רק בשמחות?!?*#&למה?!*#&

יש בחיים כל מיני מקרים..וכמה שתרדו על הצניות שלי..לא יעזור..

לפעמים אלוקים פשוט צוחק לי בפנים..אז מי אני שאתיימר להיות טובה ממנו..הנה כמה דוג' על ההומור הציני בעולם שלנו:

* שיחה בבית חג"י..אחרי הפיגוע לפני חצי שנה:

-"תגידי, לאיזה הלוויה את הולכת?"

="לא יודעת..אני נורא רוצה ללכת לאימס, אבל אודיה אבן חיים ביקשה אישית שאבוא, ונראה לי חשוב שהנוער יגיע ללוויה של אבישי.."

-"אני בכלל חשבתי להישאר ביישוב..לעזור ולארגן.."

="אוף, איזה התלבטות קשה! פשוט  אי אפשר לדעת מה לבחור.."

-"נו, איך אומרים: שאלה יהיו ההתלבטויות שלנו..אה..בעצם לא.."

*המראה שנגלה לעיני הרב שהגיע לבית משפחת פוגל:

בפנים, חמש גופות.

מבחוץ- שלט צהוב מאיר עיניים- "מזל טוב להולדת הבת הדס"..

*שיחה בין נערה ממוצעת לחברתה:

-"היי, מה שלומך? שמעתי נסעת היום לירושלים. יא מבריזנית..איך היה?"

="אממ..מקסים. כייף חבל"ז."

-"סטלנית- מה עשית.? הלכת לקניון? לעין לבן?"

="לא בדיוק. הייתי בהלוויה."

*אחרי ההספדים,

ששעה כולם הדגישו כמה המשפחה היו אנשים גומלי חסדים, ענוותנים ובכללי יהודים מקסימים

(הלואי שאזכה להגיע לקצה קצהו של אחד מכל השבחים עליהם)

-הלך איזה קבצן בין כל האנשים החצי מעולפים..דומעים ועצובים. ו

צעק בקול, תוך שהוא מנענע את הקופסא שלו, שרשרשה:

"צדקה תציל ממוות. צדקה תציל ממוות"...

*ההכתרה של השמינסטיות אצלינו..

נדחתה מיום חמישי כי כולם אמרו ש"ירד שלג" (זוכרים?)

בקיצור, דחו אותה להיום.

איזה יום מוצלח. אני הייתי בהלוויה בירושלים.

הערב אחזור לאולפנא, ואצחק בהכתרה. מזל שדחו אותה.לא?

ויש לי עוד מליון סיפורים שכשחושבים עליהם, אתה לא בטוח אם לצחוק, או לבכות..

יש לי גם המון מקרים אשיים מאוד שלא אוכל לפרסם..

אבל תהיו בטוחים שאני ואלוקים בהתערבות- מי יותר מצחיק... ואל תעזו בחיים שלכם להגיד לי להפסיק להיות צינית!

אגב, כדי להבהיר..*#&למה?!*#&

השרשור לא בא בתור ביקורת או כעס...הוא בא ממקום של כאב..שאי אפשר להתמודד איתו. באמת!

אל תכעסו או משהו על הבוטות שלי..והלואי שלא תתנסו בחצי מההתערבויות שלי עם אלוקים..

אגב, הוא תמיד מנצח..

ובאמת, הלוואי- יום אחד- "רק בשמחות!!!!!"

כל כך..ב.ש.

כל כך מבין...

שלא נדע עוד צרות...

לאלוהים יש לפעמים חוש הומור קצת חולני..סקארבן

כמעט כמוני..

למרות שאני לעומתו ליצן בהצגת ילדים..

מה לעשות, הבדיחות השחורות של אלוהים...

מפחיד לעכל את זה. את כל זה.

אי אפשר לעקל את זה, על מה אני מדברת בכלל.

מה עושים?

צוחקים. אחרת אין לכם סיכוי בכלל.

הוא אוכל אותכם בלי מלח, עם ההומור הזה.

(זה לא נוגד בכי, אגב.)

לא נראה לי שמתור לדבר כך עם אלוקים...דוסית גאה!

הוא לא חבר שלך.

^^^בדיוק!!!תילה
אגב.. לא שופטת אותך אבלדניאלה .ד.

זכור לי שצדיקה אחת שהכינוי שלה במקרה 'צדיקה אחותך' אמרה (לא יודעת ת'מקור המקורי )

שנכון שד' הוא חבר ואבא טוב.. אבל לא לשכוח שד' הוא גם מלך.. שזה צד היראה שלנו כלפי ד'

לזכור שהוא גם מלך, חוץ מאבא ו/או חבר.

יראה = פחד של כבוד..

(אם זה כרגע בלבולי מח בשבילך אז אל תיחסי אבל כעיקרון זה העיניין)

דוסית גאה ותילה..*#&למה?!*#&

א- אלוקים כ-ן חבר שלי..זה מה שמחזיק..נכון, הוא מלך, הוא אבא..והוא גם החבר הכי טוב!

זה לא כפירה... זה פשוט דרך שלנו הקטנים להגיע אל החבר שבשמיים..כי אבא נשמע לי מיירא ומרוחק מעט..אני כ"כ זקוקה לחבר כזה..

ב- הפניה הזאת לא באה מתוך זלזול, חלילה! להיפך..כמגננה!  "אל תדון את האדם עד שגיע למקומו"..בחיים לא חשבתי שאגיד את זה על עצמי.. אבל, שתדעו... לפעמים החיים מביאים מצבים כל כך קשים..ואנחנו כל הזמן אומרים הכל מאת ה'..

אז לאן זה אמור להביא אותי..????

לכעס כלפיי ה'? כמו רבים אחרים אחרי הפיגוע שאמרו לי שהם ממש כועסים על אלוקים יתברך..באותו זמן התמלאתי בכזו אהבה כלפיו!

אני מאמינה שהוא אחראי על הכל..ובמקום לכעוס ולהפנות אליו את הכאב שלי..אני לוקחת אותו כחבר.. ככה זה כשאני מתגברת על קושי בצורה לא הגיונית בכלל..מתחילה לגלות בתוכי כוחות שבחיים לא ראיתי..ופאף!

נחיתה כואבת, לעוד כאב..עמוק יותר, צורב יותר..כואב. אם זה לא חוש הומור- זה רוע בהתגלמותו!

מי מסוגל לראות ציפור קטנה שלומדת לעוף ולשים לה מכשולים בנוסף על כל המכשולים הטבעיים שלה?!?!

סליחה על החפירה..אבל ב-א-מ-ת! אין מה לעשות..לפעמים אני לא מוצאת מפלט אחר מלבד ההומור הציני..בלעדיו- לא הייתי כאן!

פרידריך ניטשה פילוסוף גרמני אמר;אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

"אני חושב שהבנתי למה רק האדם לבדו צוחק; הוא 
לבדו סובל כה עמוק שהוא היה חייב להמציא את הצחוק"

"למה יש מלחמות וכאב?"..........הסטלן הקטן

למה אלוהים לא מתערב....אה,למה???????????מה יש לך לענות,יש לך משו לספר לנו???אה?כמה הדס הספיקה לחטוא??איך אתה נותן לערבים להמשיך לצחוק ולצחוק עלינו?????????זה ממש "חילול השם"...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כל מה שקורה בעולם קורה מכיוון שאלוקים מתערב.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

אין מציאות שבה הוא אינו מתערב.

אם אינך מבין דבר מסוים או מקרה שקרה אתה צריך להניף ידיים לשמיים ולהאמין.

זה קשה. כואב. מתסכל. אינו מובן.

אבל אנו, לא יכולים להבין חשבונות שמיים. זה כבר גדול עלינו.

אבל עשו עמנו טובה והביאו לנו את ה'אמונה' כי רק על ידה נוכל להחזיק מעמד.

למה?!,דוסית גאה!

התכונתי לצורת ההתבטאות של סקארבן.

תינוקת בת 3 חודשים לא הספיקה לחטוא.

אבל בתוך הגוף הקטן הזה היתה נשמה קדושה שהגיעה לתיקונה.

וכך גם בשאר הגופות...

זה נשמות שבאות לכפר על כל עמ"י..

כל המקרים האלו באים לעורר אותנו לשוב בתשובה שלמה, כדי לזכות כבר למשיח ולבית המקדש.

זה כואב, ולא פייר.ניגונים

אבל אני מאמינה שכך היה צריך להיות, ואני מאמינה שזה לטובה.

אבל יש לי שאלה אחרת, שאני פשוט לא מצליחה להבין!

ה' כל פעם נותן לנו מכה שתעורר אותנו, כל פעם מכה אחרת, וכל פעם מחדש אנחנו אומרים שאנחנו צריכים להיות שמחים כי.. וכאן לכולם יש את ההזדמנות לצוטט את כל השרשורים שהיו לאחרונה על הנושא.

אבל אני לא מבינה, הרי תמיד קורה שמתוך השמחה שאנו מנסים להגיע אליה, אנו נרדמים בחזרה! אז אולי, הגיע הזמן למעשים, להפסיק לשמוח ולהרדם שוב, כי אז רק תבוא עוד מכה מהמקל הזה.

אולי עכשיו, אנחנו צריכים להיות עצובים! כי באמת, שימו לב שמתוך העצבות מגיעות העליות הכי גדולות. אולי עכשיו במקום לשמוח ולחייך, אנחנו צריכים לקחת פסק זמן, ולהגיד "וואלה, משו כאן אצלנו לא בסדר!" להיות עצובים, לחזור לה', להרבות אהבת אחים ובכך לקרב את הגאולה?

או בקיצור-מי אמר שעכשיו אנחנו צריכים להיות שמחים ולא עצובים? מה, שאלתם את ה'??

(וכאן אני מתנצלת על דברי כפירה אלו, אני משתדלת לרסן.)

ככה זהדניאלה .ד.

במצבים הכי קשים לעמ"י, אז מקבלים אמונה.. אז מרגישים קירבה.. קרה מה שקרה וכ"כ מצער וכ"כ כואב לנו אנחנו אחים וכל תמונה שחוזרת ועולה בראש עלולה שוב ושוב להוריד ת'דמעות.

ושוב להצטער.. וכרגע צריך להצטער.

אם כבר מדברים על 'הומור אלוקי' אני חושבת שהדבר האחרון שהקב"ה יעשה (למרות שהכל ביכלתו)

הוא לשבת ולסתלבט על העולם.. כנ"ל עלייך ועלי.

אמנם אנחנו יצירי כפיו אבל צחוק מאיתנו? נוגד את כל התורה שהוא הכתיב ועל ידה ברא ת'עולם.

זה ל-א אבא שליייי! זה לא אבא שלנו.

אבא שלנו לא צוחק עלינו, לא מסובב אותנו.. הוא שוכן איתנו תמיד, בשמחה בצער ובכאב

'השוכן איתם בתוך טומאתם'

קשה להאמין אבל כל פעם רואים את זה עוד יותר.

הסטלן הקטן.. אתה לא מבין כמה אני מעריכה אותך.. שאלות חשובות יש לך!

כשאני ואתה נבחר להסתכל על העולם דרך העיניים שלנוווווו אז נראה מה שאתה רואה ועוד אנשים רואים מהעיניים הפשוטות שלנו.

"אלוקים לא מתערב" "אלוקים לא משלם שכר ועונש"

אהה ב'מת? אז עברה איזה מסורת אחת שלפני כמה שנים טובות.. הרבה הרבה שנים.. היתה ארץ בשם מצריים! שמשום מה היא קיימת גם היום

באותה הארץ עם ישראל היו עבדים 200 שנה (וזה במקום 410 תקנו אותי אם אני טועה?!)

ואחר כך.. זוכר מה רשום בהגדה?

"ויצאו ביד חזקה ובזרועה נטויה" ביד חזקה..... יד חזקה.

האותות והמופתים שהיו שם.. את זה אפחד לא יוכל לטמון בחול.. זה ידוע, הסיפור הזה היה. עובדה שמצריים רצו לא מזמן שנחזיר להם ת'רכוש שלקחנו מהם ביציאת מצריים.

יודע מה ענינו להם? אפ אפ אפ.. זה על השעות הימים והשנים שעבדנו בהם. השכר שלנוו!

(נו, אז הנה שכר ועונש.. לא תמיד רואים אבל זה קורה.. בין אם פה בעולם הזה ובין אם בעולם הבא.

שכר ועונש הוא תמיד מחשבן.)

אחינו.. אנחנו אלה שקבענו שהמציאות צריכה להיות בהכרח טובה.. ואולי להפך? אולי המציאות בכלל היא לא טובה=אכזרית ואנחנו מחפשים שיהיה טוב והמציאות 'תחזור לקדמותה'

לא, לא אמרתי את זה כדי להחליש אף אחד ממכם... סה"כ ידוע שאלוקים אוהב כל אחד מהבנים שלו.

המשפחה מאיתמר היו נשמות מיוחדות ביותר שנלקחו בצורה כזאת זוועתית אך כיפרו על עמ"י

על העבירות.

תמיד יש את אלה שיקחו כפרה על עמ"י.

מה עם תלמידי מרכז? אותו דבר גם הם.. צדיקים שבדור!

לא ניכנס לחשבונות שמיים נבכה עד מתי שצריך.. ובאמת לא נשתוק אבל נ-ע-ש-ה משו

משהו שיועיל לעם ישראל! משהו שיגרום לפחיתות ובכלל להפסקת מקרים כאלה.

אל תשאל למה כי עונים תשובות למעלה ואני לא מקללת !ג'ודי

יום טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

רגע סליחה. למדנו על זה היום בשיעור תורה>>אספרנזה

"למה אלוקים לא מתערב"?!

הוא עשה את זה. זה לא שהוא לא מתערב. הוא רצה שזה יקרה, הוא עשה את זה.

למה?

אנחנו יכולים לשאול עד מחר. ולא יהיו לנו תשובות. אפילו הגדולים לא יודעים.

אבל בקיצור -- ה' לא עושה סתם דברים.
זה שהם לטובה, זה נכון, אבל תכלס, למי אכפת, למה רע עכשיו, מכפת לי מה יהיה בסוף..
אז השאלה היא לא למה עם קמץ, אלא למה עם צירה, יעני בשביל מה.

וחוץ מזה,

יש לנו זכות להגיד עליו משו רע בכלל?

אז בסדר, הוא נותן מכות כואבות מדי פעם (טוב, זה לא בסדר במובן הזה, אלא בסדר.. לומשנה.), אבל רגע-- הוא עובד אצלינו בכלל?!

זה שהוא נותן לנו לחיות, זה שהוא נותן לנו שכר - למרות הדברים הרעים - זה זכות שלנו. חסד שהוא עושה איתנו.

הוא לא עובד אצלינו, הוא לא כספומט.

אנחנו עובדים אצלו.

אולי כדאי שנחשוב על זה לפעמים.

ואלוקים לא מצחיק, או סדיסט או צוחק מבדיחות שחורות.

אולי הוא פשוט נותן לנו סימנים.

נורא קל להגיד איפה ה', ולמה לעזאזל הוא עושה את זה, ולהגיד שיש לו חוש הומור חולני -- נורא קל להתלונן כשרע. אבל כשטוב, אנחנו איתו? אנחנו עובדים אותו? אנחנו שלו? כן אנחנו שלו, אנחנו פשוט לא עושים את זה.

נורא קל לדרוש דברים מה'. אבל כשהוא דורש ממך - אתה איכשהוא מתנער מזה. 

ו-- "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו" - נו, הקב"ה. אנחנו קטנים מדי כדי להבין. באמת. אנחנו כלום.

אבל זה טוב, זה טוב לשאול, זה טוב להתעצבן קצת על ה'. למדנו את זה במחשבת.

הרי מי שלא היה מאמין שאלוקים הוא אלוקים, ושאולוקים אמור להיות טוב -- לא היה שואל את זה.

אז זה יפה.

מותק תרדי מהתחרות הזאת ומהר! ברורר שהוא ינצח אותך-מתו"ש

בס"ד

הוא יכול לעשות הכל! ממש כמו אלוהים.....

ולא מבינה למה את מסתכלת על זה בכזה כאב, לי זה נראה ממש מצחיק! תנסי גם את להסתכל על זה ככה...

(ואני לא מדברת מנותק, אני מדברת מניסיון אישי. רוצה דוגמא? הנה:

אצלנו כשהיו מתקשרים פעם ומבקשים את אבא בהתחלה זה היה ממש כאפה לפרצוף, או צביטה חזקה ללב... פשוט הפכנו את זה לאטרקציה! חיברנו מלא תשובות אדירות ושנונות להחזיר למתקשר (דונט וורי, זה אירגונים וכאלה, לא אנשים שהכירו אותי אישית..) וכל פעם שמישהו היה מתקשר מיד רצים אלי בחיוך זורח "רחלי רחלי בואי מהר רוצים את אבא!!" (למרות שאני מודה שמאז שהתחלנו עם התשובות האלה כבר הרבה פחות מחפשים את אבא אם לא בכלל, כנראה הפחדנו אותםשד)

נו, אין תשובות גם בשבילי? ניגונים
^^ ניגונים -נושי104

אני חושבת, שבכלל העצבות לא קשורה לפה..

'אולי אנחנו צריכים לקחת פסק זמן, להגיד- וואלה, משו כאן לא פ'סדר! להיות שמחים, לחזור אל ה'..'

קיצר, הרעיון, אנחנו לא צריכים להיות עצובים כדי להתקרב אל ה'!!! דווקא הפוך, מתוך השמחה האמיתית...

אבל מתוך שמחה אנחנו נרדמים.ניגונים
ניגונים אשמח לדבר איתך באישי.סבתא רוחלה

בשורות טובות!!

למה לא כאן?ניגונים
יש הרבה מה להגיד.סבתא רוחלה

לא חשוב התחרטי. סליחה!

יש הרבה מה להגיד.סבתא רוחלה

לא חשוב. התחרטי. סליחה!

תודה לדניאלה!..תגובות לכולם פה..*#&למה?!*#&

ניגונים- מסכימה איתך חלקית..אמנם לא צריך לשקוע בעצב- אבל בהחלט לתת לו את המקום שלו..לעשות חשבון נפש...

להבין לא למה, אלא מה אפשר ללמוד מזה..וכמה שאנשים יגידו שקיבלתי מכה בברך בגלל שלא התפללתי הבוקר..תסלחו לי, זה ------!!!!! אנחנו לא יכולים לדעת למה! אנחנו יכולים לנסות להשתפר בלי קשר.. כדי שהעולם יהיה טוב יותר..שהרי נאמר- "הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה..אלא מוסיפים צדק!" וכו'..

מתו"ש- זה לא באמת תחרות..זה סתם לאווירה..אני התכוונתי בדיוק למה שאת מתארת- צחוקים, בדיחות שחורות..הנק' היא- מאיפה הן באות, הבדיחות? זה אבסורד! זה לא באמת מצחיק שקורים דברים רעים, זו פשוט דרך להתמודד!

ובשרשור הזה- רציתי רק להראות, להסביר את הצניות שלי, שהיא לא בריחה! היא ההתמודדות בהתגלמותה!!!

בכללי בחיים שלי- אני צינית..ובאמת צוחקת מכל דבר, מכל הלב!

הסטלן הקטן-  צודק צודק צודק!!!! עיין בתגובה לניגונים..אבל תהיה בטוח שהשאלות שלך נכונות..ותשובות לשאלות? אין לי..סורי..הלואי והיו!

ובכללי..לא חושבת שאלוקים סדיסט!!! שתדעו..כשטוב לי ואני שמחה- הראשון שאני פונה אליו זה אבא  שבשמיים!!!

הקשר שלי איתו מלא אהבה! ויראה! וכבוד! ורצון אמיתי לעשות את הישר בעיניו ולשמח אותו! באמת!

רק שיש נפילות קשות..שבהן הקשר מתנתק.. וכשאבא בשמיים מכאיב לי..אני לא רוצה לחשוב עליו כאל אבא..כי זה מאיים..זה רחוק.. אני אומרת לו "היי..לא יעזור לך..בשבילי, תמיד נהיה חברים"..ככה.

וואלה סטלוני אני כ"כ מרגיש כמוך, צודק!!אנונימי (פותח)

זה לא ענין של שכר ועונש.....הסטלן הקטן

מעצבן אותי שאנחנו ככה מתבזים שוב ושוב....וזה "חילול השם" לא???????וכשאני הולך עם כיפה ומקלל כולם משתיקים אותי כי זה "חילול השם"....אז מה???????(לא נראה לי שהצלחתי כ"כ להבהיר מה אני שואל אבל לא נורא....)

וחוץ מזה....להגיד "אנחנו לא יודעים חשבונות שמים"ואמירות דומות זה קל מאוד אבל לדעתי זה סוג של בריחה.....כי בסופו של דבר אנחנו נשארים כאן שבורים ועצובים....

יאללה איזה ע-צ-ב-י-ם!!!!!!אנונימי (פותח)

אני שעה כתבתי משו והוא נמחק בסוף!!1 מה ניסגר אלוקים??

סבבה אז גם להגידדניאלה .ד.

"ד' לא מתערב במה שקורה בעולם" ולטעון שאנחנו יודעים הכל זה בריחה מין המציאות.

כי תכל'ס ד' זה שיצר ת'עולם ולכן הוא אחראי בכלל למה שקרה קורה ויקרה.

ו-אנחנו לא יודעים הכל.. אז כן אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים..

וזו מצוות האמונה! אם היינו יודעים דברים אז איפה היתה מתבטאת האמונה שלנו?

סטלן ברור ש'ישתיקו' אותך.. אתה מייצג משהו! ואכפת לנו מה בעצם אנחנו מצייגים וצריך לעבוד על זה.. גמאני ואני מדברת בעיקר על עצמי.

ולמה? כי כ-ל מעשה שלנו משפיע.. רואים אותנו! אנחנו מייצגים ציבור מסוים, אנשים מסוימים

ועובדי ד'.. נכון שאנחנו לא מושלמים אבל עצם זה שאנחנו משתדלים ושואפים לשלמות זה מראה שאנחנו בדרך הנכונה.

אז אם אלך ברחוב כולי 'דוסה' פתאום אצעק מילה לא יפה זה יתפס אצל אחרים כאילו

"הנה עוד אחת מאלה..הדתיים.. על'ק דתיים"

ולא, לא שאני דופקת חשבון לאחרים אלא לאבא שבשמיים.

כי הוא אמר לי לשמור את תורתו ולקיים מצוותיו, הוא אמר לי שבת ישראל צריכה ללכת בדרך

טובה ולהשתדל באמת מכל הלב לעשות את המיטב.

ורק קידוש שם שמיים כל הזמן!

אני לא אמרתי שה' לא מתערב!הסטלן הקטן

(פשוט ציטטתי את המשפט בגלל החלק הראשון שלו...)

ומה שאמרת זה לא חילול ה' אלא חילול דתיים...

ואת לא הבנת מה התכוונתי להגיד,אני אנסה שוב....אם אני עושה את הדבר הכי קטן שהוא חילול ה' ישר צועקים עלי אבל אם העם שטוען שה' בחר מתבזה ומתבזה למרות הכל מול האויבים שלו שגם מחרפים ומגדפים (שפה גבוהה) את ה' אז מה??? אף אחד לא נזעק???

(עדין לא הבהרתי את הנקודה שאני רוצה...אני לי יודע אם אני אצליח אי פעם ובטח במחשב....)

צודק.. דניאלה .ד.

בקשר לחילול דתיים- יש כזה דבר? חחח חילול שם ד' או קידוש שם ד' זה ע"י יצוגו באיזשהו אופן.

וכן אני חושבת שהבנתי אותך.

אבל אם כל אחד יסתכל עכשיו על השני ולא יעשה כלום המצב ישאר ככה מבין?

ואנחנו לא רוצים את זה.

קיצר.. צדקתי שאתה צדיק

אין כזה דבר חילול דתיים....הסטלן הקטן

אבל לפי איך שהצגת את זה זה היה דומה לזה....אז הייתי קצת ציני...

חחח סבבהדניאלה .ד.

בכיף.. התקבלת לחברת 'דניאלה סטלנות וסתלבט בע"מ'

אתה בנתיים המצטיין אצלנו.

ברוך הבא...

סטלנות זה המקצוע שלי!!!הסטלן הקטן
המשךאנונימי (פותח)

ת'כלס זה קורה לי פוווווווווווול פעמים שאני פשוט מרגיש שאלוקים עושה לי דווקא,שהוא פשוט נגדי

שהוא שונא אותי(וזה גורם שזה הדדי...) ובקטעים האלה אני פשוט מתעצבןן!!! כאילו למה? מה ישך נגדי???!!

ווט יו וונט??????(הי הי הי אני קנוו אינגליש)(:  למרות שאני יודע שהכל לטובה, ושהוא באמת עושה הכל לטובתנו-אבל...מי לעזאזל מצליח להאמין בזה??! ובאמת ניראה לי שכשכואב ישר לומר "הכל לטובה"  ושה' חולה עלינו ועושה הכל רק מה שיהיה לנו טוב-זה כ"כ אררררררררר כאילו זה כ"כ לא הזמן!!!!!! מי מרגיש אז ככה???

וניראה לי שצריך גם לומר לה' אז ת'אמת ולא להיתחבאות מאחורי סיסמאות ברסלב....

ולמה לעזעזל ה' צריך אותנו העולם???????????????????????????????מבולבלעצבניעצובמעשןהמוםמתבוכה

וו...טוייייב שניזכה להאמין בסוף!מלאך(הייתי חייב ת'סמיילי הזה כי לא הכל שחור(:

הבחירה היא שלנו אם להשאר עצוביםדניאלה .ד.

ומדוכאים ותלוי איך ומתי, לכל דבר יש עת- זמן.

גברבר צדיק.. שוב אחזור על זה- בעיניים שלנו יש דברים שנראים רעים, לא טובים, אכזריים וכ'.

לא נכנס לפרטים ודוגמאות.

מי שמחבא מאחורי ססמאות ברסלב יש לו בעיה, כל העיניין במשפטים 'אין עוד מלבדו' או 'הכל לטובה'

זה לא כי סתם באלי לצעוק משפט סתמי אלא באמת להיות עם כוונה מהלב.

ולהרגיש שבאמת הכל לטובה אבל אני? מי אני שאדע מה מסתובב מאחורי החשבון של אלוקים.

אני רק משתדלת ועושה את מה שאני יכולה לפעול בשמיים.. והוא אחראי לשאר.

ועוד דבר- ד' לא צריך אותנו בעולם.. תאמין לי שהיה טוב לנו שלא היינו נבראים יותר מאשר שנבראנו.

אנחנו פה מסיבות אחרות.

אנחנו אלה שצריכים ת'שם

אמן שנזכה להאמין באמת..

איזה סיבות אחרות בדיוק???אנונימי (פותח)

או שאינלך כח לענות כי אני ממש חופר?? סור

את הסיבה העיקריתדניאלה .ד.

של למה באמת יש עולם וכל זה אינינו יודעים.

אבל ת'סיבה למה ירדנו לעולם לסבול ולא לסבול ואז שוב לסבול ומצוות ועיניינים את זה אנחנו יודעים

"לחם של חסד" ככה זה נקרא.

כשהאדם הראשון נוצר והיה בגן עדן היה לו כל כך טוב, וטוב וטוב וטוב וטובבבבבבבב

שהוא רצה  לקבל את הטוב הזה תמורת משהו שהוא עושה, ולא בחינם.

ולמה? כי לא היה לו נעים.

תאר לך אתה מתארח אצל מלכת אנגליה שבוע, וכל יום נותנים לך ומגישים לך אוכל בגדים מים וילה כסף קניות עינינים.

והכל- במתנה ואתה לא עושה כלוםםםם

ביום הראשון היית שמח ביום השני מרגיש שחייב קצת משו ביום השלישי כבר לא נעים

אתה קם לסדר קצת בארמון ביום הרביעי אתה מתעקש למרות שלא נותנים לך

ומושיבים אותך בכוח על הכיסא.

אותו דבר היה ככה בגן עדן, האדם לקח את פרי עץ הדעת ובחר לנגוס ממנו כדי לקבל דעת ולרדת לעולם ולעבוד כדי לקבל את הטוב הזה.

כמו עובד שמרויח משכורת- זו היתה בחירת האדם

וואלה צריך לחשוב עלזה, תודה בכולאופןאנונימי (פותח)
אבל למה יש לאנשים להט לעבוד את ה'?אנונימי (פותח)
ל"ט"ל"ט!!אנונימי (פותח)
אה, ועוד משו' קטן..*#&למה?!*#&אחרונה

יצאנו כל הנוער לחלק פרחים ועוגות באיתמר..

אז הרבה אנשים שם ממש שמחו בנו.. אמרו לנו:

"תודה רבה! אתם לא יודעים איזה מחזק זה לראות שאתם באים במיוחד מרחוק, כדי להביא לנו עוגות. זה ממש נותן כח"

לא מדוייק, אנחנו כן יודעים. ומה חשבתם? שסתם באמצע החיים חשבנו שאולי זה מחזק..

לצערי, אין חכם כבעל נסיון..

אגב, תודה על כל הדיבורים המקסימים פה, החייתם תשרשור הזה..רוגשתי!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך