ואני לא מצטערת על זה, למרות שבסופו של דבר לא הייתי צריכה פסיכו, אלא היה מספיק לעשות מבחן תיל (שהוא הרבה יותר קל מפסיכו).
(זה כי החלטתי לאן אני הולכת לא הרבה לפני תחילת הלימודים, ואם הייתי מחליטה ללכת למקום שצריך פסיכו, ולא היה לי, הייתי נתקעת ומפסידה שנה.)
אני חושבת שהסיכוי להצליח תלוי כמובן ברבש"ע, אבל הרבה ביכולת שלך להושיב את עצמך ללמוד. בלחמן, במיוחד בקורס תיכון, אף אחד לא יושב לך על הראש שתלמדי, את חייבת לעשות את זה בעצמך- במיוחד באנגלית.
ועוד משהו- אם את עושה אסור לעשות את זה במחשבה של "גם ככה אני אצטרך לעשות שוב"- זה מתכון בטוח לזלזול.
יש לי הרבה חברות שהתייחסו אל זה כ"קורס תיכון, מה זה כבר שווה", וכמו נבואה שמגשימה את עצמה- נאלצו לעשות שוב.
אני למשל החלטתי שזאת הפעם הראשונה והאחרונה שאני ניגשת לזה (לא שחשבתי שגם אני נכשלת לגמרי אני לא ניגשת שוב, אבל ההרגשה שלי היתה שעכשיו אני מוציאה את כל מה שאני יכולה), וב"ה- הוצאתי ציון מאוד גבוה, ואני לא חושבת שבהזדמנות אחרת הייתי מוציאה יותר.
שלא תבינו לא נכון- יש בנות שלקחו את הקורס באמת ברצינות, ובכל זאת לא הצליחו. מה לעשות, השכל ממשיך להתפתח ככל שגדלים. מצד שני, ככל שמתרחחקים מהתיכון שוכחים את המתמטיקה הבסיסית שכ"כ חשובה בפסיכו, ועוד יותר גרוע- שוכחים את הרגלי הלמידה שבתיכון הם ברורים מאליהם.
יש לי חברות שעשו וגמרו, ויש לי חברות שהיו צריכות לעשות שוב, ואולי (לא בטוח בכלל) אם הן היו עושות בפעם הראשונה אחרי התיכון הן היו מצליחות כבר בפעם הראשונה.
עוד נקודה שצריך לחשוב עליה היא איזה סוג שרות לאומי את מתכננת לעשות, אם בכלל, ואם את יכולה להרשות לעצמך להקדיש שנה שלמה (כמובן שאפשר לעשות בה עוד הרבה דברים, כמו מדרשה/ עבודה/ ללמוד דברים שתמיד רצית ללמוד ולא מצאת הזדמנות) לפסיכומטרי.
וגם אם אין לך חבר או שאת מתכננת להתחתן בקרוב יכול מאוד להיות שלא תרצי להפסיד את השנה הזאת.
אפשר לעשות פסיכו תוך כדי השירות, אבל הציון שתקבלי מאוד תלוי בסוג השירות.
בשנת השירות שלי היו ארבע (חצי מהצוות...) בנות שעשו פסיכו תוך כדי השנה, ודי ברור לי שהן (אולי חוץ מאחת) היו מוציאות יותר אם הן היו יכולות להקדיש לזה יותר זמן, מה שלא התאפשר בשירות.
מצד שני, רובן הסתדרו עם מה שהן הוציאו, וזה מוביל אותנו לנקודה נוספת:
כמה את חושבת שתצטרכי. נכון שבשלב הזה רוב הבנות עדיין לא יודעות כמה הן יצטרכו (אני למשל עשיתי, ובסוף התברר שאני בכלל לא צריכה...) אבל בד"כ אפשר לדעת עם את צריכה להוציא סביב החמש מאות או סביב השבע מאות.
אם חשוב לך להוציא ציון מאוד גבוה הגיוני שלא תצליחי להוציא אותו כבר עכשיו (לא מוחלט- היו אצלינו בנות שעברו את ה700. לא הרבה- אבל היו.) ותצטרכי להקדיש לזה שנה שלמה גם ככה, אבל מצד שני בציונים בסדר גודל כזה בד"כ צריך לעשות יותר מפעמיים גם אחרי תיכון, ואז עדיף לך שהפעם הראשונה תהיה כמה שיותר מוקדם.
אם את לא צריכה ציון גבוה יש סיכוי טוב שתוציאי אותו כבר בפעם הראשונה גם בתיכון (ומצד שני- הגיוני שגם תוכלי להתמודד עם זה תוך כדי השירות).
ונקודה נוספת שלא ראיתי שהעלו פה- אמרת שהפסיכו יוצא בין יום כיפור לסוכות. מה שאומר שבחודש אלול אין כ"כ זמן להרגיש אלול (במילעייל), כי את עסוקה בפסיכו. אני לא חושבת שזה צריך להיות השיקול היחיד שלך, אבל זה בהחלט יכול להיות שיקול.
שיהיה בהצלחה בכל דבר שתחליטי!
~אני מצטערת שזה נכתב באנונימיות, פשוט אין שם משתמש פעיל...~