"תמני,רוסי,ספרדי,....צעיר רענן
עבר עריכה על ידי uzib בתאריך ל' אדר תשע"א 07:53

עלו למטוס... סתם לא..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"...גחנו'ן, גפילטפייש, באגט,פוטבול,פתח אליהו

כעפרה עליך,אינגר'ה, גיוואעל'ד, O.K, עיוני,

Piza, סלסולים ספרדיים,פלאפל,

יה-אכסוף,נגילה הללויה,, תפילה 20 דקות,..."

להביא עוד דוגמאות?!

די, נמאס כבר!

חאלס מהגלותיות הזאת!

אנחנו לא צריכים לחיות כך!

אני ספרדי, ולהגיד לכם את האמת? אני לא אוהב גחנון, אני גם לא אוהב גפילטפיי'ש, אז "וואו", אני לא אוהב גפילט'

אז מה? אני אוכל באגט בתאבון רב! אני גם מאוד אוהב פיצה ופלאפל שזה ניגודים שונים לגמרי!!

אני גם מאוד אוהב את השיר יה-אכסוף,באותה מידה גם את השיר נגילה הללויה!

אני מעריך את הרב קוק, באותה מידה שאני מעריך את הרב מרדכי אליהו, ואת הרב יוסף קאפח...

ב"ה, בשנה-שנתיים אחרונות, יש התעוררות כ"כ עצומה, לפחות בציבור שלנו,[כן כן, הסרוגים].

המון, בישיבות,תנועות נוער[אני יודע לפחות באריאל] - יש התעוררות עצומה לנושא,

יש שילוב יפה מאוד - לא שילוב בצורה קטנונית וקטנה כזאת של "להחזיר עטרה ליושנה", ממש לא,

אנחנו לא רוצים לתפוס בחזרה את כס המלוכה, אנחנו גם לא מתחנפים לאשכנזים [כמו מה שמי שדוגל בשיטה של "להחזיר עטרה", זה מה שיוצא, מתחנפים - ומנסים בכל הכ'ח לדחף את הילדה שלהם לבית הספר ה"אשכנזי"...]

אלא, רוצים לבנות את הארץ הזאת ביחד, "כולנו יהודים, וכל כך נחמדים, יהודים במאה אחוז, גם השוורצע וגם הווזווז, לכולנו אותו האבא מרומניה, אלגי'ר וכפר סבא..."[יפו, שם, שם, קזבלן]

לקרב את הגאולה, המשיח יהיה אשכנזי?ספרדי?רומני?תמני? לא, הוא יהיה ... שמעו טוב...:

י-ש-ר-א-ל-י!

כמו שהרב קוק מדגיש הרבה, בנוגע לישראליות,

קראו את המכתב של רועי קליין לאשתו - ביום חופתה, היא מקריאה את המכתב, בסרט עליו...

חיים ישראלים - כפשוטם!

זה תלוי בנו, אם אנחנו נמשיך להסתגר, אם אנחנו נמשיך כל הזמן להסתגר בעדה שלי, ולא להיות פתוח!!חובה להיות פתוח! אפשר, הפוך, מצווה להסתלבט על עדות!  רק כך נשרוד,

בלי טיפת הצחוק הזאת שיש לנו בחיים, אנחנו אבודים,

יש לי 2 מדריכים, אשכנזי ותמני, קשה אה?!

לא!!!  ממש לא! הפוך! פשוט צחוקים!

חיים צחוקים! [כמובן, שצריך את הטקט הבסיסי,] חוץ מזה עפים קדימה, לא צריך יותר מזה,

אז תסתלבט עליו שהוא אוכל גפילט'פייש,ומתפלל בשלוש דקות תפילת נעילה, והוא יצחק עליך שהתפילות שלך נשמעות כמו קוראן, אז מה?! הכל ברוח טובה! צריך להביא את זה לרוח טובה, ולא להיות מקובעים!

אפשר לקבל הכל בקלות, בדור הבא, הבדיחות האלה כבר ימחקו! זה כבר לא יהיה מצחיק כי זה לא רלוונטי, יצחקו על דברים אחרים, אבל לפחות שאנחנו נהנה, נצחק על החיים בפנים!

רק כך נעבור את ההבדלים האלה בקלות!

שוב, אנחנו הציבור הכי מושלם בנושא הזה! פשוט מתקדמים, בישיבות מתחילים לערבב, בסניפים, בתנועות, - זה תופעה, די צעירה, וזה עוד יגדל ויצמח, זה יתפתח!

יהיה לרצון אמרי פי, והגיון לבי לפניך צורי וגואלי!

מסכימה עם כל מילה!עץ על מים

אני ממש מסכימה עם זה! אנחנו צריכים להתאחד עדות זה אמור לחבר לא להפריד בינינו!!!!

יואוו מסכימה לגמרי~מיכל~

בס"ד

וואלה לצחוק זה טוב זה מאוד טוב אבל ...לצחוק על עדות??!אם אמא שלי הייתה שומעת אותך עכשיו-היא הייתה מתחרפנת לגמרי.

הרי יש דרכים אחרות להתיחדות עמ"י(היא הייתה אומרת לך...)

ולרציני-תכלס צודק אבל כמו שכתבתי במעלה הדף יש דרכים אחרות להתייחד כל עמינו אישית אני מערבבת לגמרי בין הנוסחים לדעתי זה אחד הדברים שמבאים לפילוג בעם. ואולי באמת כדי להתחיל לטשטש ת הקו שמפריד בין כולנו איך נינט שרה"כי כולנו,כן כולנו, כולנו כולנו רקמה אנושית אחת חיה"קיצור תפנימו אנשים

מצב רוח טוווב!!!

ועוד הוספה קטנה...מרב.

אם אחת החברות שלי אי פעם תקרא את זה-

חברה-אחותי-בת ישראל:

אני יורדת עלייך. זה נכון. כי את תימניה/מרוקאית/אשכנזיה.

אני אשכנזיה.

נכון.

בכיף. תסתלבטי עלינו, האשכנזים, כמהשאת רוצה.גם לי יש מצבור די גדול של בדיחות על "הגזע הארי" [אשכנזים=גרמנים, למי שלא הבין..]. יש ליגם שקי-ענק של בדיחות על תימנים, מרוקאים, פרסים. והכל ברוח טובה.

ואני די בטוחה שכשאת קוראת לי "נאצית" רק כי סבא רבא שלי ניצול אושוויץ והוא חי בגמרניה לפני כן, זה לא מתוך רוע לב ולא מתוך כוונה לפגוע או שחלילה את מרגישה שאני באמת מתנהגת כמו נאצית-

אבל לקרוא ככה לבנאדם יהודי..

לא חראם על הנשמה שלך??

תקראי לי אשכנזיה. גמרניה. פולניה. צ'כית. לבנה. ורודה.

רק, בבקשה ממך, לא נאצית.

זה כואב.

ממש מסכימה...רעות :)
מסכימה אם כל מילה אבל לדעתי > > > >אנונימי (פותח)

עדות זה ממש ממש ממש לא צריף להפריד אותנומוציא לשון

אבל דתות כן... כי אנחנו ממש לא רוצים להיות חברים וידידים למשל של הערבים...דוס

יומנעים!מנפנף

לא ממש מסכימה!דינדין

מה זאת אומרת "חלאס עם הגלותיות הזאת!"?!

אולי נתפסתי לקטנות, אבל האמירה הזאת בוטה!

היחודיות של העם היהודי הוא התפוצות, הוא הגיוון,

היחודיות שבכל יהודי ויהודי באשר מקום ארצו ומנהג בית סבו.

בפיסקה הראשונה שלך אתה מדבר כאילו יש משו רע בכך שמשפחת שווארצבום אוכל רק גפילטע בשבת

ומשפחת צנעני רק על ג'חנון, משפחת בוסקילה סגורה על מופלטה וזיגדון על קוסקוס.

מה רע שיש לעדה מאכל מסורתי, שהמשפחה מתכנסת יחד ואוכלת את מה שאבא אכל אצל סבא?

מה רעה העדתיות? גיזענות זה משו אחר, לא קשור לכאן בכלל אם כי אולי יכול להיגרם כתוצאה מהפרדה

וכיחכוך קל בין עדות, וגם זה רק אצל אנשים רדודים.

מה שרציתי להגיד שהסדר הזה והסגירות כביכול של אנשים מסויימים לעדתם היא קסומה ואיני רואה בה רע.

כמו שבמועדני ניו-יורק ירקדו ברייקדאנס ובברוז'  ירקדו אלקטרו-דאנס ולא יערבבו בינהם ככה במאכלים.

חוצמזה יש גם את הפן ההילכתי, שאין הילכות בני אשכנז כהילכות בני פס, וכאשר מתחתנים ומתערבבים נוצר  בילבול  הילכתי.

שלא לדבר על מנטליות שונה.

נכון שילידי הארץ, אפילו דור ראשון הארץ הרי הם ישראלים לכל דבר, אך מה לעשות שאין האדם נולד לגופו אלא למשפחה אוהבת בעלת דעות עדות ודתות והם אלו שמעצבים אותו- הישראלי הצעיר

מה שעם השנים ומספר הדורות משתנה ומטשטש כמעט לחולטין

רק אז. והדגשתי על רק אז נוצר האדם הישראלי נטול איפיון עדתי "גלותי" 

בעל עדת ישראל. הצבר.

->צעיר רענן

אני עונה בשני(שתי!?)חלקים.

א]אין בעיה עם עדות ומנהגים,לא צריך להעלים את הקוסקוס והגפילטא'!

הבעיה היא שהופכים את זה לגזענות - אני ספרדי אסור גפילטא, אני אשכנזי אסור קוסקוס...

- צריך למחוק לגמרי את ההבדלים האלא, של אני כך וכך, לכן אני לא מתפלל אשכנזי לעולם, וכ'...

[אם לא הובן נכון, מנהגים = בסדר, גזענות בגלל מנהגים=פסול]

וגם אין בעיה ל"השאיל מנהגים", שספרדי יוכל גפילטא, וווזווז יוכל גחנו'ן! [זה מעולה!]

ב]כל המנהגים האלא קראו בגלל סנחריב, שעירבב אומות, זהו! בגללו, זה לא שהיה איזה מקור לפני זה,

בתקופת הגמרא אין ספרדי/אשכנזי! הלכות שונות=רבנים שונים. כולם יהודים באותה מידה.

הכי טוב להסתלבט על העדה שלי! לא על עדות אחרות...אבודה!
חח..דוסית גאה!

הכי יפה זה לראות שחור שמתחתן עם לבנה!! איזה ילדים יפים יש להם~!!!

אשכנזייה גאהנושי104

אני גם ממש שונאת את כל הגזענות האלה.. מזה משנה איזה עדה אתה? זה הופך אותך לבנאדם יותר טוב?(: ו-העיקר כולנו יהודים..[[=

אשכנזיה בנשמהה..איל!לי

סתם,אני חושבת שזה מזה דפווק לריב על עדות... יאללה אני כבר רגילה שיורדים על האשכנזים (במיוחד שאני ועוד אחת היחידות האשכנזיות בשכבה...) אבל ת'כלס מזה משנהה? כאילו העיקר שאנחנו בני אדם לאא?

אני אשכנזיה...עכבר הכפר

ולפעמים אני ממש נפגעת מזה.. לא, אני לא נראת שכנזיה בכלל, אבל כשבנות לא מסכימות איתי או רוצות לפגוע בי הן אומרות "יאללה לכי, יא אשכנזיה..." ומה אני אמורה לענות על זה?!?!?!?

והכי הורג אותי, זה שבנות צוחקות על אשכנזים ואז אומרות "חנוש, אל תפגעי, אין לך מה להתבייש בזה שאת אשכנזיה..." בטח... לכו תקפצו לי בזיגזג....

^^^...פשוט תעני להם,כמו שאני עושה..איל!לי

למה ספרדים יותר טובים ממך?! עזבי אני שונאת לדבר על זה וגם לא בא לי עכשיו לפרט את כל מה שיש לי לענות להן..

ספרדיה גאה!!!!!נשמה שלי!!=]
טוב זה לא שרשור עדות...עץ על מים

חחח ואני שכנזיה... |זורם בכל זאת|

מצריה מרוקאית! ניגונים

ממש כיף להגיד את זה, ולראות איך אנשים מגיבים

כמובן שהמשפט עם בני האדם עובדron9

אבל המשפט של "כולנו יהודים" נכון יותר במקרה הזה..

לא מסכימה עם הכל...בתאל ב"צ

לא צריך להיות גזענים...מותר צחוקים פה ושם...אבל לא העלבות.

אבל עדיין אני חושבת שכל אחד כן צריך להיות גאה בעדה שלו, זה המיוחד בו.

זה לא אומר שאחרים פחות טובים ממך! אבל יש לך ייחוד על אחרים...

מצערת להרוס לכם ת'שירשור אשכנזים אבל-תן חיוך....=)

אני מרוקאית שלמה!!!+ג-א-ה-!

וסתם בשביל שתדעו-אני הייתי אחת שיורדת על אשכנזים וכו' אבל באיזשהו שלב הפסקתי עם זה....[הייתי באה לאמא שלי ואומרת להי וואווו!!!את לא מבינה איזה אשכנזית זותי וזותי...והיא היתה אומרת לי-מזה משנה אם היא אשכנזית?ספרדית?או רוסית?זה הופך אותה למפלצת?ואני תמיד לא ידעתי מה לענות לה....והנה!עכשיו כבר לא אכפת לי אשכנזי\ספרדי\רוסיה, העיקר-יהודי גאהה!!!!!!!!] יש לי עוד הרבה מה לומר אבל אין יש לי יותר חוסר סבלנות לכתוב...מקווה שהחפירות שלי הובנו!=]]

תווניסאיית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)

גאאאה!!!!!

צוחק

פרסית ו..לא קמצינית;)הללי נפשי
אני ממש מסכימה עם זה....סיזר22

אבל לא שיורדים עלי!! דווקא כולם מקנאות בי כי אני התימניה היחידה בכיתה ואני יכולה לעשות כל מה שאחרות לא עושות.....

היי לא רואהדניאלהה

כולם מדברים על הפליה וכל זה, אבל אני לא רואה את זה איפה יש בדיוק הפליה? לא רואה את זה!!! חברה של בין הכי טובות ספרדיה, אז מה? אפאחת לא סמה לב לזה, רק כשזה מגיע לשיעור הלכה, איפה יש הפליה? תראו לי

אולי אצלכם לא, יש מקומות שכן יש..רעות :)
וואיי!! טובב נועוש=]]!!
פשש..=] עד עולם קטן הגיע? סחטיין! (:-Ayelet-
חח....דוסית גאה!
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך א' אדר ב תשע"א 23:00
אני גם קראתי, היה נחמד שכוייח..ניגונים
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך א' אדר ב תשע"א 23:00

גמאני קראתי!!(: יפה..[=נושי104
מגניב אהבתיידניאלה .ד.

כל הכבוד נציג יקר!

מחילה מעומקא דליבא על הצנזורה.<אריאל>

היה הכרחי- לפני אאוטינג על ניק , הבסיסי ביותר אפ', תעשו טובה ותשאלו אותו קודם אם זה בסדר.

רק עכשיו קראתי - יפיפה כ"כ!!*חזרזיר*אחרונה

א. כתבת בצורה חוייתית

ב. שנזכה באמת בע"ה להגיע לזה.

ג.אני גם חשבתי על זה הרבה ,בגלות היו כ"כ הרבה הבדלים והמאחד היה שכולם ציפו ורצו לעלות לא"י.

אז עכשיו כשעכולנו כאן, זה המפריד?! זה כ"כ טיפשי..

ובדיוק כתבתי על זה עבודה באנגלית -שיש לנו בקהילה שלושה בתי כנסת -ספרדי, אשכנזי ותימני,ויוצא שלפעמים אני בכלל לא רואה את השכנים שלי כי כל אחד בבית הכנסת שלו עם הנוסח והחברים שלו..

וזה מבאס כי אנחנו שכונה.

קיצור- ממש מסכימה עם כל מילה! ויישר כוח גדול. [קבל ח"ח]

וכמו שכבר אמרתי- בע"ה שנזכה.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך