרף למה ש'יויו2' אמר:  אסור לקלל אפילו אדם 'רגיל'  אז כמובן ובמיוחד שרבנים לא.

דבר שני אין לבזות תלמידי חכמים לא ברמזים לא בקללות לא במחשבות.

ומצטרפת לכל השאר שלא קראתי את כל התגובות.

מסבירה כמו שבת חיל אמרה בעדינות ובנחת בלי פחד... כל מה שנאמר

ב"הצלוחה אחות!

אגב.. דוקא אלו שמבקשים סימנים למינהםדניאלה .ד.

הם ה-כ-י מאמינים בבורא עולם.

עובדה- הם מבקשים סימנים הם יודעים שכן קיים אך יש הכחשה מבפנים בטענה שמה שהם עשו עסק עם ד' זה יפתור להם ת'שאלות כביכול ויוציא אותם ידי חובת החיפוש.

>>>100
>>>100

אז זהו... שאם היא מחפשת ראיה או תשובה שכלית מוחצת, אז זהו שאין!!!

כי אם יהיה ברור שה' הוא האלוקים, שהוא ברא אותנו ואותו צריך לעבוד. אז מי לא היה עובד את ה'????? כולם היו עובדים!! אז מה ה'קטע'? אלה יש לנו זכות בחירה!!

ה' מתגלה בעולם שלנו בצורה כזו שלא נדע וודאית אם הוא קיים או לא....

אבל אפשר כן לדעת שהוא קיים:

-תצירי עיגול מקווקו, אם תשאלי מה מצויר הוא יגיד לך עיגול... אבל באמת אין שם עיגול, אלה רק קווים בצורת עיגול, אבל האיש ששאלת אותנו [וכל אחד מאיתנו] לקח ביחד את כל  הקווים והשלים בדמיונו עיגול שלם!!!!  כך גם בעולם שלנו, אנחנו לא רואים את ה', אבל לוקחים הופעה אחת מפה, נס אחד משם, ועוד התגלות וכך אנחנו יודעים שיש הקב"ה!!!

-"תגידי.. נראה לך שמחר תזרח השמש?" אם מישהו ישאל אותך שאלה כזאת תחשבי שנפל לו בורג או משהו כזה..... אבל תכל'ס את באמת יודעת בוודאות שמחר תזרח השמש?? מי אמר?? ואם מחר לא?? מאיפה לך לדעת???   אלה שמכל הימים והשנים שקמת בבוקר וראית שמש זורחת, יצרו אצלך וודאות שגם מחר תזרח השמש, כלומר שמתוך החוויה נוצרה האמונה! כך גם בעבודת ה' מתוך עבודת ה' ותפילה נוצר חויה שמולידה אמונה שלמה בהקב"ה!!! 

זה מה שעלה לי עכשיו.. פשוט אין לי זמן עכשיו,אולי בלי נדר אכתוב עוד...

מקווה שעזרתי!!!

אשמח לתגובה שלך!!

קרועה..הוכחות? זה מה שחסר לה?135792468

חח..מה היא יצורה? מה זה התנאי הזה?

ה' לא מחפש להוכיח שהוא גיבור או משהו..כל אחד מת לכזה נס..לכזאת הוכחה.

אז מה, ה' עכשיו יגשים לכל אחד שלא מאמין בו, את כל חלומותיו, בתקווה שנאמין בו?

אם היא חושבת ככה אז היא טועה. שחבזמן.

אם רק ניסים ונפלאות יגרמו לה להאמין שיש דבר כזה "ה'",

אז על הכאפק..אפשר להוכיח במליון הוכחות את נס ים סוף, ועוד ניסים,

אבל,

הוכחות, זה לא העניין. זה לא באמת הנקודה...

ואני יגיד לך למה.

זה כמו כל החילונים שבאים וכזה- כן, תוכיחו את התורה, את אלוהים, את זה ואת זה, ואת סבתא שלך ולא יודעת מה...

אז זה מה שהם מחפשים? הוכחות? זה מה שחסר להם?

לא. לא. וללאאא.

ואם אני יוכיח להם?

אז מה? אז עכשיו סבבה? הם יהיו דתיים? יתחילו לשמור?

אני חותמת לך שלא.

אפשר להוכיח.

אבל מה שחסר זה לא הוכחות לאמיתות התורה.

כי זה לא יגרום לה לקיום התורה.

לפי דעתי זתומרת..כע?? אנלא רבנית..

אה, אז מותר לקלל אותי. סתם. מה הסרט?

על העיקרון, שתקלל רק ערבים. חופשי חופשי .מה יש לה?

אז קיללת אותו..אז? מה עשית בזה? הוצאת קריזות?

טוב.

אני לא מתחייבת שאני מקיימת מה שרשמתי כע?

אבל העיקר רשמתי..קל אצל אחרים..קשה לאללה אצלך.

טוב, בהצלחה. באמת.

מה אני יגיד לך??

אינשללה ה' יצמיח לה שיער ארוך!!!!!!!!!

מסקרן אותי לדעת אם אז היא באמת תאמין ותקיים..

^^^^^^^^^^^^^!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!כפרעלייך!!=)

לא קראתי הכל אלא את הרעיון בכללי אבל-

כן! אני אישית מחפשת הוכחות! שאני ידע למה לעזאזל אני הולכת עם מיליון שכבות...!!!!!

ותכל'ס- וואלה אם אני באמת יאמין בזה המצוות זה החלק הפחות קשה לי... קשה לי שאני עושה דברים בלי להאמין במי ש"אמר" אותם!!!!!!!!!!!

אז ראינו סרט על מישהו שעבר מוות קליני- כל מה שעבר לי בראש כל הסרט היה "וואלה זה בדיוק כמו הבודהיסטים או המוסלמים או הנוצרים... מה ההבדל!?!?!??! גם הם חושבים שהאלוקים שלהם ברא את הכל ואלו הוכחות שהוא קיים והתורה ניתנה ממנו ובלה בלה בלה... וגם הם מאמינים בו- אז מה ההבדל?!??!??!!??..."

אז אני מקיימת את המצוות, אבל לא מאמינה במי שעומד מאחוריהן... צר לי לכתוב את זה אבל חשבתי על זה הרבה, שאלתי המון אנשים- וואלה לא. אף אחד לא נתן לי תשובה באמת...

ואני מקיימת את המצוות כי אם אני אחליט שאני באמת מאמינה בדבר הזה, יהיה לי קשה לחזור לכל זה... אז זה לא חכם לזרוק הכל. חוצמזה שזה גם לא ממש מתאים לי עכשיו...

ואם כבר על הסרט הקליני- זה לא היה נראה שהוא משקר... אבל גם אם לא ובאמת זה קיים- סורי אבל אני לא מבינה איך אתם מצליחים לאהוב את זה?!?!!??!!??!?????

גם בתקופה שהאמנתי- אף פעם לא אהבתי אותו. ואם הוא אוהב אותי בגלל שאני "הבת שלו" ובלה בלה בלה אז זאתי אהבה חד צדדית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סורי... פריקה קטנה.... (יחסית לכל מה שבוער בי....)

אם קראתם את כל זה מעריכה אתכם,

ואם יש לכם גם תשובה אני עוד יותר אעריך אתכם....

תודה. לילה טוב.

אני לא מבינה (וטוב שכך) מה לא ברור??מעפר אני באה

מה לא ברור שיש אלוקים???

פשוט רואים את זה בכל צעד ושעל!! פשוט רואים כמה זה נכון, אמיתי, כמה התורה היא פשוט רק בישילינו!! (רוצים דוגמא? בשר וחלב- התורה אוסרת. לא חדש נכון? בשנים האחרונות מחקרים גילו שזה לא בריא! פשוט לא בריא! ובתודה זה כתוב מלפני 5500+ שנה..)

איך העולם הזה ניברא!! פרור שזה אחד שרואה הכל, יודע הכל!

כל הניסים שמתרחשים ורק כשבנ"א חוטאים יש צארות, כשמתפללים ומבקשים וחוזרים התשובה הכל עובר!!

ברור שיש אלוקים!!

ברור שלכל אחד יש ת'קטע הזה כאילו מה? איך אני יכול להיות בטוח??? אני הולך כמו עיוור! ככה חינכו אותי ואני עושה! אפ'עם לא ראיתי שיש אלוקים אז למה שאני אאמין!!!

אבל פשוט רואים שזה זה!!!!

סוף חפירות!

כפרעלייך!!=)135792468

בעצם, צודקת. צודקת שיש מקום להוכחות..יש מקום. קטן אבל!

אם תבואי ותספרי לי שיש פילים כחולים על האטמוספרה הרביעית,

אז אני יגיד לך קפצי לי בזיגזג..

או במילים אחרות- אני לא מאמינה לך בשיט.

תוכיחי.

צריך בסיס..משהו שכלי..כע?? למה אחרת אנחנו נרחף באוויר ונאמין בכול חרטה...

אבל זה לא העיקררר...........

אם מתחשק לך, אני יכולה להביא לך קישור לאיזה קטע משיעור שרב מוכיח לחילונים את אמיתות התורה.

אבל אנלויודעת..אותי זה לא קונה ההוכחות האלה.

צריך לעבוד על עצמך חזק כדי לא לראות שיש ה'...

צריך לדעת לשקר על עצמך טוב.

יש ה'. יש. ויש. ויש.

אפשר לחשוב שזה מבעס, אפשר.

אפשר הכול.

אבל רק לא לעצום עיניים.

כי זה שעוצמים עיניים לא גורם לה' להעלם.

זה גורם לך להעלם. ואפילו לא זה.

אז טוב מותק..הלוואי שלא ביעסתי או העלבתי או משהו..

לא מכוונה רעה בגרוש..ממש לא.

תפתחי ותקראי!! מקווה שעזרתי..lea..

זו מידה טובה ויקרה שיש לך שאת דואגת לחברה שלך, ורוצה שהאמונה שלה תהיה מבוררת יותר, זהו ניצוץ מאברהם אבינו שהיה הולך מעיר לעיר וקורא בשם ה´, מפיץ את אמונת ה´ בעולם. אכן משימה זו אינה פשוטה ויש לדעת איך לעשות זאת בחכמה.
הדרך הכי טובה להפיץ את אמונת ה´ היא ע"י שאנחנו נהיה אנשים טובים יותר. אנשים אומרים שהם לא מאמינים באלוהים כי הם רואים אנשים שמתנהגים בצורה לא מוסרית, וכאשר רואים אדם כזה אומרים עליו "אין לו אלוהים", וכן להיפך, כשאדם הוא בעל מידות טובות ומוסרי אז רואים שיש לו עולם רוחני טהור ורואים ש"יש לו אלוהים". הדרך הראשית לתקן אחרים היא ע"י שאנחנו מתקנים את עצמנו, ואז אין צורך לשכנע אחרים בהוכחות אלא ע"י המעשים הוא משתכנע, ואחרי שרואים את המעשים הטובים שלנו באים ושואלים- למה נותנים צדקה? למה מכבדים הורים? האוזניים כרויות לשמוע ואפשר לדבר, אבל אם מנסים לשכנע מישהו כל הזמן בהוכחות אז הוא "מפריש חומצות הגנה" ולא מקשיב, גם אם הדיבורים אמיתיים, כי הוא מרגיש שכופים עליו משהו שזר לו. אך אם הוא רואה מעשים טובים ושואל אז הלב מוכן לקבל ולהקשיב.
ומעשה באדם שרצה לתקן את כל העולם ולא הצליח, אז הלך וניסה לתקן את המדינה, אבל זה היה קשה לתקן יותר מידי אנשים, אז הוא הלך וניסה לתקן את העיר, אבל זה היה קשה מידי, אז הוא ניסה לתקן את המשפחה שלו ושוב לא הצליח, ואז הוא אמר אתקן את עצמי! זה היה מאוד קשה אבל בסוף הוא הצליח, ולאחר שתיקן את עצמו הוא תיקן את משפחתו, כי הם ראו שהוא מתנהג יפה ובאו ללמוד אצלו, וכן הלאה.
אם חברתך לא מעוניינת לשמוע אל תדברי איתה על הנושא הזה, זה רק ירחיק אותה יותר, ואם היא כן מעוניינת לשמוע אז תספרי לה על האמונה שלך, איך את מרגישה ולמה לדעתך זה נכון. הדרך להגיע לאמונה זה להפגש עם אנשי אמונה.
אל תצטערי יותר מידי על שאינך מצליחה לשנות אותה, זהו אינו תפקידך, אלא התפקיד שלה, את רק יכולה לעזור לה, והעזרה תהיה על ידי שאת תתקני את עצמך ולא תכנסי לוויכוחים איתה. יש לך רצון גדול וטהור לעזור לה, תשתמשי בו לעבודת ה´, תדעי שברגע שאת עובדת את ה´ יותר טוב, בזה את עושה את התפקיד שלך בלעזור לה. זה אולי יקח חודש אולי שנה, אולי כמה שנים, אבל ברגע שאת תתמלאי באמונה גדולה יותר, זה יקרין גם עליה. לאדם לוקח הרבה זמן להשתנות.
דבר נוסף שאת יכולה לעשות הוא להתפלל עליה, תפילה שהיא על אדם קרוב יותר מתקבלת אצל ה´, וכן מצינו כמה פעמים בגמרא על אדם שהיו לו שכנים לא נחמדים והוא התפלל עליהם והם חזרו בתשובה.

אחותי , נשמה שליי!

את גדולה מהחיים .. שיהיה לך בהצלחה בכול!! אוהבתותך אחותך אוהב

חמודות.. לכל טיעון שיכלידניאלה .ד.

והוכחה שיכלית יש גם סתירה לזה.. תמיד אפשר למצוא טיעונים סותרים.

קשה להוכיח גם שכלית

גילוש ו135792468->כפרעלייך!!=)

גילוש-

אולי זה נשמע לך מגוחך כי את מאמינה בזה.. סורי אבל זה ממש לא גורם לי להאמין לזה! כי עובדה שכשהבודהיסטים וכל שאר הדתיים בעולם מתפללים לאלוקים שלהם הוא "מושיע" אותם ועוזר להם....

או שזה מקרה או שיש הרבה אלילים בעולם (לפי אמונת יוון העתיקה..)....

דבר שני- יכול להיות שההמצאה הזאתי (סורי שאני קוראת לזה ככה...) אכן היתה מתוחכמת וחכמה מאוד...

יכול להיות באמת שהמדענים היהודיים או מי שזה לא יהיה היו חכמים מאוד... וגילו את זה...

ודבר שלישי..-

זה ברור לך כ"כ כי בגלל שאת מאמינה בזה את מקשרת כל דבר לאמונה בזה....

ככה זה גם הגויים מצטערת על ההשוואה... מקשרים כל דבר לאליל שלהם, וככה גם אנורקסים (זה מה שעלה לי)- מקשרים כל דבר לאוכל שלהם....

כל אדם שמאמין במשהו מקשר אליו כל דבר בחיים שלו....

135792468 -

אז כמו הדוג' שהבאת על פילים כחולים או מה שזה אל יהיה ככה גם בשבילי התורה של ישו של הנוצרים והאמונה של ההודים בפרות והאמונה של היוונים באלי יוון והתורה של עמ"י...

בתכל'ס- הכל שטויות.. משהו שמישהו החליט שהוא נכון, פיתח את זה, גייס מאמינים ואחרי 2000 שנה זה התפשט על כל העולם....

אוקע אז לפי זה אני אתאיסטית. לא מאמינה בכלום...

דבר שני אני אשמח לראות את השיעור הזה...

דבר שלישי בקשר לשיר שלך- באמת לקח לי הרבה זמן לגרום לעצמי להבין במה אני מאמינה,

ועדיין... כי אני רגילה לייחס כל דבר אליו (בהקשר לתשובה שלי לגילוש=)....)

נגיד אחרי כל משפט שני בערך אני רגילה להוסיף ב"ה או בעז"ה.... כי התרגלתי אבל. לא כי אני באמת מאמינה בזה...

ואת יכולה לייחס לכל מה שאמרתי כאילו אני עוצמת את העיניים ומסתכלת על ניסים בתור מקרים.. גם-כן גישה.

אבל אני לא מוצאת סיבה אמיתית למה לחשוב שאלו באמת ניסים. מצטערת על ההשוואה החוזרת אבל זה באמת מרגיש כמו עובדי אלילים...

מקווה שהבנת וממש לא פגעת בי... מצטערת אם אני פגעתי בך.

לילה טוב.

אהה ונקודה אחרונה ששכחתי-כפרעלייך!!=)אחרונה

אני מרגישה ריק מצד אחד בלי האמונה- כי היא מילאה לי את כל החיים..

מצד שני בגלל שהחיים שלי רקים להתחיל לעבוד משהו שאני לא מאמינה בו?!??...

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך