הגדול" למרות הטבח באיתמר, כתבתי לו תגובה, והנה היא:
בזמן השריפה בכרמל, כמה ישיבות היו שביטלו או לפחות
מיתנו את השמחות של חנוכה? בזמן הטבח בבר-נוער בתל-אביב מישהו מהציבור שלנו דיבר (וגם אז לא זעקו על כוכב נולד שיום אח"כ שידרו כרגיל) איפה הצער העמוק והכאב הגדול כאשר אנשים שאינם בהכרח דתיים או ימנים נהרגים?
כאשר זעקתי בזמן השריפה בכרמל שאנשים חוגגים בזמן שעשרות רבות של אחינו מאבדים את בתיהם וחלקם אך נשרפים למוות (!!!) אנשים ענו לי "אז בגלל שיש אסון-נעצור כולנו את החיים?"
כאשר נרצחים אנשים בקטטות ברחוב על רקע שטויות (כדוגמת: עשה עיניים לחברה שלי, לא הביא לי סיגריה...) אנחנו ממשיכים את מירוץ החיים, כאשר אוטובוס לפני כשנתיים התהפך ואנשים רבים נהרגו ונפצעו-מישהו חשב לעצור רגע את הקייטנות? אנחנו יודעים להזדהות רק עם אנשים שקרובים אלינו, רק עם מי שיש לנו איתו שפה משותפת,
למי שלא זוכר, ביחד עם אלירז פרץ נהרג חייל נוסף, חילוני, אלון ספטריובסקי, היום מישהו זוכר אותו? מישהו בכלל שמע על מותו?
תמיד ביום הזיכרון ואירועים מעין אלה, אנחנו מספרים על גדולת כמה חיילים דתיים ועל איך שהם נהרגו, כאשר חייל שאינו דתי ייכנס לבית ויחסל חוליית מחבלים-איש לא יסתכל עליו, אבל כאשר זה יהיה חייל מישיבת הסדר הוא ייחשב בעיננו כגיבור אלוהי!
ואח"כ אנחנו הולכים ומדברים על אחדות העם, כל הרבנים שבחנוכה שמחו כאילו אין מחר בזמן שלמעלה מ40 איש נשרפו למוות-הולכים אח"כ ומדברים על אחדות העם-כולנו ערבים זה בזה, ערבות הדדית צריך קודם להראות ורק אז לדבר!!!
הדברים אולי כואבים? אבל ככה אני מרגיש, אשמח לקבל את תגובותיכם!
נ.ב.
להזיז תכנית טלוויזיה זה לא כ"כ פשוט כמו שזה נראה, זה לו"זים שנקבעים חודשים רבים מראש.