לפתוח לכל המעוניין שרשור שמירת לשון. מי שרוצה מקבל על עצמו יום מסוים בו הוא שומר שעה על שמירת הלשון. מי שרוצה שיגיד יום ותאריך אנחנו בתקוה שזה יהיה למשך חודש מי שרוצה יותר תבוא עליו הברכה!
מכיוון שלימוד משניות מתאים לבנים החלטנוענבל
ואי ואי ואי..הסנה-בוער
יש פה די הרבה בנות שיכולות בכיף ללמוד משניות.
אבל תחליטו מה עושים בסוף, שנתחיל לחלק.
נתחיל מזה שזה לא סותר~מישי~
זתומרת אפשר את שניהם...ומשניות זה באמת לא קשה. יש פירוש קהתי ואז באמת לא קשה להבין את המשנה...
הייתי אומרת שלא היה מזיק ללמוד משניות, כי אני לשמל, חוץ ממביה"ס כבר הרבה זמן לא למדתי משניות כמו שצריך. (למדתי עם אבא שלי ואח"כ לבד ביסודי ומאז לא חזרתי לזה...).
אבל יכול להיות שנושא שמירת הלשון יותר בוער. אולי נתחיל מללמוד את החפץ חיים ושמירת הלשון ואז נעבור לשמור על זה...
אה וכמובן אני רוצה להשתתף...~מישי~
לא אכפת לי תאריך... פשוט תכתבו... תראו כמה מצטרפים ותסדרו משהו...זתומרת אם עדיף אני אגיד תאריך אבל קודם נראה אם יש עוד נרשמים...
אני מצטרף!!!tompak
ד"א יש גם בנות שלומגות גמרא!! (עשו על זה דיון בפורום...)
אני רוצה לא יודעת איזה יום תן אחדדניאלהה
אני גם רוצה להשתתף..אביה7
גם אניRDE
מכתב מהרבנית קנייבסקידגיגת זהב
בס"ד
מכתב מהרבנית קנייבסקי שליט"א
נשים ובנות יקרות אנו זקוקים שתעזרו לנו בתפילות! המצב בארץ קשה מאד, בזמן האחרון פוקדים אותנו אסונות קשים, הרבה יתומים ואלמנות רחמנא לצלן, מכל מיני מחלות קשות.
באו לשאול את בעלי הרב שליט"א, מהי הסיבה לכל האסונות. הרב פתח גמרא ואמר שזה בגלל ניבול פה. ואיך אפשר לתקן את עצמנו?- רק בשמירת הלשון.
ראיתי כתבה מהרב סגל ממנצ'סטר זצ"ל, שכותב: "שלא ראה בימיו אדם שלמד כל יום שתי הלכות בשמירת הלשון, ולא נושע, הן בילדים והן בזיווגים, הן ברפואה שלמה והן בפרנסה והן בחינוך ילדים. והבטיח שמי שילמד בחפץ חיים יהיה עו"ד שלו בשמים"
וראינו נסים גלויים מאנשים שקבלו על עצמם שתי הלכות כל יום ונושעו. כשקראתי את הכתבה נכנסה אלי אשה בבכי קורע לב,שסיפרה שיש לה תור גדול של בנות מבוגרות שעדין לא התחתנו. הראיתי לה את הכתבה של הרב סגל, והיא אמרה מיד שהיא מקבלת על עצמה ללמוד כל יום שתי הלכות, תוך שלושה ימים התארסה בת אחת. אחרי חודשיים השניה. ובלי עין הרע האשה ראתה הרבה ישועות. ועוד מאות מאות בנות שלקחו על עצמם לימוד שמירת הלשון, התחתנו.
מעשה אחר היה, אשה אחת עם תינוק בן חודש, וסיפרה שהייתה אצלנו בצער גדול לפני שנה, שנשואה עשרים שנה ללא ילדים, יעצתי לה ללמוד כל יום שתי הלכות וב"ה נפקדה ונולד לה בן זכר.
ועוד סיפור, לפני כמה שבועות הגיעה אלי אשה שבורה, בבכי קורע לב שספרה שהאמא שלה בבית חולים. עם גידול ממאיר וביקשה שאתן לה משהו שתקבל על עצמה, יעצתי לה שכל המשפחה תקח על עצמה ללמוד כל יום שתי הלכות של שמירת הלשון, אחרי יומיים חזרה האשה וביקשה שנפרסם את הנס שקרה, היא סיפרה שכל המשפחה התאספה וכולם קבלו על עצמם ללמוד כל יום שתי הלכות.
אחרי יומיים הם קיבלו טלפון מבית חולים והודיעו להם שיבואו לקחת את האמא, הגידול נעלם והאמא בריאה ושלמה. ועוד הרבה הרבה ניסים ונפלאות שקרו.
ועכשיו נקבל כולנו על עצמינו בלי נדר, ללמוד כל יום שתי הלכות של שמירת הלשון ולהתפלל בכוונה גדולה.כי תפילה היוצאת מן הלב מפה קדוש ששומר על לשונו מתקבלת מיד לפני בורא עולם, ומונעת הרבה אסונות וצרות ומביאה ישועות לעולם. ולעתיד לבוא יראו לכל אחד כמה נפלאות, כמה נפשות הציל, ובזכותכן, נשים/בנות יקרות וצדיקות נזכה במהרה לביאת משיח צדקינו במהרה בימינו, יהי רצון שהקב"ה ימלא כל משאלות לבכן לטובה.
ב. יקנייבסקי
אפשר ויכול להיות שאתם צודקיםענבל
אפשר ללמוד שמירת לשון כמו שהרבנית קנייבסקי כתבה, כל יום 2 הלכות ולגבי ימים אפשר לעשות לימוד ללא ימים שכל אחד ייקח על עצמו ללמוד כמה שהוא יכול במשך חודש נגיד ואולי אח"כ באמת נזכה גם לקיים את מצוות שמירת הלשון בעזרת ה'!
ולגבי זה שבנות לומדות גמרא, אני יודעת שאפשר אבל זה משהו שמתאים יותר לבנים אתם יודעים סיום מסכת והכל. בנות בד"כ עושות דברים אחרים (שלא תחשבו אני מאוד רוצה ללמוד גמרא אבל יש דברים שנראה לי שבאמת אני לא אמורה ללמוד אותם)
רעיון מצוין!~מישי~
אגב אני לא רואה דבר רע בלימוד גמרא לבנות... גם אני למדתי כמה פעמים עד שהפסקתי...ובעז"ה אני אחזור לזה=)
אני רוצה להצטרף,נטע=]
רק תגידו מה עושים בסוף..
נתחיל עם לימוד ונעבור למעשהענבל
ולמישי גם אני מאוד רוצה ללמוד גמרא כי זה ממש מושך אותי ונראה לי שגם אני אעשה את זה ביום מן הימים אבל כרגע זה לא נראה לי מי יודע מה מתאים שנתחיל ללמוד ולעשות סיום מסכת ביחד
לא התכוונתי באמת שנעשה סיום מסכת גמרא....~מישי~
אני חושבת שהרעיון שכל יום נלמד 2 הלכות ונקפיד שנגיד שעה ביום ואז אחרי שבוע נכפיל את הזמן שנקפיד וככה, מה דעתכם?
וכמובן שצריך כל הזמן להקפיד ולהשתדל אבל שעה אחת באופן מיוחד תזהרי מאוד מאוד שבטוח לא תעברי על לשון הרע...
יש לי שעה כבר!ג'ודי
ואני צריכה בקללות קצת ועוד כמה שטויות
אגב רואים תוצאות חחח בלי להעלב!
לילה טוב!
אני(=מרב.
בל"נד כל יום בין 13:00 ל-14:00...
אני בין השעות~מישי~
07:45-08:45, 10:30-11:00, 14:15-14:45, 17:00-18:00 ובזמנים של פעולות.
אני פשוט חושבת על הזמנים שהכי קשה לי... (בוקר בהסעה, הפסקות ארוכות, אחה"צ טרמפים...).
אני אתחיל בבין 07:45-08:45 כל יום, אחרי שבוע אוסיף שעה וכן הלאה... אז בנתיים אני רק בשעה הזאת...
מכיוון שלימוד משניות מתאים לבנים החלטנוענבלאחרונה
אני אהיה בין השעות: 15:15-16:15 אל תהיו בטטות תרשמו ותשתדלו ותצליחו!!!! (כל מה שהיה מוזר בתגובה שלי ראו שרשור תקנוג"ה !!) ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים