ירחם ה'...Tehilla*

פשוט זוועה...אתה קורא ולא רוצה להאמין זה אמיתי..

5 בני משפחה נרצחו!!!!! 5!!!

אוי זה פשוט קשה!!!!

שנשמע בעז"ה רק בשורות טובות ושה' ישלח כוחות לשאר בני המשפחה!

*שזהTehilla*
אף אחד לא מבין ולא רוצה להאמין, שזה אמיתי.סקארבן

אמא'לה.. לא מאמינה..נושי104

שתבוא כבר הגאולה!!!

בעז"ה שבוע יותר טוב לכולנו..[=

ברוך דיין האמתהרועה

:'(

אוווףף!! אפשר שנהרוג אותם כבר?שיחנקו כבר?!רחליOס

אווווחחח!! ימח שמם וזכרם לעד!
מי בא לכפר הסמוך ניתן להם כמה נבוטים לראש?

ברוך דיין האמת...ד"ר אריק

בס"ד

אני יושבת עכשיו מול הטלוויזיה ומקשיבה לחדשות, ובא לי לצרוח!!!!!

יושבת הכתבת השמלאנית המגיעלה הזאת (לא משנה מה השם שלה) ושואלת את האנשים שבאו "לדון בתרבותיות מדהימה על הפיגוע"

כתבת:"איך אתה מסביר את זה, למרות האינתיפדה השנייה, ולמרות מה שקרה ב2009 (רצח הרב מאיר חי), ולצרות הפיגוע אתמול, איך אתה מסביר את השקט הזה, בין הישראליים לפלשתיניים"

דבר ראשון ששמעתי את זה אני צעקתי שהיא מטומטמת!

ריבונו של עולם!!!!-זה מה שמחדירים לשכל של העם ישראל!!! מבלבלים להם בשכל!!! הקב"ה!!!תפקח להם ת'עיניים!!! בבקשה!!!!-רוצחים אותנו!רוצחים כדי לרצוח, הם אפילו לא גנבו שום דבר (לא שאני אומרת שאם הם גנבו זה בסדר!!!כי זה מזעזע!!! אבל...)רוצחים כדי לקבל דם!!!כדי שיהיה להם דם על הידים!רצחו כי...כי ככה!!! אין היגיון!אין שום דבר!!!! והעם שלנו פשוט עיוור...לא, זה בטעות, לא, יש שקט, מה?! אתם לא שומעים את היריות בחוץ?! אתם לא שומעים ת'קטיושות?! אתם לא מבינים...זה שקט, שקט שלוותי...אך...תהנו מהשקט הזה... הוא... תפתח, תפתח ת'חדשות, עוד רצח, ועוד רצח, ועוד רצח, אבל שקט!!!-אתם מבינים לאיזה מצב הגענו?!

הקורבן משלים אם התוקף!!!! (תסמונת שטוקלהם או איך שלא קוראים לדבר הזה!!)

הצילו!!!!שמישהו יפקח לעם העיוור הזה ת'עיניים!!!בבקשה!!! אנחנו כל כך עיוורים?! לא יכול להיות!!!!

צודקת אני גם התחלחלתי!!!!!!!!!! ימ''ש!תלוש'

מזעזע!

בתקווה לשמוע בשרות טובות ולגאולה שלמה בקרוב ממש!!!!!!!!!!

ימח שמם. ברוך דיין האמת..פעמיים חי
מפגרים.. אבא שלי קיבל על זה הודעהדניאלהה

בביפר בעמצע הבדלה.. הינו בהלם

הלואי הבדלה..משהו טוב

ידעתי משבת בבוקר.. ישר שקמתי ידעתי..

"להודיע, שכל קוויך לא יבושו ולא יכלמו עד עולמי-עד"<אריאל>

בד"ה...פועל אמת שפעולתו אמת.. בלי ספק יום קשה.

למה המחבלים לא יכלו להיות יסודיים יותר?!??!???מתו"ש

בס"ד

לעזאזל, מילא כל המשפחה מתה, -אבל למה נשארו ילדים אחריהם ועוד ראו את כל הבית והמשפחה שלהם ככה?!???

עדיף שהיו מתים גם הם

מתו"ש-נושי104

ולמה המחבלים לא יכלו להיות יסודיים יותר, ולהרוג את כל הישוב? למה כולם עכשיו צ'כים להצטער? - ולראות את הילדים היתומים? <צ>

אני דווקא מסכימה עם זה נושי.מתו"ש

בס"ד

לא אמרתי שצריך לפוצץ את העולם??

אצלנו גם כבר בבוקר ידענו.. וזה פשוט מזעזערות014
אעאעאעעע!! הצילו! הכי נורא אבל זה הילדים שנשארו!!שלבוקית

היא ראתה את זה בעניים שלה!!

הילד היה שם כ-ל הזמן, מי יודע אם הוא שמע את אמא שלו מתחננת על החיים שלה?!?!

פשוט נורא!!! :S

ועכשיו בעזה הם חוגגים על זה!!!!!!!!E.L.T

ימח שמם!!!!!!!!!!!

ימותו אמן!

עצבני

עצבני

עצבני

עצבני

עצבני

עצבני

עצבני

עצבני

עצבני

מתו"ש,לא חייבים לפוצץ את כל העולם,יותר פשוט להתאבדנושי104
ברוך דין האמתידיד

מתי כבר תבוא הגאולה.

בוכה

ברוך דיין האמת משקפופרית

אין מילים

פשוט עצוב..אנונימי (פותח)

והכי כואב לראות שאנשים מעמ''י עוד כותבים "בעיה שלהם שהם גרים באיתמר, שיגורו בנגב או בת''א" חשבתם אולי שאם נעזוב את המקומות שם, הערבים האלה ישתלטו על כל המקומות בקצב הזה?! (וחוצמזה שהדירות יקרות  בת''א למשל)

קיצר, אני חושבת שהמדינה צריכה לעשות עם זה משהו ולא לשבת החיבוק ידיים כל פעם!!! זה פשוט אפסורדי לשתוק ככה!!! אפילו שטן לא מסוגל להרוד ילד בן 3 ותינוקת!!! ה' ירחם פשוט עצוב!!עצוב

אוקיי, שכנעת אותי. היה נחמד להכיר אתכםמתו"ש
תגובה לנושי^מתו"ש
5 הרוגים 3 יתומים עצוב ממש!סנופי=)

שימתו ויחקנקו אחד אחד...

היא חברה של בת דודה שלי..... =(

ואווו ברוך דיין אמת!!

ושה' ישלח לילדים בעז"ה הרבה כח להתמודד... 

ברוך דיין האמת.אלעזר300

.

ועוד חשבתי שיש ערבים "טובים"... עכשיו אני יודעתסיזר22

שטעיתי!!!

כל הערבים אכזריים... באים עם סכינים לרצוח ילדים!! איפה הם חיים?!!?!?!?

צריך להרוג את כל הערבים מקטן עד גדול! לכסח להם את הצורה כמו במבצע עופרת יצוקה!!

היום הערבים יגידו לנו שלום ויחייכו לראש הממשלה, ילחצו ידיים - ומחר הם יבואו אלינו עם סכינים!! ירצחו תינוקות, הורים על לא עוול בכפם!!

מה עשינו להם?!??עצבני

ברוך דיין האמת!בוכה

יש לך טעות.הרהור

את אומרת שכל  הערבים אכזריים אחרי שחשבת שיש עוד טובים.

אז מהמחבלים האלה את יכולה להצביע על כל הערבים.

הפיגוע הזה שינה את דעתך על כל הערבים?

בוכה

אאאאאאאאאאאאאאאאאאארררר!!!!!!!!!הללי נפשי

אוף!!אוף!!אוף!!!

בוכהה'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ברוך דיין האמתענבל

הלוואי שתבוא כבר הגאולה וכל הרשעים האלה ילכו מפה!!!!

פשוט חיות אדם, להרוג ככה תינוקת בת חודש וילד בן שלוש אפילו בלי נקיפות מצפון איזה מין אנשים אלה?!!!!

כאילו איזה בן-אדם יכול לעשות דבר כזה?זאבה לבנה; )

אה,זה לא היה בן-אדם,זה היה חיה,בהמה,יצור,חסר-לב!!!!

שימותו כל הערבים!!!(הרעים כמובן!)

כאילו 5 הרוגים ואחת מהם בגיל 4 חודשים!!!

היתם מאמינים?!

((אוף! פשוט עצוב!!!=]רות[=

אבל נס!-- המחבלים נכנסו קודם כל לבית ריקק שאח של חברה שלי ואישתו היו אמורים להיות שם!!!!! פשוט נס!!!!!

המשפחה הותרה לפירסוםאנונימי (פותח)

אודי ורעות פוגל..

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-8,00.html

הילדה הילדה (תמר)אבודה!

באה ורואה את זה! אמאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

היה לנו שבת חתן בידיוק ולחשוב שאנחנו נהננו לנו בחדר ועשינו בלאגנים ואחים שלנו מתחננים על חייהם...

איך שיצאה השבת פתחנו תטלויזיה וראינו תזוועה!~

ראינו ערבי אחד מכפר חוואר או משהו כזה בטמבלויזיה אומר שזה באשמתנו (טאטא) בגלל שזרקנו אבנים על מכוניות ושרפנו עצים ופרצנו לבתים !

אני ינקום ינקווווווווווווווווווווווווווווווווווםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

אלקעידה כדאי לכם להתחבא ותזכרו תשם שלי! שוווה לכם אני ילמד יותר טוב משכירי הרחב של קאדפי! כולכם מתיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם אחד לא נישאר מצידי למות יחד איתם!

תמונות...Tehilla*

תסתכלו על התינוקת...פשוט בא לבכות!!!!!

ועל הילדים..איזה מתוקים!!!!

הדס הי"ד
יואב ורות הי"ד
אלעד הי"ד
אודי הי"ד  
טהורים!! ה' יקום דמםמעפר אני באה
אימל'הה!! זה פשווטט חייתי!! פשוט בהמה מי שרצחנערות הקוביות!

ככה משפחה!! גם רצח של כל אדם אני לא יבין!! אבל להכנס לבית עם משפחה צעירה שלא עשתה כלום ופשוט להרוס להם את החיים לקחת ולא להחזיר לקחת משהו שאי אפשר להחזיר לעולם בלי לחשוב פעמיים!! איייך!? להרוס משפחה שלה!? זה לא אנושיי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -- סליחה זה אפילו לא בהמתי!! זה פשוט שטן!!איך אפשר לרצוח תינוקת שהיא ישנה!?!?!!?1?!!? אני לא יודעת!!! פשוט לא קולטת איך ילדה רק בת 12 (!!)יכולה להמשיך לחיות בכלל אחרי שהיא ראתה את הגוופות של ההורים שלה !?!?! 

זוועה זה מילה קטנה יותר מידי בשביל לתאר את זה!!!! לבן אדם יהיה סיוטים לשנה לפחות עם הוא יראה גופה, לקטין יהיה פי 10,0000 יותר סיוטים ובטח אם זה יהיה מישהו שהוא מכיר, ועוד יותר עם זה יהיה מישהו כמו ההורים שלוו!!!!

ועוד בלי הכנה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

משיח !! מתי תבוא??( -- נשרוד עד אז?!..)

מצטערת להודיע לכם...ד"ר אריק

בס"ד

אבל...אין דבר כזה "ערבים טובים"-ולא משנה לי מה תגידו!!!!אין חיה כזאת "ערבי טוב"!אין!!!!

תקפצו לי בזיגזג, על רגל אחת, עם לשון בחוץ ותגידו לי שאני טועה!!!!לא מעניין אותי!!!

תצאו מהסרט שאתם חיים בו!!!!ומהר!!!!

אם אתם אומרים ש"ערבים הם טובים, בסדר, לא כולם, אבל חלק, למה להפליל עם שלם..." תסבירו לי בבקשה את מוראות תרפ"ט, בכבוד, ת-ס-ב-י-ר-ו--ל-י!!!!

הם היו חברים שלהם, חברים, אכלו ביחד, צחקו ביחד, עזרו אחד לשני, ואז בום טראח, הכניסו גרזן בראש, סכין בלב, וזכוכית ברגל!!!!-בלי רחמים, שחטו!!! ש-ח-ט-ו!!! תינוקות של חברים שלהם, ילדים של חברים שלהם, נערים ונערות של חברים שלהם!!!נשים של חברים שלהם!!!את חברים שלהם עצמם!!!!-אז אחרי זה, אין לכם שום זכות להגיד ש..."ערבים הם טובים"-כי הם לא.נקודה!סימן קריאה!

אנחנו רוצים שלום, הם מחזירים כתגובה רצח, אנחנו רוצים הדדיות הם מחזירים כמתנה על הרגיעה קטיושה, אנחנו רוצים לחיות עם השכנים שלנו הם בתגובה מחזירים לנו את "יום הזעם".

אז אל תגידו לי שזה לא כולם!!!כל הערבים הם בהמות כי זה היעוד שלהם!ככה הקב"ה ברא אותם! הם הניסיון בשבילנו! הם העמלק! ואנחנו מצווים למחוק את זרע עמלק, ואיזה קטע?! מה הפרשה הקרובה שלנו?! "זכור" -אז שתלכו לבית כנסת בשבת, תזכרו ברצח הזה, ותזכרו בכל הרצחות, ובשבויים ובנעדרים...ואז תסתכלו להם בעיניים, תסתכלו במשפחות שלהם, תסתכלו על 3 הילדים האלה שנשארו יתומים ותגידו להם "לא כל הערבים דפוקים בשכל ופסיכופטים"-לכו תסתכלו להם בעיניים!!! לכי תגידי לילד שההורים שלו, שהאחים שלו נשחטו מול העיניים שלו שלא כל העם הזה הם כאלה!!!לכו!!!-אתם מסוגלים לעשות את זה?!כי אם כן, הבעיה של העם שלנו הרבה יותר חמורה ממה שחשבתי לעצמי, ממה שהעלתי על עצמי בדימיון!!!

ריבונו של עולם!!! אנחנו לא לומדים מטעויות!!! אנחנו לא!!! אנחנו לא מתעוררים!! אנחנו ישנים כל כך חזק!!! שגם אם ישפכו עלינו דם כדי להעיר אותנו, דם שלנו!!! לא נתעורר!!!כי אנחנו עיוורים!!! עיוורים!!!

ואם יש מישהו, שעדיין חושב שערבים הם עם טוב, וצדיק, ונחמד, וחמוד, ואני לא יודעת מה עוד, שילך לכל המשפחות שאחד היקרים שלהם, שיותר מאחד היקרים שלהם נרצח בידי העם הנחמד הזה, שחלילה לנו להכפיש את שמו הטהור, תסתכלו להם בעיניים, אל תגידו להם כלום, רק תסתכלו להם בעיניים ותתבישו לכם!!!

ואני אגיד עוד משהו, עד שזה לא מגיע אליכם הביתה אתם תמישכו לחלום ת'חלומות שלכם ואת השקרים שהתקשורת של המדינה הזאת מכניסה לכם למח!!! כי ברגע שזה חס וחלילה חס ושלום, יגיע אליכם הביתה...

שהקב"ה יציל אותנו מעיוורון הזה!!!-זה הכל!!!

שבוע טוב לכולם ושנשמע רק בשורות טובות, אמן!

רבונו של עולם!!!שבת שלום

איך אפשר להמשיך? לחיות? לשמוח? איך???

כול העולם שונא אותנו  במשך כל הדורות שנאו אותנו!! מתי זה יגמר? מתי? רבונו של עולם!!

כלכך הרבה שאלות איך נכנסים ככה לפורים כלכך הרבה מוות ראיתי בשנה האחרונה

מה יהיה? רבונו של עולם תעזור לנו! אנחנו רק רוצים להתקרב אליך!!

מזדהה....Tehilla*
דיי!!!!!!!!! זה פשוט נורא!!! אני לא מפסיקה לבכות!!עכבר הכפר

זה פשוט מזעזע!!!!!! זה לא נתפש!!!!!!!!!!!!!!!!! איך אין לב לבהמות האלו?!?!!? לא!!! זה לא בהמות!!!!!!!

אפילו לבהמות יש לב!!!!!!!!!!!!!!! אתם קולטים!?!?!!?!? דיי!!!!!!!!!!!!!

אלוקיייייייייייםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הם היו כל כך טהורים וצדיקים, ה' ייקום דמם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למה?!?!?!?!?! למה נתת לזה לקרות?!?!?!

למה הם הלכו, והשאירו אחריהם 3 ילדים יתומים ועזובים?!?!?!?!??????????????!!!!!!!!!

למה לא שמת לב בתוך הגוף של היצורים האלו?!?!!?!? איך הסכמת להם לרצוח ככה, בלי שום מצפון, בלי שום כוונות, בלי שום היסוס?!?!?!??!??!? למה??!?? למה?!?!!?!?

אלוקים, דיי.

תפסיק. אנחנו לא יכולים יותר. הכל פה מזעזע. המדינה פה לא עושה כלום, וגם אם היא רצתה-היא כבר לא יכולה. אין, אין שום סיכוי. ואם אתה חושב שיש-

אז תעזור לנו למצוא אותו!! תעזור לנו לצאת מהחור הזה שנתקענו בו!!!!

תעזור לכל הנפגעים, כדי שיוכלו לראות שיש מי שעוזר לנו, שיש מי שמגן עלינו!!!

תעצור את המחבלים האלו. תעצור את שפיכות הדמים שבעם שלך.

תעזור לבנים האהובים שלך. תעזור להם!! תשקם אותם!!

אבא, בבקשה.

אני אפילו לא רוצה לחשוב איזה פורים יהיה לילדה ..נערות הקוביות!אחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך