פסיכומטרי בתיכון- כדאי?תל-אביבית

שלום לכולם!

היום באו אלינו לאולפנה ודיברו איתנו על זה, מ"לחמן" והציעו לנו לעשות בחופש של השנה-תחילת שנה הבאה (אני בשביעית).

יש לזה מלא יתרונות ומלא חסרונות...

(התאריך הוא בין יו"כ לסוכות, הורס את החופש, מצד שני- ממש זול, כיתה רק של הבנות באול', נפטרים מזה, עוד ועוד...)

מה אתם אומרים? כדאי?

מממממאנונימי (פותח)

אני בהתלבטות בעצמי!

אבל שמעתי שרוב הבנות שעשו ביא יב עושות עוד פעם אחרי זה...

לשיקולך!

^^^אין לי ממש דעה בענייןשואפת למעלה..!

כי השאלה לא ממש נוגעת אלי,

אבל כמו שמ"ש אמרה ההבדל בציון הוא עצום! (בדוק!) ככה שאולי נפטרת מזה אבל יש מצב ממש שאם רצי להתקבל למשהו, תצטרכי לעשות שוב פסיכומטרי.. כנראה שמשהו במוח שם זז בכמה שנים האלו..

קיצר, התלבטות לא קלה..

בהצלחה ילדונת..

לילה טוב!

שאלה יותר גדולה, לעשות תואר בי''א-י''ב?! ניגונים

אוף, למה אני צריכה עכשיו לקבוע את זה?? זה ממש טיפשי! מה אני יודעת?? ולמה נותנים לי לעשות את הבחירות האלו???

ועכשיו אני צריכה גם אם להחליט אם אני עושה מ''מ יותר מוקדם מכולם, או לא.. אוף!

נו! אפחד לא רוצה לעזור לי?! ניגונים
אם את יכולהענבל

לעשות אז למה לא?

מ"מ? מה זה?אנונימי (פותח)

ותואר-הכוונה לתואר במתמטיקה של בר אילן??כי אם כן, זה תלוי בך. אני למשל עשיתי את הבגרויות בי', ולא את התואר(פיכסה מת') אז מצד אחד חרשתי תנשמה ח-י, מצד שני היה לי פטור ממתמטיקה ח-י"ב.

בדיעבד-חבל על הנסיעות לשם..עדיף לעשות כמו כולם.אלא אם כן את אוהבת מתמטיקה, ואז.....

איזה כיתה את,ז או י'?

בר אילן או אולפנת טליה? זה שונה...רחלקה

בעזהי"ת.

כאחת עם קצת עבר בנושא- אשמח לייעץ באישי...

אצלה- בר אילןפלספנית
אוייש פלספנית-כפרע עלייך ניגונים

ותודה רחלקה!

בכיף המון ב"הצלחה!רחלקה
אני עשיתי הסנה-בוער

אז אם יש לך שאלות ספציפיות, מוזמנת.

זו לא שאלה של כן או לא, זה תלוי בך.

אני אתן לך כמה נק' התייחסות-

>מה את שוקלת לעשות בשירות, אם את רוצה לעשות? כמה שנים?  אם למשל את הולכת לעשות שנתיים בבית ילד, קחי בחשבון שלא תוכלי לעשות בשנתיים האלו. אבל אם את הולכת למקום שיהיה לך בו אחה"צ פנויים ולא תהי מותשת מדי, אפשר לעשות אז.

>יש לך חבר? אתם מתכננים חתונה בשנים הקרובות? (זה נשמע מצחיק, אבל זה שיקול חשוב). אם כן כדאי להזדרז ולחשוב על זה, אבל אם לא בוער לך חתונה בשנים הקרובות זה שונה. 

>מה את רוצה ללמוד בעתיד? כמה את צריכה להוציא? כדאי לבדוק מהם התנאי קבלה למה שאת רוצה ללמוד, יש כאלו שצריך להציא בשבילם 400 ויש כאלו שצריך 760... ברור לך שרמת ההשקעה משתנה מאווד.

>איפה את רוצה ללמוד בעתיד? יש הרבה מקומות שבכלל לא צריך בשבילם פסיכומטרי, ואז זה סתם בזבוז זמן עכשיו.

>יש לך יכולת לשבת וללמוד? פסיכומטרי, ועוד של לחמן- שזה קורס מקוצר, זה לשבת שש, שבע שעות תרגול בבית כל יום... את מסוגלת לזה?

>החופש שבין השביעית לשמינית זה החופש הגדול האחרון שלך עם השכבה. קחי בחשבון שלעשות פסיכומטרי אומר להפסיד אותו, זה להתנתק מהעולם וכו'. ועוד, השביעית זו שנה ממש עמוסה בבגרויות וכנ"ל השמינית. זה גם זמן חשוב להרוויח כסף, להתאוורר. תחשבי אם את מסכימה לוותר על זה.

>את מדריכה בתנועת נוער? אם כן זה לא פייר והוגן כלפי החניכים שלך שתעלמי להם לשלשה חודשים, ועוד בחופש הגדול.

אני יודעת שזה נשמע קצת מדכא אבל פשוט שתדעי למה את נכנסת. ולהרגיע אותך קצת- נכון שיש הרבה שמוציאים ציונים נמוכים יותר בפסיכומטרי בי"א, אבל אפשר לומר שזה כי הם לא השקיעו מספיק (רצינות של תיכון), או ש... בעצם רוב האנשים, גם מי שעושה אחרי תיכון, עושים פסיכומטרי לפחות פעמיים.

תחשבי טוב לפני שאת הולכת על זה. (ולא "אוו בוא ננסה מה אפכת לי", תחשבי ברצינות). אם את מחליטה ללכת על זה, תני את הפייט שלך, ותעשי את זה הכי טוב שאת יכולה... בהצלחה!

לא! לא! ועוד פעם לא!ב.ש.

מי שעושה פסיכומטרי בתיכון ובהמשך יילך ללימודים הדורשים פסיכומטרי יילך עוד פעם לעשות פסיכומטרי. וזה בדוק!!!

מה שואמר שביזבזת כמה אלפים טובים ו.ה.מ.ו.ן זמן מהחיים שלך.

וזה עוד לפני העניין של פגיעה בלימודים.

אנשים עושים את הטעות הזאת ומצטערים עליה הרבה מאוד אחר כך.

איזה שווהאנונימי (פותח)

לכי על זה בהצלחה

מה בדוק בזה?רחלקה

בעזהי"ת.

אתה יודע כמה חברות יש לי שעשו בתיכון וקיבלו ציונים שטובים להן?

ואתה יודע כמה בנות קרה להם ההפך- שהם עשו פסיכו בשירות/שנת חופש והיו צריכות לעשות שוב?

אז..

זה הדבר הכי חכם שעשיתיאנונימי (פותח)

אם יש לך סיכוי לקבל ציון טוב מאד מומלץ

אני עכשיו בשרות וכולם מסתבכות עם זה מכל הכיוונים

זה פשוט כיף להיות אחרי זה

ולא צריך לדפוק את השרות עם הפסיכו או לחכות סתם שנה לפני לימודים בגלל שאין פסיכומטרי

הקורס הוא 3 חודשים ורק החודש האחרון באמת לחוץ, ככה שזה גם לא הורס את החיים

אני הצלחתי לעשות לעצמי אחלה חופש [יחסית..] יחד עם הפסיכומטרי

בהצלחה

לי זה היה טוב.פלספנית

בעזהי"ת

ולוידעת, בכלל לא כזה הרס לי את החופש. נכון, היה קצת יותר עמוס, אבל הספקתי בחופש הזה לעשות לא פחות, ואפילו הרבה יותר, ממה שהספקתי בשאר החופשים שלי.

לוחופש כזה קשה למצות..

והציון? סבבה לגמרי. אולי אני אעשה שוב, אבל זה רק בגלל חוסר מזל עם אנגלית [היו לי 3 פרקי אנגלית, שתיים הלכו ספץ' ואחד היה ד-פ-ו-ק, ומסתבר שהוא לא הפיילוט.. ].

וואוו זה שווווווווווווווווה!!הללי נפשי

גם לנצל ת'חופש ולא לבזבז אותו..וגם להפטר המפסיכו'!!

לכי על זה=]

תודה, יש לי כמה שאלות:תל-אביבית

דבר ראשון- זה חודשיים- מ-א באב עד הפסיכומטרי שיוצא בין יום כיפור לוכות...

ככה שאת סוף החופש זה די דופק לי, אבל לא את כולו...

דבר שני- מה זה "סיכוי להצליח"? אם יש לי בכללי ציונים די גבוהים ואני נחשבת "תלמידה טובה", זה נחשב?

דבר שלישי- מי שעשו, אתם יכולים לפרט יותר בבקשה איך היה?

כרגע אני רואה יותר יתרונות מחסרונות, ויש לי להחליט עד יום ראשון..

אבל ממש עזרתם לי!!! תודהחיוך גדול

אני עשיתי,אנונימי (פותח)

ואני לא מצטערת על זה, למרות שבסופו של דבר לא הייתי צריכה פסיכו, אלא היה מספיק לעשות מבחן תיל (שהוא הרבה יותר קל מפסיכו).

(זה כי החלטתי לאן אני הולכת לא הרבה לפני תחילת הלימודים, ואם הייתי מחליטה ללכת למקום שצריך פסיכו, ולא היה לי, הייתי נתקעת ומפסידה שנה.)

אני חושבת שהסיכוי להצליח תלוי כמובן ברבש"ע, אבל הרבה ביכולת שלך להושיב את עצמך ללמוד. בלחמן, במיוחד בקורס תיכון, אף אחד לא יושב לך על הראש שתלמדי, את חייבת לעשות את זה בעצמך- במיוחד באנגלית.

ועוד משהו- אם את עושה אסור לעשות את זה במחשבה של "גם ככה אני אצטרך לעשות שוב"- זה מתכון בטוח לזלזול.

יש לי הרבה חברות שהתייחסו אל זה כ"קורס תיכון, מה זה כבר שווה", וכמו נבואה שמגשימה את עצמה- נאלצו לעשות שוב.

אני למשל החלטתי שזאת הפעם הראשונה והאחרונה שאני ניגשת לזה (לא שחשבתי שגם אני נכשלת לגמרי אני לא ניגשת שוב, אבל ההרגשה שלי היתה שעכשיו אני מוציאה את כל מה שאני יכולה), וב"ה- הוצאתי ציון מאוד גבוה, ואני לא חושבת שבהזדמנות אחרת הייתי מוציאה יותר.

שלא תבינו לא נכון- יש בנות שלקחו את הקורס באמת ברצינות, ובכל זאת לא הצליחו. מה לעשות, השכל ממשיך להתפתח ככל שגדלים. מצד שני, ככל שמתרחחקים מהתיכון שוכחים את המתמטיקה הבסיסית שכ"כ חשובה בפסיכו, ועוד יותר גרוע- שוכחים את הרגלי הלמידה שבתיכון הם ברורים מאליהם.

יש לי חברות שעשו וגמרו, ויש לי חברות שהיו צריכות לעשות שוב, ואולי (לא בטוח בכלל) אם הן היו עושות בפעם הראשונה אחרי התיכון הן היו מצליחות כבר בפעם הראשונה.

עוד נקודה שצריך לחשוב עליה היא איזה סוג שרות לאומי את מתכננת לעשות, אם בכלל, ואם את יכולה להרשות לעצמך להקדיש שנה שלמה (כמובן שאפשר לעשות בה עוד הרבה דברים, כמו מדרשה/ עבודה/ ללמוד דברים שתמיד רצית ללמוד ולא מצאת הזדמנות) לפסיכומטרי.

וגם אם אין לך חבר או שאת מתכננת להתחתן בקרוב יכול מאוד להיות שלא תרצי להפסיד את השנה הזאת.

אפשר לעשות פסיכו תוך כדי השירות, אבל הציון שתקבלי מאוד תלוי בסוג השירות.

בשנת השירות שלי היו ארבע (חצי מהצוות...) בנות שעשו פסיכו תוך כדי השנה, ודי ברור לי שהן (אולי חוץ מאחת) היו מוציאות יותר אם הן היו יכולות להקדיש לזה יותר זמן, מה שלא התאפשר בשירות.

מצד שני, רובן הסתדרו עם מה שהן הוציאו, וזה מוביל אותנו לנקודה נוספת:

כמה את חושבת שתצטרכי. נכון שבשלב הזה רוב הבנות עדיין לא יודעות כמה הן יצטרכו (אני למשל עשיתי, ובסוף התברר שאני בכלל לא צריכה...) אבל בד"כ אפשר לדעת עם את צריכה להוציא סביב החמש מאות או סביב השבע מאות.

אם חשוב לך להוציא ציון מאוד גבוה הגיוני שלא תצליחי להוציא אותו כבר עכשיו (לא מוחלט- היו אצלינו בנות שעברו את ה700. לא הרבה- אבל היו.) ותצטרכי להקדיש לזה שנה שלמה גם ככה, אבל מצד שני בציונים בסדר גודל כזה בד"כ צריך לעשות יותר מפעמיים גם אחרי תיכון, ואז עדיף לך שהפעם הראשונה תהיה כמה שיותר מוקדם.

אם את לא צריכה ציון גבוה יש סיכוי טוב שתוציאי אותו כבר בפעם הראשונה גם בתיכון (ומצד שני- הגיוני שגם תוכלי להתמודד עם זה תוך כדי השירות).

ונקודה נוספת שלא ראיתי שהעלו פה- אמרת שהפסיכו יוצא בין יום כיפור לסוכות. מה שאומר שבחודש אלול אין כ"כ זמן להרגיש אלול (במילעייל), כי את עסוקה בפסיכו. אני לא חושבת שזה צריך להיות השיקול היחיד שלך, אבל זה בהחלט יכול להיות שיקול.

שיהיה בהצלחה בכל דבר שתחליטי!

~אני מצטערת שזה נכתב באנונימיות, פשוט אין שם משתמש פעיל...~

מומלץ ביותר!The yehudi
אבל זה גם תלוי במה את מתכננת לעשות בשנים הקרובות כי ציון הפסיכומטרי נמחק אחרי 4/5 שנים מאז שעשית אותו...
אנגלית אפשר לשפר בנפרד עם מבחן אמי"רונסי

ב"ה

זה התכנון שלי כרגע, לסוף שנה ב"הצלחה לכולם בהכל!

כדאי מאוד!!מושי

אני עושה עכשיו (אחרי 5 שנים מהתיכון)...

וזה ממש ממש קשה! את כבר לא בתוך זה.

עדיף לגמור עם זה כמה שיותר מהר... בהצלחה!

אני עשיתיאנונימי (פותח)

מצד אחד זה מומלץ- בזמן שכל החברות שלי עשו והסתבכו עם הפסיכו, וחלק אפילו הקדישו שנה שלמה אחרי השירות בשביל זה, אני הייתי בראש שקט.גם חברות שלי הוציאו פי 4 ממה שאני שילמתי על הקורס(וקיבלו פי 20

מצד שני- רק במזל (וחרישה של שנים לבגרויות) הציון שקיבלתי הספיק לי להתקבל למה שרציתי.

הציון שקיבלתי לא היה מזהיר, כי ממש ממש לא הייתי בראש של לימודים באותו קיץ. הפסיכומטרי גם נפל על שנה שהתחלנו בה מוקדם את הלימודים, וזה התנגש לי עם כיתה י"ב..וחוץ מזה לא ידעתי מה אני רוצה מעצמי באותו זמן, אז לא הייתה לי מוטיבציה להשקיע(ועכשיו אני תקועה עם אנגלית באוניברסיטה

אז את צריכה להכיר את עצמך. אני אחת שנחשבת חרשנית, אבל בגלל שזה נפל על החופש לא היה לי מצב רוח להשקיע.

אם את יודעת מה את רוצה ללמוד, ואם את מוכנה לעבודה קשה(קחי בחשבון שהקורס שווה כמה שהוא עולה-אז אם את רוצה להצליח, את חייבת להתחיל כבר עכשיו ללמוד מילים ולקרוא ספרים באנגלית. וחוץ מהשיעורי בית שהקורס נותן להתאמן גם באתרים חינמיים באינטרנט)

לסיכום(וסליחה על החפירה למעלה)

אם את מתכוונת להשקיע-לכי על זה. את תודי לעצמך כשיגיעו ימי הלחץ.

אם את לא בטוחה מה את רוצה ללמוד(שזה אומר שאין לך את המוטיבציה לקבל 800) או שאת לא מתכוונת להשקיע-חבל. חבל על הזמן וחבל על הכסף.

עוד משו קטןאנונימי (פותח)

באמת רוב הבנות שעשו איתי-עשו אח"כ שוב פסיכומטרי בכדי לשפר את הציון.

אבל חבר שלי למשל, היה חדור מוטיבציה להתקבל לעתודה רפואית-והוא הוציא בעזרת קורס כזה 750.

אז זה באמת תלוי בך.

אלול ממש יהרס...?תל-אביבית

ת'אמת, שזה השיקול העיקרי שלי...

ועוד שיקול- זה שזה יוצא על החופש- אין לי בעיה שזה יוצא על "החופש שלי" אלא על זה שבעז"ה אני מתכוונת לצאת להכנה למחנה, מחנה (של 3 ימים), חופשה משפחתית (גם 3 ימים), מדרשת הרובע, וכל הדברים האלה יתנגשו לי מן הסתם עם הקורס... זה בעיה להשלים? אם אני יודעת שאני אפספס כ"כ הרבה, זה עדיין שווה לי?

אם אלה שני השיקולים העיקריים שלי- מה אתם אומרים?

אני עושה עכשיו פסיכומטריאנונימי (פותח)

ב"ה.

אחרי התיכון (שנה של מדרשה)

אני רואה כמה צריך להשקיע, מי שבאמת רוצה ציון טוב.

ולעשות את זה בתיכון - זה קשה מאוד מאוש לדעתי.

אהבתי מאוד את הנקודות להתייחסות של "הסנה הבוער"יעלקה
נראלי תלוי לאיזה ציון את שואפת..אחת מהשומרון

בס"ד

כלומר: מה את רוצה ללמוד, איפה. בעז"ה.

אם את לא צריכה ציון מרקיע שחקים- למה לא להפטר מזה כבר?

אלא אם את מתכננת לעשות שירות לאומי לא דורש מידי, אז לענ"ד עדיף לעשות כבר בש"ל..

ב"הצלחה!

הבת שלי בשביעית ונרשמה לחכימאיעלקה

היא תתחיל בע"ה מי דבחופשת הקיץ וזה יזלוג קצת לתחילת השנה , אבל זו היתה הבחירה שלה והיא ממש רוצה לגמור עם זה. לדעתי זה לא רע, כי אח"כ אתן פנויות לברר על שירות לאומי וגם קצת לכייף בקיץ הבא. זו היתה גם העצה של המדריכה שלה מהאולפנא.

אני גם ביררתי תנושא הזה-למען שמו!

והציונים היותר טובים הם של מי שמרוכז כל כולו בפסיכומטרי, ובתיכון הראש לא כ"כ..

>>מרב.

אני לא יודעת, אבל נראלי שאין עניין.. [במיוחד לא לי..]

למה לי אין עניין?

כי אני לא רוצה ללמוד לימודים גבוהים.

אני רוצה להיות חקלאית. משמע- אני לא צריכה תואר ובלהבלהבלה... 

אני מוציאה תעודת בגרות למקרה שאולי אני אצטרך גם ת'לימודים הגבוהים, וכדי שעכשיו תהיה לי מסגרת.

אבל פסיכו'??

למה?

בשביל מה?

לעע...

רוג'ר!!! רוצה כאפה?????? וגם על הפסיכו...רננ.

על גופתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את תלמדי כמו בן אדם! ואם את רוצה אחרכך תהיי חקלאית!

בקשר לפסיכו- אני ממש בעד! ממש ממש! מתחרטת שלא עשיתי, למרות שאין לי בו צורך ללימודים הגבוהים.

רננ- כן!!!!מרב.אחרונה

על גופתך? כבר מזמן אמרתי שאני צריכה לרצוח אותך>>

מה בוער? בשביל מה את צריכה את זה עכשיו?כנרית על הגג=)

תלמדי עוד בחיים ואז תעשי...

אני עשיתי ואני כן ממליצה...צורניקית

אמנם רק השנה עשיתי, ואני לא יודעת מה עוד יהיה, אבל אני כן חושבת שכדאי לנסות עכשיו, גם זול, גם צמוד ללימודים אז את עוד בעיניינים, גם זה יכול לחסוך משנים הבאות, וגם זה יכול להיות שיא הכיף אם עושים עם חברות. ובקשר לציון, הוא לא חייב להיות נמוך,אני לפחות קיבלתי סבבה (643) אז לדעתי כדאי לחשוב על זה ברצינות. בהצלחה! 

לדעתי תעשיהדסוווש

אם את דוחה את זה לאחרי התיכון זה סתם מבזבז לך חצי שנה מהחיים ודוחה לך את התחלת הלימודים הגבוהים, אני בעזרת ה' עושה .

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך