חלאאס עם התמימות הזאתת!!!!!! אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך כ"ט אדר תשע"א 23:39

נמאס פשוט נמאאס. החיילים  האלה באים מנסים להרוג אנשים באמצע הלילה! עד לאן? איך אנשים עוד אומרים מילה טובה על  המדינה הזאת??? לא קולטים ששונאים אותנו?? למי קוראים שפויים? לאנשים שממשיכים להתיפיף.. שמברכים כל היום את צה"ל, ומקללים את אלה שבאמת נלחמים קצת על הארץ המסכנה הזאת??? תחליטו אנשים- או שאתם הולכים אחרי אלוקים, עושים מה שהוא אוהב, ומתנהגים כמו הבנים שלו, ובקנאות.  או שתרדו מזה , ותלכו אחרי ביבי, במדינה הרעה והפחדנית הזאת. זה אולי יותר קל, אבל התוצאות יהיו רעות.!!!...

כי נמאס פשוט נמאס לראות דתיים שממשיכים לשבת בבית, לאמר שבאהבה ננצח,,, ומתרצים את זה בקידוש ה'! אנשים היום עובדים על עצמם כל הזמן, מה שלא נוח להם, מה שכואב ומזעזע,מה שמשפיל אותם-הם אומרים שזה חילול ה'.

להיות יהודי זה להיות קנאי- כמו המכבים, והלח"י, .. -אם הם היו חיים היום באיזה צד הם היו לדעתכם? לי נראה שהם היו מעדיפים להילחם על הארץ

אני חושבת שאלוקים הייה מאוד שמח אם היית מנקה את הפאבודה!

ה שלך טיפה!

אנשים מסתכלים 65 שנה אחורה ומבינים כמה טוב להם...אנונימי (פותח)

אלוקים לא מרוצה מהמילים שכתבת.דוסית גאה!

תתבגר כבר, תבין שיש חיילים שמתים לנו בחזית המלחמה, או נחטפים, נפצעים וכו'...

ויש חיילים שהולכים לגרש יהודים מאדמתם...

וכן, צריך וחובה להתפלל על כל החילים שמוסרים את נפשם, ולתעב ולהוקיע את אלו שפועלים בדיוק ההפך...

ולדעתי הוא דווקא כן מרוצה...אנונימי (פותח)

האפשרות לראות את התמונה המלאה ולהבין שזה שיש לעם היהודי מדינה מצליחה ומודרנית, המתנהלת בשפה העברית (לא כל כך מובן מאילו לפני 80 שנה..), מובילה בהיי טק ובחקלאות, עם עולם תורה משגשג וצבא מוצלח ועוד ועוד ועוד.... ולחשוב שכמעט נכחדנו לפני 65 שנה - זו הבגרות!!!

אבל תמיד אפשר לקחת כול פיפס קטן ולומר שבגלל זה המדינה גרועה..  גם בגרות..

אסור לעצום עיניים. לא מזה, ולא מזה.אחת מהשומרון

בס,ד

בגרות זה לדעת שיש טוב ולהודות עליו, ולדעת שיש רע ולהלחם בו..

לא צריכים להיות תמימים..

ב"הmetorafi

מי שמגן גם מפנה זה אותם חיילים בידיוק היום היה לי ראיון ביס"מ ש"י! אז אני יכול להגיד לך ממקור ראשון שהם לא עוסקים כל היום בפינויים ושהם גם עושים מעצרים! זה בעצם אותם שוטרים כן כן אלה שבאים לפנות הם גם עוצרים מחבלים! והחיילים אלה שמפנים הם גם תופסים מחבלים! זה המצב או איך שנאמר הם עשוים את המדיניות לעננינו שהייתי בצבא היה לי אירוע לעצור מייתשבים שהלכו מאלון מורה לחומש לפני שאמרו לי משהו אמרתי למ"פ שאני לא יורד מהג'יפ הוא אמר שגם הוא לא וכך המשכנו לנסוע ולא התייחסנו לזה לעומת זאת כל חטמ"ר שומרון רדף אחריהם עם ג'יפים ונגמשים כיאילו יש מלחמה עם ירדן! אבל אותו מח"ט ואתם חיילים חיסלו המון מחבלים ! זה לא חיילים שונים ואת זה אומר מתנחל שגר בשמורון ושב"ה בלי נדר הולך ליס"מ ש"י עם אני יעבור את הסיווג הביטחוני! עכשיו תגידי אבל פעם לא הסכמת לרדת מהג'יפ! זה היה לפני הגירוש לאחר הגירו הבנתי שלאף אחד לא באמת איכפת ואני דמבר על אלה שגרים ביישובים!

אז מה? תרד מהג'יפ או לא תרד? לא הבנתי.חרותיק
לא איכפת ממה?חרותיק
ב"ה זה סיפור שהיה עם הג'יפ בעברmetorafi

והמתישיבים לא באמת עושים משהו נגד זה שיפנו אותם מהבית זהו אחרת הם היו יוצאים להפגנות בזמן הגירוש אבל הם המשיכו לעבוד כרגיל!

ממממרב.

קודם כל- אני ממש ממש מסכימה עם הגישה שלך- או להילחם בקנאות או ללכת ראש בקיר ולהידפק.

אבל:

א- כמו שאמרו מעלי- באמת כדאי לשמור על המילים.. יש אנשים שיגידו שאם אנשים קנאים לה' ולתורתו ככה מדברים- אז למה שנרצה להיות חלק מה'??כדי לנבל ת'פה? לא ממש בא להם על זה...

ב- יש אנשים שזה פשוט לא מתאים להם. הממלכתיים. 

לא אומרת מה עדיף- ממלכתי או פנאט. 

רק יש אנשים, כמו אמא שלי למשל, שפשוט אומרים שלא צריך להילחם. אפשר לפתור את הכל בדרכי שלום [רק אם זה בין יהודי ליהודי. ההורים שלי, אישית, מאמינים שבהחלט צריך להילחם בערבי שנלחם בנו...], והם [חלקים מהם.. משתדלת ממש ממש לא להכליל...] אומרים ש-למה לא? שהערבים יגורו פה ויהיו מיעוטים, עם זכויות וחובות של מיעוטים.

אני לא מסכימה איתם, אבל זה קו המחשבה שלהם, ולכן הם הולכים יד ביד עם ביבי.

אני, אישית, הולכת נגד הרצון והציפיה של ההורים שלי שאני אהיה כמותם. הם רוצים שאני לא אעשה בלאגנים, לא אהיה קשורה למאחזים, הפגנות..

רק ללכת לגור בערים ויישובים קיימים.

אבל אני- בעז"ה כולי תקווה שיבוא יום ואני אזכה להקים ישוב.

לסיכום-

אם יש לכם כוח, מרץ, אש בעיניים- יאללה צאאווו מהבועה ותתחילו להילחםם, כי בלי מלחמה- כלום לא יהיה לנו פה!!!

היום אנחנו במצב לא פשוט...המלך!!!!

אם את טוענת שהמדינה היא מעפנה אז תיראי מה עשו למעננו בישביל להכים אותה.. הא"צל הלח"י כמו שאמרת

את חושבת שבלי מדינה היינו יותר טובים?? אם שילטון בריטי או טורקי?? ליפני זה שלא היינו מדינה היינו ניקראים יהודים כול אחד לחוד..

היום שאנו מדינת ישראל מדברים עלינו כאחד כעם זה כולל הרבה פרטים.. הרבה סוגים של אנשים

אני מבין אותך שעשו לנו כך אך הם חלק מאיתנו... כמו נגיד את אם האולפנה או הבית ספר שלך הולכים לטיול ואז מישהוא בא אלייך ושואל אותך.."מאיפה אתם??" אז את תגידי את השם של הבית ספר או אולפנה

אנשים חושבים שהם הולכים לצבא כי הם חייבים למדינה משהוא.. הם לא רואים בזה כול כך היוגיון.. "שאני יסכן את החיים שלי?? למה??" אבל הם עדיין הולכים לצבא וביגלל שהם לא יודעים למה הם שם אז הם מיתבלבלים שם... הם לא מודעים מה זה המושג הזה עם של יהודים שכולם קשורים אחד לשני... ולא עירבוב של אנשים שלא היכפת להם מהשכן

אנחנו צריכים להשפיע מיבתוך.. כי אנחנו חלק מהמדינה ומעם ישראל

אם את רוצה להגיד שאת לא חלק מהמדינה את יכולה.. אבל זה לא יעזור לך... כי את חלק מהכלל של עם ישראל שיש לו מדינה שהאבות שלנו נילחמו עד הכדור האחרון בישביל שיהיה לנו מדינה כולם רואים שלאט לאט יש יותר קצינים ומפקדים דתיים אולי זה כבר יותר מ50%

אם יש לך שאלות אני ישמח לענות לך עליהם...

זה לא מצחיק, אנחנו נגיע ככה ל135792468

בואנה, מה יש לכם??

הוא בכלל לא קילל...כולה אמר את האמת במילים קצת בוטות.

נכון שלפני בלה בלה לא הייתה לנו מדינה ו...

אבל בואנה, תתעוררו, אנחנו לא לפני שישים שנה,

יש לנו מדינה, חיילים, שוטרים, הכול.

והם מתנהגים כמוו מה שהוא כתב.

זה חולני לנשק להם ת'רגלים רק כי פעם לא היו לנו חיילים.

זה חולני וצריך להתעורר!!

וזה שיש חיילים שמוסרים נפש למעננו- זה נכון ואמת!!!

והם בודדים!!

ולכן אנחנו לא מדברים על כל חייל אישי,

אלא על צה"ל בכללי..ולאן שהוא צועד.

ובכללי- הוא צודק!!! ותפסיקו עם הממלכתיות המסכנה שלכם.

תרימו את הראש ותפסיקו לחטוף מכות ולתת חיבוקים.

אנחנו יהודים אם שכחנו. יהודים. איפה לעזאזל הגאווה היהודית??

די להתייפיף. די. לא נגיע ככה לשום מקום.

אנחנו נימצא את עצמינו עם ראש קבור באדמה

וידיים שעושות כל פקודה שביבי נותן לנו.

מה??? (נתייפיף) הוא יהודי! וחוצמיזה.. לפני שישים שנה לא היה לנו אפילו ראש ממשלה...

חח....הבנתם ת'דפיקות?? לשם זה יגיע!!

בואנה חברים תעצרו שניה!אודוש!

אין שום אבל שום סיבה שבעולם לדבר במילים בוטות! במיוחד כשאתה מדבר על א"י!

הצבא שלנו הוא מדהים! הרוב עושים הכל כדי להתגייס לקרבי! אנשים מוכנים להשאיר את הכל מאחורה ופשוט ללכת ולמות בשבילנו!!!אוקי-ב-ש-ב-י-ל-נ-ו!!!!!!!!! נכון הצבא עשה גם דברים שאתה פשוט עומד ושואל את עצמך מה??? ואתה בשוק! אבל כל הזמן צריך לזכור ולהאמין שאנחנו בתהליך של גאולה! ולא כל מה שנראה לנו רע הוא באמת רע!יש מישהו שמנהל הכל מלמעלה- והחיילים שאומרים רק מילאתי פקודה הם חסרי דעה ואופי- ותאמינו לי שהקב"ה יתחשבן איתם אנחנו לא אלה שצריכים להתערב לו בעיניינים. כשאנחנו מתפללים על החיילים אנחנו מתפללים על החיילים המדהימים ששומרים ומגינים עלינו כל הזמן-חיילים שמוכנים להקריב הכל בשביל המדינה!אנחנו צריכים להעריך אותם ולהודות לה' כל יום ששומרים עלינו!

אני ממש לא מסכימה עם הגישה של או שנלחמים בקנאות עד הסוף או שכלום-אני אישית יוצאת להפגנות נלחמת על א"י שלנו אבל אני לא חושבת שאם יש אנשים "ממלכתיים" שלא יוצאים להפגנות זה אומר שהם לא קנאים וזה אומר שלא אכפת להם! זה אומר שיש עוד דרכים להילחם על א"י תתפלאו! אבל תפילות זה ה-דבר! הקב"ה מקשיב יותר לתפילות מאשר לצרחות וצעקות של יהודי על יהודי!נכון, צריך אולי גם את אלה שילחמו בקנאות אבל ה"ממלכתיים" האלה שכל הזמן מזלזלים בהם יכול להיות שבזכות התפילות ה"יבשות" שלהם נצליח לנצח!אבל מה שבטוח זה שרק אם עמ"י יהיה מאוחד נצליח להתקדם! וזה בעיה שכל אחד מרשה לעצמו לקלל את כולם!

אודוש135792468

לארץ ישראל מגיע דיבור מכובד.

למי שמשחית אותה לא.

אבל פסדר, בואי לא ניתפס עכשיו לקללות..

זה נחמד מה שאמרת, אבל מתחמק ביותר.

כי תפילה לא פותרת אף אחד ממלחמה על הארץ!

נכון, אין אף אחד שמוערך יותר או פחות,

ה' מקשיב לתפילות, ושומע, וצריך עוד,

אבל הארץ מחכה שניגאל אותה!!

יש לנו ידיים, רגליים, צריך לקום ולהילחם!!

פשוט לקום...ל ק ו ם.

אנחנו ישנים עמוק מדי.

והמצב קשה מדי.

מצטרפת. היהודים בגלות התפללו הרבה.אחת מהשומרון

בס,ד

ודווקא בגלל שהם ר-ק התפללו, הם הגיעו לשמיים במקום לארץ...

החיים דבש- כתבת את מחשבותיאנונימי (פותח)

הדבר היחיד שיש במה שהוא כתב זה ראיית המציאות בצורה פשוטה ואמיתית

אני מסכימה עם כל מילה!

אני מתלבט עם מה להתחיל..אנונימי (פותח)

חיילים בודדים מגנים עלינו ורוב צה"ל עסוק בפינוי מאחזים? ממש לא, רוב מוחלט של צה"ל עוסק יומם וליל, בקור ובחום, באוהלים ובשדות ומסכן את נפשו  בשביל שנוכל לשבת פה בריאים ושלמים, יהודים גאים ולכתוב בפורמים של ערוץ 7..

לאן צה"ל צועד? הוא צועד לערים פלסטיניות לתפוס מחבלים, הוא צועד במסדרונות האוטובוסים במחסומים לחפש מחבלים, הוא צועד בגבול למנוע ממחבלים להיכנס, הוא צועד לעמדות השמירה כדי שתושבי יו"ש יהיו מוגנים, הוא צועד לקרייה כדי להאזין לשיחות, הוא צעד לעזה וללבנון, הוא לא רק צועד הוא גם נוסע בטנקים וטס במטוסים, ועושה אימונים ומטפל בבטחוננו, ומכין תוכניות ומפיץ ציונות... זה מספיק? כי יש עוד...

וזה לא ש"בלה בלה לא הייתה לנו מדינה". לא הייתה לנו מדינה!! כמעט נכחדנו!! השמדה המונית של העם היהודי!! לפני לא יותר מ65 שנים. איך אפשר שלא להיות להיות ממלכתי ולהודות לה' יום יום שאנחנו חיים במדינה יהודית??! ראש ממשלה יהודי?? מישהו חלם על זה לפני 65 שנה??

זו הסתכלות מלאה על המציאות!! עם כול הביקורת על התנהלות של הממשלה, אני מבין שאנחנו המצב הטוב ביותר שהיה אי פעם לעם היהודי!! וזו גאווה יהודית!!

ישראליש135792468

שונאת שתופסים משפטים ובונים עליהם קטעים.

קבלי את הרעיון.

אבל איך שאת רוצה..

אני אמרתי שאין מדינה?

שאין צה"ל?

שאין מה???

יש. יש. והם עושים הרבה דברים.

כשהם הורגים מחבלים אני יצרח להם אשריכם ויקטוף להם פרח,

סבבה? סגרנו את זה??

כשהם יגרשו אני יכנס בהם.

אני לא יתלה בהם מבט מאוהב,יכרע ברך, ימחא כפיים כי הם הרגו מחבל. ועשו דברים טובים.

הבנת?

אין תפיסה כוללת על צה"ל.

כי יש להם פיצולי אשיות רבים מדי.

אבל מחובתם- לעשות את הדברים הטובים שאמרת.

(כמו שמחובתי- לעשות שירות.)

הבנת? אז זה לא מדד..!

זה כמו שיהיה אבא, שיאמץ ילדה. 

יחטיף לה מכות רצח,

למחרת יתן לה נשיקה,

מחרותיים יכרות לה את היד,

אח"כ יעזור לה בשיעורי בית..

איך תגדירי אותו?

אבא טוב?

קודם לא היה לה אבא שיתעלל בה..

אבא רע?

אבל קודם לא היה מי שיעזור לה בשיעורים..

הבנת?

אני הייתי מגדירה אותו אבא רע מאוד.

אבל באמת, זה לא ניתן להגדרה מוחצת.

אבל מה שבטוח, לא היית הולכת אחריו כמו עיוורת.

מצטערת, לא קלטתי אם זה בן או בת..(:

אז כתבתי בלשון בת.

אמ..הלוואי שהובנתי. שונאת לחפור.

זה לא חובתם ללכת לקרבי!!!רבקה...

אני ממש לא מסכימה!!!

הרוב המוחלט של צה"ל הוא למעננו, למען המדינה ןלמען הארץ...

החיילים האלה ממש מחרפים את נפשם בשבילנו ואי אפשר לשלול ככה וגם אי אפשר להגיד שהם עושים את חובתם!!! אפחד לא הכריח אותם לכת לקרבי...

בן..(:אנונימי (פותח)

הכול שאלה של הסתכלות. מבחינתי אין אנחנו והם יש אנחנו ואנחנו. ויש צה"ל אחד, וגם אם לפעמים הוא עושה דברים שלא מקובלים עלינו הוא עדיין שלנו ואנחנו. אנחנו לא ביחסי תן וקח אלא כולנו באותו צד. כך גם למדינה.

בואו נסחף...talr123

אני מקווה מאוד שאתם זוכרים, שיש לנו 3 ערכים מקודשים ביותר: תורת ישראל, ארץ ישראל ועם ישראל. אנחנו לא יכולים לקחת ערך אחד ואת השאר לזרוק הצידה. תרצי או לא תרצי- החייל הזה הוא אח שלך. אין מה לעשות- משפחה לא בוחרים... ואני חושבת, שהוא לא היה בא לפנות אותך אם הוא היה מכיר אותך. אם לא היה כזה נתק וכזאת שנאה בעם שלנו. אם תקחו למשל את כל המפגינים שיצאו לחסום כבישים- מה זה עוזר? במה זה מקדם? שבפעם הבאה יהיו יותר עימותים? שאנשים יותר ישנאו אותנו? אין מה לעשות, עם כל הכבוד לארץ ישראל- אסור לנו לשכוח את עם ישראל... וחוצמיזה, בקשר לחיילים, אני רוצה לנסות להבין אותם (לא להצדיק, להבין..) אלו אנשים שגדלו כל חייהם על השאיפה לשלום. כמו שאת גדלת על א"י- ככה הם גדלו על החלומות הוורודים שדל שלום במזרח התיכון ובארצנו הקטנטונת. הם חונכו שה"התנחלויות" הן גורם מפריע בתהליך השלום, אז למה שהם לא יגרשו? איזה סיבה יש להם לא לבוא ולגרש?

אני חושבת שכולנו צריכים לקחת לתשומת ליבנו את העניין הזה- להרבות אהבה, לקרב... כמה שזה נשמע פלצני "באהבה ננצח" אין לנו הרבה ברירות זה העם שלנו.

סורי על החפירה (:

כל פעם הדיון הזה עולה מחדש --פשיטא-

ואף אחד לא מחדש דברים, את כל התגובות פה  - תוכלו למצוא בעוד הרבה שירשורים מלפני שנה, שנתיים וכן הלאה...

נקודה נוספת - מניסיון בויכוחים, כמעט תמיד אף אחד לא משתכנע מהשני כך שזה סתם בזבוז זמן להתווכח (במיוחד עם פנאטים... סתאאאם...)

עם יד על הלב - לא ברור שה"ממלכתים" צודקים?  כל אדם שפוי מבין את זה לבד.

כאילו מה נראה לכם - אם חסמתם עוד צומת / הרבצתם לעוד יס"מניק וכן הלאה - הצלתם את א"י?

שבת שלום!

ואיפה א-צ-ל-ך ארץ ישראל ותורת ישראל?אחת מהשומרון

בס,ד

אנחנו לא יכולים לקחת ערך אחד ואת השאר לזרוק הצידה.

לתשומת ליבך.

אמ, טוב,135792468

אויש ישראליש מצטערת.

בקטנה אבל, כע?!.

טוב, אני פשוט יגמור את זה ככה- לי ולכם יש דעות שונות.

חח..אני יודעת שזה נשמע מתחמק,

אבל זה דיון שלא יגמר לעולם.

ואין לי קריזות לזה.

והדעות שלי גם לא באמת ישנו משהו.

אבל שתדעו (הייתי חייבת-) שאתם טועים כמו אנ'לויודעת מה. פשוט טועים.  ובגלל שאין לי כוח להוכיח לכם את זה, תאלצו לקבל זאת כעובדה(:

צריך להעיף ת'ערבים מהמדינה הזאת!טל!=)

לא מגיע להם לחיות פה. שולחים עלינו גראד, אתם קולטים?! גראד! וצה"ל המסכן תוקף איזה מטרה ואומר שזהו, נגמר... זה לא מרתיע ת'ערבים. הם שונאים אותנו, אסור שהם יגורו פה, זאת סכנת נפש!!!

----135792468

אה וואללה??? הם לא אמורים להיות פה???

רק חיכיתי שתגיד, אני כבר רצה להעיף אותם.

דקה.

אוף סליחה לא התאפקתי.

וואו.. איך השרשור גדל..אנונימי (פותח)

בכל מקרה.. אין לי בעיה עם דעות שונות משלי, גם אין לי בעיה לדון גם אם אף לא ישתכנע וזה לא יגמר לעולם. זה תמיד טוב לחדד דעות..

"העיקר שנהיה כולנו מאוחדים אפילו שדעותינו שונות"  (קצת קיצ' לא עשה רע לאף אחד..)

אני לא באמת חושב שצריך להגיב לזה אבלשלומי20104

פשוט התעצבנתי!

מה זה השטויות האלה?

דבר ראשון אל תקללי אותי ועוד המון חיילים צדיקים!

דבר שני אני הלכתי לצבא ומאמין ויודע שאני מקיים את המצווה השנייה בחשיבותה אחרי לימוד תורה(כן הרב מלמד אמר לי את זה אישית!!)

מה זה הבילבולי מוח האלו את באמת חושבת שהצבא עוסק כל היום בלפנות מאחזים?

מה נ"ל???

הצבא עסוק ב99% מהזמן לשמור על ישובים ומאחזים אני אישית שמרתי בגזרה על עדי עד, שבות רחל אחיה, חורש ירון, חרשה ועוד!

תפסיקו לבלבל במוח!

כן ואני לא פינתי בית אחד!

הגדוד שלי שנים לא פינה ולא היה קרוב לפנות בית!

ותאמיני לי שאם היו אומרים לי (ואמרתי את זה לקצין שלי  בפירוש) לאבטח את המאבטחים של פינוי של מאחז הייתי מסרב במקום!

ויש עוד המון חיילים כאלה.

וזה עוד לפני הכמיות של השטויות שכתובות פה בצורה אידאולוגית.

אני לא זוכר איפה כתוב שלהיות יהודי זה קנאי?

מה זה בכלל קנאות אתה יודע?

אני הולך אחרי הקב"ה ולכן אני בורח מהדעות שלך כמו מאש!!

ואם אני יהיה דמגוג לרגע אז"כנסת ישראל היא יסוד כסא ה' בעולם" (מרן הרב קוק באורות ישראל)

ט135792468

אם אתה לא חושב שצריך להגיב, אז פשוט אל תגיב.

זה יהיה חכם.

כנ"ל עלי.

יש לי מה לרשום, אבל זה דיון חסר תכלית-מראש.

לדעתי ניתן לו פשוט לרדת לדף הבא.

שמקללים אותי וכותבים שטויות אני מתעצבן.שלומי20104
שונאי ישראל!! איפה אהבת ישראל?אנונימי (פותח)

איך אפשר לקלל ת'חיילים? כשתהיה בצבא ותבין מה זה אומר אז תדבר!

אתם מתנהגים כמו ילדים קטנים! להעיף ת'ערבים.. איך????? תתפוס אותם באוזנים ותעיף אותם? מכבים.. לח"י.. מי אתם חושבים שאתם??

וואייי כנסוו.....אורי=]

באמת נראה לכם שהיס"מ והמג"ב שונאים אותנו???
נראה לכם שראש הממשלה שונא אותנו??
תחשבו על התמונה הזאת מהצד רגע,
שמתם לב על הלחצים שאובמה שם עליו??

אז הוא אומר לחילים שלו לכו תפנו שתי בתים אבל מהצד הוא נותן לגרשון מסיקה (ראש המועצה של השומרון-למי שלא מכיר) תבנה פה עוד 300 יחידות דיור, ביישוב אחר עוד 400 יחידות דיור,
וד"א לפי דעתי הוא ממש מחפש את כל ההפגנות האלא,להביא 60 מגבניקי"ם על 15 חבר'ה שיהיה כמה שיותר באלגן!! כדי להראות לאובמה "תראה,אני רוצה לפנות אבל אני לא יכול!!!"
 ובקשר למג"ב והיס"מ,
אני אישית פעם דיברתי עם כמה חילים שאלתי אותם למה אתם עושים את זה??
הם אמרו לי ככה:זאת הפקודה!!ואז שאלתי אותם מה הפקודה?לפנות??הוא אומר לי זה לא לפנות זה לעשות סדר...עכשיו ביננו מה הוא לא צודק??תאמינו לי שהוא שונא להרביץ ליהודים,אבל הוא חייב!!זאת הפקודה שלו!
ואם תשאלו אחד מהם אם הוא אוהב לעשות את זה,הוא יגיד לך שהוא שונאא לעשות את זה והוא הרבה יותר אוהב לעשות את זה לערבים כי כשאני ראיתי מה הם עושים לערבים באמצע חוורה הבנתי איך הם עושים את זה בשמחה....פעם ראיתם חייל תופס יהודי,קושר אותו לעץ,ומפוצץ לו את הראש עם אלה,ואת הרגליים עם כדורי גומי??לפי דעתי החיים לא!!
ואם מישו בטעות יחשוב שאני בעד כל זה אז ממש לא!!
אבל סתם הראתי לכם צד אחר של התמונה,אמנם הם רוצים לעשות סדר,אבל אני מסכים עם זה שהם עושים את זה בדרך ממש לא נכונה....

ובקשר למאחזים -אביב

בעיני, זה בכלל לא המקום להילחם בכל מה שקורה היום.

חבל, נוער הגבעות אלה הרבה פעמים חבר'ה מוכשרים ומתוסכלים שלא מ\נותנים להם להתבטא, או שלא מוצאים מקום לפרוט את האמוציות של גיל ההתבגרות.

היום המלחמה היא בזירות אחרות.

לבנות-אל תלכו לפגנות, זה חשוב אבלעדינה

אבל תמיד מגיעי םשוטרים לפנות, ואז אין זה צנוע. (גם אם לא תעשו כלו םבהפגנה, רק תעמדו עם שלט) בושאי שאיני מתכוונת להפגנות בעניין פולארד וכד', גם אני הולכת, אלא להפגנות בעיניני א"י.

מה לעשות, מה שהם לא יעזו לעשות לערביות, לנשות שמאל וכו' ,לא יעזו לגעת בהן, הם יודעים שהתשקורת לא תזדעק (במקרה של הימין- לא אכפת לה ושוטר יודע שלא תהיה שום "סערה תקשורתית" וענינים ומשפטים וכו')אם תפגענה בנות מהמגזר שלנו.השאירו זאת לגברים.

בכל מקרה, אני חושבת שיעיל יותר(היו מקרים) של הידברות על אנשים בהתישבות ובכירים במשטרה על השגת פשרה וכד'. כדי שאנשי םלא יפגעו.ואולי תצא יותר תועלת?! הלואי..בע"ה! זה חבל מאד.

ה ר ב   ק ו ק  זצוק"ל אמר (חבל שאיני זוכרת המקור, מי שיודע, נא לעדכן) אמר כי מידת הצניעות כ"כ יקרה וחשובה עד שאפילו מצוות אהבת ישראל נדחית מפניה.(למשל, אישה תהיה מאופקת ולא תנהג במידת אהבת ישראל, אלא כלפי נשים, למשל, בהתיחסות לבבית. כך הבנתי. אז לדעתי, אות ועיקרון צריך להיות גם בהפגנות (שמה לעשות, בגלל חשיבות הצניעות, צריך לוותר,אלא  במקרי םשבודאי ובושאי לא תהיה פגיעה, יש גם הפגנותץ כאלו), ומקווה שלעולם לא נראה יותר התיחסו תכזו של אנשי משטרה. מזעזע. ובהזדמנות זו, יישר כח לגב' סטרוק המבריקה שעושה עבודה חיונית כ"כ ,ומשלבת זאת באימהות לאחד עשר ילדים ,שיחיו ושתהיה לה נחת מכל ההבטים. מעריכה אותה מאוד.

מה דעתכם? (בקשר להפגנות, כמובן)

אביב,135792468

נכון.

הנוער מאוד נהנה לשבת בבוץ עם בית הרוס.

נהנה לחטוף מכות ולהעצר.

נהנה שכל העולם מזלזל בו.

ועכשיו ברצינות,

את יודעת ממה הוא באמת נהנה?

למסור את הנפש שלו.

זה ה-ה-הנוער שעדיין נלחם ומזיז את עצמו.

זה אחלה אנשים. באמת.

והסיפור שלך עם גיל ההתבגרות...חרטטי מישהו אחר.

את יודעת חמודה? את יכולה לומר את זה על כל דבר.

כל דבר.

שזה התפרקות של גיל ההתבגרות.

די די..די עם התירוץ המסכן הזה..חבל עליו.

אני לא יודעת למה אני עונה.

זה כזה כזה שטותי.אבל  אני לא יכולה להתאפפפפפק!!!!!!!!

אני צכה לעבוד עללל זה חזקקק!!!!!!!

כפרה, כנסי >>אביב

מאמי,

לנוער הזה אין דרך להוציא ת'אמוציות שלו, וממש קל להאמין בכל החרטות שאלה שאיתך כתבו שם למעלה - "קנאות", "מכבים"..

יאללה, לכו תלמדו קצת מה באמת יעזור לעם ישראל היום.

התקשורת נ-ל-ח-מ-ת בנו, אוקיי?? ונוער הגבעות לגמרי עוזר לה בזה!!

עדיף להיראות ילדים טובים, לעזור לזולת, להראות לעמ"י מי זה הדתיים!! מי זה המתנחלים!! שיתנו כבוד!! עדיף שדוסים ילכו ויתערבבו עם חילונים (לא בתרבות!! אלא במקומות העבודה וכד'.. - )!!! לא ניתן לתקשורת לנצח אותנו באמצעות השקרים שלה!!
זה נכון שהם מנפחים, אבל בשביל לנפח בלון צריך מינימום גומי, בשביל למצוא פרשייה מספיק מקרה!!
וברור שלפעמים אנחנו חסרי אונים אבל הרבה מאודשפורסם ויפורסם אנחנו יכולים ויכולנו למנוע!!
לכן,

כל אחד צריך לעשות את המקסימום שלו בשביל לייצג את הציבור של המתנחלים (יודעים מה? עזבו דוסים. מתנחלים),

ומי שיכול, שישקיע את מרצו בשביל להיכנס לתקשורת, לממשלה, לפוליטיקה, לדרגות בכירות בצבא..

שם המלחמה ושם אפשר להשפיע!!

מאחז אפשר להרוס. שוב ושוב ושוב. 

גוש קטיף יובב"א נבנה ב-30 שנות עשייה, וחרב תוך תשעה ימים!!!

ויצר קרע גדול וציבור ענק שכבר לא מאמין במדינה (לא כל המגורשים, ברור. אולי אפילו לא רוב)...

או במוסדותיה..

רק בעזרת חיבור אמיתי לעם, ולא בשניה לפני שמעיפים אותנו לכל הרוחות מהבתים שלנו, אלא כל הזמן, כל יום כל שבוע כ-ל הזמן!!

ובמיוחד אנחנו הנוער, עם התמימות שלנו ועם הכוחות שלנו, ועם הזמן שלנו,

לנו יש את הכוחות לשנות ולעשות!!

לא המלחמות!!

בא-ה-ב-ה!!

רק א-ה-ב-ה תעבוד כאן, כי שנאנו מספיק.

אחרי זה אל תתפלאי שהילדים שלך יוצאים חילונים.דוסית גאה!

"להתערבב בחילונים".

אביב נשמה ..מרב14

קודם כל, מאחז אפשר להרוס שוב ושוב ושוב ושוב, אבל מתישהו נמאס להם. נמאס להם.

אני מכירה מאחז שהרסו אותו לפחות 40 פעם. לפחות. ועכשיו כבר איזה שנתיים שלא הרסו אותו. נמאס להם כבר.

ואני מכירה גם 'מאחז' שהיום גרות בו בערך 1000 משפחות, ופעם הוא היה מאחז שכל יומיים בערך פירקו אותו.

ואם אנחנו לא היינו עושים את זה, אז כל עם ישראל היה סובל הרבה הרבה יותר! ולדעתי זה הרבה יותר אהבת ישראל לשמור על הארץ שלנו מאשר להיות ח"כ דתי.

וחוץ מזה- זה לא סותר לבנות מאחזים וביחד לייצג את המגזר שלנו, ואני חושבת שזה באמת מה שקורה בפועל. אנשים מייצגים יפה מאוד את המגזר בכל מקום- בצבא, בממשלה וכו'..

"אלו ואלו דברי אלוקים חיים!!!!"צעיר רענן

צריך להילחם בכל החזיזתות!

אפשר לותר על חזית מסוימת? אפשר לוותר על חייל מסוים בצבא?!

מה חיילים היו עושים בלי שק"מיסטים שיביאו להם סנויצי'ם.. רציני! דווקא על המקרה הכי קיצוני!

אסור לוותר על אף חייל, חייל הים, חייל האוויר, הנדסה, רגלי , מודיעין, רב"צ, ו... אפילו  מי שמקפלים ומנקים את המדים...

כל אחד יבחר את דרכו ויתמקצע בה!

רבנים,אנשי עמל,גרעינים,מאחזים,פולטיקה,עיתונות,רפואה,עו"ד, מוכר חנות פלאפל, נהג מונית!

בכל מקום לעשות את הMAX!

דוסית -אביב

אני מקווה מאוד שהם יצאו חילונים, אני לא אתפלא מדבר כזה אלא אשמח. תודה על הדאגה <צ>

כשכתבתי "להתערב בחילונים" - צר לי שזה לא היה מובן, התכוונתי, בפשטות, להפסיק את המגמה של ההסתגרות שיש בציבור הדתי, שפתאום נהיו בו אליטות שמרימות את האף על "אחינו". זה טוב ונחמד שמוקמים עסקים דתיים אבל חשוב מאוד להשתלב בחברה החילונית (לא עם החברה החילונית!! שימו לב!!), כדי להרבות אהבת ישראל.

כמו שכתבו בשרשור עדות, כולנו יהודים, עם אחד שח-י-י-ב להיות מאוחד!!! חייב!!

ובעיקרון היישוב שלי הוא גם לא איזה חוקי במיוחד... אבל יש דרכים, למשל אנחנו בעצם נחשבים חלק מישוב שכן, "שכונה". זה מקשה, וזה לא נותן לנו אישורי בנייה או משו, אבל זה סוג של חוקי.  ואצלנו אין חבר'ה "קנאים", לדבר ה', "קנאים", כמו המכבים עאלק, "קנאים" כמו שכתבו כאן. היישוב התחיל והוא ממשיך כישוב של אנשים מיושבים בדעתם. אנחנו לא מורכבים מאיזה פחון וכמה בחורים עם פאות מתנפנפות. אנחנו יישוב רציני בא"י, אבל בעיני לא מגיע לנו להתקיים אם לא נהיה בקשר עם היישובים השכנים - חילוניים. אנחנו עושים אצלם, למשל, כל שנה ביישוב אחר, הקפות שניות. זה כ"כ מחבר, וזה הכי חשוב. אהבת ישראל, אהבת ישראל, אהבת ישראל. צריך להרבות אהבה ואחווה בעמנו, לא מחלוקת ומריבה. לא עוד שנאה.

וצריך לייצג את המגזר עוד, עוד, עוד. ח"ו לא בכפייה. אבל שיהיו יותר דוסים. (אותי התסריט הזה מפחיד, כאחת שלא בדיוק מעוניינת שתהיה פה ממשלה דתית, אבל זה מה שטוב למגזר |לועג קצת למילה|...)

החבר'ה במאחזים כאילו מתחננים בפני התקשורת שתשמיץ את העוסקים בעבודה החשובה, יישוב הארץ. הנוער הזה, נוער הגבעות, הוא נוער לא מכוון. אין לו הנהגה מספיק ברורה,

ובואו לא נדבר על זה שמדובר בחבר'ה עם הרבה כוחות שמגיעים לכלא, ולא בגלל הסיבה הנכונה - שבהיא הסמים והסיגריות שיש שם לכל קטין, אלא בגלל שהם נלחמו. יש דרכים אחרות להילחם. היום זה לא דור סבסטיה..

מקווה שלא חזרתי על עצמי יותר מידי.

ואת כל מה שכתבתי, כתבתי מתוך המון אהבה, הערכה ואמון במגזר הנפלא הזה.

אל אף הכל.

*שבהיא = שהיאאביב
ד"א כל מי שדיבר על מה הקב"ה יגיד וזה...נשמה שלי!!=]

אולי תדברו בשם עצמכם???

וחוצמיזה אז מה אם זה פקודה הם לא יכולים לסרב???

וגם אם זה פקודה אני בטוחה שלא אמרו להם לכו לירות באחים שלכם...

לחו תרמסו אותם...לכו להרוג אותם...

אני בטוחה שזאת לא הייתה הפקודה....

וכעע צריך להתפלל על החיילים שנלחמים על ארץ ישראל אני מסכימה ואני אישית גם עושה את זה...

אבל לא כולם כאלה יש כאלה שמגנים על הארץ שלנו ויש כאלה שההפך רוצים לתת אותה לערבים אז עכשיו אני שואלת אתכם...אוקי נגיד שצריך להתפלל עליהם אבל התפילה עליהם והתפילה על כאלה שנחלמים ומוסרים את עצמם למען הארץ תיהיה אותה תפילה ברור שלא!!!!!!!!

למה מגיע להם??בואו תנו לי סיבות???כי הם מפנים את האחים שלי????כי הם רוצחים אותם????

למה?????איפה ההגיון???איפה השווי בינהם????

יש מליון הבדלים בין אלה שמצילים אותי לבין אלה שמפנים אותי!!!!!!!!

סורי קצת פריקה!!!

בגדוןל יש שני צבאותשלומי20104

צבא הגנה לישראל וצבא הגירוש לישראל.

בבקו"ם שואלים אותך לאן אתה מעדיף ללכת יש כאלה(בעיקר בני קיבוצים חילונים כאלה ששונאים אותך אישית וכל יום מקללים אותך 3 פעמים שחרית מנחה וערבית) שמעדיפים את צבא הגירוש ואז 3 שנים מפנים יהודים....

תגידי לי מה נראה לך יש חיילים ויש חיילים?

מה את חושבת שהטיסים שבעופרת יצוקה פירקו את כל עזה זה לא בדיוק(וכן כל הפרחי טיס כימעט היו בגירוש) פינו אנשים מגוש קטיף?

כל הקצינים בדרגות הנמוכות(שבתקופת הגירוש היו בבה"ד 1) שנלחמו במלחמת לבנון ומסרו את הנפש ומתו חלקם לא היו בגירוש??

אנשים להפסיק לבלבל ת'מוח כמה אנשים נראה לכם באמת נהנו לפנות(מכל הדרגים מהזוטרים עד הרמטכ"ל)?

אולי 0.5%

שוב אני יגיד ברור שהם לא צדיקים אבל תרגעו חייל שרק (וכן זה רק!!) ביצע את הפקודה כימעט ולא עשה כלום!!

זה לא שאין אנשים שאשמים בזה אבל אנשים רצוי לפני כל שטות שממצאים לחשוב בערך 17 שניות רק אם לפחות היא הגיונית(באמת נראה לך שיש חיילים ששומרים ויש חיילים שמפנים?)!!

חייל פגוע!!!

שמעו...אנונימי (פותח)

כשכתבתי אתזה הייתי מחוממת .וניסיתי לפרוק כאן רגשות..אז את המילים המלוכלכות-תמחקו מהלב. חוץמיזה שדיברתי ממש ספיציפית על החיילים שהיו שם, ובהפגנות ביום הזעם.בנאדם שכל היום חטף מכות רצח ממישו , קשה לו לא לדבר ככה,,..ונכון, למי שלא היה שם קשה לראות שמדברים עליהם ככה,וקל לדבר...

ראיתי שכמה חברה פה אמרו-כל המאחזים האלה מיותרים, נוער הגבעות עושה בושות בתקשורת.עדיף להיות ילדים טובים, לא לעשות בעיות, לא להיכנס לזה.

מי שחושב ככה שיחשוב אם ככה- למה לגור ביישובים? למה בכלל באנו לארץ?? תאמינו לי- אף אחד לא ישנא אתכם אם תגורו בח"ול ותהיו ילדים טובים, לא תהיו קנאים וכו'..........אז מי שחושב ככה, עדיף שילך עם זה הלאה,ויעבור לאיזה שוויץ או משו..להיות ילד טוב שם, כדי שלא ישנאו אותנו.פה- אסור לנו להיות ילדים טובים!

אם לא נילחם עד הסוף----לא תישאר לנו ארץ. וגם לא ישאר לנו כבוד. מה שנוער הגבעות עושה זה קידוש ה'!!

אולי מזלזלים בהם כאן- התקשורת, המשטרה, השמאלנים, וגם אתם אולי. אבל אניכמעט בטוחה שלמעלה ה' גאה בהם... ליהודי לא צריך להיות אכפת מה חושבים עליו, רק מה ה' מצפה ממנו, ואני כמעט בטוחה שה' רוצה שנילחם על הארץ הזאת, וזאת הדרך. "ארץ ישראל נקנית בייסורים"....ללא הייסורים לא תישאר לנו ארץ, וכרגע, מי שסובל בשביל הארץ זה לא אחר מנוער הגבעות.

יא חתיכת מלכה. !!135792468אחרונה
אביב, וגם לכל השאר...אחת מהשומרון

בס'ד

תראי, יהודים לא פועלים בשביל 'מה יאמרו'. יהודים פועלים בשביל 'מה ד' יתברך יאמר'.

התשקורת במילא תשמיץ אותנו. אני מסכימה איתך שזה יכול להתמעט אם אנחנו נשתוק, אבל זה לא משנה כ''כ. זה יקרה.

בנוגע לתשקורת אפשר להשתלב בתוכה ולהשפיע מבפנים, אפשר להביא את אנשי התשקורת ואת הציבור הכללי שיראו במו עיניהם את האמת [המוא''ז שומרון עושה את זה הרבה ומצויין], או פשוט לסמוך על כך שבמילא רוב הציבור לא מאמין בתשקורת יותר מידי..

כמו שצעיר רעננן כתב, צריך להלחם בכל החזיתות. גם להסביר וגם לפעול.

בספר הכוזרי ה'חבר' מספר למלך כוזר על א''י. ומלך כוזר 'מתקיל' אותו בשאלה- למה הוא עצמו לא עולה לארץ.וה'חבר' נבוך.

אנחנו לא יכולים לבוא אל העם, לדבר איתם על אידיאלים חשובים, אם אנחנו מחפפים בהם.

תדעי לך שכשהאזרח הפשוט יראה את מסירות הנפש הזאת, גם אם הוא לא יסכים איתה, הוא יבין שזה דבר גדול.

בימי גוש אמונים [סבסטיה] שאלו את הרצי''ה זצ''ל אם ללכת לעשות הסברה, או ללכת להקים התנחלויות. והוא אמר שצריך לפעול, והעם יראה. זאת ההסברה הכי גדולה.

לא רק אהבה תעבוד כאן. גוש קטיף, רוב האנשים שם היו מלאים באהבה. לעם, למדינה.. [ממלכתים בלעז..] וזה לא עזר להם יותר מידי.

את מזלזלת בקנאות.

רק תחשבי מי גירש את היונים. מי גירש את הבריטים מהארץ..

זאת לא אהבה חיובית. גם עלי הכהן אהב את בניו, יותר מידי. ד' העניש אותו על כך.

אסור לעצום עיניים. תזכרי את זה.

סליחה על האורך. אבל זה כואב לי.. אם את רוצה- את מוזמנת באישי..

אוהו.. איפה אתה חי?אחת מהשומרון

בס,ד

תמיד אפשר להבין את המעשים של האחרים. אבל זה לא משנה את המציאות. [ואגב, אני מבטיחה לך שיש הרבה מגבניקים ויסמניקים ששונאים אותנו.  בקשר לתגובות שלהם, תזכר לבד מי טענו שהם רק מילאו פקודות..]

יש הבדל עצום בין מה שצריך להיותהיחס לערבים, שהם האויב והם מסכנים את חיינו. לבין היחס שצריך להיות ליהודים בארץ ישראל. בטח לכאלה שכל פשעם הוא התיישבות/אמונה ברבש'ע.

היום 'כוחות הבטחון' מכות בלי חשבון מתנחלים, וכן, גם יורים בהם כדורי גומי. [אתה מוזמן להכנס לפורום ארץ מולדת ולהסתכל קצת בתמונות שם..]

סתם, פשוט צא מהסרט.. איך אתה רוצה שנגיב אחרי התייחסות יומיומית מבזה שכזאת מצד ה'מדינה'??

תקשיבו,אביב

זה נכון שיש שוטרים ששונאים ומשתמשים בפינויים בשביל להוציא החוצה את היצרים האלימים שלהם.

זה דבר שלא יעלה על הדעת, וכדאי מאוד למי שנפגע לפנות לאורית סטרוק - היא עושה עבודה מאוד חשובה.

או לתבוע באופן אישי.

אסור לתת להם לעשות את זה. צריך להעלות את הדברים לסדר היום. כמו שאמרתי, תקשורת.

'החחים דבש' - לדעתי את צודקת בכל מילה!אנונימי (פותח)

אנשי הגבעות מנסים כל העת להיות 'חלק' מהיחברה הישראלית ומצה"ל ולהתערבב בתוכם, להיות כמוהם, אך זה לא יעזור להם:

צה"ל שמתאמן על איך לרצוח מתנחלים, מקיא אותם מתוכו, יורה בהם, ונלחם בהם.

כן כן, זהו אותו צה"ל שגירש 8,000 יהודים מבתיהם ובמקומם נתן את השטח למרצחים מהחמאס, שיקימו שם מדינת טרור, שלוחה של איראן, מרחק של דקות מערי ישראל.

זה אותו צבא שביצע פוגרום בעמונה, וזה אותו צבא שימשיך להלחם ביהודים - אם המתנחלים ימשיכו להתגייס אליו כמו עבדים שוטים חסרי בינה, עממוד שדרה ומינימום של מחשבה.

עלינו ללחבר את עם ישראל לאמת, ולהאבק יחד איתו בכוחות הרשע, שכל תכליתם היא השפלת עם ישראל וכבודו , מחיקת הזהות היהודית והטמעות בעמים.

ובעז"ה ננצח.

סתם לידע כללי...ד"ר אריק

בס"ד

לא, לא קראתי פה כלום, ריפרפתי פה על התגובה הראשונה ועל התגובה האחרונה והספיק לי![

החיילים האלה, אותם חיילים שפינו, גם מגינים עליך יום יום, שעה שעה, דקה דקה מפני רוצחים, ערבים, אנסים, ומה שאתם לא רוצים!אותם חיילים!אותם החיילים בדיוק!אותו צה"ל!

אני חושבת שמה שהיה בגירוש, או בעמונה, או בחוות גלעד, או בישוב שלי הוא בסדר?! ממש לא!!!

אבל אני יכולה להגיד לך שהם בני אדם, לא, הם לא רק בני אדם, הם יהודים!הם אחים שלך!ש-ל-ך!

את רוצה להגיד לי שאת אפעם לא נופלת, טועה, ועושה פסילות?!-סליחה, אבל מושלמת את לא! כולם נופלים וטועים!

אז סבבה, מה שהם עשו זה לא בסדר, לא מוסרי, לא נכון, לא מועיל, ופוגע!וכן, גם אותי דחף חייל שהיה יותר נמוך ממני, ואני נמוכה! ואני כעסתי עליו, אמרתי לעצמי מה ניראה לו שהוא נוגע בי, אני בת, ואין לו שום זכות לבוא ודחוף אותי! אבל הוא בן אדם!בן אדם!!!! לא כלב כמו השכן שלך שמוציא סכין מהכיס דוקר אותך ומברך :"וואלה אכבר!"- הוא בהמה! חייל לא רק שהוא לא בהמה! הוא מציל אותך, שומר עלייך, ומקריב את החיים שלו למענך! אז שהוא טועה את באה ושונאת אותו, שאת טועה אף אחד לא שונא אותך, לך יש אפשרות לתקן, ולו?! מה איתו?!מה איתם?!

מה הפכת לי פתאום להיות הקב"ה?!אף אחד בעולם הזה לא מושלם!הלוואי!הלוואי שהיינו מושלמים! אבל מה לעשות אנחנו במציאות ואנחנו לא מושלמים!מה את נותנת להם דין וחשבון, למה מי את?! מי אתם שתבואו ותגידו עליהם שהם לא בסדר!!! חשבת על זה שאולי הקב"ה שלח אותם?!-הם שליחים של הקב"ה! ריבונו של עולם! מה הפלא שאנחנו במצב הזוועתי הזה?! אנחנו שונאים את אחים שלנו!!!! לא את אחמד השכן, את אח שלך!יקרתי!!! את שלך את שונאת!!!! תגידי, את בסדר?!-אם האח הביולוגי שלך, היה בא ומפנה אותך מהבית, היית שונאת אותו לכל החיים שלך?!תחשבי על טעות שלך, שהקב"ה לא יסלח לך עליה...היית רוצה שזה יקרה?!אז מי את, מי אתם, מי אני שנבוא ונבקר אותם?! מי?!

השם של כולם -אביב

תקשיב,

זה לא הצבא "גירש 8,000 יהודים מבתיהם ובמקומם נתן את השטח למרצחים מהחמאס"....  כן, פשוט הרמטכ"ל קם יום אחד ואמר "וואלה, לחיילים שלי ממש משעמם לאחרונה והם מתחילים להתלונן.. ואיזה אחד טוראי באמת הציע לי לא מזמן.. לגרש אנשים... זה ממש אקשן כזה, נחמד.. טוב, אז את מי כדאי להעיף מביתו??"...  

בחייכם!!

זה כמה ראשי ממשלות דפוקים!!
מה זה "הצבא", אה?קל, קל להאשים איזה גוף כזה מעומעם....

קראתי קצת את התגובות.. אתכפרעלייך!!=)

מסכימה עם הצד שטוען ש:

1- ראה"מ לא שונא אותך ולא עושה את זה בכוונה בשביל לומר "הנה! הצלחתי! הרסתי ל**** את הבית!!!!"

הוא עושה את זה כי יש לו עוד שיקולים שלא בהכרח שאני מסכימה איתם.. אבל יש לו שיקולים נוספים שאת לא רואה!

2- מה עובר עליכם?!?!!?? מישהו מקריב ת'חיים שלו בשבילך, אם את נפגעת או שמישהו רק מאיים עלייך כל מה שאת צריכה לעשות זה לומר להם והם יטפלו בו..!!! מישהו שומר עלייך יום יום!!! שעה שעה!!!!

ואז כשהוא בא וממלא את התפקיד שלו מרצונו/ לא מרצונו את באה ושונאת אותו?!?!???

איך את יכולה בכלל לשפוט אותו כשאף פעם לא עמדת במקומו? ולא! אי אפשר לומר מה היית עושה במקומו... כי אף פעם לא היית שם למזלך!

אז אנשים, תעשו טובה קחו רוורס אחורה ותנסו לראות לא רק את החלק שלכם בפאזל- אלא את התמונה המלאה..!!

ושימו לב- אני לא אמרתי שזה נכון כל השיקולים של ראה"מ, כי הגיוני מאוד שהוא טועה... אני בסה"כ אמרתי שעוד לא עמדתם בניסיון שלו אז אתם לא יכולים לשפוט אותו.. מעבר לכך שמי אתם שתשפטו אותו?!

על נוער הגבעות-תל-אביבית

מי שלא מכיר אישית, בבקשה, שלא ידבר.

פשוט ככה. אני בטוחה שאלה שהשמיצו אותם (אותנו?) פה לא מכירים אותם אישית...

החבר'ה האלה הם באמת הנוער הנורמלי של המדינה. נוער שאכפת לו, שמוסר את הנפש, שלא יושב בבית ורואה סדרות/בפורומים/לימודים לימודים לימודים..

לא שאני מצדיקה את כל מה שהם עושים, אבל פשוט אל תדברו לפני שאתם מכירים אישית, ובטח לא על סמך מה שמראים לכם בטמבלויזיה...

ב"ה!metorafi

מי שמגן גם מפנה זה אותם חיילים בידיוק היום היה לי ראיון ביס"מ ש"י! אז אני יכול להגיד לך ממקור ראשון שהם לא עוסקים כל היום בפינויים ושהם גם עושים מעצרים! זה בעצם אותם שוטרים כן כן אלה שבאים לפנות הם גם עוצרים מחבלים! והחיילים אלה שמפנים הם גם תופסים מחבלים! זה המצב או איך שנאמר הם עשוים את המדיניות לעננינו שהייתי בצבא היה לי אירוע לעצור מייתשבים שהלכו מאלון מורה לחומש לפני שאמרו לי משהו אמרתי למ"פ שאני לא יורד מהג'יפ הוא אמר שגם הוא לא וכך המשכנו לנסוע ולא התייחסנו לזה לעומת זאת כל חטמ"ר שומרון רדף אחריהם עם ג'יפים ונגמשים כיאילו יש מלחמה עם ירדן! אבל אותו מח"ט ואתם חיילים חיסלו המון מחבלים ! זה לא חיילים שונים ואת זה אומר מתנחל שגר בשמורון ושב"ה בלי נדר הולך ליס"מ ש"י עם אני יעבור את הסיווג הביטחוני! עכשיו תגידי אבל פעם לא הסכמת לרדת מהג'יפ! זה היה לפני הגירוש לאחר הגירוש הבנתי שלאף אחד לא באמת איכפת ואני מדבר על אלה שגרים ביישובים!

שנאמר:מוות לערביםבועז אור
לא מסכים בעליל. באהבה ננצח, וגם במחשבה.<אריאל>

דווקא עכשיו, בפורים יש נק' מעניינת שארצה להראות לכם:  (קצת ארוך, לענ"ד שווה לקרוא)

מה זה להיות יהודי? להיות יהודי זה לאהוב, את כולם, החל מהשמאלנים הכי קיצוניים עד לימניים במאחזים. חילונים, חרדים. כל העדות. בחו"ל, בארץ. זה הבסיס. הרב אבינר מרחיב על הפירוש של שה"ש (אין לי את הספר פה לציטוט) שהקב"ה, אוהב את ישראל, אהבה עצומה, חסרת גבולות ומעצורים- את כולם כלל ישראל. לפני קבלת עול מלכות שמיים, "שמע ישראל" בשחרית וערבית, אנחנו מברכים ברכות הקשורות לאהבתו של הקב"ה כלפינו, עמ"י.

הנק' היא, שאם אתה לא אוהב את עמ"י, את כולו, כמו הקב"ה- על אף החטאים, והדרכים השגויות, אתה לא יכול לקבל על עצמך עול מלכות שמים בלב שלם, פשוט לא. 

תשמע, בטח המון מזבלים לך את השכל, כביכול, על "ראשית צמיחת גאולתנו". אני אנסה להראות נק' שאף-אחד לא הראה.

תאר לך שמישהו בא אליך, ואומר לך- תשמע אחי, כל הסיפור של פורים?! צירוף מקרים אחד גדול. היה טווח בעמלקים? סיבה למסיבה, לאלכהול וכד'...איכשהוא נעשה חג, איזה ניסים יש בכלל? נקרע הים? ירד מן מהשמיים?  [אתה בטח חושב שהוא טיפש גמור..]

לא רק שתהיה לך תשובה, לכל חרדי תהיה תשובה, לכל דתי- אנטי ציוני מובהק תהיה את אותה התשובה. 

הסיפור של פורים הוא סיפור שערך שבע שנים! אנחנו קוראים אותו בחצי שעה. 

"..דלמא רבי חייא רבא ורבי שמעון בן חלפתא הוו מהלכין בהדא בקעת ארבל בקריצתה (מעשה, ר' חייא רבה ור' שמעון בן חלפתא היו מהלכין בבקעת ארבל בעת הזריחה), וראו איילת השחר שבקע אורה. אמר רבי חייא רבה לר' שמעון בן חלפתא בי רבי כך היא גאולתן של ישראל בתחילה קימאה קימאה כל מה שהיא הולכת היא רבה והולכת. מאי טעמא "כי אשב בחושך ה' אור לי". כך בתחילה "ומרדכי יושב בשער המלך", ואחר כך "ויקח המן את הלבוש ואת הסוס", ואחר כך "וישב מרדכי אל שער המלך", ואחר כך "ומרדכי יצא מלפני המלך בלבוש מלכות", ואחר כך "ליהודים היתה אורה ושמחה...". (ירושלמי ברכותא',א')

הירושלמי מדבר פה על גאולת פורים- שהייתה כאיילת השחר- מה זאת אומרת איילת השחר? אני אחזור לשה"ש כדי להסביר: 

קוֹל דּוֹדִי, הִנֵּה-זֶה בָּא; מְדַלֵּג, עַל-הֶהָרִים--מְקַפֵּץ, עַל-הַגְּבָעוֹת.  דּוֹמֶה דוֹדִי לִצְבִי, אוֹ לְעֹפֶר הָאַיָּלִים; הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ--מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים. 

כשהקב"ה בא לגאול את עמ"י, בא להושיעם, הוא מדלג על ההרים, המכשולים, אאל"ט, ומקפץ מעל הגבעות, כנ"ל -כמו שצבי, עופר האיילים מדלג במהירות. באופן טבעי, הצבאים הם חיות שלעיתים נדירות זוכים לראות אותן, הם נחבאות- כך גם הקב"ה גואל את ישראל, בצורה מהירה, מדלג על המכשולים- אך בצורה נסתרת, רק חדי הבחנה יזכו לראות את הצבי, מבין השיחים, מתקדם לו במהירות. 

הקב"ה, עומד ממש לייד! קרוב אלינו! לפעמים משגיח מן החלונות, מסתכל מלמעלה, ממקום שאם נסתכל ונתבונן נראה את פעולתו, את מעשיו כלפינו, ולפעמים משגיח מן החרכים, שגם אם נסתכל לא נבחין בהשגחתו. 

הוא תמיד משגיח ותמיד השגיח, רחמיו על כל מעשיו- ורחמיו עלינו, רבים עוד יותר.

בפורים, הגאולה הייתה נסתרת, ממש. אנשים ללא הבחנה יהודית, היו אומרים שאין פה השגחה אלוקית כלל, אבל אנחנו יהודים, שיודעים שאין סתם צירופי-מקרים בעולם. לא יכול להיות, שאסתר הגיע למלכות, שמרדכי התאבל על הגזירה, ואיך שהוא, בתהליך ארוך וממושך נוצר מצב של "ליהודים הייתה אורה ושמחה..." 

פתאום, לפני 83 שנה, מעצמה הצהירה על מדינה יהודית בא"י, יהודים עולים, מפריחים את השממה, מייבשים את הביצות- במהירות מטורפת בונים תשתית למדינה. ניצלנו מניסיון להשמדת עמנו. המדינה נקבעת לגבול קטן, הערבים תוקפים- אנחנו כובשים שטחים נוספים, מנצחים מלחמה אבודה.

כנ"ל במלחמת ששת הימים, מנצחים באופן טבעי, בלי מלאכים, שרפים ועמודי אש וענן את כל הצבאות שהקיפו אותנו.

מקימים מדינה מתקדמת, מדינה בעלת יכולות טכנולוגיות, צבאיות, ורפואיות מהמתקדמות בעולם. כל זה במינימום זמן. 

אז אותו אחד, ששאל אותך, ההוא, הטיפש הגמור- לא כ"כ טיפש- מי שלא רואה את ההשגחה האלוקית פה, בדורנו, למה שיראה את ההשגחה האלוקית בפורים? 

רבים האנשים שמתייאשים, שמאמינים בהשגחה ונופלים באמצע, אומרים ש"לא יכול להיות שזו ההשגחה של הקב"ה!" 

כמו שאמרנו, הקב"ה: "משגיח מן החלונות, מציץ מן החרכים" 

המדינה היא ראשית גאולתנו?..למעשה, היא חלק חשוב, תהליך עצום בגאולה, קשה להגדיר ראשית להשגחה של הקב"ה. 

גם אם קשה, אסור להתייאש, מהקב"ה ומאיתנו, מעמ"י.

נשפיע, נסביר, נקבע, נשנה את המפה הפוליטית, נהפוך החלטות הזויות, יש המון, שמגבילות אותנו בצורה מטורפת. 

[בניגוד לתחילת ההתיישבות ביו"ש, היום מאחזים לא מעודדים ע"י הממשלה- למה לא להחזיר עטרה ליושנה במקום להכנס ראש בקיר!] 

(זה החלק של המחשבה) וככה, בעז"ה, בצעד- צעד, קימאה קימאה, נתקדם לעבר הגאולה השלמה במהרה בימינו אמן.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך