עלו למטוס... סתם לא.. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"...גחנו'ן, גפילטפייש, באגט,פוטבול,פתח אליהו
כעפרה עליך,אינגר'ה, גיוואעל'ד, O.K, עיוני,
Piza, סלסולים ספרדיים,פלאפל,
יה-אכסוף,נגילה הללויה,, תפילה 20 דקות,..."
להביא עוד דוגמאות?!
די, נמאס כבר!
חאלס מהגלותיות הזאת!
אנחנו לא צריכים לחיות כך!
אני ספרדי, ולהגיד לכם את האמת? אני לא אוהב גחנון, אני גם לא אוהב גפילטפיי'ש, אז "וואו", אני לא אוהב גפילט'
אז מה? אני אוכל באגט בתאבון רב! אני גם מאוד אוהב פיצה ופלאפל שזה ניגודים שונים לגמרי!!
אני גם מאוד אוהב את השיר יה-אכסוף,באותה מידה גם את השיר נגילה הללויה!
אני מעריך את הרב קוק, באותה מידה שאני מעריך את הרב מרדכי אליהו, ואת הרב יוסף קאפח...
ב"ה, בשנה-שנתיים אחרונות, יש התעוררות כ"כ עצומה, לפחות בציבור שלנו,[כן כן, הסרוגים].
המון, בישיבות,תנועות נוער[אני יודע לפחות באריאל] - יש התעוררות עצומה לנושא,
יש שילוב יפה מאוד - לא שילוב בצורה קטנונית וקטנה כזאת של "להחזיר עטרה ליושנה", ממש לא,
אנחנו לא רוצים לתפוס בחזרה את כס המלוכה, אנחנו גם לא מתחנפים לאשכנזים [כמו מה שמי שדוגל בשיטה של "להחזיר עטרה", זה מה שיוצא, מתחנפים - ומנסים בכל הכ'ח לדחף את הילדה שלהם לבית הספר ה"אשכנזי"...]
אלא, רוצים לבנות את הארץ הזאת ביחד, "כולנו יהודים, וכל כך נחמדים, יהודים במאה אחוז, גם השוורצע וגם הווזווז, לכולנו אותו האבא מרומניה, אלגי'ר וכפר סבא..."[יפו, שם, שם, קזבלן]
לקרב את הגאולה, המשיח יהיה אשכנזי?ספרדי?רומני?תמני? לא, הוא יהיה ... שמעו טוב...:
י-ש-ר-א-ל-י!
כמו שהרב קוק מדגיש הרבה, בנוגע לישראליות,
קראו את המכתב של רועי קליין לאשתו - ביום חופתה, היא מקריאה את המכתב, בסרט עליו...
חיים ישראלים - כפשוטם!
זה תלוי בנו, אם אנחנו נמשיך להסתגר, אם אנחנו נמשיך כל הזמן להסתגר בעדה שלי, ולא להיות פתוח!!חובה להיות פתוח! אפשר, הפוך, מצווה להסתלבט על עדות! רק כך נשרוד,
בלי טיפת הצחוק הזאת שיש לנו בחיים, אנחנו אבודים,
יש לי 2 מדריכים, אשכנזי ותמני, קשה אה?!
לא!!! ממש לא! הפוך! פשוט צחוקים!
חיים צחוקים! [כמובן, שצריך את הטקט הבסיסי,] חוץ מזה עפים קדימה, לא צריך יותר מזה,
אז תסתלבט עליו שהוא אוכל גפילט'פייש,ומתפלל בשלוש דקות תפילת נעילה, והוא יצחק עליך שהתפילות שלך נשמעות כמו קוראן, אז מה?! הכל ברוח טובה! צריך להביא את זה לרוח טובה, ולא להיות מקובעים!
אפשר לקבל הכל בקלות, בדור הבא, הבדיחות האלה כבר ימחקו! זה כבר לא יהיה מצחיק כי זה לא רלוונטי, יצחקו על דברים אחרים, אבל לפחות שאנחנו נהנה, נצחק על החיים בפנים!
רק כך נעבור את ההבדלים האלה בקלות!
שוב, אנחנו הציבור הכי מושלם בנושא הזה! פשוט מתקדמים, בישיבות מתחילים לערבב, בסניפים, בתנועות, - זה תופעה, די צעירה, וזה עוד יגדל ויצמח, זה יתפתח!
יהיה לרצון אמרי פי, והגיון לבי לפניך צורי וגואלי!